Inlägg

Inlägg som e1m1 har skrivit i forumet
Av e1m1

Var det någon som sade att den höll på att spåra ur? Skulle de avslutningarna göra det bättre?

Av e1m1

Om man är macken, definitivt!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Az1337
Skulle nog göra denna gämförelsen:

Om man köper diesel och lagrar den i öppna tunnor så dess egenskaper förändras, och sedan försöker använda det i en dieselmotor så fungerar motorn inte särskillt bra. Är det då rätt av köparen att anklaga macken för att ha sålt "defekt" bränsle?

Av e1m1

Kanske kan nämna i efterhand att det helt och hållet berodde på en blandning av dålig pasta och kanske ännu sämre montering. Rejält överklockad (1GHz/kärna) blir det nu lägre temperaturer mot innan då den var fabriksklockad.

Av e1m1

Det finns en hel uppsjö med saker jag skulle vilja skaffa, men på en ytterst begränsad inkomst (kallas studiebidrag) får man se till att välja sina strider. Billigaste IPS-24an ligger på precis det dubbla.

Vi hamnade rätt mycket off topic nu, men jag tackar för alla svar.

Av e1m1

Tja, de har inga 24' under 4kkr på prisjakt och det är inte långt från halva priset innan erbjudandet, så jag blev lite skeptisk.

TN är billigast ja, men knappast usel såvida man inte håller på mycket med foto editering.

Av e1m1

24' Eizo, 2.5kkr - för bra för att vara sant?

Såg en annons här på sweclockers där man kan köpa en 24' Eizo för 2.5kkr. Känns lite för bra för att vara sant, så jag undrar om någon handlat från denna svenska eizo-sida?

http://www.eizo.se/default.aspx?page=11&product=S2402WSE

Av e1m1

Varm processor

Jag har en ny prolle som sedan första dagen gått väldigt varm, vågar inte köra orthos i mer än ca 40 sekunder eftersom tempen närmar sig 80*C, och troligen skulle gå över om jag inte avslutar det. Detta är i standardklockning fast med undervoltning (!), 1V mot 1.25V-ish standard (tycker det är ett smått under att den nästan är helt stabil med så låg spänning). Vidare ligger MB-tempen på 32*C, så lådan är rätt välventilerad.

Det är en e5300 med boxkylning och den pasta som satt på kylaren när jag fick den. Jag lär inte ha fått på kylaren bra, men då jag inte är säker på om jag bara vill ha ny pasta för nytt försök att sätta på kylaren, en ny kylare, eller både och, undrar jag vad man kan vänta sig av boxkylaren. Dess "termiska design" (vilket jag antar är den temp den ska ligga på i full last med boxkylare, och standardspänning) är 74*C. Är detta sant?

Vad kan man vänta sig få för temperaturer med ny bra pasta (och en "bra" montering) med standardkylaren? Ny kylare (siktar på en CM TX3 om något) med medföljande pasta? Både och?

...och när jag fortfarande är igång, vad är dealen med att folk ska envisas med att säga "ditten och datten sänker tempen så och så många grader". Det säger ju ingeting, är det från 50 till 40 grader över rumstemperatur eller från 20 till 10 grader över rumstemperatur?

Av e1m1

Jo, jag blandade nog ihop frekvens och busshastigheter.

Vi försöker igen; så DDR800's buss går i 400MHz, vilket då är tillräckligt för både 52an och 72an, då 52an lär stanna kring 300-350 och 72an alltså inte heller kommer över 400?

Tack för hjälpen btw.

Av e1m1

Antar att du menar DDR800 kalle, och förstår inte varför du rekommenderar processorn med den snabbare bussen, för att sen inte köra minnen som klarar det

Bussen ökar från drygt 300 till 533, vilket är 2/3, från överklockad 5200 till inte överklockad 7200.

Jag vet inte alla detaljer om hur en proller arbetar, men det känns som att en smal buss kan bli en flaskhals. Hur många steg av uträkningar gör en processor per instruktion utifrån/minnesåtkomst? Antar att det i regel är flera stycken, annars borde multipliern inte göra stor skillnad.

Kan man inte föresten försöka klämma upp 533MHz-minnen i 600 om man kör 300 i FSB till prollen? Eller kommer man inte få något alls ut av det?

Av e1m1

Tja

Ska inhandla ny dator och funderar på en 5200 men överväger också att stega upp till 7200 pga dess högre FSB. Undrar därför hur stor skillnad detta gör, och kanske än viktigare, när det gör skillnad?

Vidare, ddr1066 minnen känns rätt klockrena till 7200, men får man ut något extra med dessa jämfört med ddr800 med en 5200? Kan man få ned dem i lägre latens med anpassad fsb (och på så sett få ett mer framtidssäkert alternativ med samma prestanda till 5200 som ddr800 cl4)?

Av e1m1

Doh. Datat på den är redan räddad i alla fall.

