Inlägg

Inlägg som Jejk0b har skrivit i forumet
Av Jejk0b
Skrivet av Andiders:

Uppskattar verkligen gesten, men måste vara matchande, så Bitspower i guld
Mina alternativ är beställa fler, bygga om loopen i undre kammaren, eller göra en mindre clean loop i huvudkammaren

Och fler borde verkligen bygga in IO-plåten i moderkortet. Mindre hassle, och ser snyggare ut!

Don't mention it!
Riktigt kul att se hur detta bygge tar sig!
Ja, jag vet inte varför man inte bara gör det på alla modeller, säkert 3 öre dyrare att producera

Av Jejk0b

Vart i sverige finns du? Och vilken size på tubing kör du? Jag har exakt 4 vanliga EK hardtube fittings över som du kan få..
Dom är visserligen metallic blå men går säkert att lacka till guld

Och i/o plåten! Fler och fler har börjat med inbyggd IO plåt på sina mer high-end kort, jag älskar det också! Har det på mitt maximus hero X!

Av Jejk0b
Skrivet av Lillan2k:

Det låter bra! Då vet jag vad jag ska köpa i julklapp dessutom. En ny skärm Fast det kommer jag fråga om råd närmare jul! ;D
Rofl x) Han brukar få hårda paket av mig #insertjokehere. Tycker man ska ha lite tanke bakom sina presenter, och har nu ens partner spel som intresse varför inte unna han något inom den arean :3 Skaffa en geek till gf så kanske du också får hårda klappar någon dag ^^

They say that diamonds are a girl's best friend, but i'd rather get a new graphics card. Hmm, min nya signatur!

Att få hårda paket är det roligaste man vet ju!
Jag fick en intel 8086K med nytt maximus hero X moderkort och nya ramstickor av min fästmö i födelsedagspresent förra året! Då var jag jävligt glad må jag säga Så denna present kommer nog gå hem så det står härliga till!

Av Jejk0b
Skrivet av Opatagio:

Ahh New Mexico och Arizona, fullständig kulturchock och open carry, gotta love it :).
Tog nästan en månad innan jag vande mig vid att folk vandrade runt med pistoler inne på Safeway och Lowe's. Kände mig nästan radikaliserad när man kom tillbaka till Sverige.

Haha jajamen! xD
Min farmors granne, republikan i 7 generationen och mormon på det, frågade mig, då 16 år; "Jakob, what kind of firearms have tried out? anything funny?"
Varpå jag svarar "Arliss, i've only fired a BB gun on beer cans at my friends house"
Han blev nästan kränkt, morgonen därpå hämta han mig på morgonkvisten och vi gick in i hans garage "Pick out the things you find intersting or cool, and then we'll go by walmart and grab some ammo"

Bland annat fick jag skjuta .45 colt!

https://www.youtube.com/watch?v=PkW-SnMjeJE

Edit: Alltså 16åriga jag som skjuter ute i NM öknen

Av Jejk0b
Skrivet av keyser:

Minst 10 resor till USA nu, inklusive farliga städer som Chicago och New Orleans, och jag har inte blivit mördad en enda gång. Trots frånvaro av skyddsutrustning.

Hahah "inte mördad en enda gång" i lol'd!
Min farmor bodde från '77 fram till sin död, 2012, i USA.
Jag var där nästan varje år från min födsel '92 till våren 2012 när hon gick bort.
Även varit flera gånger i florida på semster med ett ex som hade föräldrar med hus där. Har inte heller blivt mördag en enda gång!

Då bodde ändå min farmor i republican country, närmare bestämt New Mexico som 2017 låg på fjärde plats i USA över listan "guns per capita" med det resultatet 46 vapen per 100 invånare! Aldrig sett någon skolskjutning, eller något rån eller liknande!

Av Jejk0b
Skrivet av xZistence:

why not?. Jobbat själv som butiksäljare på coop. Fick som mest 28.500.
Glöm inte att handel har bland de bästa, OM inte de bästa OB-tilläggen. Speciellt helger då det är 100%. Inga konstigheter

Nu skrev ju han dock grundlön. Och det är en rejäl skillnad på 28,500 brutto och 37000 kr brutto.

Av Jejk0b
Skrivet av MasteraCe:

Hej!

Nej det är jag def inte

Ingångslön beror lite på kunskap.. sämsta ligger kanske på 25.

Ingen provision, inget personalansvar.

Finns möjlighet till bonus dock men det är inte inräknat, detta är grundlön.

