Inlägg

Inlägg som ajn har skrivit i forumet
Av ajn

Jag har beställt lego från toyspace ett par gånger, inga problem hittills

Av ajn
Skrivet av pekinganka:

Fungerade den bra?

Orginalet var bättre 🤣

Av ajn

Har bara handlat där en gång vad jag kan minnas, för många år sedan, det var en "gör din egen dildo-klon" i present till flickvännen.🤣
(Man kunde välja mellan glow in the dark och choklad, jag valde den första)

Av ajn

Så inte fiber, vilket tar bort ett par felkällor som nämndes ovan

Av ajn
Skrivet av DasIch:

PC har sedan länge kommit att betyda ”Wintel”.

Men vi kan jobba för att bryta det missbruket!

Intel är ju inte särskilt dominerande längre, och snart kanske inte ens x86 är det heller.

Så då skulle pc egentligen bara betyda "Windows", så då kan vi lika gärna kalla det just Windows och inget annat

Av ajn

I min värld är Mac PC, men då växte man ju upp på 80-talet när det fanns fler alternativ i hemmet (Atari, Amiga, Mac, x86 + dos/Windows, och säkert fler jag glömmer just nu)

Skillnaden var väl att det som blev PC i vardagligt tal nuförtiden inte hade ett lika enkelt namn som de andra, wintel användes ibland men fångar inte hela verkligheten nuförtiden.

Av ajn

Han köpte en stor del av Activision när det var påväg att gå under, så han var inte bara vd utan även stor-ägare

https://en.wikipedia.org/wiki/Bobby_Kotick

In December 1990, Kotick and his partner Brian Kelly bought a 25% stake in the almost-bankrupt Activision, then known as Mediagenic. He changed the name back to Activision, performed a full restructuring of the company, and refocused the company on video games.[6][7] Kotick became CEO of Activision in February 1991.

Av ajn
Skrivet av mikoto:

"Vad finns det att tveka på, är det här modellen som du vill ha så köp den idag. Sänks den under rean, av oss eller konkurrent, så kommer du tillbaka så löser vi mellanskillnaden."

En bra grej var att det avlastade kundflödet under den hektiska perioden och kunden behövde inte vara orolig för att riskera att "känna sig lurad". Ibland kom inte kunderna tillbaka med och tog ut mellanskillnaden, det blev in indirekt "bonus". Alla nyttjar inte sådana tillfällen, men det är en risk man gärna tar. En nöjd kund kommer ofta tillbaka och köper mer grejer, känner man att man fick "en bra deal" då och då så blir man lätt inte så nitisk varje köptillfälle.

Varit påväg att skriva samma sak flera gånger, men inte orkat. Att kunder sitter och väntar på rea är ett problem också, att kunna erbjuda "prisgaranti" och få folk att handla mellan reaorna har ett stort värde för butiken.

Av ajn
Skrivet av spengo:

Sett har jag också funderat på. Typ att en elektriker installerar Plejd som jag kans strypa elen i hans rum med.

Har han eget rum är det väl stor chans att det redan finns en säkring som bara bryter det rummet, bara manuellt bryt den när det är läggdags?

Av ajn

En kompis brukade sitta och programmera hela nätterna, hans föräldrar bröt säkringen till hans rum på natten.

Gick för övrigt bra för honom, är duktig programmerare med bra jobb som vuxen 😁

Av ajn

Mycket hjälm-shaming i tråden. Det finns en stor anledning att vi inte har hjälmtvång för vuxna, och det är att det vore dåligt för folkhälsan. Det är bättre att folk cyklar utan hjälm, än att de inte cyklar alls, och studier visar att hjälmtvång leder till minskat cyklade i så stor utsträckning att det på totalen är sämre även om man undviker x antal allvarliga olyckor per år med hjälmtvång.

Av ajn
Av ajn

Lekia brukar ha bra pris, alltid 20% "rabatt" på dyrare set. (Över en vis gräns, tror det kan vara 800 kr)

Av ajn

Tio år skulle jag säga är när man börjar vara "principal", men är stor skillnad på svenska och utländska företag. I Sverige kan man vara senior med 30 års erfarenhet, och att det är i praktiken den högsta titeln.

Av ajn

Låter som den tappat mycket i värde för att det är en dålig bil, han är ju själv inte nöjd med den

Av ajn

Låter som ett erbjudande att byta till tele2 som KO, kommunikationsoperatör. Det innebär att du inte längre har öppen fiber, och vill du byta till en annan leverantör måste du du byta KO igen. Jag har hört fall där KO bytet kostar ett par tusen kronor, men har ingen personlig erfarenhet.

Av ajn

Tycker efter förändringen att även efter jag bytte tillbaks till ljust tema så är det svårt att avgöra om det finns fler sidor i en tråd eller inte, skillnaden på den gråa och blåa färgen har blivit otydligare?

Av ajn

Hur hårt bilen bromsar beror på hur du släpper "gaspedalen", att sakta släppa upp den ger annat beteende än att i panik helt lyfta foten, det senare ger en mycket hårdare bromsverkan

Av ajn

Jag utgår från att regenereringen är kopplad till abs'en så att den aldrig låser hjulen

Av ajn

Lite låg upplösning, har en 5k2k 21:9 lcd i dagsläget, hade gärna haft en 8k2k oled i 32:9 format