Inlägg

Inlägg som Cyne har skrivit i forumet
Av Cyne
Skrivet av zHne:

den är för hög för min del.. är mest intresserad av http://www.inet.se/artikel/6900939/silverstone-lascala-lc19b-r-120w-svart men tycker den är lite dyr :/

Ska det vara så lågt så finns det ganska klent med modeller speciellt om man vill ha det till ett hyfsatt pris. Inte funderat på att snickra lite själv? Inte jättesvårt att bygga en fyrkantig låda med exakt de mått man vill ha.

Lite inspiration från SweClockers galleri: Sweet Dreammachine

En otroligt slimmad HTPC. Byggd på en laptop i och för sig men idén fungerar ju även på ett vanligt moderkort. Kanske finns någon plåtslagare i närheten som bockar ihop en låda till en vettig penning.

Av Cyne
Skrivet av zHne:

Hej.
Jag sitter och letar efter ett bra chassi som har bredden 42CM!
Den ska helst vara så låg som möjligt för ska köra ett http://www.dustinhome.se/asus-e35m1-i-deluxe-amd-e-350-zacate-mini-itx/product/5010549485 i den.
ska även ha ett inbyggt nätagg.

Tack på förhand!

Själv har jag beställt ett "SilverStone Gradia GD06 Svart".
440mm brett (tror förstärkare normalt är 435mm) och 150mm högt (många flerkanalsförstärkareär 170mm och högre, även om undantag finns).
Plats för 3x120mm fläktar och fyra hårddiskar så det är perfekt både som HTPC och server. Det är svårt att hittra lägre chassin än så om man inte ska ha små (=högljudda) fläktar och endast ett fåtal hårdiskplatser.

Av Cyne
Skrivet av slender:

Fungerar det inte med vanlig enkel Dual view? Dvs du får ett utsträckt skrivbord, så vill du att nåt ska synas på projektorn så får du dra dit den rutan t.ex.
Så har jag här hemma kopplat till teven. Så när jag vill kollla på en film på teven startar jag mediaspelaren och drar den till höger utanför bild på datorskärmen och vidare in på teven.

http://www.xig.com/Media/DualView-DXhorizDrag.gif

Mvh Marcus

Problemet är då att jag inte ser vad som visas på projektorduken, jag har ju den bakom ryggen. Det blir väldigt svårt att klicka sig runt i en applikation om man inte ser vart man ska klicka

Av Cyne

Jag tycker generellt sli/crossfire är ett givet val. Se det så här, för under 1000:- får man 80-90% mer spelprestanda. Det finns ingen annan uppgradering som ger mer prestanda per krona. 2x5850 räcker mer en väl till alla nya spel om man kör med en skärm och inte kräver 16xaa etc. Att "maxa" spel handlar nog mer om e-penis än spelupplevelse. Pengarna du sparar kan du lägga på nästa dator så har du alltid bra prestanda.

Av Cyne

Klona endast en del skrivbordet till projektor?

Hej!

Jag kör en hel del presentationer/utbildningar i jobbet, oftast har jag datorskärmen (laptop) framför mig och projektorduken bakom mig så jag kan se åhörarna när jag pratar och de kan se vad jag har på skärmen.

Ofta vill jag dock bara visa t.ex. ett webbfönster men inte visa allt jag har på skärmen. Ibland vill jag ha anteckningar öppna eller liknande som jag inte vill att åhörarna ska se.

Det jag skulle vilja åstadkomma är följande:
Jag har en skärm på säg 1920x1080. Projektorn visar 1024x768. Jag skulle då vilja ha ett litet hörn av min skärm som speglas upp på projektorn så att jag har resten av skrivbordsytan "för mig själv" där jag kan ha anteckningar och andra program som stöd för min presentation. På så sätt kan man göra mycket snyggare utbildningar där åhörarna endast behöver se det som är viktigt.

Någon som vet hur man fixar detta? Finns det något inbyggt i Windows 7 eller någon extern mjukvara? Ser hellst någon gratis lösning men kan absolut tänka mig att betala en slant för ett program som fungerar, förutsatt att jag kan testa någon demo eller liknande först.

Av Cyne

Kan tipsa om Tradera, letade ett vanligt 460 där men hittade bara SE modeller, även helt nya för hyfsade priser.

Av Cyne

Vet inte hur du kopplat skärmkablarna till grafikkorten men det står ju lite vägledning hur man ska koppla i nVidias manual. Även om man säkert kan få bild oavsett vilka portar man använder känns det som att man måste sätta kablarna på ett visst sätt för att det ska fungera optimalt. SLI+flera skärmar känns fortfarande lite svajigt trots att båda teknikerna är rätt gamla.