Av e1m1

Skadad sektor

Tjo

Jag skaffade för en tid sedan en ny hårddisk. Då den nya blev master och min gamla master fick bli slave började den krångla. Problemet löstes dock via omformatering... i alla fall för en tid. Nu har jag börjat få blåskärmar igen. Den säger något i stil med kernel inpage error. Har kört checkdisk, både då och nu, som hittat skadade sektorer. Då problemen försvann tidigare trodde jag att omformateringen isolerade dessa, men tydligen är inte detta fallet.

Vad kan man göra åt det?

Har laddat ned HDD regenerator, men det säger att jag inte har någon "recording device" när jag försöker skapa cd (har en dvdbrännare) och jag har ingen diskettenhet.

Av e1m1

Körde chkdsk på D och gick ifrån datorn. Då jag kom tillbaka var windows igång så jag antog att inga fel hittats. När jag åter försökte flytta över filerna crashade det dock igen...

Av e1m1

Kan väl lika bra slänga in en fråga till i denna tråden, även om det är utanför ämnet.

Det verkar som något någonstans blivit "korrupt" eller liknande. Felet gestaltade sig när jag (väl lyckades) formatera min gamla Cdisk. Jag fick då BlueScreen. Bör nog nämna att jag strax innan startat iTunes. Testade snabbformatera, funkade, gjorde vanlig formatering ovanpå det utan problem. Nu när jag försöker flytta över min mp3mapp till disken fumlar den dock igen och jag får BS. Hann inte läsa allt men kernel nämdes. Testar att spela låten där det krashade i itunes, verkar funka...

Finns det något felsökningprogram man kan köra på denna typ av problem?

Av e1m1

Om IDE'n inte är inkopplad så bootar den fint från SATA'n, och denna blir då min C och D disk (2 partitioner). Om IDE'n är inkopplad så blir denna C och E disk, och SATA'n D och J (med cd m.m. på F-I).

Bioset ser inte SATA'n, så jag kan inte välja att bota från den där, så vitt jag vet.

Edit: Jag testade att boota från samtliga hdalternativ i bios (0-3). När jag gjort detta upptäckte jag att det fanns ett Scassi (eller whatever det stavas). Testade detta och nu blev det rätt ^^

Någon som kan förklara varför jag ska boota som scassi när jag kör sata ?

Edit 2: Kan dock fortfarande inte formatera om den i windows...

Av e1m1

Nice

Jag editerade mitt inlägg men det verkar inte velat bli editerat... iaf. Det dök upp problem. När jag aktiverat SATA via bygel på MB och kopplat in tappade jag den av mina gamla IDE som fortfarande är inkopplad. Jag har uppdaterat bios till senaste version. Enligt pappa så ska man via windows installationsprogram installera en SATAcontroller, som vi har laddat ned från WD's hemsida. När vi trycker F6 med diskett med denne i kan den dock inte hitta. Jag är dock osäker hurvida detta ska behövas. Det finns redan en SATA controller, och den hittar hårddisken.

Edit: Den SATA controller vi testade med var nedladdad från WD's hemsida. Jag gick in och kollade på nedladdningar till mitt moderkort och hittade här en SATAcontroller. Den är dock på 4 meg, så lite svårt att få in från diskett?

Jag blir bara mer och mer vilsen i det här...

Edit 2: Jag har aldrig lagt märke till att idesladden har en master och en slave kontakt. Jag hade fått in fel här, nu funkar det

Edit 3: Den bootar utan problem från SATA'n, men windows verkar starta från iden även om jag tar bort booten helt från hdd i bios (vilket borde få den att boota och därmed starta windows från sata'n?!?). Jag vill formatera min gamla disk, men det går ju inte i windows eftersom windows körs från den. Kan man få den att starta från satan eller måste jag mecka i windows installationsprogram eller något?

Tack för hjälpen btw

Av e1m1

Kan man flytta över windows från ata till sata?

Tja

Jag har handlat en ny hd, som kör sata. Skulle det vara möjligt att flytta över hela min gamla C-disk (ata) till denna och köra windows från den nya istället, eller måste jag installera om windows inklusiva alla femtielva program som finns på den?

Av e1m1

hooray

tackar

Av e1m1

Sata 2?

Tja

Upptäckte just att jag verkligen behöver en ny hårddisk, då mina gamla ide inte räcker till längre. Pappa visade ett test i microdatorn där en samsuns SP2504C gjorde bra ifrån sig. Jag har dock upptäckt att den använder SATA 2 gränssnitt. Mitt moderkort börjar bli tämligen gammalt, har för mig att SATA precis kommit när jag köpte det, så jag tvivlar på att det har SATA 2.

Kommer jag kunna använda denna om detta är fallet, eller?

Av e1m1

Har kört adaware och norton, har även öppnat chassit och kört så just nu. Ska be snällt om att få låna pappas nätag och minnen. Tack för hjälpen