Inlägg

Inlägg som Cyne har skrivit i forumet
Av Cyne
Skrivet av QuinnoX:

Observera att mer än 75% skaffar det på annat sätt.

Observera att mer än 75% troligtvis gör någor olagligt som vi inte ska uppmuntra här
Tänkte det var bäst att upplysa trådskaparen om detta så han inte beställer en dator och sedan står med skägget i brevlådan när han inte har någonting att fylla den med.

Av Cyne

Observera att Windows 7 följer med Kompletts färdiga paket, det kostar ju också en slant att köpa och jag ser det inte i någon av de andra paketen folk länkat...
Personligen tycker jag det färdiga paketet är helt OK, inget monster men det kommer ju i alla fall klara att köra alla nya spel om än inte på jättehöga inställningar. Kan man bygga själv och redan har ett operativsystem från en äldre burk (antar att t.ex. Ubuntu inte är intressant om du ska spela) så kan man få ut lite mer prestanda för samma pengar.

Av Cyne
Skrivet av upl8447:

mitt förslag är att du köper en http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=321010 och monterar en skärm i locket. du får ju självklart ta bort all plast runt skärmen. http://www.inet.se/kundvagn/visa/318511/2011-03-26 skippa skruvar, verktyg och esd om du vill! kanske en sån skärm http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=751211

edit* hur mycket vill du lägga ut?

En snygg väska med aluminiumskal låter ju vettigt. Stryktålig och relativt lätt. Bra idé med det hopvikbara tangentbordet, då kan man ha en mycket mindre låda. Har inte kollat så mycket på skärmar, men någonstans kring 10" räcker ju egentligen, 1024x768 i upplösning känns lagomt.

Har inte funderat på någon budget alls, så alla förslag är välkomna. Har dock inget emot att bygga lite själv om man kan spara några kronor, det är ju ganska roligt att skruva.

Av Cyne

Portabel "servicestation"?

Misstänker att många av er Sweclockare precis som jag ofta får agera släktens serviceteckniker när det gäller datorer. På gott och ont så har man genom åren fått "laga" ett otal datorer, både bytt hårdvara och installerat om mjukvara. Detta arbete brukar oftast betyda att man får rycka ur alla sladdar ur sin egen burk för att sedan koppla in patienten och påbörja felsökningen.

För att slippa koppla i/ur en massa saker och krypa på golvet bland kabelhärvan skulle jag vilja köpa/bygga en "mobil" servicestation. En kort lista på vad man behöver:
* Skärm med DVI och VGA ingång
* 2x strömkablar (en till skärmen och en till datorn)
* Tangentbord
* Mus

Kanske skulle man ha några skruvmejslar och ett ESD-armband också? Om det är någon annan som har några bra idéer på vad som borde ingå i en servicestation så tipsa gärna!

Jag skulle vilja bygga ihop allting så att man i princip har en skärm där det går ut en strömkabel för att stoppa i vägguttaget, en som ska kopplas till datorn, två skärmkablar (dvi/vga) samt USB/PS2 kontakter för tangentbord/mus. Jag har ibland haft lite dålig erfarenhet av trådlösa tangentbord när man ska ändra t.ex. bootordningen i BIOS på äldre datorer så det måste vara något med sladd.

Drömmen vore egentligen om man kunde ha en liten netbook där man kunde koppla in en annan dator till dess skärm/tangentbord/mus, men jag har inte sett någon netbook med dessa ingångar.

Någon som har något tips på en liten skärm med både digitala och analoga ingångar samt något litet tangentbord/mus som går att bygga in eller montera fast på denna skärm? Kanske ska bygga in det hela i en resväska?

Har sett något/några gallerier här på Sweclockers där folk byggt servicestationer men alla dessa har varit mer eller mindre fastmonterade. Skulle vilja ha ett kitt som man enkelt kan ta med sig när man rycker ut som ambulerande datorsupportör.

Av Cyne
Skrivet av Re1nForce:

Detta låter inte rimligt, men kan de vara "Realtek PCIe GBE Family Controller" ?

