Inlägg

Inlägg som hakro807 har skrivit i forumet
Av hakro807
Skrivet av Sidde:

Apple gick all in på USB-C året 2016 på sina laptops där de till och med plockade bort USB-A.
Inte direkt så att de undvikit det då de i princip tvingade hela macintosh-ekosystemet till USB-C redan då.
Det är bra många år innan resten av industrin följt efter på "pc-sidan".

Nu agerade dock Apple på ett ganska obstinat sätt som även plockade bort USB A trots att det ännu är en självklar standard för allt utom mobila enheter.

Av hakro807
Skrivet av friArsenik:

Så de måste träna "AI" på ett specifik tangentbord.

Ursäkta Herr Offer, kan vi få låna er datort för att kunna träna vår AI på att sno er lösenord, tack.

Nu behöver det inte vara så svårt eftersom de ord vi använder kommer i logiska följder och vi når de olika tangenterna olika snabbt. Hur många meningar måste man egentligen skriva innan algoritmen med hög säkerhet kan gissa vilken ord som är vilket?

Av hakro807

Som jag nämnt många gånger tidigare - en watt/voltmeter för USB. Så sjukt smidigt för att felsöka kablar, kolla status på batterier etc. Den kostade inte mer än några tior men har varit ovärderlig.

Av hakro807
Skrivet av xxargs:

Har man dessutom stereomick så kan man få fram spatial information i x-led var över tangentbordet trycktes.

Nu kanske jag tänker fel, men spelar man in i 44,1 kHz och ljudet från ett tangentbord ligger på cirka 1000 Hz färdas ljudvågen cirka 1 meter per svängning. 44 kHz borde alltså ge en noggrannhet runt 5 cm. Vilket täcker upp cirka 10 tangenter på tangentbordet. Ett lösenord med 12 tecken ges då inte ~100^12 permutationer utan endast 10^12. Antalet kombinationer blir då tusen miljarder gånger färre. Krävdes det 10 000 år för att knäcka det förra går det senare att knäcka på bara en sekund.

Nu kanske det är mer avancerat än så dock, men länge sedan jag behövde fundera i dessa spår.

Av hakro807
Skrivet av HappySatan:

Kan man finslipa det för att skapa trådlösa tangentbord som inte kräver batterier, bara en bra microfon? (Skulle säkert bli en undermålig produkt, men ändå!)

Säg inte det. Tangentbordet kan ju redan från fabrik anpassas så att varje tangent ges en unik ljudsignatur, precis som varje tangent på ett piano har ett unikt ljud. Huruvida det sedan är en vettig lösning är ju en annan fråga..

Av hakro807

Sett till sin tid så Windows 2000. Hade allt fördelar som XP hade, men man slapp allt lull-lull. NT var mycket stabilare än W95, men mjukvarustödet var mer begränsat. Vista var en katastrof och mellan Windows 10 och 2000 skiljer så många år så de är svåra att jämföra.

Av hakro807
Skrivet av pine-orange:

För att ta schack som ett exempel.

Ja, ska vi anta att mäns och kvinnors biologi är identisk till dess motsatsen bevisats eller ska vi anta att det existerar variationer på gruppnivå till dess motsatsen bevisats?

Det finns ju biologiska skillnader så uppenbara att vi kan se dem med blotta ögat? Men bör vi verkligen anta att skillnaderna stannar vid just det synliga?

Av hakro807
Skrivet av Trihxeem:

Under mina år som utvecklare har jag inte sett någon större skillnad i kompetens mellan män och kvinnor så
Jag är övertygad om att kvinnor inte behöver en "tillrättalagd" tävling.

Fast att män och kvinnor visar samma kompetens på din arbetsplats säger inte så mycket eftersom vad en tävling som denna handlar om är att finna de bästa. Då kan små skillnader i medelvärdet för kompetensen göra stor skillnad i slutändan. Som ett exempel finns det ett hyfsat överlapp i mäns och kvinnors längd. Men bland de absolut längsta i samhället utgör män bokstavligen 99,99 procent.

Av hakro807

När jag får chansen att byta upp mig till en hyfsad kostnad. Kan det kanske i medel vara en femhundring per år som jag lägger på att uppgradera telefonen? Senast var det steget S8 till S20 som jag tror kostade mig runt 1500 kronor.

Av hakro807
Skrivet av JoOngle:

Jag hoppas kravet utvidgas till att gälla gemensamma batterier..

Det vansinniga är ju att även noname-tillverkare allihopa kör med sin egen modell. Clas Ohlson, Biltema, Lidl, Jula, Byggmax etc - allihopa har olika typer av batterier. Detta trots att flera av dem bara säljer inom norden och modellerna de köper in kommer från någon anonym fabrik i Kina.

