Inlägg

Inlägg som moddelkaj har skrivit i forumet
Av moddelkaj

Användare: @Limited19
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Direktmeddelande & Swish
Produkt: Spelkod - Assassin's Creed: Origins

Positivt:

Snabba svar och snabb affär. Swishade pengar och fick en kod.

Negativt:

Inget.

Slutbetyg: 5/5

Av moddelkaj

Användare: @MtmT
Typ av affär: Jag köpte.
Tillvägagångssätt: Spelkod via mail.
Betalning: Swish
Produkt: Shadow of War

Positivt:
Snabbt och smidigt

Negativt:
Inget

Slutbetyg: 5/5

Av moddelkaj

Jul på Liseberg har premiärhelg! Förvänta er mycket folk dock.
Som någon sa, valfri Ölstugan Tullen har bra husmanskost för en hundralapp. Vill man äta bättre fisk så boka in er på Sjöbaren, Haga eller Lorensberg spelar ingen större roll! Market serverar också riktigt bra koreansk/mexikansk mat.
Ta en drink på Steampunk Bar eller Puta Madre. Ta er in på Kaffe Karlsson på Kafé Magasinet, ta ett glas på Olssons Vin. Ta en liten runda på Andra lång, men kom ihåg att inget bra händer efter The Rover

Undvik Avenyn och sikta på Magasinsgatan, Kungshöjd, Rosenlundsgatan, Järntorget, Linnegatan. Vid bra promenadväder, åk till Mariaplan och strosa igenom Majorna ned till Röda Sten.

Av moddelkaj

Jag beställde mitt MSI GeForce GTX 1080 Gaming X från Elgiganten den 7:e juli och fick kortet idag! Kostade 6921:- med deras rabatt de körde en kort period.

Av moddelkaj

Woho! Blekinge representing! Förväntar mig mer snack om kroppkakor och varvet! Jag hör Karlskronitiskan, försök inte förneka det

Av moddelkaj

Supra Headphones Nitro kostar bara 599:- hos Webhallen, istället för normala 899:-. Jag är toknöjd med mina!

Av moddelkaj

@pung3n: Supra Headphones Nitro för 499:- på Elgiganten är nog bästa idag! http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2358530

Av moddelkaj

Det är svårt att spekulera i systemkrav på ett spel som inte är släppt, men du får nog vänta en månad eller två innan specarna kommer.
https://twitter.com/DCDeacon/status/634283728773226496
Men som ovanstående talare säger, din Pentium kommer nog ha svårt att hänga med om spelet nyttja flera trådar.

Av moddelkaj
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Ursäkta men jag måste få fråga hur gammal du är som inte ens begriper att det inte alls handlar om ockerpriser från Systembolagets sida, utan om en hög alkoholskatt. Systembolaget gör nästan ingen vinst alls på sina produkter, så om privata aktörer hade fått börja sälja hade det blivit mycket dyrare!

Ställ dig frågande till alkoholskatten i så fall och inte till Systembolagets priser. Det är dock en annan fråga som har långt fler nyanser än vad en hel del personer i den här tråden verkar förstå.

Ingen vinst?! Sitt ner i båten nu...

2014 gjorde de en vinst på 370 miljoner kronor på en omsättning på 26 MILJARDER.

Men vi vet inte mer för att av någon outgrundlig anledning så är statliga företag undantagna ifrån offentlighetsprincipen. Alltså har vi ingen aning om hur mycket pengar som går till reklam, Sifo-undersökningar (som utförs varje månad) och annat som enligt mig, ett företag som har monopol inte behöver syssla med. Men det är kanske en annan diskusison...

Pengar tjänar dom i alla fall!

Av moddelkaj
Skrivet av Petterk:

Den enda statliga samhällsinformationen som finns i SVT är Anslagstavlan som de måste sända och producera enligt deras sändningstillstånd. Där får du information från myndigheter och liknande. Nu är ju Systembolaget ett vanligt affärsmässigt aktiebolag, så det har inget med samhällsinformation att göra. Inte heller har vi någon motbok eller något kontrollsystem över folk som dricker. Vi hade restriktioner även på restauranger ett tag, och det var bättre än förbud som andra länder sysslade med. Även med restriktioner kunde du ju supa dig stupfull. SVT visar bara sponsormeddelanden i samband med vissa sportevenemang.

