Inlägg

Inlägg som Cyne har skrivit i forumet
Av Cyne

Jag röstar också för Xbox-360 kontrollerna.
Jag köpte en vit kontroll inkl. pc-reciever samt en extra svart vanlig trådlös kontroll (utan reciever). Gick väll på ~900 men titta på begagnatmarknaden. Det går att ha upp till 4 kontroller på samma reciever (vet dock inte vilka spel som stödjer det på PC).

Jag har även ett par Logitech Dual Action-nånting gamepads och även om de i sig fungerar bra så är spelstödet för 360-kontrollerna oslagbart.

I många spel så står det ju på skärmen t.ex. "tryck A för att skjuta" eller liknande med samma färgkoder som på 360-kontrollerna. När knapparna då är märkta 1, 2, 3, 4 o.s.v. på Logitech-kontrollen så blir det krångligt. Detta är egentligen mer en brist hos speltillverkarna än Logitech men det är ju kunden som får lida i vilket fall.

360-kontrollen har dessutom alla knappar man kan tänkas behöva, framförallt de två analoga knapparna för pekfingrarna saknas på många andra kontroller. Extremt bra att ha i bil/flygspel för att styra gas/broms medans de analoga styrspakarna styr fordonet/kameran.

Av Cyne
Skrivet av echo:

Problemet är att MTBF inte säger något om livslängd och MTBF förutsätter dessutom att ditt användarmönster motsvarar det som tillverkaren har räknat på. Det går dessvärre inte att hävda något med hjälp av MTBF.

Har du garanti kvar så är det inte ens säkert att det räcker. Ett typexempel är produkter med inbyggda batterier. Du kanske har två års garanti på din ipod. Sen att batteriet blir dåligt efter ett år och produkten nästintill oanvändbar spelar ingen roll. Slitage på batteriet ingår inte i garantin och produkten i övrigt fungerar fint (synd att du inte kan byta batteri bara...).

Jag tror visst att man kan använda MTBF som argument. 24h*365*3=26280 timmar. d.v.s. ~1,8% av MTBF på 1'500'000 timmar. Vet inte vilket "användarmönster" de räknar på men jag tror de får svårt att hävda att man i en vanlig hemdator använder disken så brutalt så att den bara ska klara 1,8% av MTBF.

När det gäller batterier så räknas det som förbrukningsvara och då är det helt andra regler kring garantin (tror detsamma gäller för t.ex. bläckpatroner till skrivare). Så länge det inte är förbrukningsvaror så är det 3 år som gäller.

Av Cyne

Jag är också lite nyfiken på vad denna uppsättning ska användas för, du får gärna berätta!
Tala också om hur det fungerar när du byggt ihop allt, och en bild på kalaset vore också trevligt!

Av Cyne

Kan tillägga att jag bytte från ett GeForce 7600 (256mb) till ett Radeon 4870 (1Gb) till min P4 3.0Ghz och märkte i princip ingen skillnad. Vet inte exakt vad det är för processor du har men är den en enkelkärnig äldre variant så kommer den vara en gigantisk flaskhals.

Av Cyne

Uhmm... vet inte vad du ska med ett nytt chassi till, vann du inte precis ett Fractal Design R3? Otroligt snyggt och stilrent chassi, även om det inte har "HTPC look" (kan ju iofs testa att lägga det på sidan...)

Kanske kan sälja R3-chassit (gasp!) och finansiera det egna bygget?

I övrigt, ser bra ut!

Av Cyne

Har för mig att max throughput ligger kring 20Mbit. Wikipedia säger c:a 19mBit (IEEE 802.11g-2003 - Wikipedia, the free encyclopedia) men ger ingen djupare förklaring. 54Mbit är bara ett teoretiskt max.

Av Cyne

Off topic: Surfar man runt en del ser man att det börjar gå utför för det svenska språket. Felstavning, särskrivning och svengelska är vardagsmat. Även om man inte är tvungen att skriva helt korrekt för att folk ska förstå vad man menar tror jag det är nyttigt om man försöker använda korrekt svenska, annars blir man ju bara sämre och sämre. Jag vill inte på något sätt påstå att jag är perfekt, bara att jag försöker tänka igenom när jag skriver så att det blir rätt för att inte tappa språket helt.

Dock får man vara försiktig när man leker språkpolis, man kan vänligt informera att det egentligen ska skrivas på ett annat sätt men försöker man skriva någon på näsan så brukar det bara slå bakut.

On topic: Väldigt häftigt tangentbord, har en drös bra men fula/lortiga tangentbord man skulle kunna modda lite...
Jag är fortfarande nyfiken på hur du gjorde tangenterna. Jag ser att du filat ner de gamla, men hur har du gjort själva "toppen" på tangenten, den som ser lite kopparfärgad ut och där själva bokstaven står?

När det gäller mellanslagstangenten tycker jag det skulle se bra ut med ett rakt kopparrör.

