Inlägg

Inlägg som Cyne har skrivit i forumet
Av Cyne

Kanske lite offtopic, men jag hade själv en P4 3.0 Ghz. Bytte från nVidia 7600 till ett 4870, prestandaökningen var obefintlig. Om du vill ha ut mesta möjliga spelprestanda så får du klocka processorn så högt du bara kan.

När det gäller nätagg så körde jag på ett 530w och det fungerade hur bra som helst, tror du kommer undan med mindre också men det största utbudet är väll kring 500w och uppåt. Ska du uppdatera processorn (och moderkortet) inom kort kan det ju bara kul att slippa byta nätagg inom kort också.

Av Cyne

Vet inte själv men att köra in MSI-bios i ett Asus kort känns som risky buisness om inte kortet har 2 bios du kan växla mellan. Var säker på att det verkligen går innan du flashar...

Av Cyne
Skrivet av GaMeR2K5:

Eftersom Sweclockers inte enbart handlar om hårdvara så vill väl folk gärna diskutera möjligheterna till att få tag i mjukvaran gratis online.

Ja, folk vill diskutera det men eftersom piratkopiering är olagligt och "få tag på mjukvara gratis" oftast brukar utmynna i i sådanna diskussioner, så går det inte att tillåta det utifall man vill hålla sig väl med resten av värden, och således få tillgång till nya prylar som vi vill se tester på. Tycker det är en väldigt liten uppoffring för att få bra nyheter och tester...

Av Cyne

Nu är den här tråden flera år gammal men ändå:
Ni som gnäller på att ni inte får diskutera just piratkopiering på Sweclockers, varför inte göra det någon annan stans då om ni promt ska diskutera olagligheter?

Ni moderatorer får gärna rätta mig om jag har fel, men genom att hålla denna hårda linje visar ni ju också för datorbranchen rent allmänt att ni inte vill beblanda er med något som kan vara olagligt, vilket bör göra tillverkare mer sugna på att skicka testexemplar av ny hård- och mjukvara så vi Sweclockare kan få läsa bra tester etc. vilket bara är till gagn för oss medlemmar. När såg ni ett grundligt genomfört grafikkortstest på Flashback sist?

De flesta här borde ju vara mer intresserade av att få hjälp med val av GPU än vart man hittar senaste avsnittet av Teletubbies någonstans...

Av Cyne

Inte insatt i den routern, men är det ett ADSL modem som är inbyggt? Har du den kopplad i första telejacket i huset/lägenheten? Annars brukar det ju bryta så fort det ringer...

Av Cyne
Skrivet av _MmattiasS_:

Upp till 3st i sli? brukar det inte vara 4?

Skickades från m.sweclockers.com

Mellanklasskorten klarar färre. GTX460 klarar väll 2 i SLI. GTX480 klarar 4. vet inte om 470 klarade 3? (dåligt insatt i 5XX-serien, men antar att det är lika med 560/580).
Det är väll ett designval så folk inte kan köpa 4 billiga kort, de vill att man ska behöva köpa de dyraste korten för att kunna köra många. Detta är ju inte uppföljaren till 580 utan en mellanklassare (om än troligtvis en dyr och högpresterande sådan, hur konstigt det nu än låter)

Av Cyne
Skrivet av Nikkop:

Det där låter inte speciellt roligt

Det är ett PowerMac G5 så att lacka om hela är tyvärr inget alternativ :/ Går det inte att fylla igen små skråmorna på något sätt?

Det är främst på ena sidan (som inte är avtagbar) och lite i fronten på "bågen" på toppen, om du vet hur chassit ser ut. På bågen är det mer att färgen har skrapats av än en repa så att säga.

Tror du att en lackerare (eller något annat yrke) hade kunnat göra det lite sådär bra för en underbar fika på morgonen? Haha.

Andra alternativ?

Är det små repor och lite färg som lossnat går det ibland att fylla i försiktigt med pensel (om man är duktig, d.v.s. lämna till en lackerare). Ta några kort på reporna och sväng förbi en lackfirma och hör vad dom skulle ta. Känner du inte någon som kan göra det "under kvällstid" så kan det dock ändå kosta en slant.

