Inlägg

Inlägg som Cyne har skrivit i forumet
Av Cyne

Det smarta med att använda endast GPU-block är väll att de bör passa även till andra kort än 460 vid en eventuell uppgradering, så jag tycker det inte alls det känns värdelöst.

Av Cyne

Borde fungera att stoppa vilken fläkt som helst i "CPU-fan" kontakten på moderkortet. BIOS vet ju inte om det sedan är en processor- eller chassifläkt.

Av Cyne

Hade du kollat i manualen vad pipen betyder? Sid 58 i den engelska manualen tror jag, ser dock inget om 2 pip...
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/SABERTOOTH...

Av Cyne
Skrivet av OnlyCasanova:

Varför inte lägga avgiften på CD-skivor som används för att privatkopiera musik? Juste ingen använder det längre och de få som använder det räcker inte till för att betala lönen på Copyswedes anställda.

Det är otroligt bra att vi har Inet och anda företag som vågar ställa sig emot de.

Varför inte lägga avgiften på CD-skivor som används för att privatkopiera musik? Juste ingen använder det längre och de få som använder det räcker inte till för att betala lönen på Copyswedes anställda.

Avgiften har funnits på kasettband och därefter cd/dvd sen 1990 (eller när det nu var). Köper du en inspelningsbar CD/DVD idag så betalar du redan en avgift till CopySwede. Problemet för dem är väll att försäljningen av dessa medier dalat och de vill hitta nya inkomstkällor.

Någon länkade till en IDG-artikel där det stod att största delen av pengarna gick till svenska skådespelare. Av alla saker man kan lägga på sin hårddisk, hur många har inspelade, svenska TV-program på dem? Hur många kan ens spela in till en extern hårddisk numera?

Ett av de största felen med detta är ju att man inte ser vart pengarna går. Får t.ex. artister som har DRM-skydd på sin musik (d.v.s. de går inte att privatkopiera) några pengar?

Bra att det äntligen verkar som om detta går till domstol.

Av Cyne

Mitt tips: begagnad laptop. Borde gå att hitta för en tusenlapp eller två.
Visst gör t.ex. SSD att datorn går snabbare, men för någon som använder datorn så sällan gör det nog ingen skillnad. Tar henne säkert längre tid att först trycka på IE-ikonen och sedan Word-ikonen än vad det tar för en 5400rpm disk att ladda något av dessa program.

Hittar du någon med 17" skärm så är det nog att föredra, annars finns det ju även billiga skärmar på blocket på 20+ tum. Lägg till mus och tangentbord så har hon en komplett dator utan så mycket sladdar och skräp.

Edit: Windows 7 kräver ju inte särskilt mycket prestanda, tuggar på fint på min gamla P4 med 2Gb ram och en skitgammal 7200rpm IDE-disk, skulle garanterat fungera även med 1GB. Ubuntu vore också ett alternativ men är hon "van" med Windows kan det ändå bara att föredra.

Av Cyne

Egentligen är ju inte detta någon skillnad mot t.ex. AMD's X2 och X3-modeller som kan låsas upp till X4, eller 6950 som låses upp till 6970 etc. förutom att Intel tar betalt för att låsa upp dem (och därmed äver garantera att det fungerar, till skillnad från ovanstående)

Så länge strypningen återspeglar sig i priset så är det väll OK, men visst känns det tråkigt om man vet att processorn kan prestera bättre.

En intressant fråga är om det skulle gå att hacka/cracka detta så man låser upp processorn utan kostnad, och isåfall om detta är olagligt eller ej?

Av Cyne

Mjo, rött hade varit ännu mer temariktigt

Kanske är lite svårt att förstå konstruktionen bara från detta galleri, har en ganska ingående bygglogg i mitt andra galleri över hur stommen är byggd.
Kort förklarat så är är hela innandömmet självbärande med hjälp av fyra rejäla reglar och moderkortsplåten. Alla komponenter monteras på stommen och sedan sänks detta hölje över alltihopa. På så sätt blir det inga skruvhål eller liknande på utsidan, bara en slät yta, och när man tar av höljet är det väldigt enkelt att komma åt allting.

Av Cyne

Tack för alla fina kommentarer!

Skrivet av ASUSG15:

Allt var skit snyggt, 5/5 poäng är den värd! Men tycker du ska slipa till kanterna vid plexit Ser inte helt rakt ut.

Tack tack! Plexiglaset är spacklat och övermålat med vitt c:a 1 cm in, kan du peka ut vart det ser snett ut så kan jag kanske fylla i med vitt eller skära bort lite färg så det blir rakt? Färgen kan ha krypit in lite under maskeringen eller så har jag tejpat galet

Av Cyne

Thor Chassi v2

För ett tag sedan snickrade jag ihop ett eget chassi med en enligt mig mycket bra konstuktion. En stomme av fyra stabila reglar som håller moderkort, 6x140mm fläktar samt hårddiskar/dvd och därefter en "låda" av plexiglas som man sänker över hela konstruktionen som lätt kan tas bort för att komma åt komponenter. Bygglogg etc. finns i mitt gamla galleri.

