Inlägg

Inlägg som Jejk0b har skrivit i forumet
Av Jejk0b
Skrivet av THB:

Hade man kunnat bygga wc så hade man varit sugen.

Alla kan! Gäller bara att våga prova, och vara medveten om att man kanske missar kvällens lir med polarna! xD

Av Jejk0b
Skrivet av OceanK:

Hahahaha härligt med fler i samma sits. Vad har du för hoj ?

En 2012 Honda CBR600F Riktigt trevlig hoj faktiskt!

Av Jejk0b
Skrivet av OceanK:

Håller helt med dig ang temp. Under 10 så är det för kallt för min del så man får vänta. Tog mitt kort 6e oktober förra året så är man ju sinnes taggad på att komma ut igen

Är i samma sits, tog kortet 12 oktober förra året! Man är taggad till tusen!
Nu har jag dock besiktning på hojen bokat till 1 april, kl 07:00 så jag hoppas innerligt på frostfritt då! haha

Av Jejk0b
Skrivet av Bengtsson87:

Min maskin. Ktm 790 Duke från 2018.

https://forumbilder.com/images/2021/01/15/DFA42C04-1056-4C61-8872-0B17BFE6E8BC.jpg

Tog kortet i höstas och längtar till värme och torra vägar.

/Andreas

Då är vi i samma situation alltså! Riktgt fin hoj! Är 790 duke efterföljare på 690n? Eller är de helt separata modeller?

Av Jejk0b

Försöker skaka lite liv i denna tråd nu när abstinensen är som störst! Tog hojkortet i höstas, och hann av förklarliga skäl inte köra särskilt mil själv förra året!
Men var nere i garaget häromdagen och klappade på henne!
En 2012 CBR600F:

https://i.imgur.com/R5DZRgV.jpg

Av Jejk0b
Skrivet av moonblase:

Risken är att det kommer bli högre elbilskatt inom några år ifall inkomsten från bränsle försvinner, det är en förjävla bra inkomstkälla för staten.

Agreed, men det löser dom med någon variant av kilometerskatt, så "snart" kommer hela det ekonomiska incitamentet med elbil/plug-in hybrid försvinna.

Av Jejk0b

Alltså istället för att skriva på sweclockers så skulle jag ringt HSB eller vilken fastighetsförvaltare BRF'n nu har.
Ni som säger "kontakta vaktmästare", så antar jag att det är det ni menar? Bor i min fjärde bostadsrätt i stockholm och inte en enda gång har det funnits en "vaktmästare". Däremot ett förvaltningsbolag som sköter underhåll och felanmälan. Vissa föreningar har det hos HSB, andra hos mindre lokala aktörer. Typ "Nacka drift och skötsel" som sköter det där jag bor nu.

Min gissning är att föreningen inte smällt på centralvärmen än, dvs inget vatten går runt i elementen. Många föreningar skjuter på detta så länge som möjligt pga spara pengar. Detta bekräftar man också enklast genom att kontakta fastighetsförvaltaren.

Att "Värme ingår" i din avgift betyder verkligen inte att du får bestämma temperaturen. Utan att det som klassas som normal "inne temp" ingår i avgiften. Vill man ha varmare får man koppla på en 1 eller 2kw värmefläkt, då blir det mysigt men dyrt!

Av Jejk0b

Min pump har kört sedan januari 2018. Jag har förvisso inte pump/res kombo, utan separat.
Hade läckage i reservoaren, men det var eget fel då jag drog en av "plastmuttrarna" för hårt. Löste det med epoxy och det blev ganska snyggt.

Däremot har pumpen börjat ge sig, inte läckage utan den orkar inte alltid starta upp. Man får "knacka" lite på den med ett finger så hoppar den igång de gånger den strulat. Kommer köpa ny, kommer välja EK men kommer nog köra på en D5 istället för DDC som jag har idag.

Av Jejk0b
Skrivet av OceanK:

Sweet! o med akra o allt!

Jajamen! Satt på när jag köpte den! Låter sjukt nice! Sjukt nöjd med hojen överlag också, perfekt blandning av sport och touring!

Av Jejk0b
Skrivet av OceanK:

Ahhh , ja jag känner till dem områdena. FY FAN va nice! nyfiken på vad du har för hoj? har också tagit min hoj varje dag till jobbet sedan man fick kortet. Sen har det vareit så dåligt väder senaste dagarna. Men åter idag -SOL! YES!

Så sjukt härligt!

Har en Honda CBR600F med ABS

https://i.imgur.com/VbFvDqy.jpeg

Av Jejk0b
Skrivet av OceanK:

Stort grattis!!! var i Sthlm körde du upp? Känns som det finns några fina höstdagar kvar innan säsongen är över.

Tack! Så jävla nöjd!
Jag körde i Tullinge, perfekt då jag är uppväxt där ute och kan alla små snåriga vägar, och villaområden!
Kände att kommer jag bara ut i trafik så kommer det sitta! Fick köra inne i rikstens villaområde och lite landsväg. Väldigt mycket förändringar i hastighetsgränsen. Går från 70 till 50, till 60, ner till 30, upp till 40 osv mest hela tiden

Tog pärlan till jobbet imorse, kallt men helt klart värt

Av Jejk0b
Skrivet av OceanK:

Stort tack

fan så roligt att köra själv, känns nästan kriminellt fortfarande.

