Inlägg

Inlägg som Klockans har skrivit i forumet
Av Klockans
Skrivet av I Kill:

Tyckte väl att jag kände igen den där profil-bilden när jag läste PR forumet. Låter fantastiskt Anders. Sitter själv och väntar på 1.0 med spänning för att komma igång på nytt (och i förhoppning att TG-servern öppnas då igen).

@Lan
Spelade PR fram tills för någon månad sedan och är definitivt intresserad av någon sorts SWEC grupp eller liknande då det fortfarande är den bästa spelupplevelsen där ute.

Spelar som "2ClipsOneKill".

Av Klockans

Kan tipsa om BF2: PR-Vietnam som inkörningsport till riktiga PR, är mer likt traditionellt Battlefield och har riktigt sköna vapen och miljöer.

Av Klockans
Skrivet av tcntad:

Bra film som i massa digitala effekter enbart då antar jag men handlingen då? Fanns det nån sådan värdig?

Såg tyvärr Battleship denna vecka och det måste vara en av de sämsta filmer jag någonsin sett.
Det känns som det tagit en mall för b-action film och slängt på ännu mer överdrivna effekter, kryddat med ett extra lager cheesy dialog, gjort en extremt osannolik "story" bara för att tvinga fram att titeln ska vara relevant och dessutom slängt ut hälften av naturlagarna genom fönstret.

Flera gånger kände jag bara för att resa mig att gå ut.

Av Klockans

Inställningarna gjorde spelet lite bättre.
Men banorna sätter stopp för teamwork och känsla trots det.
Känns skönt, vi undrade lite om det skulle fungera med bättre inställningar, nu vet vi och det är bara att lägga spelet på hyllan utan att behöva ha känslan att det fanns något mer att hämta.

Sen så missar man ju större delen av poängen med mumble när man inte kan prata med folk utanför squaden.

Av Klockans

Schysst.
Antog att ni körde på som förut utan att kolla den där igen, dåligt av mig.

Av Klockans

Riktigt bra initiativ!
Finns det en mumble-version med 3D-ljud för BF3?
BF3 är ju verkligen tunt på kommunikations- och teamwork-fronten. Kan man inte snacka inom squaden blir det svårt att sammarbeta: alla i samma kanal håller inte.

Av Klockans

"
Making the SOFLAM a passive income gadget
The Recon gadget SOFLAM (laser target painter) has been given a new feature. Now, when a Recon player places it and then leaves it, it will continue to paint targets entering its area of control, continuously giving the Recon player a passive points income. This means a Recon player can place a SOFLAM in a strategic position, then leave it to find a good sniping spot. Combined with fixing a few scoring error in the SOFLAM, it should now be a much more viable source of experience points for Recons.
"

Det var det dummaste jag sett vad det gäller Dice och BF3 och det säger inte lite.
Jisses, var lite sugen att börja spela igen men detta kör det rätt i botten igen.
Att de kör den här stilen med SOFLAM går säker igen i andra saker och det gör att spelet inte är värt att spela.

Av Klockans
Skrivet av :

För att lösa kampsituationerna krävs ett sofistikerat och koordinerat samarbete spelare emellan...

Man kan ju undra vad det är för spel de använt. Att ha BF3 som bild måste ju ses som missvisande journalistik.

Av Klockans

Något sånt här var ju att vänta pga avsaknaden av modtools. Ett BF2 modteam skulle ha haft motsvarande antal ordentliga kartor och bra gameplay system ute vid det laget.

Av Klockans
Skrivet av flyawaynille:

Någon som prövat skyrim 2k grafikmod V 1,5? Står att man behöver över 1,2gb vram men tänkte om någon prövat med endast 1gb. De brukar ju overspeca lite ibland för att slippa att folk klagar. Vore trevligt om någon med nvidia kort kunde kolla hur mycket vram som används med modden.

Kör 1.4 av modden och har GTX580 (1.5 GB VRAM) och spelet tar allt VRAM och behöver mer känns det som, det blir ett litet hack om man vänder sig om t ex. Men jag har många andra moddar som också tar VRAM.

Testa modden, installera med mod manager så är det ju bara avinstallera om det tar för mycket kraft.

Av Klockans
Skrivet av Lan:

Det är bra att höra den sidan också. Tackar!

För att fortsätta min föregående post om 3D spotting, problemet är egentligen FF och vad som händer om man slår av spotting.

Svårigheten att se skillnad på fi och vän ökar, är public spelare i bf3 kapabla att se skillnaden eller kommer vi att autokicka halva servern för TK? I BF2 Project Reality, som jag lirat länge, kunde man bara se skillnad på uniformerna...

I BF3 har man ju fortfarande de förbannade 3D ikonerna över friendlies vilket kanske hjälper vissa.
Annars kör jag ofta på HC servrar och tycker det aldrig TK är ett problem där.

Av Klockans

(Bitter)
Visst ljudet är maffigt men det är inte särskilt bra designat för gameplay. Det finns en anledning till att de har gått den otroligt skumma vägen med att visa folk som skjuter på kartan. Detta tror jag enbart är för att man ska få någon fördel med att ha ljuddämpare.
De kom väl fram till att man inte kunde använda ljudet som källa för var folk är, vilket gjorde ljuddämparen värdelös.
Så de fuskade till det med att visa folk på kartan, hade det varit bra designat så skulle eldvigning ge en bra idé om var folk var endast pga av ljudet och ljuddämpare skulle ge en fördel endast p.g.a. dämpat ljud...