Det visade sig tyvärr att konstruktionen inte var så genomtänkt på alla punkter...
Stommen är fortfarande mycket stabil, men själva höljet i plexiglas visade sig vara på tok för tunt och limmet var kanske inte det bästa. Detta resulterade i att det helt enkelt föll isär.

Men skam den som ger sig! I version två av ovannämda chassibygge gör jag ett nytt hölje där plexiglas endast används till sidofönster och resten görs i en något mer stabil 19mm MDF.

Thor Chassi v2

Av Cyne

Många snygga (och många fula...) bilar i den här tråden.
GT40 och klassiska Corvettes är ju snygga, men det har ju fortfarande inte producerats någon bil som är snyggare än en Dodge Viper, självklart metallicblå med vita fartränder. "När jag blir stor" vill jag skaffa mig en sådan!

http://2.bp.blogspot.com/_n8GfC2ArK5o/TUY-XFmlltI/AAAAAAAAHBo/lI...

Vill man sen ha en matchande motorcykel kan man ju försöka leta på en Dodge Tomahawk...

Av Cyne

Körde IE8 men passade nu på att uppdatera till IE9 men jag ser ändå inga skuggor bakom texten.

Av Cyne

Kul idé, kanske man kan få lite mer varierande frågor också. några förslag:
* Starkare bakgrundsfärger, de är lite för bleka nu så det är svårt att läsa den vita texten.
* Möjlighet att dölja svaret igen genom att klicka igen. När jag spelar TP (händer iofs inte särskilt ofta) vill man ju gärna tjuvkika på svaret medans personen som fått frågan tänker (detta kräver naturligtvis att spelaren tittar bort under tiden)
* Man skulle kunna bygga ut spelet så att man kan få några alternativ att gissa på, perfekt om t.ex. barn är med och spelar. Lägg till en knapp som tar fram dessa alternativ, de bör ej visas "by default".

Av Cyne

Eftersom få av dagens spel drar mer nytta av flera kärnor skulle jag satsat på en i3:a och ett kraftigare grafikkort.
Du kan sedan uppgradera burken med ett till grafikkort och kanske Ivy Bridge (de ska väll använda samma sockel?).

Då får du en bra dator idag som även går att uppgradera i framtiden.

Av Cyne

Elektronikbranchen är en tuff branch (som vi sett från OnOff senast) men det ger ju inte Expert rätten att försöka blåsa sina kunder. När de nu lyckats vinna över dig som kund från ElGiganten genom att bjuda på ett par glasögon skulle det varit nöjda med det och hoppats att du även skulle göra nästa köp där p.g.a. bra service. Det är ju så man bygger upp ett förtroende hos sina kunder som gör att dom blir trogna och handlar trots att man kanske inte alltid har lägst pris. Detta ger ju tämligen motsatt effekt.

Väldigt bra att du står på dig, alldeles för få personer orkar ta fighten och säljarna kan fortsätta lura nästa kund utan reprimander. Låter bra att butikschefen äntligen drar fram "goodwill-kortet" men hade de varit smarta hade de gjort det redan från dag 1.

Skriv gärna en rad när/om du får prylarna.

Av Cyne

Tror ju ändå AoS är buisnessmen och skulle inte våga sätta in ett uruselt nätagg igen, det skulle ju verkligen vara spiken i kistan på den fronten.
Borde ju vara i AoS intresse att skicka Sweclockers ett exemplar (då det var de som sågade de gamla nätdelarna i sitt test) så kan de göra ett nytt test och se om FSP levererar.

Förutsatt att det inte är något strul med elektroniken tycker jag det såg ut som ett väldigt prisvärt alternativ till en vanlig surfdator. Någon som kan hitta ett chassi+nätagg med samma specifikationer för 600:-?
När det gäller utseendet så är det väll ingen designrevolution direkt, men det finns ju betydligt fulare chassin som dessutom kostar över tusenlappen...

Av Cyne
Skrivet av som99:

Jag kan inte förstå hur någon skulle kunna vara så dum att dem tror ett diskret 6990 är likvärdigt med ett 6990m... Ingen är väll så dum att dem stror att man kan klämma in ett grafikkort som är över 30cm stort i en stackars laptop? Dumaste jag hört, jag tror inte någon kommer blanda ihop dem.

Jag menar det är itne precis så att svenssons spinger och köper ett 6990 när dem skaffar ny dator och skulle dem göra det så förstår dem garanterat att det inte är samma femma som laptop varianten (iallfall efter dem haft ett riktigt 6990 i handen haha).
Vet dem var ett diskret 6990 kort är så begriper dem även att det inte är samma som i en laptop, så dumma är inte folk.

