Inlägg

Inlägg som ajn har skrivit i forumet
Av ajn

Fast med unikt lösenord på varje tjänst spelar det ju faktiskt ingen större roll, för tjänsten som är knäckt är ju de facto redan knäckt, och lösenorden funkar ingen annan stans.

Av ajn

Slutade med Pepsi när de blandade in sötningsmedel, är bara coca cola nu, efter att tidigare ha föredragit Pepsi. Men kanske skulle prova de andra på listan.

Av ajn

Låter ditt nya jobb dig ha andra anställningar? Brukar inte vara ok i min erfarenhet, inte nödvändigtvis lättare med egen firma heller

Av ajn

FInns det är strömbudget på X Watt, och man lyckas optimera spelet till att kräva X/2 Watt istället kommer spelarna bara att vilja ha bättre grafik och/eller högre FPS.

Typ, 60 FPS för 100W så vill folk istället ha 120 FPS för 200W.

Av ajn

Fast den marginalen ska väl täcka hyra, löner, el, osv, så inte så att det blir direkt till vinst

Av ajn

Alla mataffärer som har omsättning nog att ha krav på digitalt kassaregister kunde gott krävas att publicera prisdata enligt ett standardiserat format

Av ajn
Skrivet av muut:

Dags för en liten uppdatering.
Är kvar på samma ställe och har nu fått en bild av hur mycket av de 81% jag kan ta ut i lön utan att och samtidigt ha pengar kvar till pension och annat övrigt som kan vara intressant.
Uppdaterad lön hamnar på 63000, omkostnader för den lönen hamnar på ca 107000 det inkluderar avsättning till pension, arbetsgivaravgift, utrustning, mobilabonnemang samt övriga omkostnader.

Har du lagt undan pengar för semester innan det beloppet då?
För en normal arbetsmånad är ju annars 168h, vilket skulle innebära att ni bara fakturerar ca 790kr/h?

Av ajn

Jag reagerade också på 54k som ingångslön, men faktum är att jag känner folk med liknande bakgrund som gick in på 30k för typ 15 år sedan, så är nog inte orimligt med tanke på löneutvecklingen sedan dess

Av ajn
Skrivet av Sysop:

Det låter som du är avundsjuk.

Nja, sliter rätt mycket att stå hela dagen också i min erfarenhet, gör det dock ändå. Men känns i fötter och knän efter en arbetsdag.

Men finns definitivt många problem med sittande, muskelobalanser sin leder till dålig hållning som leder till ryggproblem. Själva stillasittandet är väl också rätt dåligt för övervikt osv., Sen tror jag personligen att mage, tarmar funkar bättre när man inte sitter ihopklämd timme efter timme

Av ajn
Skrivet av backfeed:
  • Sadelstol (utan armstöd eller ryggstöd)

  • Elektriskt höj- & sänkbart datorbord

  • TKL-tangentbord (kortare avstånd till musen)

  • Troligtvis viktigast: korta pauser för att sträcka på mig och/eller gå iväg en sväng

Har flyttat musen till vänster sida, främst för variationen, men insåg precis när jag läste ditt inlägg att det åstadkommer samma sak som ett TKL med att få musen närmre centrum av tangentbordet. Efter ett par dagar funkade det utmärkt för jobbsysslor, efter några veckor känns det helt naturligt.

Försöker också lära mig att navigera mer med tangentbordsgenvägar för att slippa använda musen.

I övrigt instämmer jag även i dina andra punkter

Av ajn

Står upp hela dagen vid datorn, här en pull up bar i dörren bredvid där jag hänger och/eller gör pull-ups ett halvdussin gånger under en arbetsdag

Av ajn

10an är ju som alla vet egentligen en logotyp för något helt annat, av mer sexuell karaktär..

Av ajn
Skrivet av Jud1th:

Hur gör ni när ni får slut på plats. Lego har ju släppt så himla många stora set de senaste åren?

Flyttar till större? 🤣

Av ajn

Webhallen verkar dock i alla fall köra typ 20% rabatt på Mario Lego, kanske det ska få det i present istället..

Av ajn

Mar10/Mario day

Kommit tillbaks till konsolspelandet efter många decennier med en Switch, framför allt för barnens skull. De älskar Mario och jag såg att det skulle vara "Mario-day" idag med bra rabatter. Mycket riktigt verkar Nintendo ha 33% rabatt på sin internet site, men det verkar inte funka för Sverige?

Skapade en konto för att handla online, kopplade det sen till Switchen (har hittills enbart kört fysiska spel) och provade att öppna affären där istället, ser då att jag får upp priset i SEK istället, men helt utan rabatter?

Är det så att Nintendo skiter i oss i Sverige och jag bara varit borta från den här världen för länge för att redan veta detta?

Av ajn
Skrivet av Danmyr:

Fel av mig, EG verkar nu utföra kalibrering men har tills nyligen enbart utfört "optimering" och hamnade tidigare i en rätt hård konflikt med ISF.

Tycker det är helt rätt att fortsätta smutskasta EG då de tidigare mer eller mindre sysslade med bedrägeri , det ska inte vara så lätt att man börjat göra rätt och allt är förlåtet. Det ska svida länge så att företag håller sig borta från sådana dumheter.

Av ajn

Rent krasst tycker jag inte man ska vänta tills efter datumet nya lönen börjar gälla, även om du får 0% så har du i så fall defacto accepterat och jobbat med den lönen ett par månader plus ev uppsägningstid. Man har princip en helt värdelös förhandlingsposition

Av ajn

Tex the rock gör det, och har priset på sin hemsida https://therock.se/produkt/isf-kalibrering/
Men då for men inte bo allt för långt från Lund

Av ajn

Även om den drar 1000w i snitt så är det "bara" 1 kWh/h, så typ ett par kronor i timmen inkl allt. Så har du råd att köpa den har du säkert råd att använda den.

(Sen är jag själv mer intresserad av blir perf/W än rå prestanda, men för målgruppen är detta säkert bra)

Av ajn
Skrivet av Mikos:

surroundförstärkare + pc = brus, med alla inputs förutom toslink för att grafikkortstillverkare bryr sig inte om EM-störningar. Så den där denon förstärkaren duger gott. HDMI Funktioner som ARC är smidigt men kräver en ARC-injector för att fungera med PC. Toslink kan skicka surroundljud men compressed, så lite ljudkvalitets förlust där. Samtidigt verkar den vara rätt gammal och risken att den lägger av finns ju där. Hursomhelst hade jag nog skaffat ett par bra stereo högtalare istället.

Det externa usb ljudkortet lär väl vara ok utan brus?