Av Cyne

Bra liten artikel, kanske borde ligga en länk till denna ovanför "Notiser och pressmeddelanden" på förstasidan när julhysterin drar igång. Jag blir ledsen varje gång jag ser någon bluffbutik lura folk på pengar, det är aldeles för lätt att lägga upp en sida som "vanligt folk" har svårt att skilja från en seriös handlare.

En väldigt tydlig indikation på att företaget är oseriöst är när de enbart erbjuder förskottsbetalning, helst med någon ursäkt som att dom för tillfället har strul med postförskott eller liknande.

(Angående elektronikshoppen så är det ju lite roligt att direktlänken till deras produkter är "http://www.ebutikdemo.se/...")

Av Cyne
Skrivet av a_p_l_k:

Hej har har en Aspire 7520G. Ska installera BF 1942 men CD-läsaren hittar inte CDn, kommer inte ens upp på Den här datorn. Har problem med dom flesta drivrutinerna t.ex. ljudkortet med fler, som att dom fungerar ibland och man måste starta om datorn tills det funkar.

Behöver hjälp fort då det är lan!
MVH

Jag har haft liknande problem när jag installerat ett nyare operativsystem än vad datorn levererades med (t.ex. Windows 7 på en dator som kom med Vista) speciellt på bärbara datorer där tillverkarna endast verkar använda komponenter som ingen annan har = få drivrutinsuppdateringar.

Kolla på tillverkarens hemsida om det finns drivrutiner att ladda ner.

Av Cyne
Skrivet av MathiasH:

Hej!

Jag undrar vilket märke som lämpar sig bäst till spelet Mafia 2?
NVIDIA eller ATI?

Det blir ju lite snyggare med PhysX så för Mafia2 så skulle jag rekommendera ett nVidia kort.

Jag körde igenom hela spelet med mitt GTX460 (klockad till 840MHz) med allt på max i 1920x1080. Tycker det fungerade bra men är man känslig för att FPS'en ska dyka under 30 några få gånger får man stänga av lite ögongodis eller kanske satsa på ett lite kraftigare grafikkort/dedikerat PhysX kort.

Av Cyne

Ser att man ofta nämner strömförbrukningen som en ekomomisk faktor. Om vi räknar lite på kostnaden för det törstigaste och strömsnålaste kombinationerna får vi fram till följande:

Om man spelar dygnet runt med maxload:
GTX480SLI: 815 x 24 x 365 / 1000 = 7139,4 kWh
Single5770: 280 x 24 x 365 / 1000 = 2452,8 kWh

Säg att man spelar 4h/dygn varje dag under hela året.
7139,4 / 6 = 1189,9 kWh
2452,8 / 6 = 408,8 kWh

1189,9 - 408,8 = 781,1 kWh

Så det skiljer alltså c:a 800kWh mellan dessa två konfigurationer, enkelt räknat ungefär 800:-
Om man spelar mindre blir skillnaden ännu lägre, och jag tror inte man ligger med maxload konstant.

Själv tycker jag man snarare borde diskutera oljud och överklockningspotential, ett svalare kort borde antingen vara tystare alternativt kunna ge bättre prestanda vilket jag tycker vara värt mer än de extra kronorna på elräkningen.

Så vad säger ni, tycker ni att elkostnaden är en faktor?

Av Cyne
Skrivet av anarkizt:

Du får höja volten med MSI Afterburner.

Vill du höja mer än 1.087v får du ladda hem en moddad bios och flasha kortet med nvflash. Det har jag gjort med mina 2st Zotac och båda går att köra i 950/2340MHz (på vatten och då med 1.2v).

Aha! Där har vi nog boven, kortet är ju inte farligt varmt så det går nog att kräma ur lite till. Mest pysslat med Zotacs "Nitro" som följde med, den är ju väldigt simpel men ser lite rolig ut på skrivbordet

Av Cyne
Skrivet av the squonk:

Du måste ha ett separat PhysX-kort till ett Fermi eller köra Fermi-SLI för att få bra fps med Mafia II och Apex PhysX, det gäller alla kort så det är ingen anledning att dissa Nvidia. Snarare dissa spelet.

Fördelen är väl att Mafia II knappast är krävande alls om man slår av PhysX, så varför ha det påslaget?

Körde igenom Mafia 2 med allting jag kunde hitta på max (inkl. PhysX) i 1920x1080 och höll c:a30 fps med i7 920/gtx460, strax över om jag överklockar.

Nu testade jag aldrig med PhysX av, men jag tyckte inte att fysiken var utöver det vanliga, och då har jag kört på ett 4870 i drygt ett år innan (dvs inget PhysX stöd).

Av Cyne
Skrivet av Calle Canin:

Samma klock som jag har på min Zotac ju.

Då blir man ju lite intresserad hur du har fått upp det så mycket, mitt krånglar lite redan vid 840Mhz. Annan kylning?