Är det inte enklare att gå via moderkortstillverkarens hemsida?

http://www.asus.se/product.aspx?P_ID=umllTHNRm4IGqnbL

Klicka på "Ladda ner", välj vilket operativsystem du har, och kolla under "LAN".

Av Cyne

Är det inte "Turbo Mode" som går in och klockar upp processorn då inte alla kärnor används? Få spel använder ju alla kärnor.

Av Cyne
Skrivet av tal666:

Hmm Varför alla dessa Olika sockeltyper och varianter av lösningar.. ? måste det finnas 980 stycken olika moderkort och är det verkligen billigare att
tillverka ett nytt moderkort utan en kanal hit eller dit, eller ett utan aktiv kylning på nordbryggan o.s.v. ? ? ?
Det måste som jag ser det slösas otroligt mycket resurser på att försöka mjölka ut marknaden istället för att vara innovativa och Faktiskt skapa något nytt på marknaden, något som vi faktiskt har nytta av...
Detsamma gäller tyvärr Grafikkortsmarknaden, rent löjligt hur många varianter med löjligt liten skillnad dem emellan SOM om 4 hz hit eller dit ska göra någon skillnad... löjligt säger jag.

Håller med om att det finns små skillnader mellan många moderkort/grafikkort, men det känns som om du säger emot dig själv lite när du först ogillar att det kommer nya sockeltyper och sen tycker att de borde vara mer innovativa. De borde väll ha större möjlighet att komma med nya saker med en ny sockel änn att försöka göra anpassningar av en gammal?

Det är väll ganska stor skillnad mellan 1155/1156 och 1366/2011?

Av Cyne

Borde bara vara att kapa USB-sladden och löda fast fläktkontakten på de tåtar som står för strömmen.
Här är en länk som visar vilken sladd som gör vad:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Universal_Serial_Bus#Kontakter

Själv har jag kopplat 2 fläktar till en gammal nätadapter till en mobiltelefon. En blåser in i TV-bänken, en blåser ut. Har min server ståendes där och den krachade hela tiden utan extra kylning.

Av Cyne
Skrivet av OnlyCasanova:

Tips till dig Om du nu bestämmer dig för att kasta den. Så gör inte det!

Lägg up den på tradera med utropspris på en krona + frakt och skriv att den är defekt och att den inte snurrar, nämn inte att han lekt kasta boll med den.

Med lite tur får du en hundring för disken för att investera i ett nytt

Vet inte vem som skulle köpa en defekt disk. Känns lite som man försöker lura folk även om man skriver att den inte snurrar.

Sen beror det ju lite på vad man har på disken också, om köparen får igång den kan han ju se allt som din kompis sparat på den...

Av Cyne
Skrivet av perper:

Har lite samma känsla. Det blir inte lika häftigt som det var först, men det är ändå en spel- och filmupplevelse som får 2D att vara väldigt tråkigt. Spelar i princip bara i 3D nu. Just upplösningen tycker jag inte är någon begränsning. Har haft 2 st 720p-projektorer och skärpan på båda har varit grymt bra. Har 104" duk och sitter 3,5 - 4 meter från den.

Så om valet står mellan 3D och 1080p skulle jag rekommendera 3D alla dagar i veckan.

Tackar för svaren, synd att det fortfarande inte kommit någon 1080p projektor som är "nvidia 3D vision"-ready (i vettiga prisklasser). Känns som att merkostnaden för 3D-stödet inte borde vara så stort.

Kikade på nVidias hemsida
http://www.nvidia.com/object/3d-vision-requirements.html
och de har nu en kolumn som heter "HDMI 1.4 3D Vision Support" som ingen av projektorerna de listar har stöd för. Någon som vet vad detta betyder?

Lutar i alla fall åt en 720p-3D projektor, det är ett (relativt) billigt sätt att prova på tekniken.

Av Cyne
Skrivet av perper:

En liten uppdatering för eventuellt nyfikna.

Jag kan inte annat än rekommendera både projektorn och 3d vision till alla som äger ett Nvidia-kort. Mitt GTX470 (Överklockat till 825 core och 3600 memory) klarar alla spel jag prövat (däribland Black ops och BFBC2) galant i 1280x720.

