Inlägg

Inlägg som e1m1 har skrivit i forumet
Av e1m1
Skrivet av thompson:

Vad är egentligen problemet? Du valde gratisalternativet, det har bara gått 2 hela arbetsdagar, måndag och tisdag. Om du inte har varan på fredag då kan du börja klaga.

Skulle säga att det inte ens gått två arbetsdagar än. Beställer du en måndag med en dags leveranstid är förväntningen senast tisdag kväll. Två dagar blir sent på onsdag. En beställning på söndag måste vara samma sak, så det har inte ens gått två arbetsdagar, och TS har knappt ens kommit in i perioden då leveransen ska ske enligt eg... Har man inte fått telefonen tisdag nästa vecka (röd dag imorgon) är det väl relevant att gnälla, dvs. det är en hel vecka för tidigt

Och TS, seriöst, det är en telefon. Gick dina planer i att sträcklira candycrush hela långhelgen i stöpet nu eller varför har du så bråttom?

Av e1m1

Jag skulle bytt 660't istället. 780/290 ligger prismässigt som en den billigaste i7 (+mobo) skulle ge en större fps-boost i fler spel än processor-byte, även om du skulle ta en dyrare prolle.

Av e1m1

Skulle säga att det beror på klockning. Om du inte ska överklocka, eller bara göra en mindre, så räcker det. Om du ska pressa grejerna vill du nog dock ha ett bättre agg.

Av e1m1

Ett projekt i min förra stationära dator jag hade gick ut på att jag skulle integrera en liten T-AMP jag nyligen hade köpt, och använda datorns nätagg. Tänkte att det kunde vara smidigt att koppla högtalarna direkt till burken och inte ha fler saker än nödvändigt skräpandes på skrivbordet. Sittandes på golvet öppnade jag upp chassit och anslöt den till en av 12V-kontakterna genom att löst vira stiften på strömkabeln runt hanarna i en molexkontakt (tror det var molex iaf).

Med kabeln liggande löst på handen och pirr i magen startade jag upp datorn. Lampor lös, fläktar spann igång, men något verkade fel. En bränd lukt fick mig att genast dra fram handen och stänga nätagget igen. Samtidigt kände jag att det brände över andra handen och drog undan den. När jag var säker att allt var avstängt kollade jag på handen och såg ett svart sträck över den och började fundera på vad tusan det var.

Tänkte att det nog var bäst att koppla ur T-AMPen helt, men när jag skulle ta sladden såg jag att det metalliska innandömet syntes på flera ställen, genom det svarta plast/gummihöljet. Vidare märkte jag att dett också smält fast i golvet där sladden hamnat efter att jag dragit undan handen. Tittade på handen igen och förundrades över att temperaturen som räckte för att smälta höljet inte gett mig brännskador, det gjorde inte ont alls längre, utan hade varit lite som att droppa stearin på huden.
---
I efterhand tror jag att jag missade 50/50chansningen att koppla plus till plus och minus till minus. Fanns ingen märkning på T-AMPen. Jag har läst att den inte hade något skydd för omvänd spänning, så det blev en kortslutning. Jag vågade dock aldrig testa igen med omvänd anslutning.

Både T-AMPen och nätagget överlevde utan märkbar förändring, och användes ett par år innan jag köpte en rejäl förstärkare och senare också en ny dator. Sladden fick jag dock kassera, men det var givetvis ingen stor förlust

Av e1m1

Säker på att studenterna inte kommer vilja höra låt X eller Y helt plötsligt? En statisk fast låtlista låter inte som en jättebra idé.

Av e1m1
Skrivet av Sveyh:

Förstår hur koden körs men förstår inte hur jag ska lösa detta..Just nu känns det som att jag har gjort allting enligt uppgiften

Skapa en klass A med en konstruktor som tar string som inparameter. I konstruktorn skrivs inparametern ut.
Skapa klassen B som ärver från A. Låt dess konstruktor ta en string som inparameter också. Fast skicka vidare inparametern till A:s konstruktor.
Skapa en instans av A och en av B.

>.<

I de språk jag är van vid kallas inte superklassens konstruktor om man inte anropar den explicit.

Av e1m1
Skrivet av CFSsss:

Som ovan, flac såklart.

