Integrerad grafik: Civilization: Beyond Earth

civilization.jpg

Egenskap

Värde

Titel

Civilization: Beyond Earth

Utvecklare

Firaxis Games

Genre

Turbaserad strategi

Lanseringsdatum

2014-10-24

Systemkrav

  • Intel Core 2 Duo, AMD Athlon X2 64

  • Radeon HD 3650, Geforce 8800 GT, HD Graphics 3000

  • 2 GB RAM

Testinställningar

Fördefinerade "Low" (Upplösning varierar)

Titlarna i serien Civilization har alltid attraherat skrivbordsgeneraler av rang. I det senaste avsnittet förflyttas historieskrivandet till världsrymden och därmed till seriens Alpha Centauri-rötter. Under huven ruvar en nypolerad grafikmotor med stöd för bland annat många trådar och AMD Mantle.

SweClockers använder det inbyggda prestandatestet. Scenen som målas upp har mer eller mindre alla rutor populerade, vilket sätter stor press på både processor och grafikkort.

Med lugn speltakt är hög bildfrekvens inget jättekrav i Civilization. De strax över 30 fps som Core i5-6600K presterar är därför klart spelbart, speciellt med tanke på att få riktiga rundor når upp till testsekvensens grafikkrav.

Med fler pixlar att dra runt sjunker bildfrekvensen under 30-nivån för HD Graphics 530 i Core i5-6600K. Det innebär en rätt såsig och tveksamt njutbar upplevelse, även med spelets lugna natur i åtanke.

Nämnvärt är att HD Graphics 530 bitvis uppvisar märkligt beteende även i senaste Civilization. Spelets texturer blir bitvis helt trasiga och ersätts av glada färger, även om prestandan till synes är intakt. Problemen kan förhoppningsvis lösas med mer finslipad mjukvara.