Systembolaget har ett varumärke, och det försöker de upprätthålla genom reklamen. De är ett statligt bolag och de har lagar och direktiv att följa, så de försöker också lyfta fram att de har ett intresse av att förhindra langning och liknande.

@sniglom

Jag menar att systembolaget omyndigförklarar svensken genom att skriva "Sverige har sällan varit landet lagom när det gäller alkohol" och genom reklamen påvisar att det är deras förtjänst att svensken kan gå till jobbet nykter och sköta sig. Att Sverige ens kom ur bondesamhället är väl ett mysterium om alla var drängpackade jämt!

Dom visar att dom är väldigt duktiga på att inte sälja till minderåriga, för det skulle aaaaaldrig en privat handlare lösa, eller? Alla butiker har ålderskontroller på snus, tobak, lotter, värktabletter och i många fall energidryck. Men alkohol skulle de aldrig klara att kontrollera.

Dom skriver att smuggel- och EU-import har minskat så att deras något uppåtgående konsumtionsgraf går att försvara. Detta trots att tullverket hävdar det motsatta. Varför det? Är dom rädda att bli av med monopolet?

Misshandelsfall och rattfylleri har minskat eller varit oförändat sen 1997, trots att svensken bevisligen dricker mer.

Källor:
https://www.systembolaget.se/om-systembolaget
http://www.varforsystembolaget.se/tidsresan/ja-det-svenska-sa...
http://www.varforsystembolaget.se/tidsresan/ska-du-supa-eller...
http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2009/2009-126-71/D...

Av moddelkaj

Priser, sortiment och öppettider i all ära, men när de jävlarna ska börja slå sig på bröstet och göra TV-reklam, finaniserade av våra skattepengar, om hur duktiga dom är, DÅ har det gått för långt!!

Rebecca Uvell skrev ett inlägg om det med en hel del källor som stöd, så de som vill kan läsa vidare där. Lite viklad artikel, men läsvärd!
http://www.uvell.se/2015/04/07/opinionsbildnings-bolaget-2638...

Av moddelkaj

Jag kör ett GTX 780 till min oklockade 2500k och det är inte processorn som flaskar när jag drar igång GTA eller Witcher.

Av moddelkaj
Skrivet av Xeris:

Det bundlade priset var ju dock 4890? Alltså 90kr billigare.

Inte för att jag skulle anse att en prissänkning på 1,8~% är ett fynd men det var åtminstone ett marginellt lägre pris.

Edit: Såg att dem har sänkt till 4790 nu, så en prissänkning med 3,8~%. Vilket inte heller är mycket att hänga i granen.

Aha, jag mixade två siffor där... My bad!

Men kontentan är väl fortfarande att tråden ska användas till att hitta bra priser bortom de färdigbundlade produkterna som, uppenbarligen, knappt ger någon rabatt över huvud taget. Det är ingen risk att jag missar dem, för dom promotas ganska hårt så fort jag går in på Inets startsida t.ex.

Av moddelkaj

Jag ska antingen köpa denna eller en Samsung Galaxy S6 när de släpps och jag är kluven.

Samsung har minskat på sin bloatware, har högre upplösning 14nm processor, optisk bildstabilisator och QI-laddning, så på pappret känns det betydligt starkare.

Å andra sidan verkar större delen av internet vara mer exalterade över M9:an och det nya Sense, varför är det så?
Sist jag köpte ett HTC-flaggskepp (HTC Sensation) så var det den sämsta skiten jag använt, så jag känner mig lite "mjäh" till HTC sen dess.

Men jag vet inte, blir detta bra skit tror ni?

Av moddelkaj
Skrivet av bjasih:

Nu är 3600+1400 5000 och inte 4900

Nu förstår jag inte...

