Inlägg

Inlägg som Jejk0b har skrivit i forumet
Av Jejk0b

Alla minnen kör väl 2666mhz som standard om jag inte missminnermig. Oavsett vad dom är specade till. Du kommer behöva gå in i bios och aktivera XMP för att minnena ska köra i sin specade hastighet. 1000w PSU är overkill anser jag, eftersom du skriver att du inte är så sugen på att överklocka och vill köra standard. Även med ett 2080ti så skulle du klara dig på ett 750w PSU.

Resten ser bra ut, skärmen är säkert jättebra. Ingen skärm jag har erfarenhet av, hade inte heller kört curved. Men det är en smaksak och inget någon på ett forum kan bestämma åt dig. Detsamma gäller chassi, för normalt bruk är chassi mer en smaksak.

Jag rekommenderar alltid AIO'n i toppen som utsug, och ett gäng fläktar i fronten som insug.
Push eller pull, spelar ingen som helst roll. Finns åtskilliga videos på youtube av bl.a jayz2cent som påvisar knappt mätbara skillnader.

Ta gärna en kik på denna video också gällande AIO placering.

https://www.youtube.com/watch?v=BbGomv195sk&t=1177s

Av Jejk0b
Skrivet av anon42512:

Inte släppt.

Kanske för att jag sa "dom senaste åren"
Men tack för tipset!

Haha, kollade nu och det va visst 2009 det kom! Tiden går för fort! Stört kul dock!

Av Jejk0b

Att ingen nämnt Tom Clancys Hawx!
Jag tyckte iaf det var väldig underhållande sist jag spelade det!

Av Jejk0b

Jag kör idag custom loop vattenkylning, men jag lär gå tillbaka till en AIO nästa gång.
Planerar byta GPU när nvidia släpper nytt, och vill inte skruva på ett vattenblock på en ny GPU för 10+ tusen kronor

Jag kommer välja AIO just för den, i mitt tycke, estetiska fördelen! Temp skillnaderna mellan en bra aio och en bra luftkylare är väldigt små idag, sen är luft billigare, och det kan ju va en drivande faktor för många.

Av Jejk0b
Skrivet av PeCe:

Du har helt rätt, jag tittade inte på lönen omräknad till heltid (heltidsmåttet i butik är 38,25h/vecka). Det är en bransch som får mycket kritik för att inte erbjuda tillräckligt med heltider, varför den utbetalda lönen i snitt är mycket lägre än heltidslönen.

Jo men precis!
Däremot skulle jag sitta som 1st / 2nd tekniker för 27k hellre än jobba på ICA för samma peng. Faktum är att jag har suttit som 1st/2nd för 27k innan jag förhandlade upp lönen på det stället, och dessutom bytt jobb ett par gånger sen dess

Av Jejk0b
Skrivet av PeCe:

Det är nog inte många biträden i matvarubutiker som kommer upp i 26-27tkr i månadslön. Medellönen är sannolikt under 20tkr/mån (dock så är det många som inte har så lång erfarenhet). Löneutvecklingen i yrket är dock usel, och ett decenniums erfarenhet ger bara några tusenlappar mer.

Fler än du tror skulle jag säga. Handels minimilön för en person över 19 + 3 års erfarenhet, så säg en 24 åring som jobbar i butiken i 3 år, är 144kr / h

Ska vi jämföra rättvist så jobbar ju den personen också 40h timmars veckor, 144 x 160 = 23040kr

Då har vi inte ens räknat en enda av dom timmarna som en OB timme.

Av Jejk0b

"Kompispris" Du är min kompis, så du betalar mig mer än vad någon annan skulle göra!

För att hålla mig onT så nej, skulle absolut inte betalt det för den.

Av Jejk0b
Skrivet av pike2k:

Telenor har försäkrat mig vid mer än ett tillfälle att avtal endast gäller 1år i taget, oavsett bindning eller ej. Sedan återgår det till "maxtaxan". Det är just därför man måste ringa in en gång om året och omförhandla.
Jag ringde in på nytt idag och talade med en ny person. Då kunde jag helt plötsligt få priset 299kr i månaden, utan bindningstid. Man gjorde endast så i undantagsfall sade personen jag talade med.
Avtalet gäller endast ett år framåt.

Intressant då jag har haft samma summa på räkningen i 5 år, endast hastigheten har ändrats då och då. Men alltid till det bättre.

Av Jejk0b

Kontaktade telenor igår pga flytt som går snart. Nya BRFn har tydligen ett sjukt bra avtal med telenor. 100mbit ingår i avigiften men jag landade på 1gbit upp och ner, för 399kr i månaden. Känns otroligt bra!

Just nu sitter jag på 500/500 för 349kr i månaden, också med telenor.
Jag hade 250/250mbit för 349 en lång period. Men fick en vacker dag bara hem ett brev i posten där det stod att den tjänsten tas ur sortimentet och därför uppgraderas jag till 500/500 men till samma månadskostnad. Kändes väldigt schysst!
Aldrig varit med om att priset man förhandlat fram ökas på efter ett år, om det inte är just ett erbjudande med "299 de första 12 månaderna" eller något sånt. Men då har man ju hoppat på ett erbjudande och knappast förhandlat fram något imo.

Av Jejk0b
Skrivet av RooDoo:

Tycker du gjorde rätt val. Har provat köra både Er6 samt Cb600, fast de nakna varianterna då. Håller helt med det du säger om dem.

