Inlägg

Inlägg som Dr.Mabuse har skrivit i forumet
Av Dr.Mabuse
Skrivet av Fatmajk:

Blir spännande att höra om detta "genombrott" om det verkligen stämmer. Är speciellt intresserad av att höra hur det kan hota mänskligheten.

Som om vi inte vore kapabla att utrota oss själva..... oh,wait!

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Aka_The_Barf:

På jobbet kallar vi det nödkyla och är värdelöst och det är enbart när fjärrkylan OCH de egna kylmaskinerna packar ihop. Sen så sprutar det ut många liter kranvatten i avloppet.
Nödkylan med färskvatten är illa på många nivåer och man kan gå från 5-10 grader till 20-25 grader och det är precis vad vi kallar det för, nödkyla och används enbart i nödfall och är aldrig en hjälp på något sätt.
Går nödkylan igång är det alle man på däck för att lösa problemet och det är aldrig för att det vanliga systemet inte klarar att kyla utan för att det är något allvarligt fel.

Du har helt rätt. Det gick lite fort med formuleringen. Kan tillägga att stadsvatten inte är gratis heller, en anledning till att vi håller på att borra egen brunn.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av NcLr:

"spara 100 000 ton färskvatten om året"?? Har man kylningen kopplad direkt till kranen?? Trodde även datacenter körde med radiatorer modell större och ett slutet kylsystem!?

Stadsvatten eller "kranvatten" används när värmeväxlarna inte längre klarar på egen han att kyla anläggningen. T.ex vid extremt varmt dagar, underhåll eller andra fel på kylanläggningen.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av ronnylov:

Okej, så min lärdom är att jag ska betala för andras misstag?

Jag är rädd att du är bortom räddning...

Av Dr.Mabuse
Skrivet av ronnylov:

Det ligger inget i den digitala brevlådan som varit inaktiverad sedan förra året. Tjänar de 50 kr extra per faktura som "slarvas bort" så blir det ju extra inkomst för dem så visst kan det vara en affärsidé att försöka få folk att bli sena med betalningarna. Det är de som är slarvpellar, inte jag.

Hur ska jag lära mig av deras misstag?

Edit: Transportstyrelsen påstår att de skickat fakturan i pappersform och att jag i så fall ska klaga hos Postnord...
Jaja, de kommer väl skylla på varandra. Får väl betala skiten och hoppas det funkar bättre för dem nästa gång.

Att ibland kostar det mer än det smakar när man överger något av olika anledningar.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av ronnylov:

Jag har fått brev med påminnelse om registerhållningsavgift plus påminnelseavgift 50 kr gör min gamla motorcykel. Men fick aldrig något brev med originalfakturan. Jag stängde av min digitala brevlåda förra året när jag fick körförbud på bilen då de inte hade skickat någon originalfaltura i pappersformat. Men då skiter de helt i att skicla någon faktura alls innan förfallodatumet?

Någon mer som råkat ut för detta?

Dr lurar till sig 50 kr extra genom denna metod...

Var glad att du bara fick 50 kr i påminnelseavgift. Stängde av autogiro för trängselskatt och missade att en kommande betalning då också makulerades vilket kostade mig 500 kr i påminnelseavgift. Däremot fick Transportstyrlesen studs på nästa betalning och skickade då en kopia per post och utan straffavgift.

Fakturan låg troligen redan i din digital brevlåda eller så har Postmord slarvat bort brevet för jag vågar påstå att faktura garanterat har skickats till adress/tjänst du uppgivit.

P.S. Det är inte en affärsidé, förstår du väl? Det är bara som så att myndigheterna inte orkar dalta med oss slarvpellar. Så ta det som en man och lär av misstaget i stället

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Garpen0:

90% stannar kvar på sina tjänster = tycker att kollektivavtal är onödigt och vill inte strejka.
Lägg ner personangreppen, blir bara löjligt.

Lika löjligt som att utmåla en hel grupp människor som pinsamma för deras ståndpunkt?
Du har rätt i man ska vara saklig. Att oombedd agera talesperson för en grupp människor och ensidigt tolka en artikel låter lite odemokratisk och osakligt. Är man inte medlem får man inga pengar av Metall. Kan alltså finns flera anledningar som man sakligen borde beakta. Varför inte leva som du lär i stället så kommer folk respektera din inlägg ska du se.

Av Dr.Mabuse

Låter som han misskötte sig...?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av dlq84:

Microsoft drog samma lögn med IE, de tog aldrig bort den men det fanns tredjepartsverktyg som kunde avinstallera det.

Det var väl inte helt osant. Öppna kör och skriv: inetcpl.cpl så har du en kvarleva från IE som man lyckades bryta loss eftersom den inte kunde tas bort p.g.a. integration med OS:et.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av anon314936:

Lånet är på 8K.

Bgära att få veta på vilken skälig grund som det finns misstanke om att tjänsten kommer att användas för penningtvätt. Saknar de skälig grund och om du är "känd" av banken, vilket du är om du har ingått en stadigvarande affärsförbindelse med banken, har de egentligen inte rätt att utreda och neka dig amortering av belopp i kontanter understigande 5 000 euro.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av UncleDirty:

Tänk om de kunde låta bli att dra igång Onedrive på system som har det avstängt nu bara. De blir lite samma som vid varje gång Edge uppdateras så blir man promtad att välja den som standard webbläsare för att fortsätta. Givetvis är det krångligare att behålla sina gamla inställningar mot de windows vill att man ska ha. Skit frustrerande när man bara vill boota upp datan efter patch....

