Inlägg

Inlägg som Cyne har skrivit i forumet
Av Cyne

Vilka pumpar är "dränkbara"?

Sitter och funderar på vattenkylning, skulle vilja ha en dränkbar pump som jag kan skicka ner i en reservoar så att den blir tyst och även för att jag tror det kan bli snyggt. Frågan är då vilka pumpar som faktiskt går att stoppa ner i en reservoar? En akvariepump fungerar naturligtvis men vad jag kan förstå av andra trådar så är de inte optimala för vattenkylning i datorer p.g.a. ett för lågt tryck (även om dom har fina flödessiffror).

Pumpen ska klara två block (CPU/GPU) + en 140.3 (420) radiator.

Så, vilka "vattenkylningspumpar" är dränkbara?

Av Cyne

Har du pratat med din bank? De har ju i 99% av fallen bäst ränta. Borde inte vara några större problem om du sätter dig ner och pratar med dem och visar att du vill betala av flera smålån med ett större, bör även få ner kostnaden (om de andra lånen går att lösa).

Av Cyne

Det är inte så att du försöker koppla skärmen till moderkortets VGA/HDMI-utgångar? Du måste ansluta till portarna på grafikkortet.

Av Cyne
Skrivet av renux:

Det finns ju HDMI men kommer ju endast upp i 60HZ, GTX560 är mitt grafik kort och skämen är en Asus 23" TFT VG236H.

Är du säker på att du inte kan ställa in 120hz om du ansluter via HDMI? Det går som sagt inte att använda VGA-utgången utan en aktiv adapter och även då är det tveksamt om den klarar 120hz. Finns det ingen DVI på kortet trots att det ska klara 3D så måste det ju vara HDMI-uttaget du ska använda.

EDIT: Såg att skärmen hade både HDMI och DVI-D ingångar. Eventuellt kanske du måste koppla från HDMI på grafikkortet till DVI-D på skärmen via en adapter?

Av Cyne

Hittade felet, skit bakom spakarna som vanligt...

Sladden jag använde är av typen DVI-I, d.v.s. den klarar både DVI och VGA (med en adapter). Skärmen har både DVI och VGA-ingång, men den digitala ingången är av typen DVI-D, d.v.s. endast digital.

Eftersom ingången inte klarar analoga signaler har man helt sonika hoppat över att göra hål för de stiften. Kontakten går alltså inte i ordentligt! Otroligt korkad design.

Löste detta genom att ta en DVI-I till HDMI adapter och därefter en HDMI till DVI-D adapter (som alltså saknar de analoga stiften). Inte snyggt med ett helt koppel adaptrar men nu fungerar det klockrent. Ska se om jag kan hitta någon annan adapter/sladd. Det är alltså inga problem att ha 4 skärmar inkopplade, men man kan som sagt inte ha alla igång samtidigt.

Av Cyne
Skrivet av _NsMs_:

Det klarar av hur många som helst tills anslutningarna tar slut men de kan inte driva fler än tre skärmar i surround. Man kan ha tre skärmar samtidigt med ett kort också men då kan man ändå inte välja högre upplösning än en av skärmarna.

Det var min tanke också, men hur får jag Windows att upptäcka den 4:e skärmen så jag kan flytta skrivbordet till den?

Skrivet av shocker:

http://www.slizone.com/object/sli_multi_monitor.html#confopti...

Om du vill använda sli så måste du skaffa ett tredje kort som tar hand om 2 skärmar (får inte vara samma som ditt 460).

Vad jag kan förstå av de bilderna så gäller väll det om man ska ha alla igång samtidigt? Jag vill ju bara ha en/två skärmar igång samtidigt, inte 3-4.

Av Cyne
Skrivet av quattro-2.6:

Fick igår en trevlig brev från inkasso angående en faktura från 2006-10, den har jag betalat för jag har absolut inte fått någon påminnelse alls..
Men det är ju över 5år gammalt och jag har absolut inget kvitto på det längre, sparar max 3år sen slänger jag det..
Och kolla historik genom banken är inte möjligt heller, sparas väl bara 18mån där.

Men hur bestrider jag det utan kvitto?

Skickades från m.sweclockers.com

Låter ju ganska osannolikt att de skulle vänta 5 år med att kräva in pengar. Har du ringt inkassobolaget och pratat med dem? Ringt företaget som originalfakturan kom från (som du är säker på att du betalt)? Känns som något fel i deras faktureringssystem...