"Köpköpköp" har aldrig varit mer passande!

Tänkte fråga lite igen, nu när du haft kittet ett tag, är 3D fortfarande lika häftig eller har "wow-effekten" avtagit? De flesta omdömmen jag läst baseras på första-gången-upplevelser, men frågan är ju om det håller i längden eller om man gör bättre i att satsa på en 1080p 2D-projektor?

Av Cyne
Skrivet av Otur:

Klarar och klarar, det beror på som man säger.
2x processor är lite grann samma sak som HT, dvs spel måste vara kodade med stöd för flera trådar. Sen måste OS:et ha stöd för SMP. så det är lite svårt att säga, men windows brukar ha stöd för SMP så så långt är det väl OK.
Xeon är ju lite gjorda för att hantera många processer, till skillnad från desktopvarianter som i5. Men prova, det kan ju inte göra så mycket när du nu ändå fått den. (har den PCI-E förresten? eller är det AGP)

Du kan ju alltid köra 75 instanser av firefox utan lagg

Om windows ser 2 fysiska processorer som en tvåkärning eller en enkärning med hyperthreading så fungerar det som jag tänker mig. Naturligtvis måste spelet vara flertrådat, det är väll lite si och så med det i spel men två kärnor brukar de ju kunna nyttja i alla fall.

Att burken kommer dra mycket ström räknar jag med, har en "vanlig" P4 som server just nu och den blir varm som bara den. Har bytt ut originalkylaren men det hindrar ju inte att omgivningen blir varm.

Jag tror jag testar att slänga i ett billigt kort i alla fall, den har en PCI-Ex16-plats så det går att stoppa i ett modernt kort. Tänker mig något kring en femhundring.

Datorn är tänkt till en grabb på 17 år som annars inte har någon dator alls, så även om det inte blir något fartmonster så är det bättre än att vara utan.

Av Cyne
Skrivet av perost:

Jag antar att du menar Intel Xeon. Xeon är Intels namn på sina server-processorer, och de har funnits sen Pentium II-tiden (se t.ex. Wikipedias lista). Att säga att du har två Xeon på 3 GHz säger därför inte så mycket tyvärr, då prestandaskillnaden mellan t.ex. Netburst-baserade och Core-baserade Xeons är väldigt stor.

Med tanke på att grafikkortet är rätt så gammalt så skulle jag chansa på att du har Netburst-baserade Xeons (dvs. samma arkitektur som Pentium 4), och då är de inte mycket att hänga i julgranen. Men ta reda på exakt vilken Xeon-modell det är du har (med t.ex. CPU-Z), så kan vi se om det är något att ha eller inte.

Xeon, naturligtvis, Xenon har man ju till bilen
Utan att ha kollat är jag rätt säker på att det är servervarianten av P4. Vet att det inte är den vassaste processorn men om båda kan användas så borde det fungera hyfsatt till enklare spel. Bör dessutom gå att klocka något då det siter 2 tornkylare med 6 heatpipes var.
Återigen, jag förväntar mig ingen värstingburk, men slänger man i t.ex. ett passivt Radeon 5450 så borde den väll gå att använda till nå'tt?

Av Cyne

Gammal beräkningsserver som speldator?

Jag har fått en gammal dator som stått som beräkningsserver hos ett företag. Vad jag kunnat se efter en snabbtitt så innehåller den följande:
2 x Xeon 3.0Ghz (alltså två fysiska processorer)
nVidia Quadro FX 1300 (128Mb) PCIe.
3 GB minne.

Grafikkortet är naturligtvis skräp när det kommer till dagens spel, men 2x3Ghz processorer och 3GB minne borde ju räcka. Två frågor uppstår då:

1. Klarar spel av att använda två fysiska processorer?
2. vilket grafikkortet vore lämpligt?

Jag förväntar mig inte att maxa Crysis eller få en miljon poäng i något testprogram. Vi pratar Sims3, CS:Source och kanske Starcraft 2 på halvlåga inställningar. Kan man spela nyare FPS-spel på låga inställningar så är jag jättenöjd.

