Inlägg

Inlägg som e1m1 har skrivit i forumet
Av e1m1

Vet inget om nordea, men gällande kontoupplägg skull jag likt fluf rekommendera 3 konton, dock med smått ändrat upplägg.

1 lönkonto (personkonto) - lön sätts in här, räkningar betalas här i mån av täckning
2 kortkonto (personkonto) - kopplat till betalkort, men sätt inte in alla pengar här, utan ha max exempelvis 5kkr, betala också räkningar härifrån om lönkontot tömts
3 sparkonto/buffert - när räkningar är betalda åker flytta allt från lönkonto hit, sedan flytta till kortkonto emellanåt när det börjar bli tomt

Av e1m1
Skrivet av Selmalagerlöf:

Vi säger att dom lyckas att göra så här mot 5 kunder i månaden per affär. 5 * 300 (skillnaden i pris mellan "rea" varan och ordinarie pris) är 1500 per butik i månaden, 600 butiker (inte medräknat affärer under andra varumärken), 1500 * 600 är 900 000 i månaden. Dom lurar asså kunder på 900,000 * 12 = 10 800 000kr om ÅRET.. om dom lyckas att lura 5 kunder per affär vilken är en väldigt liten mängd av kunder som kommer per månad.

Med betoning på OM.

Av e1m1
Skrivet av mrqaffe:

Det finns andra problem med tekniken än det också och det är därför de inte klara dämpa impulser och diskant särskilt bra, tex är det en viss latens och dessutom är det oerhört svårt att fasa ut en signal om du inte har extrem precision på måtten så att du kan räkna ut fasen perfekt, det blir alltså väldigt dyrt att bygga aktiva hörselskydd som kan hantera sånt och troligen skulle de dessutom behöva kalibreras individuellt eller möjligen automatisk vilket skulle öka priset ytterligare.

... och även om man skulle klara det så har man fysiska problem relaterade till ljudvågornas utbredning och behöver många små element för att kunna motverka detta effektivt utan att en del av ljudvågen endast förvrängs.

Av e1m1

@Leon-The-Killer:

Det beror väl på hur högt de kan spela. Klarar de att avge ljud som har x dB, och microfonen klarar y dB, kan de ju i teorin motverka ljud av volym motsvarande det minsta av x och y. Kan de inte spela högt nog att spränga öronen på dig kan de inte heller skydda örona från att bli sprängda av något annat.

Av e1m1

@Winterfell:
Ah, ber om ursäkt, blandade ihop begreppen

Av e1m1

Freesync är deras motsvarighet, bara att de valt att göra det öppet.

Av e1m1

@aggebah:

Nej, de är kopplade rätt. Har man utgångar på både GPU och MB ska man koppla på GPU.

Av e1m1

Ja, de borde definitivt frågat vad de skulle göra med saker som är dina. Egenmäktigt förfarande?

Av e1m1

Kopplat skärmen på GPU och inte MB?

Av e1m1

Även minsta-kraven för spel går uppåt med tiden. Hur vida just din uppsättning klarar de spel som kommer om något år tillräckligt bra för att du ska vara nöjd kan nog ingen svara på

Av e1m1

@zxhosting:
Börja lätt. Gå 1-3km varje dag efter att du käkat lunch. Det gör jag alltid på jobbet såvida inte vädret är riktigt kasst. På helger försök ta en lite längre runda, med musik i lurarna går det också rätt snabbt. Det är ofta svårt att faktiskt komma ut, och man hittar ursäkter att skippa det eller ta det imorgon, men du lär upptäcka att ofta önskar man att man hade lite längre kvar hem när man börjar närma sig.

Skippa snabba kalorier är givet, försök också skära ned på måltidsportioner om du är som mig och ofta tenderar att laga för mycket mat, och sedan äta upp det ändå. Köp en färdigrätt om 400gr och se hur lite det faktiskt är, försök hålla dig till det.

Jag är 195cm lång och har gått ned från 133kg till ~120kg det senaste året, troligtvis mest pga. minskade portioner.

Av e1m1

@kaya:
Nix, endast datorn. Tror dock att jag gick ett steg längre än SweC i stresstest, då jag testade olika kombinationer av CPU och GPU belastning samtidigt, mot endast spelmätvärden hos Swec. Toppade nog när jag körde Intel burn och Furmark samtidigt, eller något sådant. Har också två hdd som väl kan ge 5-20W extra.

Sen är det klart, har bara en rätt billig effektmätare, så man får väl ta värdet med en nypa salt, men det är verkligen inte helt orimligt.

Av e1m1
Skrivet av Erik:

Ska inte var några som helst problem. Nu har jag inte kvar mitt 290X men tillsammans med en lätt överklockad 4690K kom jag aldrig över 400 watt mätt vid väggen.

Skrivet av kaya:

Min CPU är lite lätt överklockad till 4.2Ghz Och min dator har aldrig dragit mer än 390W

Intressant, min rigg toppade cirka 430W innan överklock, och går upp kring 520W med överklock.

Nätagget på 520 räcker nog, men jag skulle nog inte överklockat varken GPU eller CPU, och kanske slänga ut några gamla diskar

Av e1m1
Skrivet av Burkbrukare:

Eller är det en dålig ide till att börja med?

Du är på sweclockers, lycka till med att få någon här att säga att köpa en prestandadator är en dålig ide

Jag skulle lägga på en eftermarknadskylare t.ex.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1008748

Som flera redan nämnt är också 290(x) mer för pengarna om du är på budget och värmeutvecklingen inte är ett problem (vilket det inte är). Dock mindre bra om du vill köra dubbla gpu'er i framtiden.

En i5 processor borde också räcka väl, om du främst behöver prestanda för gaming.

Av e1m1

Du (och troligen din flickvän också) borde endast betala måndagsavgift (dvs. till BRF), ränta på lån samt förbrukningsavgifter (el etc. om inte det ingår) och möjligen någon hundring extra som tack. Amorteringen bör hennes föräldrar ta då de står som ägare, och ni är endast hyresgäster.

Ska ni ta och amortera bör de ge er motsvarande ägandedel, vilket nog kräver vidare hjälp att genomföra. Är nog bättre att ni lägger de pengarna på hög, och kan köpa loss lgh från hennes föräldrar när ni har råd.

Vidare bör du kräva att få samma rätt att trycka in saker i lgh som din flickvän om ni betalar samma.

Jag har inget juridiskt kunnande, detta är bara mina tankar

Av e1m1

Använd lagstadagd ångerrätt för internetköp. Ska kvitta om plombering är bruten ifall varan är i nyskick.

Av e1m1

Det följer inte övrig namngivning eftersom det inte är ett renodlat spelkort, utan har påkostad extrakraft för uträkningar.

Av e1m1

Dollarn är ju en 25-30% dyrare idag än för 1½ år sedan så det täcker ju det mesta. Kan nog vara så att somliga delar också blivit lite dyrare, chassi och PSU är ju inte något som blir gammalt och slött på samma sätt som CPU och GPU, men påverkas däremot desto mer av t.ex. metallpriser.

Av e1m1

Waat, finns det ett mörkt tema? Jag kommer köra det om någon minut

Av e1m1

Frågan är hur mycket du sparat på disken sedan du tog borg bilderna. Hur länge den legat i ett förråd spelar ingen roll.

Är alla bilderna väldigt små kanske det är någon form av thumbnails bara?