Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Jejk0b har skrivit i forumet
Av Jejk0b
Skrivet av RooDoo:

Fler här som kör avancerad broms och kurvteknik-kurs med SMC och var på Arlanda förre helgen?

Jag var där på lördagen! Gjorde steg 2 i medel/snabb gruppen!

Av Jejk0b
Skrivet av Maramboman:

För mig handlar det mer eller mindre att jag har fått in en fot inom IT och det tycker jag är värd en kista med guld då jag är ganska så slutkörd och trött på lager, truck, tung industri och livsmedel när det kommer till fysisk krävande jobb. Har inte alls mått bra de senaste åren så för mig är detta perfekt så jag får erfarenhet och lite kött på benen så jag vet på ungefär vad som väntar mig.

På företaget som jag ska jobba för så finns det utvecklingsmöjligheter, att kunna klättra vilket inte har funnits i de andra jobb jag har haft och visar jag intresse och framfötter så har jag möjlighet till att byta arbetsuppgifter/jobb där jag kommer säkerligen få högre betalt och bli fast anställd efter prövotiden (till slutet av året).

Att kunna jobba dagtid igen är så otroligt skönt för mina arbetstider nu är 14:45-00:30 vilket förstör min fritid på veckodagarna.
Tiderna på det nya jobbet blir 07:30-16:30.

Helt rätt inställning! Ville mest svara för att ingen annan ska få den att missnöjd!
Välkommen till en sjukt kul och givande bransch där det finns just väldigt mycket utvecklingspotential!

Började själv i servicedesk för närmare 10 år sen, då gick jag in på 19000 / månad!

Av Jejk0b
Skrivet av leopard01:

Bidragsjobben ger 20-24k. Spontant känns det som du är rejält underbetald. Du har dessutom fått ett ingångslön på det nya jobbet, som gällde redan år 2016, så att se till att du får ett rejält påslag efter provperiodens slut eller efter nåt år.

Håller inte med, 25 - 26 tusen är vad en servicedesk tekniker utan erfarenhet kan förvänta sig.
Efter något år eller två kan man säkerligen byta jobb och gå upp till kanske 28-29k. Men där brukar det ta stopp för servicedesk tekniker. Beror självklart på bransch och arbetsuppgifter men jag syftar till klassisk helpdesk / 1st line servicedesk tekniker som svarar i telefon, reggar ärenden och löser de enklare och eskalerar till andra linjen.

Klart att om du sitter på NOC first line hos en ISP t.ex så har du lite mer betalt, men klassisk servicedesk / helpdesk - Då är 26 tusen inte dåligt.

Hälsningar,
En servicedesk chef

Av Jejk0b

Jag bokade tid i februari och fick tid 25 april. Över kristi himmelsfärd skulle jag åka iväg och tänkte att jag hade gott om tid. En månad liksom. Efter 3 veckor började man bli nervös, men den 18 maj fick jag SMS om att hämta ut passet.

Kanske redan postats men på denna sida kan man se aktuella leveranstider på pass:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/pass-och-nationellt-id-...

Av Jejk0b
Skrivet av tvelander:

Hoppas jag inte då MoP är bästa PvE expansion !

Jag är beredd att hålla med! MoP var fantastisk! Men MoP är fortfarande en del av det "nyare" WoW anser jag och i min mening inte "classic wow" som i min humble opinion är Vanilla, tbc och wrath

Av Jejk0b
Skrivet av anon242437:

Vad är/var poängen med Classic? Var det bara att börja om från börja och sen jobba sig igenom alla expansioner?

Jag trodde det gick ut på att man ville spela gamla WoW fast med vissa QoL-moderniteter. Så småningom är väl Classic ikapp vanilla och så har man två versioner av samma spel? Eller drar man en gräns vid en viss expansion där det inte längre känns klassiskt?

Poängen med classic är att låta gamla rävar få spela igenom ett content man verkligen tyckte om, samt låta de som började med WoW på senare år få testa hur det var "back in the day".

Jag personligen tror att Wrath of the Lich king är den sista classic expansionen vi ser. Då det var efter wrath som spelet gjorde stora förändringar, och bland annat då som det klassiska talent systemet togs bort.

Av Jejk0b

"supportekniker" är ju så jäkla brett.. Det kan innebära third line tekniker med 15 års erfarenhet och 45-50k i månaden, det kan också vara servicedesk jobb.
Är det samma arbetsuppgifter på båda ställena?

Myndighet är trevligt med bra kollektivavtal och bra semesterdagar etc men jag hade främst gått på de olika typer av arbetsuppgifter som varje arbetsplats erbjuder och valt det som passade bäst.

Av Jejk0b
Skrivet av Halogen:

Har monterat och varit ute och brassat en timme i helgen. Intercomen funkar faktiskt bättre med propparna i, utan proppar så försvinner mycket av ljudet i vindbruset. Ytterligare en anledning att alltid köra med propparna i.

Cool! Tack! Då vet jag vad jag ska köpa till mig själv i 30års present i vår!

Av Jejk0b

"Lagom till julhandeln 2011 lanserar Microsoft operativsystemet Windows 11, där en ny grafisk och enhetlig profil är ett huvudnummer." really?