Av Cyne

Beror nog lite på exakt vart reporna hamnat, men om vi säger att det är på en sidopanel i plåt så blir det väll att lämna in till en lackerare som får slipa hela sidan och sedan lacka om den. Vet inte vilket chassi du har men det är troligtvis billigare att köpa ett nytt än att lämna in det på lackering.

Av Cyne

Ja, grafikkortet klarar av att visa 120hz, men det kräver ju också att du ligger över 120fps när du spelar för att man ska se någon egentlig skillnad.

Av Cyne

Är det inte bara så att det övre kortet blir varmt eftersom det "kvävs" av det undre?

Vet inte hu r det fungerar på AMD-kort men på mina GTX 460 kan jag koppla in skärmarna lite hur som hellst, det påverkar dock inte varken prestanda eller temperaturer ett dugg.

Av Cyne

Själv har jag 100/10. Det största problemet med en 250-lina är ju att alla andra sitter på slöare uppkoppling, så det är väldigt sällan som man ens kommer upp i 100Mbit. Vissa poppulära torrents etc. när man kan tanka från flera samtidigt eller från stora leverantörer som Steam kan man komma upp i de siffrorna men sällan annars. Samma sak om någon skulle tanka från mig, även om de har en 250Mbit lina så är de begränsade av min uppload.
Har man många användare samtidigt hemma så blir det naturligtvis viktigare, man får ju räkna hastighet/användare.

Jag skulle gärna köpa en snabbare uppkoppling (100/10 är dock snabbaste som erbjuds där jag bor) men jag tror man skulle få en större "hastighetsökning" om ANDRA skaffade sig snabbare uppkoppling. Om ISP'erna skulle satsa på att få upp alla till 100/100 istället för att erbjuda 250Mbit skulle jag bli gladare, men precis som många entusiaster här verkar ha svårt att se meningen med snabbare uppkoppling är det nog svårt att övertyga Svensson att de behöver 100Mbit.

Av Cyne

En tummregel brukar vara minst en 120mm radiator per kylblock (kolla på alla slutna vattenkylningssystem som finns både till CPU och några få till GPU). Tror detta fungerar bra om man ska köra i standardfrekvenser, ska du överklocka är det bara att knöla in så många radiatorer du får plats med. 2500k är väll relativt strömsnål, däremot lär ju ett 7970 dra lite mer om man klockar högt.

Sen kanske två tjocka radiatorer presterar lika som tre tunna, så det är lite svårt att säga hur många radiatorer man ska ha, det viktiga är ju den totala radiatorytan (och det tror jag inte brukar specificeras).

Av Cyne

Sitter själv på 2 xbox kontroller (haft dem i över ett år tror jag), har fungerat klockrent för mig och har hittils aldrig behövt använda 3:e-parts mjukvara. Xpadder har jag använt till lite gamla Logitech-kontroller men jag måste säga att stödet för 360-kontrollerna är otroligt bra.

Av Cyne

Ta ett kort på moderkortet och kondensatorn och markera vart den tidigare suttit, så kanske någon kan komma på vad den är bra för.
Borde ju gå att löda dit en ny kondensator.

Av Cyne
Skrivet av Sannapulsen:

jag frågade han i butiken och han sa att det skulle fungera bäst om man hade klarlack på men hade inte råd med det just då. Skulle möjligtvis träslöjden i skolan ha klarlack eller polyester?

Nu vet jag inte hur stryktålig just den där färgen är, men generellt så behöver man nog klarlacka om man ska hantera prylarna man lackat. Är det bara en fläkt som man inte ska röra vid så är det inte så noga, men risken är stor att du kommer nöta bort färgen på en handkontroll och då ser det ju ganska sunkigt ut.

Klarlack finns på sprayburk på biltema för ynka 69 spänn (art. nr. 367415). Har själv använt den på en skidhjälm jag målat, fungerar finfint. Minst 3 lager klarlack skulle jag säga, gärna fler.