Av Cyne

4 skärmar (460 SLI) hittar inte den 4:e?

Sitter just nu med två stycken GTX 460 och försöker aktivera en 4:e skärm men får inte till det.
Jag har följande "scenarion" som jag skulle vilja få till:
1. Spelskärm+extraskärm aktiverade
2. Endast projektor aktiverad
3. Endast skärm i annat rum aktiverad.

Jag har alltså fyra olika skärmar (eller tre och och en projektor om man är petig) som jag skulle vilja växla mellan. Kommer aldrig ha mer än 2 skärmar aktiva samtidigt. Två skärmar + projektor kan jag växla mellan men den sista skärmen som står i ett annat rum vägrar upptäckas av Windows. Har testat både via nVidias kontrollpanel samt under "screen resolution" i Windows, men endast tre av de fyra bildskärmarna upptäcks.
Jag har testat att den sista skärmen fungerar utmärkt med andra bildkällor.
Jag har testat med SLI på, SLI av, samt "activate all displays"
Skärm ett och två sitter på kort 1, projektor och den sista skärmen sitter på kort 2

Vill kunna sitta brevid frugans burk när vi spelar tillsammans istället för i olika rum som nu, därför vore det trevligt att kunna växla över till den sista skärmen.

Någon som vet hur man får Windows att hitta alla skärmar?

Av Cyne
Skrivet av mrqaffe:

Mobile serierna är gjorda för att gå mycket varmare, men de har även strömkrav, dvs dålig kylning och låg strömförbrukning är där de passar, de är inte gjorda för höga frekvenser.

Naturligtvis, försökte vara lite fyndig bara

Av Cyne

Lite off topic, men varför har man inte CPU'n från en toughbook i en vanlig PC? Klarar den av att brinna upp och ändå fungera måste man kunna klocka dem utav bara tusan!

Av Cyne
Skrivet av tyvar1:

Någon som själv kör sli på detta sett på ett asrock extreme 6 p67 som kan bekräfta om detta funkar eller inte? Behöver verkligen hjälp

Skickades från m.sweclockers.com

Här har du lite jämförelser på x16/x16 mot x4/x4:
http://www.hardocp.com/article/2010/08/25/gtx_480_sli_pcie_bandwidth_perf_x16x16_vs_x4x4
Finns vissa skillnader men inte jättestora, och kör du x16/x4 blir skillnaderna mindre.

Ska man lägga mycket pengar på högtalare är ett ljudkort en bra investering, till de flesta vanliga datorhögtalare/hörlurar räcker det med det inbyggda.

Kör man helt digitalt och låter förstärkaren behandla signalen borde det inte spela någon roll?

Huruvida det fungerar att köra SLI på de två platserna på ditt moderkort kan jag dock inte svara på.

Av Cyne

Jag har själv ComHem 100/10 och CG3100 modemet och även där är det trådlösa sanslöst långsamt, sällan över 5mBit. Hade tidigare en WRT54GL och fick då ~16Mbit (som väll är den "verkliga" gränsen för G-standarden). Problemet var att den routern bara klarade 60Mbit LAN-WAN trådat så jag plockade bort den.

Har pratat med ComHem flera gånger men de har ingen annan kombinerad router/modem. Om du har möjlighet, testa med en annan router och använd CG3100 endast som modem.

Av Cyne
Skrivet av whiskerer:

Frågor...

Det fungerar aldeles utmärkt med bara SSD i datorn och all extern media som film, musik, bilder etc. etc. på en NAS. En NAS är väldigt liten och strömsnål och du kan enkelt gömma undan den så du slipper höra eventuellt surr från diskar och fläktar.

En "hemmaserver" fungerar ju också men om du endast behöver lagring så är detta en dyrare och/eller mer högljudd historia. Många NAS'ar har inbyggda FTP- och torrentklienter etc.

Av Cyne
Skrivet av Spett och slägga:

Jag slog av strömmen en stund, sen gick den och starta igen.

Men när jag provar överklock light enl artikeln (bclk 160) för I7 920 med Asus 6pt som även jag har, då slocknar datorn när jag sparar i Bios, den bara dör. Gör jag samma övning i windows med Turbo V då fryser datorn.
Varför då?

Testa med att öka klockningen ett litet litet steg i taget. Minns inte vad standard är för i7 920 (trots att jag har en själv) men om bclk är på säg 150 så öka till 151 och se att det fungerar, öka sedan sakta till 152, 153 o.s.v.
Börjar datorn bli ostabil, höj spänningen.

