Inlägg

Inlägg som Cyne har skrivit i forumet
Av Cyne

Är det bara för ett hemmabygge på hobbynivå rekommenderar jag också Google Sketchup som är gratis. De flesta andra 3D-programmen som är riktade mot professionella användare kostar skjortan.

Av Cyne

Jag måste dock säga att bara kyla processorn med "riktig" vattenkylning känns lite onödigt. De slutna systemen fungerar bra och är långt mycket billigare. Oftast är det ju dessutom grafikkortet som brukar sätta gränsen när man spelar så det är det du vill klocka mest.

Tittar jag på din kundvagn så är det alltså den dator för ~5000:-, då kanske det känns lite onödigt med vattenkylning för 3000. Lägger du de pengarna på ett grafikkort istället (Webhallen säljer just nu GTX580 för 2999:-) så får du ju en otroligt mycket bättre burk.

Men visst det är ju kul att leka med vattenkylning så bara för moddandets skull så kan det vara värt pengarna.

Av Cyne

Jag kan inte ett dugg om gitarrer och det är lite svårt att se på bilderna, men att färgen lossnar där du "slår" på strängarna skulle nog jag anse vara normalt slitage eftersom man är där och fipplar hela tiden när man spelar. Om färgen däremot lossnar på någon del som man aldrig rör vid (eller endast nuddar sällan och försiktigt) tycker jag inte det är OK.

Är gitarren 2 år gammal är det nog tyvärr svårt att få ut någon kompensation, vet inte hur lång garantitiden är men gissar att den gått ut.

Hur mycket kostade gitarren? Är de säg 2'000 spänn så är det väll inte så illa, är det 20'000 förväntar man sig kanske bättre kvalité.

Av Cyne

Som ovanstående tipsat om, uppdatera din första post när det kommer nya bilder så blir det enklare att följa.

Annars tycker jag det ser riktigt bra ut, helt rätt att ge sig på ett bygge även om man inte testat förut, någon gång måste ju vara den första och hur ska man annars lära sig!

Av Cyne

Kan inte annat än att instämma i kören, ser otroligt vackert ut! Lacken på moderkortet gjorde en enormt stor skillnad, ser betydligt bättre ut. Kul också att du uppdaterar med bilder 02:23

Sleeven passar också väldigt bra, även om du nog får byta namn från "Mono" med svartvit logga...

Av Cyne

Tror min dator brukar aktivera cloning automatiskt när jag slår igång projektorn... fungerar i alla fall på jobb-laptopen men hemma kör jag sällan klonat.

Kan annars tippsa om UltraMon, ett otroligt bra program för att hantera flerskärmslösningar. Du kan lägga upp snabbkommandon för att växla mellan olika skärmar/lägen och även göra så att ett sådant kommando körs när datorn startar (jag har t.ex. inställt så min huvudskärm alltid blir main med utökat till 2:a-skärmen, utifall jag stängt av datorn med bilden på projektorn).

Av Cyne
Skrivet av hjorten66:

Den som är ansvarig för marknaden borde kanske hålla bättre koll. En sak jag har retat mig på är att vissa är så förbannat fräcka, tex, så säljer en kille en komplett speldator med 2 skärmar etc, genast kommer det in olika svar. Jag kan ta musen för 150kr, jag kan köpa en skärm,osv. Men hallå säger jag bara,säljaren vill sälja en dator, inte datordelar eller en dator i delar. Hade det varit min annons så hade jag blivit fly förbannad.

Jag håller inte riktigt med där. På blocket kanske det går bra att sälja kompletta datorer men här på Sweclockers vet folk oftast vad dom vill ha och då är det ingen komplett burk som passar. Jag har köpt delar av datorer här och det har uppskattats. Så länge annonsören inte uttryckligen skriver att datorn inte säljs i delar tycker jag det är OK att fråga.

Av Cyne

Frågan är ju om datorn är ren bara för att det (gratis...) antivirusprogram man använder inte rapporterar något.

Av Cyne

Väldigt snyggt bygge! Gillar färgerna!

Vart har du fått tag på de färdigsleevade kablarna? Ser att BitFenix har dem på sin hemsida men ingen av de återsförsäljare de länkar till har dem i sitt sortiment.

Skulle hemskt gärna köpa några sånna, har verkligen inte ork att sleeva själv...
Har du lust att tala om vad dom kostar på ett ungefär?