Vad innebär "butiksäljare" i ditt fall? Jag tänker mig liksom Mange på mekonomen, eller Perra på Fluggerfärg. Jag tvivlar på att dom två, otroligt fiktiva, grabbarna tjänar så bra?

Av Jejk0b
Skrivet av Napoleongl:

Beroende på hur långt efter bröllopet ni flyger; se till att söka om saker med rätt efternamn om nån av er byter! Gäller antagligen i gränskontrollen också, blev i vart fall ett jävla liv nör frugan och jag åkte till Vietnam efter vårt bröllop och hon på vana skrev sitt gamla efternamn på inpasseringslappen.

Skickades från m.sweclockers.com

Man kan också vänta med namnbytet tills dess att man är hemma

Av Jejk0b

@XHI:
Nä! Man ansöker bara med sitt och elevs personnr på transportstyrelsen! Så får man hem pappret sen! Så har man bara handledarpappret plus mitt körkortstillstånd med sig ut
Så man slipper alla jobbiga handledarkurser som är för bil

Av Jejk0b

@XHI:

Jajamen! Bor i Nacka, strax söder om city!
Övningskör ju bara just nu men lär va ute en hel del med min kollega som också är min handledare!
Har du haft kortet i 5 år får du gärna också va en handledare åt mig!

Av Jejk0b

@XHI:
Ja precis! Det är ju en hornet med kåpor egentligen!
Nakenhoj är dock inte min grej men försäkringsbolagen vill inte heller att jag ska ha en 600RR!
Hade kanske inte varit en optimal första hoj heller för den delen! Jag är så jäkla nöjd med denna! Känns som en hoj som är bra att lära sig köra på samtidigt som den inte har 65 hk som typ er6f som man förmodligen kommer vilja sälja fortare!

Tack!

Av Jejk0b

Håller på och övningskör med en kollega som är väldigt aktiv inom SMC.
Han äger två hojar så har kunnat övningsköra på hans ena när det funnits möjlighet men suget efter något som är bara mitt tog över! Så igår köpte jag min allra första hoj! Fantastisk MC i överlag, bra på allt men inte bäst på något kanske man skulle säga!
Jag är personligen jävligt nöjd, sitter bra på hojen och den går som en jävla raket!

Och hojen i fråga är en CBR600F 2012 med ABS.

https://i.imgur.com/9RkjfaI.jpg

Av Jejk0b
Skrivet av PlogarN97:

Sedan är de väl inte lediga under alla loven? Jag vill minnas att ex höstlovet så hade lärarna planeringsmöten och dylikt.

Skickades från m.sweclockers.com

Många lärare väljer idag att jobba som tjänstemän. 40h vecka med 5-6 veckors semester! Speciellt inom friskolor, men mer och mer inom kommunala skolor också. Farsan jobbade som rektor i 30 år och berättat att på senare tid blev det vanligare och vanligare att jobba som vanlig tjänsteman.
Ferietjänsten med sommarlov, påsklov etc, låter nice vid en första anblick men man har enbart 5 (tror jagf det var) dagar man själv får styra över. Resten är ledigt när elever är lediga. Personligen hade jag inte velat ha det så, tänk att bara kunna åka på semester under industrisemestern när det är som dyrast

Av Jejk0b

@Gambit_2K:
Riktigt snyggt med grafikkortet monterat på sidan! Det är jag sugen på nästa gång jag river ut och bygger om loopen

Av Jejk0b
Skrivet av The Kristoffer:

Stiligt ju! Väsnas pumpen mycket? Svårt att se om det står stötdämpat eller är stumt monterad i chassit.
Antar att den håller sig förhållandevis tyst och sval under spelbelastning..

Tack!
Pumpen står på gummipluppar ja! Jag kör pumpen på 48% och den hörs inte. Fläktarna på lågfart dränker det lilla ljudet pumpen gör.
Kör man däremot pumpen på 75% eller uppåt så hör man den. Den låter i ett väldigt högt tonläge som skulle kunna irritera lite. Men finns nästan ingen anledning att köra den på så hög fart!

Jag skulle dock ändå vilja ha en res/pump kombo enhet för att kunna ha insugsfläktar i botten. Idag har jag enbart utsug och således negativt tryck i lådan vilket säkert påverkar tempsen lite negativt!

Den håller sig ändå ganska sval! Jag tror dock jag skulle behöva applicera om kylpastan på GPU för det har inte gjorts på ett tag!
GPU ligger runt 55 grader, men har peakat på max 62 grader.
CPU håller sig också på runt 55 grader under load både i spel men också i tester som t.ex cinebench! Men CPU är knappt klockad just nu!