Samma sak med tanks, en tankmotor hörs knappt på 20 m avstånd. Fotsteg, helikoptrar, allt. Volymen är inte balanserad för olika händelser och det känns bara som en stor gröt.

Grafiken är väldigt fin inom det område man spelar som brukar vara ingeför 0.5 km^2. Om ni gått lite utanför kanske ni märkt att träden är 2D och texturerna är väldigt grötiga.

BF3 känns som ett tillfuskat kuliss-spel jämfört med BF2.

Teamplay har en väldigt kort kurva och blir aldrig särskilt bra, man kan liksom inte komma så långt eftersom spelet är gjort för casualgaming och spelet matar en med automatisk teamplay vilket hindrar riktigt sådan.

BF3 är ett skönt söndagsspel man spelar halvsovande, det kommer aldrig bli en klassiker som BF2, iallafall inte för mig.

Av Klockans
Skrivet av edda123:

SWEC servern är typ den enda servern i Europa som kör 64 players med HP reg avslaget. Ändå är den tom. Fattar inte hur alla kan vilja ha den här värdelösa funktionen påslaget.

Det är så synd att servern ofta står tom numera.

De som vill ha HP reg avslaget vill ofta också ha en annan värdelös funktion av, 3D spotting.
Men Swec servern har valt 3D på och regen av... vilket gör att varken de som lutar åt normal eller de som lutar åt hardcore vill spela på servern.
Nu talar jag utifrån migsjälv och de jag spelar med men gissar att det gäller flera.

Av Klockans
Av Klockans

RSA kryptering, återanvända Mod och Exp

Så tänkte använda RSA kryptering till ett projekt jag håller på med, nivån är väl lite högre än ett hobbyprojekt så det är inte direkt statshemligheter vi pratar om. Jag har inte direkt vridigt och vänt på den här idéen då jag kom på den just nu mitt i natten då jag inte kunde sova...risken för grovt tankefel är alltså rätt påfallande.

Antag att jag vill sända info säkert över internet genom att använda de vanliga privat+publik-nyckel sättet. Då detta är ett mindre projekt är jag inte sugen på att gå och köpa certifieringskänst etc så jag undrar om jag skulle kunna generera mod och exp för 4096 kryptering och sedan hårdkoda dem in i klient och server (två av varje alltså).

(Nu blir ju den publika nyckeln inte direkt publik då den är in kodad i programmet och inte går att hämta någonstans.)

Hur säkert skulle det bli mot avlyssningsattack?
Jag är inte erfaren inom säkerhetsmetoder på nätet, finns det något bättre sätt?

Av Klockans
Skrivet av micke2:

ja det funka för mig med men vet du om man måste gå in i bios och ändra tillbaka ordningen efter man installerat allt?

Nej det behöver du inte, det är endast om du har en bootbar DVD/CD i läsaren som den bootar från denna. Oftast så kommer det upp en "Press any key to boot from CD" om så är fallet. Så om du har en spel-DVD i läsaren testar den bara snabbt om det är en bootbar skiva och om inte så fortsätter den som vanligt.

Av Klockans
Skrivet av micke2:

Hur installerar jag om någonting allt som syns är ju bara "BOOTMGR saknas" händer inget om jag sätter i en cd, ingeting!

Datorn försöker boot:a från hårddisk där det inte finns något bootområde, ställ in i BIOS att datorn ska boot:a från DVD-läsaren.

Av Klockans

Hur fungerar guided rockets? Antog att de var för SOFLAM-markerade saker så har aldrig testat dem.

Annars brukar jag flyga högt vid kanten av banan och skrämma iväg/ta ut jets där om det finns. Sedan köra hit-and-run taktik att gå in på medelhöjd och ta ut ett mål och sedan flyga lågt ut därifrån. Eller om det är mycket på gång så kör man medelhöjd vid kanten av banan och skjutar bara in TV-missiler.

Singlepilot så flyger jag till maxhöjd och avfyrar tv-missiler. Innan man hade TV-missil blev det hit-and-run fast med bara raketer.

Kör också med kartan uppe och maxutzoomat och se till att spotta jets etc helatiden så man kan undvika strafing runs genom att se när de närmar sig på kartan.

EDIT:
En annan sak: ECM Jammern
Jag har testat och vad jag förstår ska man aktivera den innan man går in så att de inte kan låsa alls.
I sådana fall är ju flares bättre eftersom man får dem att slösa en missil och dessutom kan se var den kom ifrån i vissa fall.

Vipern är också mycket bättre än Havocen, har ungefär lika mycket tid i båda men 40% mer kills i Vipern. Vipern känns snabbare och mer manövrerbar och man ser ut mycket bättre.

Av Klockans
Av Klockans

Ambient occlusion för nvidia.
http://www.skyrimnexus.com/downloads/images/31-1-1321042858.p...
Sätt på "Performance" istället för "Quality" annars blir det en enorm fps-drop.

Skrivet av silverrosen:

Det enda jag nu verkligen känner att jag saknar är ordentliga hotkeys istället för favoritmenyn...

När du har något valt i favoritmenyn tryck på en siffra så får du saken bunden till den knappen.

Detta kan vara buggigt och förstöra något:
showracemenu
visar karaktärskaparen.
Jag har använt den och inte märkt att något gått fel men var försiktig.