Köra bana går ju att göra utan rätt körkort. Även Knix-kurser med SMC om du kör dit med din handledare

ja, just knix kurserna har jag pratat mycket med min handledare om då han är instruktör för många av dom genom SMC!
Det har bara inte fungerat schemamässigt för mig när dom varit

Av Jejk0b
Skrivet av RooDoo:

Cbr600F är väl så nära en sporthoj man kan komma utan att få en alldeles för dyr försäkring. Lagom mycket effekt dessutom om man är nybörjare men hojen passar även erfarna så det går att med tiden växa och lära sig utnyttja den hojens resurser. Hade själv en SV650S som första hoj vilken är i samma kategori.

Typ så ja! Jag tycker den är perfekt för mig iallafall! Jag har en, i mitt tycke, grymt snygg hoj. Den är pålitlig, den har rejäla bromsar med ABS och tillräckligt mycket effekt och tillräckligt bra upphängning för att man inte ska tröttna på den i första taget! Jag var innan jag köpte den inne på ninja650 / er6-f men fastnade för denna istället som är så mycket mer hoj än kawan.

Om man vill åka fort runt bana vilket jag vet att jag kommer att göra när kortet är klart, så har man man en maskin som det troligen tar några års körande tills det är maskins fel att varvtiderna inte längre blir bättre

Av Jejk0b
Skrivet av EDC:

Hörde på radion om ett stort föräkringsbolags premier varför de var nästan lika dyra som mcn. Gällde SuperSport kategorin Inom 3 år klotar folk hojen med 100% så de behövde få in hela kostnaden plus personskador plus vinst inom 3 år i genomsnitt. Så att reka en SuperSport till nybörjare gör man bara inte. Mycket kloka tips i tråden här i övrigt. Typexempel en sporttouring med en bit över 100 Hk brukar kosta några tusen per år o försäkra dom kontrast

This!

Jag vill ha sporthoj men som du säger, det är inte bra att börja på!
Hittade en fantastisk fin modell, cbr600F från 2012. 103hk i en rad4! Går som tåget, och klassas som sporttouring och precis som du nämner inte överdrivet dyr att försäkra!

Av Jejk0b

Har du använt rätt "värmeledningspads" på rätt ställe? I många block ingår både tjockare och tunnare remsor.
I mitt gpu-block var det så och i manualen stod vilka delar på grafikkortet skulle ha vilken typ av tjocklek.

Av Jejk0b

@Lolpold:
Absolut, med två kontrollers kan du få dom att synka. Men 1. vill man ha två kontrollers eller en? I mitt första inlägg tog jag för givet att man helst bara vill ha en. 2. Hela vitsen med just LL fläktarna är ju effekterna som "rör sig över" alla inkopplade fläktar. Kör man en ML där i nånstans förstörs ju vitsen lite grann. I min subjektiva mening iallafall

Av Jejk0b
Skrivet av Lolpold:

Detta ställs ju in genom ICUE, hur skulle de inte synka menar du? Det är ju bara ringen runt om själva huset på LL som inte är med?

Jag har idag 3 st LL!20 fläktar, och 3st av en annan corsair sort. Minns inte exakt vilken.. Kan vara Hd120 eller vad dom heter.
Min lightning node pro kan bara ställas in mot en typ av RGB fläkt åt gången.

Av Jejk0b

För att få färger etc synkat mellan fläktarna så behöver du byta ut dom två medföljande på kylaren till likadana LL120 fläktar. De som ingår i kylaren är nämligen ml120 RGB fläkt. En bra fläkt utan tvekan men kommer inte synka med LL fläktarna.
Jag skulle gått på ett 3 pack med LL120 istället för bara en, då kan du enkelt byta ut dom två som följer med kylarer till LL120. Och således köra 3st LL120 och 1st LL140.

Ja du behöver dessutom någon form av RGB kontroller. i 3-packet med LL fläktar följer den med.

Jag hade dock gått på QL serien om jag skulle köpa nya RGB fläktar, https://www.inet.se/produkt/5322775/corsair-icue-ql120-rgb-12...

Mycket snyggare enligt mig, och ser bra ut från både "fram" och "baksida".

Av Jejk0b

Bor du ensam eller hemma hos föräldrar eller någon annan? Jag tänker rent juridiskt, dvs vart är du skriven. För det är adressen du är skriven på vars hemförsäkring du faller under. Förutsatt att du inte är inneboende hos någon som inte har dig på sin försäkring.

Har du däremot en hemförsäkring med drulle, eller den du bor med har det där du är inkluderad, så är det bara ringa försäkringsbolaget.
Jag har gjort exakt samma sak med 4 månader gamla prylar. Jag behövde bara skicka kvittot och bild på datorn med sidopanelen av. Tror inte det gjorde de särskilt mycket nytta men de vill ju ha sånt ändå!

Av Jejk0b
Skrivet av Returtony:

10-20c låter som Asus ingengörer skarvar den sanningen rätt ordentligt.
Bytte till flytande metall på 2 av mina cpu och gpu, skillnaden blev för mig ca 3-5c bättre, men då jobbar jag ju inte som ingengör på Asus heller

På vilken typ av hårdvara, och vad för kylning?
Jag har deliddat och kört med just conductonaut och sett 15-20 graders förbättring under maxload på både i5or och i7or. 7600k och 8700k. Med customloop vattenkylning då
Bara köra flytande metall utan delid kommer inte hjälpa nämnvärt däremot eftersom flaskhalsen i värmeöverföringen fortfarande är mellan die och ihs. Laptop CPU'er har mig veterligen oftast ingen IHS

Av Jejk0b

Nätagg tenderar väll att fungera i spannet 110-230 volt?

Av Jejk0b

Jag hade ett 9800GT X2 eller va den hette en gång i tiden, räknas det som två?

Edit 9800gx2 vare