Sen är det onödigt krångligt att stänga av, tänk om man bara behövt höger clicka på iconen i system rutan och välja stänga av

Öppna Aktivitetshanteraren och gå till fliken Startappar och inaktivera OneDrive.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av hölmiz:

För er som tröttnat på att Windows krånglar 😝
https://www.linuxmint.com

För oss som tröttnat på irrelevanta och fåniga inlägg då?

Av Dr.Mabuse

Det är ingen mening med att köra DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth om SFC /scannow returnerar OK, just saying.
Är det inte OK och man vill spara tid så kör DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth direkt i stället

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Aka_The_Barf:

Det är väl hjärnan som sköter filtreringen? Näthinnan är inte såpass smart att den kan avgöra olika faror och vad som är relevant information eller ej.

Är det väl ingen som påstås heller. Filtrering i detta sammanhang avser "bildförbättring" i syfte att be hjärnan bästa möjliga information.

"According to the experimental results of physiology, this paper analyzes the role of the image transmission components in mammalian retina for improving imaging clarity".

Dock inte säker på hur eller om det är relevant med artikeln.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Michaelscott:

han är öppen med att sånt som bryter mot lagen tas bort.

Vad syftar du på? Fram med bevisen, jalla

Läs och begrunda: https://gizmodo.com/10-times-elon-musk-censored-twitter-users...

Och bespara mig bortförklaringarna ese.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Michaelscott:

sweclockers hoppar på minsta lilla nyhet som kan måla upp elon musks twitterköp som "dålig".

"Orsaken bakom det imploderande värdet är att X intäkter har sjunkit kraftigt sedan förvärvet. Reklamkunder har lämnat plattformen i drivor på grund av den slappare modereringen," - Eller så har det och göra med att bolaget var åt helvete för övervärderat.

Han sa själv i joe rogan podden att köpepriset var på tok för dyrt, men att det var värt det. Man får inte glömma att X är den enda social medieplatform där yttrandefrihet på riktigt tillåts.

Förutsatt att det är i linje med Musks värderingar. För när Musk tystar andras röster har det inte med yttrandefrihet att göra, eller hur?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Doomfarer:

Hej alla kunniga!

Min son vill testa att bo på en båt så nu gör han det. Wi-fi i hamnen är inte det bästa så han behöver något bättre än att hotspotta från mobilen.

Tänke mig en TP-link Archer MR600 4G+-router med modem AC1200 och skaffa ett abonnemang med fri surf till det.

https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/mobilt-bredband/mo...

Finns det bättre lösningar? Vilken operatör är bäst? De kostar ungefär det samma men lite oklart vilken nedladdningshastighet de erbjuder. Skulle vara bra om man kunde få en kombo på något sätt då han behöver ett SIM till mobilen också. Tvillingkort, finns det fortfarande?

Den operatör som har täckning och adekvat antal kanaler där båten befinner sig är väl den som är bäst. Dessvärre är mobilt bredband alltid best effort och du kan få testa dig fram för det absolut bästa alternativet viss tid på dygnet. Tvillingkort finns i allra högsta grad kvar men om det erbjuds till alla abonnemang vet jag inte.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Dinkefing:

Är du säker? Hur mäter man det?

Gör en sökning och ta tid med tjänsten igång och en när den är avstängd...?

Sitter man och letar efter gamle mejl i Outlook kan jag rekommendera att du har den igång, det går så mycket bättre då och idag tror jag prestandavinsten är minimal. Indexeringen går inte om du sitter och spelar t.ex eller inte sparar ner nya filer på hårddisken som skall indexeras.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Mordekai:

Nej anekdoter är inte bevis och det var inte menat som det eller pajkastning. Tack för den trevliga tonen.

Min fråga var genuin och inte ifrågasättande. Något så allvarligt så borde det väl finnas en story tänker jag.

Ber om ursäkt då. Men är det så konstigt att man drar öronen åt sig när du inleder med "min iMac från 2011 fungerar som ny". Vad är det om inte anekdotisk bevisföring om en modell som dessutom var ökänd för att ha problem med sin GPU?

Tänkte främst på möjligheten där angripare kunde ta kontroll över mikrofon och kamera samt att det gick att extrahera all information från hårddisken trots lösenord och kryptering när datorn var i viloläge. Båda tog ovanligt lång tid att åtgärda.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Spiffman:

När någon hos oss säger fabric pratar vi oftast om lagringen.
Vanligtvis fibrechannel men många kör ju isci också.
Så klart det är en generell nätverksterm men som sagt, tolkningsfråga.

Har aldrig hört talas om begreppet fabric i IT-sammanhang!? Snabb Googling ger alla olika många definitioner av betydelsen precis som varje inlägg har sin i tråden så inte jag blev jag mycket klokare... Har jag klarat mig så här långt så klarar jag mig nog fortsättningsvis också