Klarade uppkörningen idag! Kan så relatera till detta! Så jävla skönt att kortet är kirrat nu, så man bara kan åka i vår! Och kanske några fina lördagar/söndagar än!

Av Jejk0b
Skrivet av sINsen:

Yrke: Stödassistent inom LSS
Lön: 32.000
Erfarenhet: 4 år
Förmåner: Gym, bastu på jobbet. Fritt arbete där jag kan göra lite som jag vill, spela tv spel, fika, gå på bio, åka utomlands ihop med de brukare jag arbetar med.
Ålder: 30
Ort: Skövde

Har du en grundlön på 32.000 kr, eller är det inräknat eventuella nätter man jobbar osv? 32000 kr i månaden för vanliga 40 timmars veckor låter extremt bra för den branschen, eller är jag ute och cyklar helt nu?

Av Jejk0b
Skrivet av Söderbäck:

Bra förtydligande i tråden! Jag känner själv till det här också. Men jag undrar över ett litet sidospår. Säg att man belånat en fastighet i USA till 50% och värdet går upp med 100% på fastigheten. Är fastigheten då fortfarande belånad till 50%? Dvs. att skulden ökar i takt med värdeökningen.
Det borde rimligen vara så tänker jag - men vet inte hur deras upplägg ser ut riktigt.

Nej, belåningen, eller ditt "mortgage" är en fast summa precis som i Sverige. Så om du lånar 1 miljon till en bostad som kostar 2 miljoner, och sedan går värdet upp till 3 miljoner så kommer din bostad bara vara belånad till 33,33%. (förutsatt att du inte amorterat då)

Men sen amorterar man väldigt mer aggressivt i USA än vad som varit kutym i Sverige (Iallfall sveriges storstadsområden).
Med amorteringskrav så har ju det ändrats vare sig man vill eller inte. Men alla jag känner i USA har inte haft sina hus belånade när de är runt 50-55 år gamla. Sen har jag generellt fått bilden, efter att ha talat med de jag känner där borta som äger hus, fått bilden av att bostadsmarknaden är sundare på det sättet att man inte belånar sig 5 gånger sin bruttoårsinkomst, och det i sin tur har ju hållit priserna nere. Mycket beroende på att man historiskt haft högre räntor.

Av Jejk0b
Skrivet av Mindfighter:

Blir det tvångsförsäljning av huset så löses förstås lånet så långt pengarna räcker (i de flesta fall täcker det lånet, det är därför vi max får ta 85% i bottenlån t.ex., så kvarvarande värde i huset ska täcka lånet även om priserna rasat 15% från inköp).

Nu har jag inte koll på USA, men utgår ifrån att de har ungefär samma system, täcker inte försäljningen av huset så har du fortfarande överskjutande skuld kvar. Varför skulle de avskriva en skuld bara för att objektet man köpte inte längre hade värde nog att täcka skulden?

Nej, det man har i USA är att lånet är på fastigheten och inte personer. Det var detta system som bidrog till bankkrisen 2008. Började med att människor förlorade jobb, då kunde de inte betala sina "mortgage" och då fick bankerna kliva in och ta över ägandet till huset. En så kallad "foreclosure". Problemet var bara att när så många blev bostadslösa / arbetslösa samtidigt så åkte värdet ner drastiskt så bankerna stod med hus som var värda en bråkdel av det de hade lånat ut. Men eftersom låntagarna hade lämnat huset i bankens ägo så var lånen tvungna att skrivas av.

Av Jejk0b

Att kalla ränta / amortering för någon slags hyra till banken känns klart missgivande. Snarare en investeringskostnad eftersom du i de allra flesta fall faktiskt gör en vinst på din bostad den dagen du säljer. Visst så ligger vinstnivåer inte alls på samma sätt längre som de gjorde för 10 år sen. Men alla som köpte för 10-12 år sen i t.ex Stockholm kan idag sälja med en väldigt bra vinst.

Så jo, du äger bostaden oavsett lån eftersom du får hela vinsten (minus skatt då) och banken inte en spänn av din vinst.

Av Jejk0b
Skrivet av AplAy:

Okej, så svenska banker kommer INTE tvinga på hela kvarstående bolånet trots att de lyckades sälja ens hus för samma belopp? Utan man betalar resterande lånebelopp vid husförsäljningsförlust? Jag hade fått för mig att svenska banker kunde tvinga en behålla kvarstående lånebelopp trots att de lyckats sälja ens hus till samma belopp. Då har jag fått det hela om bakfoten om så faktiskt är fallet!

Klart dom inte kan.. Om du inte har längre råd att betala räntan för ditt bolån. Så kommer banken säga "Aj aj aj! Nu måste du sälja ditt hus!"
Om du då säljer det för 100 tusen mer än lånen, så får du ju behålla den hundringen.

Av Jejk0b

Jag kommer köpa ett 3080 eller kanske 3090, men inte direkt vid release utan senare under hösten!

Av Jejk0b
Skrivet av sushi84:

Om vi säger såhär, man har speccad dessa till 750-850W , är det då för enbart Gkortet eller hela datorn ?

Gäller självklart hela datorn.

https://i.imgur.com/e4CMjQZ.png

Av Jejk0b
Skrivet av sushi84:

Jag tänkte att jag har ett 1000w i förberedande syfte för kanske en 3080 eller 3090 i framtiden. med tanke på vad man speccad dom korten till så vill jag vara på säkra sidan

Inte ens 3090 kommer kräva 1000w PSU. Kanske på sin höjd ett 850w.