Av hakro807

Med risk för att jag glömt någonting:

1: Dell Precision 7520
2: Dell Latitude 7280
3: HP Chromebook X360
4: HP Spectre X360
5: Zotac Zbox
6: HP Elitedesk Mini G3
7: MSI Trident 3
8: HP Pavillion Mini

Alldeles för många, och jag borde verkligen försöka sälja undan några av sakerna. Men eftersom det handlar om bärbara och minisystem så tar de ju knappt upp någon plats. Typ en halv banankartong för allihopa. Sedan är det väl lite så att vissa har jag hållit i för att de är värda så lite men inte helt enkla att ersätta. Typ som min passivt kylda Zbox med dubbla NIC. Vill jag någon gång ordna med en kraftfull brandvägg/router så skulle den komma väl till pass. Chromebooken tycker jag om eftersom den har så lång batteritid och kan laddas via USB C.

Av hakro807

Svårt att tänka sig att de kunde nå så värdelösa resultat. Det är ju som om produkten är i ett alpha-skede, något som ännu är flera år från att överhuvudtaget lämna utvecklingslabbet.

Skulle vara intressant om någon kunde skapa ett program som testade enskilda delar av kortet för att se var problemet finns. I ett spel är ju kortet aldrig starkare än dess svagaste länk eftersom alla beräkningar måste vara genomförda innan bilden visas upp.

Av hakro807

Detta känns som en väldigt konstig produkt. Den presumtiva köparen är alltså någon med ett djupt SFF-chassi som har en 8-pinnars kontakt till övers. Marknaden måste vara minimal.

Hade de valt en tvåfläktslösning och klockat ner kortet till 75 watt hade jag förstått det, då hade det istället enkelt kunnat använts av miljontals affärsdatorer. Eller gjort en speciallösning och låtit kortet använda en sata-strömkontakt för några tiotal watt extra.

Av hakro807

Lite oväntat..

Av hakro807

Jag kan ibland sakna mobiltelefoner med ordentligt QWERTY-tangentbord som HTC Desire Z. Det var så skönt att kunna separera skärmyta från skrivyta. Men samtidigt får man väl inse att det var en vettig kompromiss att välja bort något som tog så mycket plats.

Av hakro807
Skrivet av mrqaffe:

EU är en så stor marknad att det i så fall lär dyka upp telefoner designade för våra krav och troligen är det inte ens dyrt att uppfylla kraven och med tanke på att de även lär bli populära i USA där många driver på "right to repair" så lär det gå att få tag på moderna telefoner även om någon tillverkare inte skulle göra modeller med lättbytbara batterier.

Den tekniska biten är ingenting som jag oroar mig över, men marknader tenderar att vara ganska lokala. Det är därför som ett företag kan ha en marknadsandel på 50 procent i ett land och 5 procent i nästa. Som exempel har VW nästan 20 procent av bilmarknaden i Tyskland, men bara 2 procent i USA. Om det var så att det var USA som införde en massa specialregler, skulle verkligen VW göra en massa anpassningar till sina bilar för att låta dessa säljas i USA? Eller skulle de helt enkelt lämna landet?

Av hakro807

Ser generellt sett positivt på detta, speciellt om EU som en stor och viktig marknad för high-end-modeller gör så att det blir EU:s standard som blir världsledande. Men kan tyvärr även bli tvärtom, att vi är en för liten marknad så utbudet kommer minska dramatiskt. Vi lär väl alltid få senaste från Apple och Samsung, men redan idag är det vanligt att vissa märken och modeller begränsas till vissa regioner. Det lär ju knappast bli bättre med denna typ av lagstiftning.

Tag en sådan sak som Airpods. Att tillverka dessa med utbytbara batterier kommer kräva en helt annan typ av konstruktion.

Av hakro807
Skrivet av tcntad:

Varför byter man kylpasta på ett kort som uppenbarligen (enl köpare) inte funkar? Inte rimligt någonstans.
Det finns inga krav på att du måste ta tillbaka kortet.

Det är väl väldigt rimligt att byta kylpasta på ett 7 år gammalt kort som visar tecken på överhettning?

Av hakro807
Skrivet av mats42:

Skillnaden är att pricerunner har blivit bättre medan prisjakt idag är en katastrof.

Deras "Pris i lager" är ännu en sådan där sak som inte längre fungerar.

Av hakro807
Skrivet av andreas_dock:

Jag har tydligen inte hängt med i prisutvecklingen på chassin… va fan hände ?!

Skrivet av andra94:

China o krig

Fast små ITX-premiumchassin har alltid kostat ungefär som detta, runt eller lite drygt över 2000 kronor.