Det finns ingen anledning att slänga in ett GTX580 eller så, CPU'erna kommer ändå begränsa prestandan. Jag har heller inte kollat nätagget, tvivlar att det finns några 6/8-pinnars sladdar, men det finns ju adapter från 4-pin Molex till 6-pin.
Finns det grafikkort som inte kräver extern ström så är det naturligtvis ett plus.

Någon som har erfarenheter av något liknande?

Av Cyne
Skrivet av The Mupp:

Bytte nyligen ut mitt ATI-kort mot ett nVidia så jag har inte CCC installerat, men finns det inte någon knapp för att återställa alla inställningar till default?

Annars borde det ju fungera om du avinstallerar CCC inkl. drivrutinerna och sedan installerar de senaste från ATI's hemsida på nytt.

Av Cyne

Är väldigt intresserad av att höra vad du tycker om 3D vision på en 720p projektor, sitter själv och funderar på samma setup.

Ser dock inte BenQ W600+ på nVidias lista över 3D-vision certifierade projektorer... funderar själv mest på en Acer H5360.

Av Cyne

Om du gillar Serious Sam så borde du ta en titt på Serious Sam 2... Snyggare än Serious Sam HD (som bara är remakes av de gamla spelen) och minst lika knäppt. Högt tempo och horder av saker att skjuta! Hela kampanjen går att spela igenom co-op.

Av Cyne

Jag kan också varmt rekommendera Tomd Raider: Guardian of Light. Spelade igenom det med frugan på PC med 2 Xbox-kontroller. Lite småklurigt och kräver inte superreflexer.

Kan man inte spela Co-op på Fable? (kanske bara 2:an och 3:an?)

Annars spelar vi mest Wii-spel tillsammans, Mario Galaxy 1 och 2 om hon bara vill sitta brevid och fånga stjärnor, New Super Mario Bros Wii rekommenderas varmt, även det nya Donkey Kong Country spelet har co-op fast det är rätt svårt. Kirbys Epic Yarn är superenkelt, även om det kan kännas lite "barnsligt".
Mario Kart är också kul.

Av Cyne

Tycker det är lite konstigt när dom skriver "fixed an issue" som om det vore något som var fel, jag tycker det var väldigt praktiskt! Ohh well, får väll trycka "Z" 15 ggr istället.

Att fungal growth inte fungerar mot air blir ju dock väldigt tråkigt. Framförallt i ZvsZ så har man svårt att komma ikapp om moståndaren får upp ett gäng mutas, producerar man i samma takt så ligger man ändå efter. Att expandera när motståndaren har map-control är ju livsfarligt. Fungal Growth gjorde ju att motståndaren behövde vara lite försiktig.

I övriga matchups spelar det inte så stor roll, kanske mot flyende medivacs eller drops, men det kräver ju att infestorn är i position redan innan, de är ju så himla slöa!

Vet inte riktigt vilken "threat priority" SCV's hade när de reparerade innan, men om de räknades som "mining" (d.v.s. lägst prioritet) så är det här en välkommen ändring. Skickar man in ett gäng zergling mot SCV's som reparerar en Thor så kommer de döda SCV's först istället för att försöka tränga sig fram till en näst intill odödlig Thor.

Av Cyne

Jag lirade igenom det hela med i7920/GTX460 med allt jag kunde hitta på max (dock endast 2xAA i 1920x1080) och jag tyckte det fungerade jättebra. I några få röriga scener kan det vara lite hackigt men i det stora hela hade jag inga problem alls.

Sen finns det ju dem som vägrar spela under 60fps så det beror väll lite på hur känslig man är.

Tror ändå att man kan få en mycket bättre upplevelse på en relativt ny PC, de är ju mycket kraftigare än de flera år gamla konsollerna oavsett hur optimerade de är.

Vill man ha ett så problemfritt/billigt spelande som möjligt är konsollerna ett bra alternativ. Bara stoppa i skivan och köra och vem kan hitta en spel-PC för samma pengar som en konsoll?