Inlägg

Inlägg som hakro807 har skrivit i forumet
Av hakro807
Skrivet av Upplandsvasby:

Jag testade det här och ser att det är grafikkortet som inte hänger med. Ligger på cirka 20-21 ms medan "draw" vilket uppenbarligern mäter processorns input ligger på stadiga 6 ms.

Vad händer om du väljer lägsta möjliga upplösning och kvalitet och slår av v-sync, vilka fps kommer du upp i då?

Av hakro807
Skrivet av Swedishchef_90:

Alltid gött med marknadshyror, 18k för 5 kvm skrubb i ett kollektiv centralt i stan 😁

Långsiktigt kommer hyreskostnaden spegla produktionskostnaden och efterfrågan, och detta är också den enda långsiktigt hållbara lösningen. Alla varken kan eller måste bo centralt utan väljer man att bo i en storstad får man välja mellan att betala en massa pengar eller bosätta sig lite längre ut.

Skrivet av cp_:

Kanske borde man räkna på att man tar bort 20-50% av sin inkomst under en längre period i kalkylen också? Ett s.k. "stresstest".

Detta är förmodligen en god idé för de flesta. Man ska nog alltid räkna med en längre arbetslöshet eller svår sjukdom som fullt realistiska händelser, speciellt så när man börjar närma sig sextioårsåldern. Det betyder ju inte att man ska agera som om budgeten var mycket mindre än den egentliga, men istället krävs då disciplin för att bygga upp en adekvat buffert utifall något skulle hända.

Av hakro807
Skrivet av Dinkefing:

Hur ska man ta sig igenom detta? Känner att vardagen blir allt tuffare och det är svårt att få saker att gå ihop.

Svälj stoltheten. Ibland har man inte råd att fortsätta leva som vanligt, ibland är det inte värt att fortsätta leva som vanligt. Kanske är det så enkelt som att du kan behöva acceptera en inneboende eller ett billigare boende? Att under en tid genomföra dessa typer av uppoffringar kommer lära dig ödmjukhet, perspektiv och kommer göra dig till en överlag lyckligare människa.

Av hakro807
Skrivet av shugge:

Enligt system requirements på Steam ser det snarare ut att vara ett mer CPU bundet spel:

Kollar man på den här videon så verkan man ju klara 1080p/60 med en gammal i5-3470. Hans i7:a är ju minst 3 gånger så snabb. Och glöm inte att han har en 1440p-skärm, inte en vanlig 1080p.

https://www.youtube.com/watch?v=XEXsiNowrJM

Men det är ju absolut som folk nämnt i tråden, ska man inte kasta bort sina pengar måste man veta var flaskhalsen finns. Steg ett kan ju vara något så enkelt som att välja lägsta grafikinställningarna och 720p, då kommer vi se exakt hur mycket processor och minne mäktar med.

Av hakro807
Skrivet av Upplandsvasby:

Använder datorn nästan uteslutande till att spela ett spel som heter Squad och skulle vilja kunna spela med max grafiken. Bör jag uppgradera och med vad i såna fall eller ska jag köpa en ny dator?

Vet inget om spelet men har svårt att tänka mig att en i7-9700K skulle innebära mycket av en flaskhals om du kör med maxade grafikinställningar. Det betyder alltså att du bör byta ut endast grafikkortet.

Av hakro807

Först och främst är det ju inga konstigheter att idag ha flera olika datorer samtidigt men för olika syften - HTPC, bärbar dator, stationär speldator etc. Värdet på lite äldre prylar är ju så lågt. Men emellanåt så kommer man ju få ett överskott som inte riktigt kan motiveras. Då brukar de först hamna i en låda för att efter något år säljas till någon som anser sig ha större nytta av prylarna. Tyvärr är jag väl typen som gärna håller fast i sakerna lite för länge.

Vad som borde säljas nu är dels en passivt kyld Zotac Zbox med dubbla NIC (perfect för pfsense-bygge), dels en Xbox One X.

Av hakro807

Får tillbaka drygt 6000:-. Hade räknat med några tusenlappar till p.g.a ränteavdraget på bolånet men skatten på ISK-innehavet blev lite högre än väntat.

Av hakro807
Skrivet av pv2b:

Ja absolut om man htitar på saker som inte står i artikeln så kan ju vad som helst vara sant. Batteriet kan vara gjort av ost också.

Absolut, men alla vet att batterier laddas långsammare ju mer de närmar sig sin maxkapacitet.

Du kan som exempel se på Qualcomms presentation av Quick Charge där de talar om intervallet 0-50 procent.

https://www.qualcomm.com/news/releases/2020/07/qualcomm-annou...

Det kan alltså vara så enkelt att viss information försvann under visklekens gång eller att den var underförstådd. Sedan är väl detta inte så mycket en ursäkt som en förklaring till hur de kan ha tänkt.

Av hakro807
Skrivet av pv2b:

Det spelar ingen roll vad det är för batteriteknik, om du kan ladda den på 1,5 timmar med en laddare som levererar 36W så får du omöjligen in mer än 54 Wh energi i batteriet, spelar ingen roll om så cellspänningen är 100 mV eller 100 kV.

Om inte uppgifterna som står i artikeln är felaktiga, alltså. Frågan är vad som är fejk, batterikapaciteten eller laddtiden?

Det kan vara så enkelt som att det är laddningsintervallet 20-80 procent som de anger. 54 Wh/0,6 = 90 Wh.

Av hakro807
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Klarar den under 99.9 wH så den får flygas med?

