Inlägg

Inlägg som ajn har skrivit i forumet
Av ajn

Floating point betyder just att det inte finns ett fixt antal decimaler, utan det varierar med storleken på talet som ska representeras

Av ajn

Jag har en 34" 5k2k skärm (21:9), så finns redan, typ, beroende på exakt vad du ville ha

Av ajn

Kört skor från vivo barefoot i rätt många år nu, barfota skor som ser ut som vanliga skor, har allt från kängor till finskor.

Av ajn
Skrivet av Zilanto:

Är du en bot?

Nej, men... jag känner en bot, hon heter Anna, Anna heter hon

Detta om något måste väl vara fog för att bli bannad

Av ajn

Föreslår att du söker här innan du köper något, har du större chans att hitta något bra och prisvärt
https://audiosciencereview.com/forum/index.php

Av ajn

Tittade på en sån här för datorn för ett tag sedan, men kan inte uttala mig om den är bra i verkligheten
https://www.amazon.se/-/en/dp/B08RJCRXVN/?coliid=I3NAV69CJOO6...
Vill minnas att jag hade sett att den hade fått bra mätningar hos ASR i alla fall, finns en del tester av Kina förstärkare där

Av ajn

Jag är nöjd med lyngdorf tdai 1120, men kanske för långt över budget (och ser har ökat i pris sen jag köpte också)
https://www.hifiklubben.se/lyngdorf-tdai-1120-musikanlaggning...

Av ajn

Tesla kan du inte ens köpa i butik, de bara hjälper dig lägga en order på hemsidan. Så ingen förhandling, de har ju inte återförsäljare som det traditionella märkena. (En mellanhand mindre, bra för alla utom mellanhanden 🤣)

Av ajn

Fast kyl/frys kör ju inte konstant normalt sett

Av ajn

Jag tänker att långsiktig kommer dessa förbättringar i drivrutiner (aka, optimerade mot enstaka spel istället för att följa standarden) säkert att gynna deras integrerade gpu'er också, vilket är Nice

Av ajn

Sedan en site som Sweclockers där forumet är en signifikant del av innehållet, så får man fundera på om fler användare som skapar content även om de inte ser annonser kanske ändå bidrar positivt för att de i sin tur drar in fler användare totalt till siten.
(Jag är här bara för forumet i princip, hade hälften av användarna försvunnit är jag inte säker på att forumet skulle överleva)

Av ajn
Av ajn

I de områden jag sett anlagda bilbränder har jag aldrig sett en elbil parkera, så det är klart det vrider statistiken en del, men kanske inte så mycket att slutsatsen ändras.

Av ajn

En gång i tiden fick alla grafikkort ström direkt från moderkortet 🤣

Av ajn

Det beror på vilka värden som finns i matrisen, finns en mängd faktoriseringar och dylikt du ev. kan använda, du får studera matristeori.

Men första frågan är väl om den innehåller mycket nollor, i så fall kan du spara den som en gles matris (sparse)

Av ajn
Skrivet av Allexz:

Eller så gör man som jag.

Man kollar när sin dotter fyller korken med cola, säger att det är ett shotglas och när hon skall dricka upp det så häller hon colan över sig eftersom flaskan är öppen

Är väl ungefär så shotande brukar sluta oavsett ålder 🤣

Av ajn
Skrivet av olga32:

Inget sötningsmedel i vanlig Coca Cola ännu vad jag vet. Däremot som sagt i Fanta och även den vanliga Pepsin är det nu mera både socker och sötningsmedel.

Har bytt till Coca från Pepsi av den anledningen, innan var Pepsi klart favorit men smakar inte ens gott längre

Av ajn
Skrivet av Feeku:

Tänk om MS hade lagt dessa $68.7 miljarder på att skapa upp nya studios istället... borde vara förbjudet för jättarna att bara köpa upp konkurrenter när de har en enorm kassa som kan användas för att bredda marknaden istället för att konsolidera den.

Och vad händer med pengarna hos dem som blir utköpta tror du? Lär finnas mer än en som är sugen på att starta något nytt i egen regi.

Såklart inte alla aktieägare osv, men en del av dem som äger mycket aktier jobbar såklart på ATVI för tillfället, och det behöver inte vara ett antingen eller scenario, någonstans hamnar det miljarderna, och mottagaren har antaligen större möjlighet att välja själv vad de ska göra en någon studio under MS någonsin skulle haft.

Känns som den eviga cykeln, innovation sker hos små uppstickare, de växer till sig, blir uppköpta av giganterna och stagnerar, och de föds nya utmanare från askan.

Av ajn

En bioduk är välvd för att kompensera för optiska brister i anamorfiska linser, inte för att vara omslutande.

En platt skärm ger inte distorsion av bilden mot kanterna, eftersom bilden renderas för att visar på ett plattskärm så är det rakt motsatsen.

En platt skärm är dock upplösningmässigt ineffektiv, ögat ser ju inte pixlar utan vad man särkiljer beror på minsta "vinkeln", vinkeln per pixel minskar desto längre ut från centrum du kommer, så en platt skärm har egentligen "högst upplösning" där du tittar minst, vilket känns lite "dumt". För små skärmar spelar det såklart ingen roll i praktiken.

En välvd skärm med samma radie som tittarens avstånd till skärmen får exakt samma vinkelupplösning per pixel oavsett var på skärmen du tittar, men om bilden har renderats för att visas på en platt skärm så blir det såklart en massa distorsion. (Tänk dig själv att du tar extremfallet, och gör en gigantisk skärm som du vrider och har 360 grader runt dig, sakerna som plötsligt finns bakom dig existera i spelvärden fortfarande framför dig om än långt ut på en kant)

Men kan spelmotorn anpassa sin rendering för att rita på ett segment av an sfär istället för en platt rektangel blir det såklart perfekt!

För er som inte vet hur 3d rendering fungerar så är här en grov förklaring i form av en illustration, "picture plane" är alltså en platt yta i 3d världen, som sedan är det som visas på din platta skärm.
https://en.wikipedia.org/wiki/Viewing_frustum#/media/File:Pyr...

Och en länk till ett annat forums tråd där de diskuterar lite löst vad som skulle krävas för att rendera en korrekt bild för böjda skärmar, och varför man inte gör det i dagsläget.
https://forum.unity.com/threads/should-we-be-rendering-to-cur...

Av ajn

Platt 21:9 i 34", kontorsarbete.

Spelar inte själv nuförtiden, men känns som att välvd hade varit bra om spelmotorn kan rendera till en böjd yta, i annat fall blir ju bilden förvrängd.

(Sist jag lekte med 3d utgck alla projektions formler från att man renderar till ett platt fönster, men det var runt millennieskiftet...)