Om jag själv ställer in en hög klock direkt så krachar datorn, måste göra det i små steg. (Finns säkert nån som har bättre känsla men men...)

Tvivlar dock på att detta kommer hjälpa om processorn ändå bara ligger på 20% användning, då är det ju inte där flaskhalsen ligger.

Av Cyne

Intressant! Gick in och svarade. Du kan ju gärna posta resultatet här också när du är klar, även om man kunde fylla i e-postadress.
Tycker det är roligt med forskning kring datorspelande (även om detta "bara" är en C-uppsats), känns som att det finns väldigt många teorier om hur spelande påverkar folk men inte så många konkreta svar.

Av Cyne
Skrivet av treijner:

Kylning har jag inte funderat på och har väldigt dålig koll på så tips på detta vore inte fel! Ju tystasre desto bättre!

Skickades från m.sweclockers.com

Det beror ju lite på vad du ska ha för chassi men till en mediaPC brukar det ju vara litet och trångt. Ett slutet vattenkylningssystem är ju bra på att få ut värmen ur lådan, kan dock vara lite svårt att få det att passa.

Annars är väll Hiper 212 en populär och billig kylare, det viktiga är att inte köra på den som följer med, den är otroligt högljudd och kyler dåligt.

Av Cyne

Köpte nyligen en ny HTPC/Server som jag själv är väldigt nöjd med (landade på c:a 5100:- + 700 för en 60GB SSD):
950:- MK Gigabyte GA-A75M-UD2H mATX, socket FM1
900:- HD2.0TB Samsung Ecogreen SATA2,5400RPM, F4EG
1200:- AMD A8 X4 3850 4MB, 100W, FM1, APU
500:- Corsair 8GB (KIT) DDR3 [INET] 1600MHz/1.5V/XMS3
600:- Corsair Cooling Hydro H60 CPU-kylare multiplatform
950:- Silverstone Grandia GD06B Black Micro-ATX no PSU

Anledningen till att jag valde AMD-3850 över Intels varianter är just för grafikprestandan. Många av de saker som är CPU-beroende (kompilera/komprimera etc.) spelar det inte så stor roll om de görs på 5 eller 10 minuter, men när det kommer till grafik så får det inte gå hur långsamt som helst för då är det inte spelbart.
Den kan ju naturligtvis inte jämföra sig med ett separat grafikkort men till en mediaPC med lite småspel fungerar den utmärkt. Med vattenkylaren får man dessutom ut all värme ur chassit så burken kan stå igång 24/7 utan att bli särskilt varm.

EDIT: Värt att nämna dock är att jag inte får in fläkten till vattenkylaren i ovanstående chassi, så den får sitta på utsidan. Eventuellt skulle det få plats en "slim" fläkt men jag har inte mätt och testat ännu.

Av Cyne

För att testa om det är någon annan komponent som får för lite kylning när du bytt till vatten kan du ju testa att öppna sidopanelen och montera en rejäl fläkt rakt mot de komponenter du misstänker. Hjälper detta så har du hittat felet och får fundera ut en mer permanent lösning (dremmel is the shit...) annars får du testa vidare.

Av Cyne
Skrivet av shipshape:

Tänkte köpa detta paket;
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=649116

Har ett grafikkort med PCI express 2.0 (gigabyte geforce gtx 460) och på det moderkortet i paketet är det PCI express 3.0.

Så min fråga är om detta fungerar eller vad som kommer hända, får jag ut mindre eller fungerar det inte alls?

Tack för svar så snabbt som möjligt.

Det kommer att fungera jättebra, PCI-e 3.0 är bakåtkompatibel med 2.0.
Fördelarna med 3.0 är högre bandbredd, men eftersom ditt GTX460 inte ens utnyttjar all bandbredd som finns i 2.0 så kommer det inte bli någon skillnad (tror inte det finns några grafikkort idag som utnyttjar all bandbredd i 2.0).

Av Cyne
Skrivet av Relel:

Yes idle.
Det funderade jag på också, men ingen inställning som jag kunde hitta löste detta problem. Det fick sluta med ett återställning av bios, och nu fungerade det fint igen.. Konstigt.

Av ren nyfikenhet, varför vill du inte att CPUn klockar ner sig i idle? Den går väll upp igen automatiskt om det behövs?