Av Jejk0b

Har faktiskt fornamn@efternamn.se men det var farsgubben som tidigt förstod att det skulle vara bra att ha! Tror det var tidigt/mitten 90tal som han köpte den domänen.

Annars anser jag att t.ex mail@fornamnefternamn.se blir bättre är fornamnt@fornamnefternamn.se

Av Jejk0b
Skrivet av Halogen:

Gärna det. Jag har testkört både touring- och racepropparna nu, ca 2 timmar per par. Båda dämpar bra och sitter skönt. Jag har aningen trånga hörselgångar (brukar köpa skumproppar i storlek small) och många andra proppar blir obekväma efter ett tag, men alpinepropparna känns knappt alls även efter en längre tids användande. De tar bort vindbrus men släpper igenom precis lagom mycket motorljud och man hör tal bättre än med skumproppar.

Har du intercom? Om ja hur fungerar öronproppar ihop med musik / samtal genom en sån?

Av Jejk0b
Skrivet av Halogen:

In other news, mina nya öronproppar kom med posten igår. Ska provköra dem imorgon tänkte jag.

Kom gärna med en review

Av Jejk0b
Skrivet av kaptenperre:

Nej tänkte mer på en del jag känner som valt andra utbildningar inom matematik eller IT, som civilingenjör exempelvis. De har rätt mycket högre lön än mig. Ett par av mina vänner har dryga 60k i lön men samtidigt mindre ansvar än mig och verkar även ha det mindre stressigt med mera. Däremot kanske jag tog i lite med "valfri tjänst inom civilingenjör skulle jag få upp lönen rejält" då inte alla civilingenjörer inom Ma/IT har höga löner. Ibland har jag funderat lite över att byta bana, men trivs så bra på mitt nuvarande jobb så då spelar lönen mindre roll.

Men har du examen från ämneslärarprogrammet eller en Master inom matematik aka civilingenjör? Blir också lite förvirrad

Av Jejk0b
Skrivet av faber:

Haha, vatusan vad var det för lömsk säljare jag pratade med, alternativt vad sa personen egentligen.
Tack för rättelsen.

Haha jadu, inte lätt o veta! Men det låter som trafikskolornas våta dröm

Av Jejk0b
Skrivet av faber:

Förra året ändrades även att reglerna (som jag förstod), att man är tvungen att komma via skola för att få göra risk1,2.
Och skolor i sig kräver några övningsturer innan det bokas. Tider som är brist på för det saknas lärare.
- Förra året låstes många teoriprov-salar så det är två årskullar som vill ha tider nu.

Det stämmer absolut ingenstans.
Jag gjorde risk2 förra året och bokade genom att surfa in på gillinges hemsida och sedan boka en tid.

Edit: väldigt enkelt att boka som "privatist" https://bokarisk.se/gillinge/shop

Av Jejk0b
Skrivet av fecko:

Mycket riktigt att det blir en dum jämförelse. Det var inget som jag tänkte på när jag svarade i tråden. Jämförelsen kan dock göras efter pandemin tänker jag. Blir intressant för då kan man ju se om det var just pandemin som påverkat "ta-körkort-branschen".

Men ändå blir jag imponerad över att det kan ha gått så långt att det är nästan omöjligt att få tag på tider.

Jag övningskörde dock privat och körde upp själv utan trafikskolans hjälp.

Precis, pandemin har påverkat detta en hel del enligt trafikverket, sen tror jag också att intresset för MC körkort generellt ökat.

Av Jejk0b
Skrivet av fecko:

Tog mig maj - juli att fixa allt från övningskörningstillstånd till att få kortet. Fattar inte hur ni inte kan få tag på tider?

Gjorde du det förra året?

Av Jejk0b
Skrivet av anon134512:

2. IT-konsult är det mest utvattnade begreppet ever.

Hur menar du? IT-konsult är du om du jobbar på ett företag som hyr ut dig att utföra it tjänster på åt ett annat företag. Det kan vara allt från 1st line support till senior infrastrukturs specialist i min mening.

Edit: Alltså ett väldigt brett begrepp, men utvattnat kan jag inte hålla med om.

Av Jejk0b
Skrivet av ¤Reason¤:

Hon kommer köra med körskolans hoj på uppkörningen.
Hon är sjukt taggad nu, kul det.
Körningen går galant, så det är att nöta cirkuskonster och bromsningar.

Se om det blir en tur till Lelles eller sulas i helgen om vädret är på vår sida, hon skulle behöva köpa ett vettigt ryggskydd, var tunnsått hos Handelsboden i stan (västerås), så man kan ju ta sig en liten dagstur till Uppsala sen. hehe

Härligt, ja jag hoppas också på bra väder till helgen!
Om det inte är för långt så rekommenderar jag mc-varuhuset i Vårby (söder om stockholm). De hade faktiskt bra utbud av ryggskydd, köpte ett där förra veckan!

Av Jejk0b
Skrivet av ¤Reason¤:

Syrran blev med hoj här för två helger sen, så nu är det övningskörning för fulla muggar för henne med
Blev en 2001 Honda Transalp 650, lika snäll/enkel som min Honda NC750X

Härligt! Transalpen är väl dock inte godkänd för uppkörning längre? Eller gäller det bara vissa modeller?
Minsta effekt på 50kw är väl ett av kraven för uppkörning.
Men hon kanske ska köra upp med körskolan?