Du skriver att Z97-A + GTX 970 för 4980:- är ett fyndpris.

Skrivet av bjasih:

Billiga paket med Mobo+Grafikkort hos Inet:
http://www.inet.se/kampanj/2075/asus-prisvarda-paket-pa-moder...
Bl.a. Asus Z97-A och Asus 970 Strix för 4890kr
Brukar kosta ~5200-5600kr

Dold text

Jag menar att köper du samma saker ifrån t.ex. CDON så kostar Z97-A (1390:-) + GTX970 (3590:-) totalt 4980:-, vilket är exakt samma pengar som de du menar är ett fyndpris! Det blir ju inte billigare för att de ha bundlat ihop det, det är ju bara ett sätt att lura folk att tro det är ett bättre pris.

Jag tycker helt enkelt inte det här hemma i tråden.

Av moddelkaj
Skrivet av bjasih:

Billiga paket med Mobo+Grafikkort hos Inet:
http://www.inet.se/kampanj/2075/asus-prisvarda-paket-pa-moder...
Bl.a. Asus Z97-A och Asus 970 Strix för 4890kr
Brukar kosta ~5200-5600kr

CDON, Dustin och NetonNet säljer samma prylar, utan nåt rabattpaket för samma pengar, 4980:-, så jag tycker inte det är något fynd direkt. Snarare tvärtom, då de ha högre priser och försöker lura folk till att det är ett rabatterat pris.

Asus Z97-A
Asus GTX 970

Av moddelkaj
Skrivet av Specias:

Teknikprodukter i all ära! Men hemsidan jag handlar hudvårdsprodukter ifrån har även en Black Friday deal (25%) på deras största märken! Fördelen med att handla härifrån är att det redan är mycket billigare i jämförelse mot svenska priser. Det är även fri frakt.

Det finns även en kod (VCMK18) som ger ytterligare 18% rabatt. Som exempel, jag tycker om Bulldogs produkter, en shower gel kostar 69kr i svenska butiker, hos mankind kostar den 21kr med rabatterna

http://www.mankind.co.uk/

Tackar också för den!
Sparade nog minst 500:- på att beställa just Bulldogs produkter där ifrån!

Av moddelkaj
Skrivet av BraCCa:

179 kr på electroworld. Måste dock lägga spelet i kundvagnen för att se priset.

Hm, när man lägger till spelet i kundvagnen så får man att "Följande produkter är dessvärre inte tillgängliga för tillfället.
Assassins Creed: Unity (Nedladdning)".

Kul gjort av Electroworld...

Av moddelkaj

Company of Heroes 2!

Så mycket spel, så lite tid...

Av moddelkaj
Skrivet av Telepati:

Nu kan ju jag inte tala för alla, men jag tror många som diggar WP är lite trötta på EX Apples översittarfasoner, Googles 'vara överallt'-fasoner, plus att iaf jag inte gillar Android, sedan får det ha hur många olika inställningar det vill, jag tycker det är för grötigt, jag gillar enkelhet och det stilrena.

Men som sagt, köp en Nexus om du känner för det. Varför inte liksom?

Jag är inte ute efter köpråd eller flamewar om OS, utan en diskussion om 8.1 är räddningen för personer som mig, eller om man kan förvänta sig mer inom en snar framtid?

Skrivet av strejf:

Jag tycker att du har helt rätt i att utvecklingen går för långsamt. Windows Phone 8.1 är jättebra och en stor uppdatering (äntligen!) men det skulle släppts för minst ett halvår sedan. Jag gick från Android och tyckte att utvecklingen var klart snabbare där. Men jag tror och hoppas att vi får se en annan hastighet från och med nu.

BTW: Herregud Cortana är fantastisk. Iofs har jag inget att jämföra med.

Vi håller tummarna för att Microsoft lägger lite krut på WP-utvecklingen. Hoppas att de kan få sina kunder att känna att de ska driva ett framgångsrikt OS och inte bara ett sidoprojekt "för att vi ska finnas på marknaden".