Och inga j*vla vinylrippar. Folk som rippar vinyl till flac har inte riktigt fattat det här... Då blir det ju digital musik med ettor och nollor och jitter fast med vinylbrus också!

Digital musik ska vara digital.

Vinyl ska vara vinyl.

Rippa vinyl till Flac ger INTE bättre ljudkvalitet. Punkt.

Skrivet av smacken90:

Jag förstår vad du menar! Och håller med dig !!.. Ljud är ju vibrationer . En vinyl skiva består av vibrationer som förstärkt . Iomd så borde det inte gå att få en exakt digital kopia av en vinyl. Jag vet att det finns vinylspelare som man använder laser teknik för att avläsa. Men dom spelarna är inte till för att kopiera ljudet . Har för mig dom kostade massor med pengar oxå

Finns ju en rätt legitim anledning att rippa vinyl i att de kan vara mixtrade annorlunda än cd och andra digital media, som ibland kan vara mer komprimerade. Kan inte påstå att jag personligen någonsin föredragit dessa framför vanliga cd-versionen dock. I bästa fall är de lika, i värsta fall är vinylversionen bara brusigare.

För att svara trådens ursprungsinlägg, föredrar jag V0. Flac används ibland när jag verkligen vill ha full kvalitet. V2 funkar i regel bra, men steget upp till V0 är i regel värt det även om jag inte kan tycka mig höra skillnad.

Av e1m1

Mina CAL har överlevt i ~4år nu med nära på daglig användning hemma, så ömtåliga är de knappast, i alla fall om du inte är väldigt vårdslös

Av e1m1
Skrivet av smacken90:

Jag använde mig av en miridian g65 . Meridian använder sig av flac och har gjort allt för att det ska låte så bra som möjlig . Det vill säga att den är speciellt anpassad till flac . Men wav låter bättre på den dacen i alla fall . Och det förnekar inte meridaian

Sedan har du rätt. jag skrev det där med toslink och spdif för att se vilka som vet vad dom skriver om. Eller dom som inte har en aning . Men du vet vad du skriver om jag har jobbat i en hifi butik och sålt väldigt dyra hifi utrustning . Jag är utbildad elektriker och har läst om digetalteknink . Jag har byggt fiberoptiska kablar (både sigel och multimode) så jag vet vilka sjukt stora förluster det är i fiberoptik . Endå så är dom sjukt snabba . Jag har bygg massor med elektrisk digitala kabler eller vanliga lågnivå kablar. Just nu är jag inne på strömfilter osv. När det gäller humbugg produker. Så ja det finns mycket där som inte fyller någon funktion alls . Offta gör sådana någon mindre skillnad . Men det är inte säkert det blir bättre. Men det finns humbug som fungerar väldigt bra. När det gäller sådana produkter prova om det funkar .Om det inte gör det lämna tillbaks.

Vad behöver man göra för att få flac att låta så bra som möjligt, annat än att packa upp datan? Om de gör massa saker med datan så är det inte konstigt att flac låter sämre (som i inte som orginal waven).

Av e1m1

Jag försökte koppla 3 skärmar till min jobbe-laptop här innna, visade sig att grafikkretsen bara klarar två. En kollega kom runt det genom att använda en usb-grafikkrets för tredjeskärmen.

Av e1m1

+1 för nytt grafikkort och ssd istället, ev också mer ram. Gammal dator + t.ex. 780ti, ssd och 8 gig mer ram >>> den nya med gammalt 760...

Av e1m1

Razki, du bör aldrig implementera saker för att "du kan ha användning av dem i framtiden". Gör implementationen så att den bara är så komplex att den klarar att hantera du vill att den ska hantera idag. Om du väl i framtiden vill använda det till något annat, får du göra de modifikationerna då.

Genom att reducera komplexiteten gör du det lättare för dig själv, och minskar risken för att saker inte fungerar som de borde (buggar, dålig prestanda etc.). Dessutom är det troligare att du vet bättre om det stöd du vill ha i framtiden när du faktiskt ska använda detta, i framtiden, och då bättre kan implementera detta stöd.

