Inlägg

Inlägg som Jejk0b har skrivit i forumet
Av Jejk0b

Sjunker inte idle tempen tillbaka till 25-30 efter du spelat?
När du spelar så ligger inte processorn på max load, jag tycker generellt att det är lite höga temps men jag kan ha fel. Isåfall får någon säga det.
Jag har en 7600k, klockad till 4,5ghz och den maxar typ 50c under pubg. Men sjunker direkt till 25-28 när jag går tillbaka till idle. Jag har förvisso en custom loop med 360mm rad vilken som sig bör borde ge lite lägre temps. Men det jag tycker är konstigt, om jag förstått dig rätt, är att inte cpun går ner lägre än 45 i idle efter du spelat?

Av Jejk0b

För spel hade jag nog gått ner på en i5. Jag kör själv en i5 7600k, men hade jag köpt idag hade jag självklart gått på 8600k. Men vill man spara in slantar är självkalrt 7600k bra val.
De extra trådarna/kärnorna i i7 och ryzen ger inte någon nämnvärd boost i spel direkt. Så jag hade personligen gått ner på en i5, 7600(7600k) om du tänker överklocka, eller motsvarande coffe lake, dvs 8600 och återigen 8600k om du ska överklocka, men då hade jag nog gått på annat moderkort också.
Slantarna som sparats genom att gå på en 7600 istället för 7700 hade jag lagt på ett gtx 1070 istället för 1060.

Av Jejk0b

Känner du dig säker nog att bygga ihop datorn själv eller ska den vara färdigbyggd? Har du OS eller ska det ingå i budgeten? CS:GO är ett snart 6 år gammalt spel, med visserligen lite uppdaterade maps så någon monsterPC behövs inte utan någon här sätter säkert ihop en liten kundvagn på typ Inet men innan någon kan göra det så svara på frågorna ovan så slipper man chansa

Av Jejk0b

Modifiera vattenblock/grafikkort

Hej allihopa!
Har ett Asus gtx 1080 TURBO.
Har precis fått ihop min custom water loop för CPU och är duktigt sugen på att göra detsamma med GPU men hittar dessvärre inget vattenblock som ska passa mitt grafikkort.

Min fråga är då, hur mycket modding, och om det ens möjligt, skulle krävas för att få ett vattenblock för ett vanligt 1080, med samma minnesmängd, att passa på just mitt kort?
Någon som provat något liknande någongång?

Av Jejk0b

Hade exakt samma problem hos BBB. Jag ringde och det visade sig att de hade gjort fel vid min beställning. Jag fick ett par månader gratis som kompensation.

Av Jejk0b

Beställning från Inet.se
Trackar man försändelse ID står det:
"PostNord har fått elektronisk information om din leverans som nu är hos avsändaren eller på väg till PostNords terminal. Spårningsinformationen uppdateras när leveransen har ankommit terminal"

Stått så sedan måndag 8 januari. Dvs över 48 timmar. Enligt Inets kundservice så är den på post terminalen men inte hanterad. Enligt posten så är den kvar på inets lager.
Min order bestod av tre kollin, det mystiska är att det ena kollit kom fram till ombud igår, det andra idag och det tredje är alltså det som är nämnt ovan. Och ingen vill hjälpa mig förens 5 dagar gått..

Vet inte vad man ska tro i detta fall, är det postnord eller inet som gjort bort sig?

Av Jejk0b

Jag kör en 7600k @ 4.5ghz ihop med ett gtx1080 och jag är mer än nöjd. Kör i 1080p 144hz. Snarare kommer grafikkortet begränsa fps i diverse spel snarare än en 7600k.

Av Jejk0b

Jag köper nytt dels för jag gillar att pilla med datorn, dels för det är roligt att ha senaste grejerna.
Har man dessutom bostadsrätt i en av stockholms dyrare förorter samt ett bra jobb och inga dyra hobbys utöver teknikprylar så är det inte så svårt att rättfärdiga ett köp lite då och då

Edit: Just nu är jag inne på byta mitt 1080 mot ett 1080Ti för att kunna få till asus aura rgb på grafikkortet

Av Jejk0b
Skrivet av femkantig:

pubg flyter bra på mitt 780 (är flaskat av cpun ändå), har en känsla av att jag kommer slita ut det innan det blir värt att uppgradera...