Jag har för övrigt en väldigt välventillerad låda, 6x140mm varav 2 blåser direkt på grafikkortet. Dock så är det ju "referensmodell" så luften kommer inte åt lika bra som med vissa andra kylare.

Av Cyne
Skrivet av Old KnotVillage:

Jag kan inte fatta att det finns marknad för alla korten, i min värld finns det typ bara 4 st just nu.

Surfa, mail, lite spel -5770 alt. 5850
Spel 5870 5850CF
Entusiast 5970

Vi lever inte alla i samma värld

Jag skulle säga:
Surfa, mail, lite spel -integrerat 4200 eller något från Intel
Spel 5870, GTX460 SLI
Entusiast 5970, GTX 480 SLI

Ska man inte spela behöver man inte ett separat kort, Harpan fungerar bra ändå. Ska man ha flera kort känns nVidia bättre då SLI verkar skala mycket bättre än crossfire.
Skulle dock vilja se en passiv variant av detta, gärna single slot.

Edit: Under tiden jag skrev detta han 3 pers till svara och hacka på KnotVillage farligt att bara skriva ut ett märke i ett inlägg!

Av Cyne

När det gäller tangentbord i almänhet och ett sånt här i synnerhet så är ju känslan väldigt viktig. Olika personer gillar olika känsla på tangenterna. Det finns ju en del butiker som har tangentbord framme i butiken så man kan testa dem, någon som vet någon sådan butik som har detta? Gillar man tangenterna känns 1400:- ok med tanke på hållbarheten, men tycker man det fungerar lika bra som ett 99:- tangentbord är det ju dumt att kasta pengarna i sjön.

Sitter själv på ett ca 12 år gammalt tangentbord från Siemens, vissa knappar börjar bli dåliga men man har ju vant sig vid känslan så det är svårt att byta.

Av Cyne

SLI/Crossfire vattenkylning utan fullcover-block?

Någon som testat att köra SLI/Crossfire med "vanliga" GPU-block, d.v.s. inte fullcover? Hur fungerar kylning av spänningsreglering och minnen mm. när luften inte kommer åt de övre kortet (om man som i mitt fall har fläktar i botten och taket)?

Fördelen med vanliga GPU-block är ju att man slipper byta dem så fort man byter grafikkort, så förutom ett lägre inköpspris blir det ju även billigare i längden.

Av Cyne
Skrivet av panpo98:

Så du säger att du är rikt och inte har något viktigt på dina diskar.

Tro du mig inte så är det inte mitt problem.
Redan gjort min goda gärning och varnat dig.

Använd sök funktionen.

Hur många källor tror du det fanns att tex ACE gjorde skräp agg innan SweClockers gjorde sitt test.

Det var exakt din inställning som gjorde att så många sabbade så mycket. Varför tror du annars att det var så stora diskussioner under 2007 och att det tog så lång tid innan alla började undvika Hiper som pesten. Testerna visade en sak och folk som kom till forum och ville ha hjälp kom fram till något helt annat. Finns mer jag inte orka skriva.

Ähh, larva dig inte, jag säger väll inte att jag är rik, men om 3 stycken nätagg snurrat felfritt i 4 år tänker jag inte byta ut dem för att någon plötsligt skriker "byt dem asap de är skräp". Köpte dem 2006 om jag minns rätt så det kanske var före Hiper slängde kvalitén genom fönstret, vad vet jag.
Hade det varit något fel på dessa borde de brunnit upp för länge sen, de har fått jobbat ganska hårt.

Av Cyne
Skrivet av panpo98:

Cyne:
Hiper!!! Är du från vettet!! Kasta ut Hiper agget fort innan den förstör ditt nya grafikkort och resten av datorn! De är ökända för att förstöra flera delar samtidigt. Oftast förstörda moderkort, grafikkort och hårddisk men i vissa fall även andra.

Har haft nätagget ett tag, kollade runt innan jag köpte det och det hade fått väldigt bra omdömmen, ett kvalitetsagg helt enkelt. Köpte 3 stycken till 3 olika datorer, har fungerat helt felfritt i allihopa i c:a 4 år. Har du någon källa på att Hiper är skräp får du gärna länka till den men jag vidhåller att det är kvalitetsprylar.

Av Cyne

Jag bytte precis från ett HD 4870 till ett GTX 460 och fick exakt samma fel!

Det fungerade bra i felsäkert läge men startade jag normalt så fick jag svart skärm efter att windows laddats. Hörde inloggningsljud och allt men ingen bild.

Jag började med att kontrollera att alla sladdar satt rätt men det gav ingen skillnad.

Då mitt nätagg (Hiper 530W) endast har en 6-pin kontakt har jag tidigare använd en adapter för den andra kontakten på mitt 4870 och det har fungerat bra. Det jag gjorde var att byta ut min gamla adapter mot en som följde med mitt nya kort (Zotac) och vipps! Fungerade direkt!

Har testat en snabb vända i Unigine Heaven och allt verkar fungera inkl. tesselering.