Stänga av indexing i win?

Permalänk

Stänga av indexing i win?

Är det värt att stänga av indexering i windows? Slöar det ner systemet eller lika bra att låta det vara på?

Permalänk

jag kör det helt avstängt och kan inte säga att jag märker någon skillnad mot att ha det på mer än om man söker efter filer med sökfunktionen i utforskaren.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Skrivet av Rouge of Darkness:

jag kör det helt avstängt och kan inte säga att jag märker någon skillnad mot att ha det på mer än om man söker efter filer med sökfunktionen i utforskaren.

Är du säker? Hur mäter man det?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dinkefing:

Är du säker? Hur mäter man det?

Gör en sökning och ta tid med tjänsten igång och en när den är avstängd...?

Sitter man och letar efter gamle mejl i Outlook kan jag rekommendera att du har den igång, det går så mycket bättre då och idag tror jag prestandavinsten är minimal. Indexeringen går inte om du sitter och spelar t.ex eller inte sparar ner nya filer på hårddisken som skall indexeras.

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Medlem

Halvontopic!
Void Tools "Everything" är ett *fantastiskt* utbyte mot Windows egna sökmotor.
https://www.voidtools.com

Permalänk
Medlem

'find' i Linux kan vara väldigt snabb att hitta filer om den har körts av någon tidigare inom ett antal timmar så att stor del av filsystemets metadata-cache är kvar i RAM.

typ 1.8 sekunder söktid på 1,7 miljon filer och mappar oavsett sökmatris

jag skulle vilja ha en sådan klient-server funktion med klient i önskad desktopmiljö för att göra serverlokala sökningar på en server med frågan från klientdator som sänds till servern, kör 'find' lokalt där och sedan berättar svaret tillbaka i en windowsanpassad GUI eller anpassad app för andra OS-miljöer. - nu 'ssh:ar' man in för sådana saker just för att det går så mycket snabbare att söka med 'find' [1] än när windows och klientprogram försöker fil för fil trava igenom serverns filer över en nätverksanslutning.

Man hinner prova många filnamnsförslag när svarstiden är under 2 sekunder per test även på filsystem med långt över miljon filer och mappar (den första kan ta lite längre tid men sedan är 'find' uppvärmd för nya frågor)...

det fins en orsak till - en sådan funktion kräver inte någon lokal databas på klientdatorn (vilket "Everything" skapar lite halvdolt i bakgrunden) och i företagssammanhang också är en säkerhetsrisk och informationsläckagerisk tex. vid datorstöld att det fins en index av alla (för användaren åtkomliga) serverfiler på klientdatorn.

Med andra ord innan 'everything' installeras på jobbdator - kolla att det är tillåtet innan, av just säkerhetsskäl och risk för informationsläckage...

[1] det är också realtidsuppdaterat med hur filsystemet är just precis då och inte att man letar i en index som kan vara en dygn gammalt som tex. med 'locale' i linux-miljö

Permalänk
Medlem

Då windows egna sök i stort sett är totalt värdelöst så AV!
Sen kör med everything istället.

Visa signatur

Nu när vi betalar för det!
Glöm inte bort att slänga alla plastpåsar i vattnet!

Skit nätagg (som inte alltid=med billigt) är enbart till för dom rika som har råd att byta ut allt när (inte OM utan NÄR) det dör!

Permalänk
Medlem

Den drar inte speciellt med prestanda , särkilt inte på modernt system med ssd , och den är ganska kompetent på W11 och då även när den bara får jobba lokalt har jag märkt , dock i standard så läcker den dvs sänder mot Bing det du söker på iom den vill söka både lokalt och på web , det kan vara värt ta ställning till högre än den minimala påverkan i mitt tycke