Av Cyne

Försökte själv få till detta för några år sedan men fick aldrig till det, tvivlar att det går idag heller. Problemet är väll egentligen inte tekniken utan att Telia inte har något "avkodningsprogram" som man kan installera på datorn. De vill helt enkelt att du ska köpa deras box.

Bytte istället till Boxer, köpte en USB CI-modul (t.ex. http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=328513) och stoppade i boxers CA-modul i den och i CA-modulen stoppar man programkortet. Antennkabeln går in i ett vanligt TV-kort från Hauppauge.

I dagsläget så snurrar detta på bra men jag har inte hittat någon CI-modul som stödjer de nya HDTV-kanalerna. Jag var också tvungen att skaffa en gammal CA-modul från Boxer då deras nya variant inte fungerar. Tack och lov råkade den lokala Elgiganten ha några liggandes, men detta var något år sedan så nu är det nog kört...

Kort och gott har det varit väldigt struligt, vore jättekul om någon annan hittat någon bättre lösning. Ingen av de leverantörer jag pratat med stödjer (eller vill stödja) TV i datorn. De vill hellre sälja sina egna boxar. Detta gör att leverantörerna när som helst kan ändra sin teknik och man får då strul med egna lösningar som man kokat ihop.

Av Cyne

Om de fysiska butikerna ska överleva måste dom erbjuda något mervärde jämte nätebutikerna. De kan inte slåss om priser och leveranstiden från t.ex. Inet ligger under 24h (beställ innan kl 17, jag kan hämta c:a 15:30 dagen efter).

Det de fysiska butiken skulle kunna konkurera med är möjligheten att känna på varan, där tycker jag t.ex. Media Markt är bra och även lite mer nichade butiker inom HiFi, och när det gäller t.ex. kläder är det ju smidigt att prova i butik. Fler elektronikbutiker har också börjat med Demoex som man får klämma på vilket är positivt.

Det andra de skulle kunna konkurera med är service, men där tycker jag det gått åt helt fel håll. Det känns som att det är detta de fysiska butikerna skär ner på först istället för att satsa på kunnig personal som kan hjälpa kunden till ett bättre köp. Allt för ofta blir kunder rekommenderade fel produkt eller får helt felaktig information. Tycker även bemötandet kunde bli bra mycket bättre, jobbar man direkt mot kund måste man vara ödmjuk och serviceminded! Kunden har inte alltid rätt men man måste ändå försöka vara kunden till lags.

Av Cyne

Bra initiativ, kan helt klart se mig själv köpa en sådan produkt!

Fyllde i mina idéer på webbsidan så jag täntke inte upprepa dem här. Däremot kanske du ska se över sidan lite, tycker texten är lite svårläst (byt typsnitt till Arial eller nått, gärna lite större font också även om man kan zooma i webbläsaren) och dessutom har det krypit in några Svenska ord bland den i övrigt Engelska texten (se t.ex. Obligatorisk, Övrigt, Skicka).

Bara smågrejer men kan vara bra att tänka på, tycker som sagt att det är en väldigt bra idé!

Av Cyne
Skrivet av 73mpl4R:

Hej forumet! Min CPU är trasig...

Om du känner att du själv orsakat felet så är det ju ganska omoraliskt (och kanske olagligt?) att skicka en RMA, men har du en hemförsäkring kanske du kan få ut en slant där (Självrisken kanske är en tusenlapp eller så men det är ju bättre än inget).

Av Cyne

Som alltid "måste" man ju försvara sitt köp. Har man lagt ner massor av pengar på ett dyrt moderkort så _vill_ man ju att det ska vara bättre. Med det sagt så finns det ju många bra anledningar som redan beskrivits här ovan (överklockning, SL/crossfire, fler in/utgångar etc.). Dyra moderkort är inte nödvändigt för alla men nu är vi ändå på en entusiastsida. Dessutom är dyrare moderkort oftast snyggare med häftiga kylflänsar (och en hel del skitfula också men ändå). En snygg dator går kanske inte fortare än en ful, men återigen, nu är vi på ett entusiastformum! Folk lägger ju 1000 spänn på kabelstrumpa, varför inte lägga lite extra på ett snyggare moderkort? Har man datorer som hobby får det kosta lite...