Inlägg

Inlägg som ajn har skrivit i forumet
Av ajn

Ny surfplatta, ej Apple, Samsung eller kinesiskt

Vad finns det för bra surfplattor att välja på om man inte vill ha Apple eller Samsung och även vill undvika de kinesiska märkena?

Främst till barnen för att titta serier i bilen, men även kunna köra typ Lego Boost och liknande grejer. Inte tänkt att de ska sitta och spela direkt.

Har ett par gamla 10" huawei (gamla synder) som är på väg att ta slut, och känner att lite större hade inte skadat, så 11-12" tror jag hade varit lagom

Av ajn
Skrivet av zoi:

Eftersom det i Sverige är så känsligt att prata om vad man har i lön ställer jag frågan här till er där alla kan vara anonyma (om ni vill).

Själv jobbar jag som elektriker och får ut 17 000 i månaden (netto)

Vad arbetar ni med och vad har ni i bruttolön? Nämna gärna arbetsort, ersättning, erfarenhet och liknande som påverkar bruttolönen.

Första inlägget i tråden, min fetstil

Av ajn

Vattenkokare är väl 10A på en fas, dvs bara 6A kvar för laddare (och minus andra förbrukare), så då får du 3x6A istället för 3x16A.

Tråkigt, men tror inte laddaren kan belasta faserna olika. Hoppas på en framtid med intelligentare dc-laddare för hemmabruk

Av ajn

Fast positivt för Intel, eftersom Nvidias nya generation inte är ersättare för den gamla, så om de kan konkurrera med 30xx med pris/prestanda så är loppet inte kört.

Av ajn

I samband med hemjobb köpte jag själv en 34" Ultra wide 5k2k skärm https://www.prisjakt.nu/product.php?p=4752761

Tycker det är principiellt fel, men gör ändå mina dagar mer behagliga så tyckte det var värt det. Är förundrad över hur företag snålar på sånt som skärmar.

Kostnaden över 2 år på skärmarna du tittar på är ju inte mer än en kopp kaffe per dag.. hade skällt ut chefen

Av ajn

Tycker inte heller det är anmärkningsvärt billigt, har väl funnits i lager i månader nu, och är en två år gammal produkt.

Funderade faktiskt själv på att köpa, men avvaktade just för att jag tror lika bra erbjudanden kommer att komma igen och barnen är mer intresserade av en switch ändå.

Av ajn

står upp hela dagen framför datorn, så ingen stol

Av ajn

Hittade en tråd till, verkar tyvärr inte gå :/
https://answers.microsoft.com/en-us/xbox/forum/all/will-a-kin...

Av ajn

Någon annan har haft samma fråga och någon sa att det teoretiskt fungerar, men tyvärr ingen återkoppling från verkligheten
https://answers.microsoft.com/en-us/xbox/forum/all/kinect-for...

Av ajn

Kinect for Windows till Xbox One S/X?

Fungerar kinect for Windows (v2) med xbox one s?

Hittar ingen konkret information, men förstår det som att xbox one s/x adaptern till kinect egentligen bara gör om den till USB, och det är väl samma som följer med kinect for windows, så tänker att det borde kunna fungera?

Om man tittar hör så är adaptern man kan köpa kinect for xbox samma för pc och xbox one s/x, så min tanke är att kinect for windwos kanske bara var en bundling av den adaptern och kinect sensorn?

https://support.xbox.com/en-US/help/hardware-network/kinect/k...

Vill köpa en begagnad konsol för barnen att köra let's dance med, och kinect känns som det roligaste alternativet för det, men har svårt att hitta med kinect.

Av ajn

Men du menar väl inte att det krävs för T&L för att räknas som 3d-kort? Var inget som 3dfx Voodoo och nVidias Riva TNT kort hade "back in the day"

Av ajn

Att det presterar dålig i spel som är tillräckligt gamla för att få vara med i den här tråden känns helt irrelevant för mig
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1106436-lek-gissa-spel...

Av ajn

När man jobbar mindre blir det ju mer fritid, vilket brukat innebära fler utgifter tänker jag.

Av ajn

Intel är ju klart bäst på open source jämfört med Nvidia och amd, så kommer säkert bidra på ett bra sätt. Vill själv stödja dem pga att de har en lång historik av bra samarbete med Linux communityt, så om det blir köp av grafikkort för mig blir det Intel.

Av ajn
Av ajn

Tro det eller ej, men chefer är också människor, och din närmsta chef har troligen mer gemensamt med dig än med vd'n.

Av ajn
Skrivet av last_grimm:

2 questions -

A) Probably a controversial question, but how high do you mount your TV ?

B) How do you run the wires in the drywall ? I bought this to make a cut (near the TV mount) and then one more cut towards the bottom.

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B07CSN9HJ9/ref=ppx_yo_d...

Center of TV at eye height or lower

Av ajn
Skrivet av Bl4ckIce:

<Uppladdad bildlänk>

Programmer art deluxe, perspektivet på det loket är underbart, tänk att det fanns en tid när spel med den här produktionsnivån gick att sälja

Av ajn

Man ser ju till att ha ett fast namn på nätverket och lösenordet på telefonen, så är det bara att ställa in det en gång på Chromecasten, initiala setupen blir dock lite meckigt eftersom man får fylla i allt manuellt om det är samma telefon man konfigurerar via som sen ska dela ut.
Men även om man får Chromecasten att koppla upp sig mot telefonen så är min erfarenhet av att det inte går att styra via samma telefon av trots att det går via nätverket. Troligen är helt enkelt inte telefonen en del av det lokala nätet, så den nödvändiga trafiken routas inte "rätt".
Men som sagt, med två telefoner funkar det utmärkt. Vi körde så i flera år i väntan på fiber.

Av ajn

Dela via telefon funkar bra, gjorde jag i många år. Fick dock aldrig att funka att dela från samma telefon som jag casta med tyvärr. Så blir en extra telefon som för agera router för både Chromecast och telefonen som styr.