Av Cyne

Om ditt moderkort stödjer det, varför inte skaffa ett till 460 och köra SLI? Ja, det finns vissa brister med SLI men det är garanterat den mest ekonomiska uppgraderingen du kan göra. Säg +80% prestanda för 6-700 kronor, jämfört med 560ti som ger c:a 50% mer beroende på spel för 1600 (förutsatt att du får ditt 460 sålt).

Av Cyne

I burken sitter en "GenuineIntel, Intel(R) Core(TM) i3-2100" och om du inte har ett diskret grafikkort (alltså ett separat från nVida eller AMD) så använder du troligtvis grafikkretsen som är inbyggd i processorn (Intel HD 2000), så leta efter en linuxdrivrutin till den.

Av Cyne

Kanske dum fråga men... det är inte så att det är olika höjd inställt på fötterna på tangentbordet? Man brukar ju kunna ställa in höjden i 2-3 nivåer.

Av Cyne

Jag använde en vanlig sticksåg när jag skar ut allt plexi till mitt chassi (se galleri). Trixet är att ha ett väldigt fintandat blad, och om det börjar bli varmt får man ta en liten paus så att inte plasten smälter.

Jag köpte mitt plexi av en "specialbutik" som endast jobbar med plexi, det var de som rekommenderade ovan metod (fick faktiskt bladet på köpet av säljaren!)

EDIT: För att såga i plåt fungerar en dremmel, är det tjockare plåt får man ta till vinkelslipen. Finns även billiga så'nna för typ 200:- som duger aldeles utmärkt.

Av Cyne

Avvaktar med köpt tills man kan rulla ihop den helt så man kan daska till flugor med. Det är ju ändå det enda jag använder papperstidningar till idag...

Realease "i början av nästa månad" lät dock väldigt snart, ser ju ut som en prototyp på bilden. Även om det blir första maj istället för 1:a april (vilket är en väldigt dålig dag för produktlansering) så är det ju väldigt snart!

Av Cyne
Skrivet av Zcenicx:

Grejen är att skärmen inte har Dual-Link DVI utan kör 120 Hz via HDMI/DVI-D (vilket ingendera egentligen ens stöder). Det fungerar med 3DTV Play (Blu-Ray 3D 24p eller passiv 60p) men inte med 3DVision (120 Hz).

Jag kör själv 3D-vision via HDMI (120hz) till en projektor men det är 720p, låter inte helt osannolikt att 1080p i 120hz blir för mycket data för detta (kanske de nya HDMI-standarderna klarar mer men jag tror jag kör 1.3 eller liknande).

Då låter det ju inte riktigt som det är nVidia det är fel på, utan snarare att skärmen har för "låg bandbredd" på ingångarna, d.v.s. ingen dual-link DVI.

Av Cyne

I den tråden står det hela tiden om "TriDef", vilket verkar vara någon universal variant för 3D som även fungerar på AMD-kort. nVidia har ju satsat på sitt eget "3D Vision", så jag skulle helt enkelt satsat på en sån skärm...
Jag har dock läst på lite andra ställen där man "lurat" datorn att man har en 3D-vision kompatibel skärm och fått det att fungera den vägen.

Av Cyne

Har du kollat så att power-knappen sitter i ordentligt på moderkortet? Brukar vara väldigt pillrigt att få dit rätt...

Av Cyne

Finns det några indikationer om det kommer finnas exemplar i butik den 29:e eller lutar det åt papperslansering? Jag är positivt överraskad över GTX680 som det verkade vara god tillgänglighet på vid lanseringen.

Av Cyne

Är det moderkorten som ska släppas den 8:e april eller förväntas processorerna dimpa ner i butik då? Låter ju här som att moderkorten redan finns så jag hoppas på att 3770K släpps den 8:e. Jag vill så hemskt gärna slänga ihop en ny burk före den 15:e maj...

Av Cyne

Vi är ett gäng som LANar ibland i en stuga c:a 200 från huset. Har köpt 2 stycken riktade antenner (en i huset, en i stugan). Fungerar väldigt bra.

Minns inte vart vi köpte dem, men tror det landade på 2-3000:-. Att bara köpa en extra router/accesspunkt är naturligtvis billigare men för längre avstånd tror jag du måste köra på rejälare grejer.