Värt att notera är att fläktkurvan enbart styrs på cpu tempen, och fläktarna går på halvfart om inte cpu går över 65grader vilket den aldrig gör när jag spelar! Så även det kan va en anledning till att GPU blir lite varmare än optimalt Dock inget mot de 85 grader grafikkortet nådde med asus turbo original blower kylaren!

Av Jejk0b

Coolt! Denna måste helt klart följas!

Av Jejk0b

Här kommer två bilder, ena bilden är lite av ett försök från mig att vara artistisk! xD
Den andra visar helt enkelt datorn

Jag är inte fullt nöjd ska erkännas, men det var första gången och till slut ville jag inte vara utan datorn längre! Men känner jag mig själv så kommer väl ändå någon hårdvara bytas ut snart och då kan jag lika gärna göra om loopen då!

Något jag kommer införskaffa nästa gång jag gör om loopen, vilket jag tror underlättar mycket, är en pump/res kombo!

Men här kommer lite bilder! Här ser man att soft tuben mellan res och rad, där jag efter 10-15 försök gav upp böjandet!
Och kom ihåg att alla har vi varit nybörjare någon gång

Lite låg vätskenivå i reservoaren på bilderna men den är påfylld sedan bilderna togs!

https://i.imgur.com/xJTQfar.jpg

https://i.imgur.com/lNibc02.jpg

Av Jejk0b

Den är uppe och snurrar!
Jag är dock inte helt nöjd! Sättet jag ville att loopen skulle gå tvingade mig till att köra soft tube på två ställen. Däremot så kort så det syns inte!
Jag ska se om jag inte kan få upp lite bilder!

Av Jejk0b

Använd försäkringsbolagen, enda rätta för att med säkerhet veta att ens bil blir ordentligt skadebesiktigad samt lagad! Hoppas det löser sig.

Jag blev påkörd bakifrån i min Volvo v60 CC. Killen som körde hade inte ens körkort. Hans BMW stod på en målvakt och den fick bland annat spräckt kylare. Han smet, men kom såklart inte särskilt långt så polisen kunde för första gången lösa en anmälan jag upprättat!

Skadorna var inte jättemycket grövre än dina, förutom att ena ljuddämparn fick en rejäl doning. Hela bakre kofångaren fick bytas, med alla sensorer som sitter där. Samt just ena ljuddämparen. (Den kostar säkert en slant). Med allt arbete som var involverat osv så kostade hela kalaset 41k. Riktigt jävla dyrt egentligen.
Som tur är så gick ju trafikförsäkringsföreningen in eftersom vållande körde oförsäkrat!

Av Jejk0b
Skrivet av Blomman90:

Visst ser det inte bra ut om en person byter arbetsplats som en annan byter däck på bilen. Men som tidigare nämndes, så är detta ju främst en situation som arbetsgivarna själva försätter sig i när de stenhårt håller på att löneökningarna inte ska avvika från de sedvanliga 0,5-2% som blivit gängse standard (och mer eller mindre är en justering för inflationen och således inte en reallöneökning), oavsett hur väl den anställde presterat och hur mycket mer ansvar denna tar. Lägg därtill att det kan komma nyanställda, med mindre kompetens, erfarenhet och ansvar, som tjänar mer än vad du själv gör (som du dessutom kanske blir ålagd att agera mentor åt), av den enkla anledningen att företag är benägna att betala för en nyanställd, men inte att ge rejäla höjningar för de befintliga (hur välförtjänta de än må vara).

Ett inte helt ovanligt scenario är ju att den anställde erbjuds 1% i löneökning, känner sig missnöjd, får ett jobberbjudande från en annan arbetsgivare som betyder 10-15% i löneökning. Den nuvarande arbetsgivaren väljer att inte kontra, den anställda byter jobb. Den ursprungliga arbetsgivaren tar nu in en ny anställd för att fylla den tomma platsen, men nu är de ändå tvungna att erbjuda 10-15% högre ersättning för att ens kunna landa en ny person. Så summan av kardemumman blir att man får samma lönekostnad, men man byter den erfarna och välfungerande medarbetaren mot en färsk som dels har en viss uppstartssträcka (på allt från någon månad till år innan den kan prestera på samma nivå som den tidigare) och dels så finns det osäkerhet kring hur den nya personen presterar/passar in på arbetsplatsen. Allt för att man har två olika "pottar" med en policy som förhindrar för stora löneökningar för befintlig personal.

Sedan kan man ha mage att kalla arbetstagarna för illojala bara för att man själv inte visar samma uppskattning som andra arbetsgivare är beredda att göra...

This!