Ett tips i alla fall om du börjar få slut på saker att testa.

Av Cyne
Skrivet av Supreme8001:

Haha, har totalt glömt bort att berätta om glasampulls-taggen jag köpte.
Den är ungefär lika stor som ett riskorn och är tänkt för att opereras in under huden.
Cyborg -- Javisst! (dock tveksam, måste fundera lite mer först)

Läs artikeln om en som redan har gjort detta! (riktigt bra artikel)
http://www.dn.se/livsstil/reportage/han-har-ett-chip-under-hu...

http://dlnmh9ip6v2uc.cloudfront.net/images/products/09416-02....

Första tanken blir naturligtvis "aldrig i livet" men allt eftersom man läser artikeln och funderar på det låter det som en kanonidé! Nördfaktorn blir inte mycket högre än såhär och bland oss likasinnade är det naturligtvis bara positivt.

Ampullen verkar ju vara så pass liten att det inte borde bli några komplikationer och den är ju lätt att ta ut om det skulle behövas.

Av Cyne
Skrivet av kalleteodor:

Sitter nu på ett gtx470 super overclocked men enligt de flesta sweclockare så kommer mitt kort aldrig orka högsta grafik så är nu ute efter nytt/nya grafikkort:)
Har 2 olika alternativ som jag själv kommit på men är självklart öppen för andra!
1, gtx 570 sli
2, gtx 560ti 3-way sli
Har en budget på cirka 5500kr med moms!

Dubbelkolla att det ens går att köra med 3-sli på 560. 460-korten klarar bara 2-way SLI, man måste upp på 470 eller 480 för att kunna ha fler, kanske är lika med 500-serien.

Av Cyne
Skrivet av Ixos:

80% av marknaden = 4gånger så mycket pengar att spendera på forskning som ALLA ANDRA TILLSAMMANS.

Ingen har klagat på att de forskar, utan att de tagit så mycket marknadsandelar med fula metoder.

De fula metoderna har de dock fått stå till svars för redan, nu blev det väll förlikning i slutändan istället för dom av domstol men AMD fick ju en redig slant som plåster på såren. De måste ju varit hyfsatt nöjda med det annars kunde de ju fortsatt driva processen.

Bra att de satsar på utveckling, de kunde som sagt sparat de pengarna och ridit på försprånget. Men hotet från AMD gör väll att de ändå känner att de måste förfina sin teknik för att inte bli omsprungen, även om det är ungefär 80/20 i marknadsandelar nu.

Samtidigt betyder inte deras påstående att de ligger 4 år före i kretsteknik att de är lika långt före i prestanda.

Av Cyne
Skrivet av HomemAid:

hur som helst, om ni själva har någon sida som kan övertyga mig bättre än "född igår" eller "håll käften" så vore det trevligt, alltid lika spännande när man upptäcker att man är missinformerad och har fel.

En mycket intressant sida på ämnet i all välmening: 100fps.com

Till trådskaparen: Har du testat att klocka upp processorn ordentligt och se om det gör någon skillnad? Det kanske är en bättre investering att lägga några hundralappar på en bra CPU-kylare och överklocka än att spendera tusentals kronor på ett grafikkort som inte ökar prestandan.

Av Cyne
Skrivet av dealerovski:

Skulle dom inte gå under jorden ett tag tills dom har en färdig produkt? Tyckte jag såg deras senaste informations video väldigt nyligen då dom sa att deras produkt låg flera år fram?

Blandar du inte ihop det med Unlimited Detail nu?

Av Cyne

Kul att de fortfarande håller på, ännu roligare om dom gör något som faktiskt fungerar...
Hoppas Sweclockers testar även detta när det väl släpps.

Av Cyne

Bytte plats på korten så det nya sitter överst. Stoppade skärmsladden i det nya kortet och startade datorn. Väl inne i Windows börjar drivrutiner automatiskt installeras, efter en omstart så kan jag nu aktivera SLI!

Varför det skulle spela någon roll vilket kort som sitter vart har jag ingen aning om, kanske för att det nya kortet är lite högre klockat?

Känns i alla fall skönt att det löste sig, nu är det bara att börja köra lite benchmarks och se om det gjorde någon skillnad i prestanda...

Av Cyne
Skrivet av wartech:

testa i båda PCIe-platserna, den ena kanske är defekt ?

Jag har kört mitt gamla kort ensamt i den översta porten och det nya ensamt i det nedersta och det fungerade bra. Nu sitter båda i på samma sätt. Kan ju testa att köra det nya kortet överst och se om det gör någon skillnad.

Har även testat att köra utan SLI-brygga och uppdaterat moderkortets BIOS men felet kvarstår =(

Av Cyne
Skrivet av Zcenicx:

SLI är ju ett sekundärt problem när Windows påstår att det nya kortet inte ens fungerar.

