Inlägg

Inlägg som hakro807 har skrivit i forumet
Av hakro807

Jag litar på att LMG gör det LMG gör, dvs lättsmält innehåll för en bredare publik. Vill jag ha hårda fakta för en viss komponent vänder jag mig till andra kanaler.

Av hakro807
Nytt bud: 4 300 kr Plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av hakro807
Skrivet av goa200:

Har testat innan men verkar inte gå. Då det är en lite. Kraftfullare dator är laddaren på 180w

Jo, förstod att den inte skulle kunna ladda eller driva datorn med full fart via USB C. Men ibland kan möjligheten att ladda den vägen, även om det skulle ta hela natten, vara värt ganska mycket.

Av hakro807

Fungerar det att ladda den via USB C?

Av hakro807

Vilken skärm har den? Upplösningen stod det var 1920x1080, men verkar finnas dessa två paneler att välja mellan:

15-inch, FHD, 1920 x 1080, 60 Hz, Anti-Glare, Non-Touch, 45% NTSC, 220 Nits, WVA
15-inch, FHD, 1920 x 1080, 60 Hz, Anti-Glare, Non-Touch, 100% DCIP3, 500 Nits, WVA

Av hakro807
Skrivet av filbunke:

Lägga om vad de redan har köpt, dvs flytta så mycket som möjligt från Lovelace till Hopper, vilket är vad som sker.

Detta är väl sanningen att säga en positiv utveckling. AI behöver resurser för att utvecklas och jag ser hellre en snabbare AI-utveckling än att folk ges möjlighet att köpa lite häftigare grafikkort så att de kan hoppa från Ultra quality till Ultra++ quality i senaste spelen.

Av hakro807
Skrivet av Sveklockarn:

Det är inte frågan om att det är något ”bra” utan om att det är något nödvändigt.

Ett intressant inlägg från en utvecklare:
http://richg42.blogspot.com/2014/05/the-truth-on-opengl-drive...

Av hakro807

Kan någon förklara varför drivrutiner för enskilda spel är något bra? Har vi då inte helt kastat bort tanken på abstraktionslager? Speltillverkaren bygger sitt spel för redan fastställda gränssnitt X, hårdvarutillverkarna anpassar sina drivrutiner till gränssnitt X. Mer än så borde inte behövas.

Av hakro807
Skrivet av Sarg:

Var det inte playstation som gjorde så att BR vann kriget över HD DVD?

Det var säkert en starkt bidragande orsak. Nu blev det väl lite av en meningslös seger, hur många köper fysiska skivor idag? Ser vi på USA är totala försäljningen från fysiska skivor, både DVD och Bluray, cirka 5 procent av vad Netflix får in via streaming. Och Netflix är ju bara en av många operatörer på nätet.

Av hakro807

Håller tydligen god koll på misslyckade produkter. : )

Av hakro807
Skrivet av Gelantious:

Av dom 60 så hur många har faktiskt spenderat pengar på Epic?

Kan detta ha någon betydelse? Free to play är idag en så viktig del av marknaden att bara att locka in folk kan vara värt väldigt mycket.

"In 2022, Fortnite is projected to generate over $6 billion in revenue, a testament to its immense popularity and widespread appeal."

Som referens var Steams totala inkomster från sina ~50 000 spel cirka 9 miljarder dollar.

Av hakro807
Skrivet av wilsontaylor:

Sen kan man fundera på om 6 mån med 100% av intäkterna minus Steam som plattform, eller 88% av intäkterna plus Steam som plattform (om jag förstått det hela rätt) är värt det. Tveksamt.

Epic Games ska tydligen ha runt 60 miljoner användare gentemot de 120 miljoner som Steam har. Men detta säger ju inget om vilka som använder vilken tjänst och hur mycket dessa spenderar. Vi kan nog anta att såväl Epic som spelutvecklarna är fullt kapabla att göra en analys om vad som är mest värt och det bör vara Epic som drar det kortaste strået eftersom deras mål är att utöka antalet användare även om detta kostar dem stora summor. En spelutvecklare däremot behöver bara ta hänsyn till hur deras försäljning kommer påverkas kommande 6 månaderna. Det handlar ju dessutom inte bara om vilken procentandel som utvecklarna ges utan även hur exponerade deras spel blir. Är väl lite som man brukar säga om Google - finns man inte på första sidans sökresultat så finns man inte på internet.

Av hakro807
Skrivet av medbor:

Tänk om det varit PS4 Portable med stöd för Streaming och sånt… detta är bara ett dåligt skämt

PS4 Portable är ju en intressant fråga. Steam Deck presterar ju ungefär i paritet med den konsolen. Det känns ju som om Sony utan problem hade kunnat få AMD att designa en systemkrets som var 100 procent kompatibel med den som finns i PS4 och placerat den i en bärbar enhet. Men det är väl så enkelt som att Sony tvingas till en mängd olika ekonomiska överväganden, bland annat hur en sådan produkt skulle påverka försäljningen av PS5 och i förlängningen spelutvecklingen på den konsolen.

Av hakro807

Frågan är om inte detta är en eftergift till hur mobilanvändandet förändrat oss. Innan smartphones kom in i bilden var idealet liten telefon, stor TV och stor bildskärm till datorn. Nu har vi en halv generation som vant sig vid att liggandes i soffan ta del av digitalt innehåll genom en bildskärm på 4-6 tum. För denna grupp verkar ju denna produkt passa perfekt.

Av hakro807
Skrivet av Ozzed:

12.

Intressant att "fler än 4" ändå verkar vara i majoritet då det för några år sedan hette att fler än 4 kärnor var onödigt ovh bortslösat

En 4C/8T-processor byggd med dagens IPC skulle duga mer än väl till de flesta.

https://youtu.be/JH8UTc6lwX8

Jämför i3-13100 (4C/8T) med Ryzen 5 5600 (6C/12T). Det är ju inte som att skillnaderna står ut speciellt mycket.

Av hakro807

2/4T, 4C/4T och 6C/6T. Två bärbara och en stationär. Alla används ungefär lika mycket men till olika saker. Misstänker att jag inte är den enda som inte kan peka ut en primär dator. Sedan är ju frågan hur tid ska värderas. Ska 2 timmar Netflix med en bärbar värderas lika högt som 1 timme med Autocad på en stationär?

Av hakro807
Skrivet av Brandx:

Synd att den inte har HDMI

Fast den har ju Displayport vilket är ett bättre alternativ.

Av hakro807
Skrivet av mrSvamp:

Surfplatta och slöa i soffan? Utan kontrollerna tar den mindre plats

Har svårt att tänka mig att det marknadssegmentet är speciellt stort. Hur många av de som köper denna saknar större mobiltelefon/surfplatta?

Av hakro807
Skrivet av Remuz:

1 550 kr 1550kr och hämtar (förutsatt att det inte är Lite)

Skrivet av Donhoz:

1700kr hämtar/ses i Stockholm
(Om det inte är Lite versionen)

Det är inte Lite-versionen utan vanliga S6, det kan man se på kameran (och pennans placering).

Av hakro807
Skrivet av HazZarD:

Är inte lenovo ett rätt så dåligt sunkmärke ? undrar hur kvaliten på en sån är...

De erbjuder allt från billiga till dyra modeller. Lenovo är den mest etablerade och förmodligen mest respekterade datortillverkaren från Kina.