Inlägg

Inlägg som e1m1 har skrivit i forumet
Av e1m1

Skaffa något program som mäter hur mycket data du använder? Networx rekommenderas.

Jag brukar toppa av mina 100gb några dagar innan månadsbyte varje månad

Av e1m1
Skrivet av Todilo:

Detta gör mig deprimerad. Ser dock fram emot att 4k skärmar och dylikt kanske forcerar ett lite större kliv. Tycker inte det har hänt särskilt mycket de senaste åren förutom de årliga standardökningarna.

Du blir deprimerad för att grafikkortstillverkarna inte kommer med nya serier med nya funktioner som du inte är medveten om att du vill ha än?

Av e1m1

Nej, du behöver inte radera data om du installerar via t.ex. usb sticka, som körs från windows. Man brukar kunna välja att skapa en volym utifrån en befintlig men bara använda "tomt" utrymme.

Om du vill köra windows, varför inte bara fortsätta använda den version du har tills du kan uppgradera?

Av e1m1

4870 är väl en rätt marginell uppgradering från ett 260? var väl snäppet vassare (i somliga saker) än 270/275. 5850 borde vara tillräckligt mycket snabbare för att vara värt mödan att installera det dock. Borde väl också vara lätt och billigt att hitta något beg. 560(ti) eller dyl. Man kommer inte långt med 500 om man ska handla nytt dessvärre.

Av e1m1

Watt = enhet för effekt. Fler Watt = högre effekt = varmare.

Som nämns ovan är det nog V-sync som spökar, stäng av det så låter du datorn jobba så hårt den orkar.

Av e1m1

Värdet på talet blir ju samma oberoende på hur du representerar det. För representation kan du använda bokstäver, likt man gör för hexadecimala tal:
bas 36 <-> dec
1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
6 6
7 7
8 8
9 9
a 10
b 11
c 12
d 13
e 14
f 15
g 16
h 17
i 18
j 19
k 20
l 21
m 22
n 23
o 24
p 25
q 26
r 27
s 28
t 29
u 30
v 31
x 32
y 33
z 34
å 35
10 36
11 37
etc

Så har du ex talet 10000 decimalt, blir det:
7*36^2 + 25*36^1 + 28*36^0
= 700 + p0 + s = 7ps
enligt ovanstående

Av e1m1

Jag blev nojjig med min 212a av samma anledning, och kom fram till samma sak. Ska nog inte sitta som järnet.

Av e1m1
Skrivet av ågren:

Att erbjuda en generell rabatt på de listade produkterna kostar väldigt mycket mer än att köra en sån här kampanj. Känner man inte till kampanjen spelar det ingen roll och känner man till den får man pengar tillbaka = nöjda kunder = win-win (för Intels del). Sen finns det säkert även personer som är medvetna om kampanjen men inte orkar bry sig och gå igenom allt 'krångel' för att spara några hundralappar.

Att man inte kan ansöka om ersättning förrän minst 30 dagar efter inköp beror förmodligen på att Intel hoppas att många ska glömma bort kampanjen under tiden.

Precis, och allt det du nämner är saker som sänker Intel i mina ögon. Dvs de förlorar pengar och tappar potentiella kunder som faktiskt förstår att cashback är dåligt för oss kunder i stort. Bra drag Intel.

Av e1m1

Fattar inte varför de ska hålla på med sånt här, bara massa extra jobb... Sänk priserna för alla istället.

Av e1m1
Skrivet av Fille625:

På samma sätt som du öppnar alla andra program. Använd Windows inbyggda sökfunktion.

Tryck:
Win+R

Skriv:
cmd

voila

Av e1m1

Finns folk som börjat skapa stora stadsområden för free roam i Assetto. Är ingen som är nära på klar än dock, men i framtiden är det möjligt att de slipat kanterna på dessa så de täcker behovet av lite cruising.

Av e1m1

Det finns rätt många olika anledningar till att utrymme används upp annat än vid nedladdning... Ganska precis vilket program som helst kan skriva till disken så det är rätt svårt att säga. Bredvid andra saker som nämns skulle jag tro att det är din webbrowser som äter utrymme, om du nu inte gör något annat än att surfa.

Av e1m1
Skrivet av Sir Skybalotte:

Ett spel som skulle ha kunnat bli riktigt bra är Test Drive Unlimited 2. Tyvärr tycker jag inte att det blev så bra som 1:an. Den allmänna körupplevelsen är inte alls trevlig tycker jag. Att sladda är i princip omöjligt och om du kör på så lite som en trottoarkant blir det tvärstopp (ibland i alla fall). Bilarna, ljudet och grafiken är dock helt ok.

I vilken verklighet kan man utan vidare köra över trotoarkanter i annat än kryphastighet? Kör du dessutom en sportbil med låg frihöjd över marken är det väl rätt naturligt att det säger pang isf. Du kanske skulle ändra ditt sökkriterium från realistiskt till orealistiskt

Av e1m1

katzenklo

Som namn på en 3g router, namngiven under 6 månaders arbete i Österrike, inspirerad av en väldigt udda musikvideo vi såg där (googla det).

Av e1m1

Är det överklockat? Min dator i spec går dryga 400W oklockad, men ~520W överklockad, så du har inga stora marginaler i sådana fall. Borde vara lugnt om du inte klockat dock.

Av e1m1

Kan vara en idé att följa manualen för moderkortet när du kopplar snarare än att bara koppla in sladdar där de passar.

Kommer några pip eller dyl?

Av e1m1

Använde drygt 40gb när jag hade 40gb gräns med sänkt hastighet därefter. Nu har jag 100gb och använder drygt 100gb

Av e1m1

Jag beställde nyligen från vad jag antog var deras europeiska lager (hade eu i adressen), men det skickades från Kina. Behövde inte betala något extra då jag handlade för 35euro, men fick det uppsplittat i två paket där avsändaren dessutom skrivit ned priset.

Av e1m1

Jag läste också try-hard först, troligen pga. att folk av någon anledning har "x" före och efter sina nicks.

Av e1m1

Har inte riktigt testat factory läget än, men har en känsla av att jag kommer fortsätta köra pro.