Jag skulle inte säga att "folk är så dumma", men jag skulle säga att folk är så oinsatta. Vet inte hur det ser ut i era bekantskapskretsar, men precis som -=|ZetaXtreme|=- så har i alla fall jag jättemånga bekanta som garanterat skulle kunna gå på en sån här nit och tro att 6990m presterar som ett vanligt 6990. Om ni dessutom kollar på modellbeteckningen på en laptop, plockade helt slumpmässigt fram "Asus G73SW-TZ060V" på Inet, så är det inte så enkelt för gemene man att förstå vilka bokstäver som är viktiga och inte.

Visst, folk borde kolla upp noggrannare innan de handlar teknik, men kan vi inte vara överens om att det vore mycket bättre om modellbeteckningen var så pass logisk att även den oinsatte förstod vad han skulle titta efter?

EDIT: Tittar man dessutom i specifikationen för ovannämnda laptop på Inet så står det dessutom "GPU-typ: GeForce GTX 460" medans det i den beskrivande texten i början står 460M. Ännu svårare att veta vart man ska kolla...

Av Cyne
Skrivet av Leifson:

Tre identiska skärmar? Jag spelar på en 22" 1680*1050 i mitten och två 17" 1280*1024 på sidorna, det vill säga inte ens nästan identiska skärmar. Faktum är att alla tre är olika, ändå funkar det. Har jag vunnit över systemet?

Det låter onekligen som om du "vunnit över systemet"...
Kör du i helskärm eller "windowed mode"?
Vad kör du för upplösning?

Skulle gärna köra med en 2560x1600 och två 1600x1200 på sidorna (porträtt) men jag har aldrig sett någon som fått det att fungera...

Av Cyne
Skrivet av Crom:

Tjena!

Sitter och spekulerar lite kring en ny lägenhet, allting verkar bra och så men jag vet inte riktigt hur jag skulle sätta TV:n i vardagsrummet

Så jag fundera kring en sådan lösning att kanske jag kunde skaffa projektor och lägga en bioduk typ mitt rummet som jag sedan kan rulla upp när jag inte tittar på TV eller ser på film.

fungerar detta eller kommer ljus bakom duken att störa bilden om jag ser på tv dagtid? eller kommer duken att börja fladdra för mycket om jag har ett fönster öppet eller finns det andra problem?

Nån som har nån erfarenhet av en sådan lösning eller annars vet mera?

Jag har själv haft duken i mitten av rummet tidigare, tyckte att det fungerade aldeles utmärkt. Kan aldrig dra mig till minnes att duken fladdrat av att jag haft fönstren öppna, inte så att jag stört mig på det. Det rummet hade 5 fönster och jag körde med Ikeas mörkläggningsgardiner till dem. Det blev ju inte kålsvart men tillräckligt för att se på film etc. trots en ganska gammal och något ljussvag projektor.

En projektor tar ju dessutom mycket mindre plats än en TV så man kan få ett väldigt stilrent rum när man inte tittar.

Av Cyne
Skrivet av I Kill:

Hej hej,

Jo det är så här att jag har nu beslutat mig för att ha en spelserver/annat i min lägenhet jag ännu inte flyttat in i...

Jag har själv min speldator i garderoben, skulle uppskatta att den är 3-4kvm stor.

i7 920, 6GB ddr3, GTX460, 2 gamla hårddiskar. Kör med en mindre överklockning. Det blir ganska varmt i garderoben (kanske 30 grader) men inte mer. Jag har väldigt bra luftflöde i burken så den fungerar bra ändå. Jag har aldrig dörren öppen (då får jag inte ner bioduken). Observera att detta är när jag sitter och spelar d.v.s. mer eller mindre 100% belastning både på CPU och grafikkort. Om datorn står och gör annat så blir det svalare.

Så enligt min erfarenhet kommer det fungera utmärkt, jätteskönt att slippa se datorn och höra surret. En annan bonus är ju att kläderna blir varma och sköna

Som några andra skriver här, fundera en vända till om du verkligen behöver grafikkortet, där kan du spara lite energi/värme.

Av Cyne
Skrivet av lastninja:

ni andra som vill se ett sådant test bör svara i tråden

Jag är också väldigt sugen på att se lite sådana tester. En processor med integrerad grafikdel + ett slutet vattenkylningssystem kan bli en väldigt kompakt och smidig dator, och då vore det trevligt att veta hur man bör prioritera för att få ut mesta möjliga prestanda.

Tycker generellt när det gäller dessa integrerade grafikkretsar att Intel/AMD bör lägga större fokus på själva grafikkretsen om den ska vara användbar, det är troligtvis den som kommer att flaska, inte processorn. För kraftigare maskiner bör de hoppa över den integrerade grafiken helt då man ändå sätter i ett dedikerat grafikkort.