Inlägg

Inlägg som Jejk0b har skrivit i forumet
Av Jejk0b
Skrivet av Naga:

Hur gör du för att få fram personnummer via swish?

My bad!
Jag hade absolut för mig att man fick fram även personnummer. Men uppenbarligen får man iallafall för och efternamn! Kanske gör det lite lättare iallafall!

Av Jejk0b

Om du påbörjar en swish så ser du ju personnummer, förnamn och efternamn. Så påbörja en ny swish på 1 kr och ta fram personnummer. Sedan sparar du det och ber polisen öppna det ärende med den nya informationen.

Av Jejk0b
Skrivet av Hjelpmeddatorn:

Okej, då får jag släppa mina 6-7GHz-drömmar. Men men, 5GHz på 1-2 kärnor är jag glad över också. Dock hade det varit fint med 5GHz på alla 8 kärnor!

5 eller kanske 4,9ghz över alla kärnor borde du nog klara med den AIO'n. Kanske inte knäpptyst i full load men gå lär det ju göra om du nu inte mot förmodan får ett väldigt spääningshungrigt chip!

Av Jejk0b
Skrivet av Hjelpmeddatorn:

Har nämligen kontakt med Inet och fick detta svar angående CPU:n:

"Det är absolut ett mycket bra val, processorn är riktigt snabb och kraftfull då den går på en turbo till 5.0 GHz med alla 8 kärnor så den är perfekt till både gaming, men även tyngre saker som applikations - & spelutveckling osv."

Är det jag som läser fel?

Eftersom jag inte sett mailet så vet jag ju inte om du läser fel. Men har du copy pasteat från ett mail så har de helt klart skrivit fel!

Länkar bilden igen som förklarar väldigt bra

https://i.imgur.com/Ck5jMtL.png

Av Jejk0b
Skrivet av Hjelpmeddatorn:

Tack! Ska kika på den sen. Överklockning är inte mitt primära mål kanske, Intel kör ju på 9900K en 5GHz, kanske räcker. Eller så vill jag ha mera och då kanske detta är rätt MOBO! Problemet är att de inte stödjer mina RAM.. om jag inte sett helt fel

9900k turbo läge från fabrik är 5ghz på EN kärna, eller är det två? Absolut inte över alla kärnor samtidigt iallafall
Edit:
Det va visst på två

https://i.imgur.com/Ck5jMtL.png

Av Jejk0b
Skrivet av bonjah:

En fråga jag också har, ssd vad är skillnaden på klassiska 2.5" SATA och "nya" M.2?

Beror på vilken m.2 man köper.
M.2 är en formfaktor. Och det fiinns olika varianter. Köper man varianten som benämns "nvme" så är skillnaden rätt stor mot en klassisk sata SSD. Köper man däremot en m.2 som kör pcie så blir skillnaden inte särskilt stor kontra klassisk sata SSD.

Av Jejk0b
Skrivet av bonjah:

Som du ser i mina 2 alternatv. så har jag valt två chassin utan fönster på sidan. Inte mkt för ledbelysning i min dator. Är mer för tystnad i prestanda

Det missade jag! Jag googlade snabbt på p400s och då kom det upp bilder med glassida
Den simplare monteringen kanske uppskattas ändå?

Av Jejk0b
Skrivet av Ninave:

Som jag förstod det skulle det gå att uppdatera biosen för att få det att fungera, men hur är det möjligt utan ens en skärm?

Man använder en cpu från åttonde generationen
Har man handlat av Webhallen och inte har 3 tusen mil till närmsta butik så kan man åka dit o få hjälp oftast.

Av Jejk0b

Om du har pengarna till det dyrare paketet hade jag kört på det!
Jag hade behållt AIO'n! Visst kan man argumentera för att en rejäl luftkylare är billigare och säkert minst lika bra.
Men i ett chassi med sida i glas så blir det mer estetiskt tilltalande med AIO tycker jag! Lite enklare att montera också än en maffig luftkylare!

Av Jejk0b
Skrivet av AGI:

den där kommer inte klara av fortnite

https://www.youtube.com/watch?v=T9WiseBU9sI

Av Jejk0b

Beror på vad du får gtx1070 för.
Men se nedan och bedöm själv
https://www.youtube.com/watch?v=phyAnoMMT-k

Av Jejk0b

Offtopic och du kanske inte vill svara men varför behövdes ens en mellanhand? Med klarna etc kan ju de flesta köpa saker dem egentligen inte har råd med Och sitter man fast i klistret såpass att klarna inte vill låta dig handla så hade jag aldrig ens tänkt tanken att ställa upp som mellanhand

Som alla andra, returnera kortet ASAP. Det enda som din släkting defacto förlorar är 2-3 dagar i leveranstid? Personen kan ju samma dag som du skickar tillbaka beställa ett par till, till sin egen adress!