Med datorn i signatur, får jag fråga vad du då definerar "flyter på bra" som?

Av Jejk0b

Hela games sparas under "replay" fliken i spelets huvudmeny. Du kan dessutom spectate'a folk som är inom en 2km radie av dig, free specca osv. TAB och J är två användbara shortcuts när man kikar på ett replay. TAB för att se alla andra spelare inom 2km radie och J för timeline, där kan du dessutom bocka i rutan för "kills" och då ser du på "timeline" vart dina kills skedde, dvs lätt att spola till dem. Då kan man frapsa eller vad man nu vill göra

Av Jejk0b

En snabb googling på ditt MOBO, så har du en header för aio pump.

Stämmer denna bild överrens med ditt moderkort? Om ja, så koppla in pumpen i den jag ringat in i blått.

https://imgur.com/a/xGh0B

Edit: Fel hos mig eller så gjorde jag fel men här är direkt länk till bilden

https://imgur.com/a/xGh0B

Av Jejk0b

Har du inte en AIO_pump header på moderkortet? Det har jag på mitt z270 strix..

Av Jejk0b

Denna borde hjälpa dig.
Hjälp mig i jobbet iallafall.

https://www.top-password.com/blog/view-or-export-edge-saved-p...

Av Jejk0b

Kan det ha att göra med att du länkar ett grafikkort från en amerikansk site? Antar att priset du nämner är ex moms/tull och frakt? Medan på webhallen är det definitivt inklusive moms. Om så är fallet är det minst 25% påslag i tull/moms, om inte jag är helt ute och cyklar. Sen kan jag tänka mig att frakten, om det skickas från usa, är säkerligen en tusenlapp till. Då är du uppe i ungefär samma peng.
edit:
Ett par fler hade hunnit svara medan jag skrev mitt svar

Av Jejk0b

Fick samma felmeddelande när jag körde min AIO pump i fel kontakt på moderkortet. Du bytte inte kontakt på moderkortet för cpu fläkten när du bytte grafikkort? Long shot men skadar inte att fråga

Av Jejk0b
Skrivet av Huttius:

Förstår inte riktigt frågan. Jag kommer satsa på att ha så hög fps som jag kan, Men kommer inte lägga märkvärdiga pengar på en begagnad skärm, runt 500kr.

Skickades från m.sweclockers.com

Då kör du troligen på en vanlig 60hz skärm och då kan skärmen bara visa 60fps.

Av Jejk0b

@Huttius:

Pubg är idag ett så sjukt o-optimerat spel. Ja, 1.0 versionen, på testservern är mycket bättre rent fps mässigt.
Personligen sitter jag på i5 7600k @4.5 ghz, och ett gtx 1080 samt 16gb ram.
Jag får på testservern med blandade inställningar mellan 110-144 fps. Jag kör det mesta på low/medium. Viewdistance och texture kör jag på max om jag minns rätt. Eventuellt att textures ligger på näst högsta. Men jag vill upp i så nära 144 fps som möjligt då jag har en 144hz skärm.

Vad "ganska bra fps och grafik är" är ju en väldigt relativ fråga där svaret kommer variera beroende på vem som svarar. Så där får du ju fundera. Sen kan ingen, förutom ngn med exakt samma setup säga vad du kommer få för fps.

Det enda jag känner rent spontant är att grafikkortet kanske är i underkant? Jag skulle minst satsat på ett 1070 just för att säkra upp lite grann iallafall. Med nya patchar osv så vet man inte vad de gör med spelet. Kanske uppdaterar de grafiken eller texturer osv. Tråkigt att behöva dra ner på grafikinställningarna då

Av Jejk0b
Skrivet av rektor:

Varför har det här spelet ett så horribelt dåligt namn?

Det är väl en smaksak, men skaparens nick är just "PlayerUnknown" och det är ju hans battleground. Därav namnet Men du kanske inte undrade på riktigt?