Ja och nej. 28 Ah * 3,7 V = 103,6 Wh. Men kanske är nominella kapaciteten eller spänningen lite lägre än så så den precis klarar sig under 100 Wh.

Av hakro807
Skrivet av Mocka:

Hur kan kalkylerna för GamePass gå ihop? Jag förstår verkligen inte. Köper någon en månad och spelar skiten ur CoD och D4 så är det ju bara hundra spänn (eller vad det nu kostar) istället för att lägga 70€ x 2.

Fast folk beter sig ju inte så. Utan de flesta bara betalar och betalar månad efter månad, oavsett hur lite eller mycket de faktiskt använder tjänsten.

Av hakro807

Har väldigt svårt att se hur nästa generation kan bli ett speciellt stort steg över dagens. Vi har redan tagit steget från hårddisk till SSD, det sker inte mycket med IPC-utvecklingen på processorsidan och steget Xbox One till Series X var massivt (närmare 10X) vad gäller grafikprestandan.

Av hakro807

Hur mycket handlar detta om att pc-marknaden efter kaoset under pandemin återigen blivit ett alternativ? Lagring har blivit snorbilligt, såväl Intel som AMD har mycket snabba processorer till bra priser och grafikkortsmarknaden har sista året normaliserats allt mer.

För 2 år sedan gick det inte att bygga ihop en vettig speldator utan att sälja minst ett organ. Idag är det inga problem alls.

Av hakro807
Skrivet av Sukebe:

Om man använder sitt sunda förnuft så blir man aldrig bedragen.

Säg inte det, jag blev blåst på 2000 kronor när jag betalde för komponenter till golvvärmen som aldrig levererades. Vem fasen kommer ens på tanken att sätta ut en falsk annons på så nischade prylar och med ett pris som gjorde att det tog honom minst en vecka att hitta en köpare? Inte som att han annonserade ut senaste Iphone för halva priset.

Av hakro807
Skrivet av LeVvE:

Det är drömmen, slipper man ha 2 konsoler inkopplade.

Hoppas dock att Nintendo släpper nya kassetter som är större, skulle vara tråkigt om det skulle bli standard att nya spel inte får plats på kassetten.

Vad är max idag, 32 GB? Och det med 7 år gammal hårdvara. Känns ju som om 512/1024 GB kommer vara det minsta som stöds med en Switch 2. Det handlar ju bara om hur stora minnesrymder som kan adresseras. De kommer omöjligt kunna behålla dagens begränsningar och ska en uppgradering ändå ske lär de ju fläska på ordentligt.

Av hakro807

Vill hänvisa alla till Club 3D och deras stilrena lådor.

https://wccftech.com/club-3d-launches-radeon-hd-7750-4gb-1gb-...

Av hakro807
Skrivet av Leiri:

Imponerande? Blev inte cpuns igpu rostad på youtube av bla kliksphilip, eller gamers nexus? Där dgpu ihop med en vanlig cpu är billigare och snabbare

Fast så har det varit under iaf. de sista tio åren. Man köper inte en sådan här produkt för att det ger mest prestanda per krona utan för de fördelar som en hyfsat snabb processor med en hyfsat snabb grafikdel och med låg energiförbrukning erbjuder. Det är en nischprodukt men en hyfsat stor nisch. Sedan är det väl så att AMD hela tiden använder erfarenheter från stationära till mobila sidan och vise versa. I en bärbar dator och med ett mer pressat pris blir liknande produkter ju betydligt mer intressanta.

Av hakro807
Skrivet av Fenrisulvfan:

Cirka 10% kraftfullare än 8700G's 780M verkar det som.

Bör nog ligga däromkring. Men misstänker att ett 780M har prestanda som hoppar upp och ned i mycket högre omfattning pga begränsade minnesbandredden.

Skrivet av Datanisse:

RTX A2000 finns ju redan och är snabbare.

Men det är ett Quadro-kort vilket även syns på priset.

Skrivet av medbor:

Tänk om man hade kunnat ändra siffror när kort är helt andra? 3040 är väl ledigt till exempel? Detta är ju långt värre än 1060 3GB, hur kan de få hålla på så här… känns verkligen som att de borde skärpa sig

Exakt. Det här kortet har ett tydligt existensberättigande eftersom det har stöd för raytracing, DLSS 3 etc men klarar sig på bara 70 watt. Men det är definitivt inget 3050-kort. Att kalla det RTX 3040 och ge det ett pris runt $150 hade passat perfekt.

Av hakro807
Skrivet av Mordekai:

Right to repair hade varit betydligt bättre, dvs rätten att laga själv vilket skulle innebära att servicemanualer måste finnas och vara offentliga, reservdelar måste finnas tillgängliga eller öppnas för kopiering.

Inne på liknande tankar. En tillverkare skall utöver en viss minimiperiod då reservdelar måste tillhandahålles välja mellan att antingen erbjuda reservdelar tillgänglig för slutkund att beställa eller släppa kompletta specifikationer och alla patent på delarna så att tredjepartstillverkare kan ta vid.

Av hakro807
Skrivet av Shadee:

Nja, oftast när man öppnar maskinen (iaf den vi har på vårat kontor) så behöver den stå öppen ett tag för att svalka eller torka ut det sista innan den är redo att plockas ur. Så det är inte så lätt som man kan tro.

Kan enkelt lösas genom att lämna luckan på vid gavel och korgarna fullt utdragna för att tydligt vissa att "ja, detta är diskat och står nu på tork".