Av Jejk0b

För mig är datorn och spelandet en hobby. Där ingår överklockningen. Inte för prestandaökningen utan snarare för att det är kul att pusha och benchmarka osv! Med dagens moderkort som har MCE och allt vad det heter oftast enable som default så får man ju till en stabilare och svalare cpu, med till och med högre klock ibland än default. Min 8086k kör jag just nu på en väldigt mild överklock på 4,7ghz över alla cores!

Jag har dessutom en vattenkylningsloop för säkert 8-10k och med en CPU som inte är deliddad så skulle den säkert hålla samma temp med en bamse noctua. Men where is the fun in that?

Av Jejk0b

Grejen är den att i kitet jag länkade är allt koppar och det är bättre för framtiden kan jag tycka!

Av Jejk0b
Skrivet av jOnÄTÄn:

Aluminium ska inte vara några problem så länge man håller sig till material som passar med det finns även vätskor som motverkar problem. Många AIO kylare har ett kopparblock ihop med en aluminium radiator och de ger trots det 5 års garanti ex
https://www.inet.se/produkt/5320078/fractal-design-celsius-s2...

Angående en tunn 240 mm radiator för en 2600x och ett vega 64 så tror jag det kan vara i minsta laget.

Se till att ha något smidigt sätt att lufta/tömma/fylla systemet.

Där får du ju inte gpu block.

Missade att han skulle ha gpu block också

Av Jejk0b

Hade gått på detta paket istället!
https://www.inet.se/produkt/5320192/ek-kit-s240

Av Jejk0b

Börja med att kontrollera att blocket sitter ordentligt på CPU.
Vattennivån i reservoaren har ingen betydelse på tempen. Pumpen kan låta så, antingen för den är påväg att ge upp, eller så är den kopplad på pwm och varvtalet går upp o ner med tempen på cpu. D5an är en bra pump, och borde inte vara trasig om den inte är väldigt gammal..

Av Jejk0b

@Trunk:
Jag har personligen använt prime95 med avx påslaget för att dels pressa kylsystemet och se att OC är stabil
Då hade jag samma custom loop som idag men med en deliddad i5a. Den blev inte särskilt varm ens då

Av Jejk0b
Skrivet av Flibbertigibbet:

Hur menar du att du använt en för ny version? Om en ny version gör processorn varmare är det väl det som är mer korrekt? Det är ju hela syftet med stresstest. Nyaste versioner ger bättre stöd för nyare cpuer.

Eller har jag helt fel och nyaste versionen är buggad och därför rekommenderar folk v26?

Det han menar är troligen att de äldre versionerna av prime95 inte körde med avx, det gör de nyare. Avx är en typ av last som sällan stöts på i verkligheten och är tyngre för proppen och således bidrar till högre temp.

Av Jejk0b
Skrivet av Sebbepojken:

Inte i Stockholm stad, nej. Men i Stockholm kommun. En förstagångsköpare kan inte förvänta sig att köpa i Stockholm stad. Inom kommunen får du i alla fall tunnelbana. Bostäder i samma område jag köpte i då, ligger nu ute för 1,5-1,7. Så det verkar inte vara så blodiga utgångspriset.

"Stockholms Stad" är namnet på kommunen. Och ja, du kanske kan köpa en billig tvåa i tensta / rinkeby idag som nämnt ovan.
Men du får inte en tvåa i något trevligare område inom stockholm stad, dvs kommunen, för 1,5 mille! Inte senast jag kollade iallafall.

Jag tycker inte heller en förstagångsköpare kan förvänta sig en bostadsrätt innanför tullarna. Kanske inte ens i kommunen om man nu inte vill bo i just husby, tensta etc

Jag lägger ingen värdering i det, utan konstaterar bara fakta! Själv köpte jag min första lägenhet för 1,375 miljoner men det var en etta på 37kvm i Tullinge, botkyrka kommun. Dvs ingen tunnelbana, utan pendeltåg! Den sålde jag för 1,65 miljoner våren 2017. Och Tullinge tenderar att vara bra mycket billigare än stockholms stad.