Prova att bara ha det nya kortet i datorn och se om det alls ger bild.

Har nu testat att köra det nya kortet ensamt i samma PCIe-plats som innan och det fungerar bra, får inga artefakter eller liknande. Stoppar jag sen tillbaks mitt gamla kort så får jag återigen samma fel.

Då verkar det inte vara något fel på kortet i alla fall. Vad mer kan man testa?

Av Cyne

Tack för alla svar!
Är på konferens idag men ska testa kortet enskilt imorgon. Det"nya" kortet är begagnat så jag vill testa kortet ordentligt innan jag säger till säljaren att det är defekt.
Jonny

Av Cyne

Kan ej aktivera SLI (GTX460, p6t) Error Code 43?

Köpte precis ett till GTX460 för att köra SLI. Fick hem det idag och skickade in det i burken men det finns inget alternativ att aktivera SLI i nVidia Control Panel. Kollar man i enhetshanteraren så upptäcker den två grafikkort men på den ena finns en gul varningstriangel och kollar man under properties står följande: "Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)"
Har försökt googlat på felkoden och även kikat andra trådar både på Sweclockers och andra siter men utan framgång.

Felmeddelande från "Windows Action Center":
Problem Event Name: PnPDeviceProblemCode
Architecture: x64
Hardware Id: PCI\VEN_10DE&DEV_0E22&SUBSYS_080110B0&REV_A1
Setup class GUID: {4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
PnP problem code: 0000002B
Driver name: nvlddmkm.sys
Driver version: 8.17.12.8026
Driver date: 08-03-2011
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 1053

Files that help describe the problem
DMID077.tmp.log.xml
oem30.inf

Gainward kortet är milt överklockat till 700Mhz (original 675). Har även testat att klocka upp Zotac-kortet till samma frekvens men det gjorde ingen skillnad. Man kan se info för båda korten i GPU-Z, det enda som verkar skilja (nu när de har samma klockfrekvens) är revision och tillverkare.

http://img59.imageshack.us/img59/2097/gtx460sligpuz.jpg

Jag har kollat och dubbelkollat att
*grafikkortet är intryckt ordentligt i PCIe-porten.
*Båda strömkontakterna sitter i ordentligt i grafikkortet och nätagget.
*att SLI-briggan sitter i ordentligt i båda grafikkorten. (även testat att vända på den)
*Att fläkten på det nya kortet snurrar.
*Installerat om grafikdrivrutinerna (clean install, senaste drivrutinerna direkt från nVidia )
*Avinstallerat drivrutinerna(devicemanager), startat om i SafeMode och kört DriverSweper, installerat drivrutinerna igen.

Jag har inte hunnit testa det nya grafikkortet separat, men det känns ju som om det är något lurt med drivrutinerna eftersom kortet upptäcks etc. av Windows men det går inte att ladda in drivrutinerna.
Jag kan inte heller byta PCIe-plats eftersom SLI-bryggan är för kort (och det nedre kortet troligtvis skulle sli i fläktarna)

Lite information om systemet:
Windows 7 Ultimate 64-bit
Graffikort 1 (gammalt): Zotax GTX460 1GB (ref. design)
Grafikkort 2 (nytt) : Gainward GTX 460 1 GB (Golden Sample)
Moderkort: Asus p6t (ej Deluxe eller SE) stödjer upp till Tri-SLI. Länk till moderkortet
i7920, 6GB ram, fractal design newton R2 (1000w)

Någon som stött på liknande problem eller kan ge några tips på hur man ska få igån SLI?

Av Cyne

De flesta nya AMD-kort klarar 3 skärmar på ett kort.
nVidia kräver 2 kort i SLI (alternativt GTX590 som har 2 GPUer) för att ha fler än 2 skärmar igång samtidigt.
Enda anledningen att ha flera grafikkort utan att koppla dem i SLI är utifall du har ett dedikerat kort till physX, men ska du köpa nytt är det bättre att köpa två lika kort och köra i SLI då dom klarar både "vanliga" grafikberäkningar och fysik.
Om man kan använda ett AMD-kort tillsammans med ett nVidia för physX vet jag inte, men återigen inget jag skulle satsa på om jag köper en ny dator.

Av Cyne
Skrivet av generall33:

kör med fläktkontroll på mina chassifläktar och vill inte köra de på den kontakten:/

Kan ju endå vara idé att testa att koppla in en fläkt på CPU-Fan bara för att se om det fungerar eller om det är något annat det är fel på. Kanske enklare att hitta inställningarna för startspärren om du får igång datorn ordentligt. Är ju bara att koppla tillbaks sen...