Av e1m1

iPhone hade ju bra marknadspenetration direkt när den kom inom det segment den mer eller mindre skapade (smartphone), vilket solidifierades av nästföljande generationer som sågs som innovativa och lättanvända. Vidare skaffade folk iPhone för att deras vänner hade iPhone, företag utvecklade sina appar till iOS eftersom de potentiella kunderna körde iPhone, och fler skaffade iPhone eftersom apparna fanns där.

Samma gäller knappast iMac, utan där är det väl snarare tvärt om sämre marknadspenetration (har väl varit i underläge mot pc väldigt länge, ibland mer, ibland mindre), med en mindre andel kompatibla program bland det folk vill köra (för att inte tala om alla som spelar på datorn) etc.

Av e1m1

Nikon Transfer kan batch-konvertera många (Nikon)raw-filer om jag inte minns fel.

Av e1m1

Som referens för PS2 gör min dator cirka 55 fps i 1920x1200 med allt på max.

Av e1m1
Skrivet av Rasmusen98:

Ne, jag sa inte att i7 4770k var bättre för det, men den är bättre enligt dom flesta testerna jag har sett iaf.
Men jag fattar inte riktigt, när jag undrade vad jag skulle köpa för processor här på sweclockers, typ för 4-5 månader sedan så sa dom att jag skulle köpa I5 4670k eller i7 4770k om jag hade pengar till det, när jag sa att jag ville ha amd för att jag var amd fanboy så blev det ett jävlar tjafs om att jag var trög som skulle ha amd och att i5 4670 var bättre, men nu när jag kommer tbx så säger ni att 8350 är lika bra som I7 4770k?
Jag fattar inte riktigt vad ni vill säga med detta, men jag ska ju ha min 8350 hos mamma eftersom jag behöver en bra dator där också, så jag tycker inte det är så osmart, sälja min andra dator:
fx-8120
gigabyte 990fxa-ud5
8gb ram
500w nätagg
gigabyte 7850 osv
för att köpa ett fint intermoderkort och i7 4770k för att sedan kunna ha min 8350 och sabertooth hos mamma?
Är inte det ett ganska smart drag?

Mig veterligen har jag inte gett dig förslag på vad du skulle köpa för 4-5 månader sedan, så jag vet inte riktigt vad det skulle ha med mig att göra

Som sagt, köpte ny dator förra veckan, så har också funderat en del över processor, och kom slutligen fram till 4670k var bäst för mina behov. 8350 är också ett alternativ, men flera saker jag "optimerade" för t.ex. PlanetSide2 krävde mer enkeltrådsprestanda där intel är starkare. I vilket fall reagerade jag på att du skrev att du skulle gå från 8350 till 4770k för att få bättre flertrådsprestanda, och då skriver jag att detta är knas eftersom flertrådsprestanda är vad 8350 gör bra.

Vet inte hur du ska få pengar till ett i7-system från det du har. Hade jag varit dig hade jag nog behållt 8120an men bytt gpu på den datorn, men sedan är vi nog rätt olika i hur ofta vi vill byta ut våra saker och hur mycket vi är beredda att spendera

Av e1m1

--edit: ok nm

Av e1m1
Skrivet av Kritax:

Läs igen vad jag har skrivit .....

Så, läs igen var jag skrivit

Har du stängt av möjligheten för processorna att klocka ned då inte prestandan behövs?

Av e1m1

Du verkar ju inte riktigt förstå vad det är du vill uppgradera. 4770k slår inte 8350 för att den har två trådar per kärna (tycker också det är väldigt ologiskt att samma antal trådar på färre faktiska kärnor skulle vara bättre). Den slår den eftersom den är starkare i processer med mindre trådar. Det enda 8350 är bättre än 4770k på är tungt trådade processer, om jag inte missminner mig. Så om du ska gå från 8350 till i7/i5 gör du det för enkeltrådsförbättring, och då är i5 nästan jämnstark för det mesta. Givetvis kan i7 vara mer relevant för framtiden, men seriöst, 9 månader är ingen lång tid in i framtiden. Mina datorer håller i regel cirka 3 år, den senaste (se signatur) köptes förra veckan, tror inte i5an kommer hålla mycket sämre än i7 2-3 år framåt.

Av e1m1

Aktivitetshanteraren säger "Högsta hastighet: 4,4 GHz" ...