Inlägg

Inlägg som hakro807 har skrivit i forumet
Av hakro807
Skrivet av medbor:

190/2400 ≈ 8% av googles annonsintäkter är alltså iOS, det är ganska galet mycket med tanke på alla andra typer av enheter det finns

Glöm inte att reklamens värde är kopplat till en potentiell kunds köpkraft. Och Apple har mycket större marknadsandel i rikare länder. Som exempel har iOS en marknadsandel på runt 56 procent i USA men bara 4 procent i Indien. Ett företag bör alltså vara beredd att betala mycket mer för en annons riktad till en amerikansk användare än till en indisk eftersom tiden är vad som begränsar vår förmåga att ta till oss av reklambudskap.

Av hakro807
Skrivet av Baxtex:

Nej tunnare bezels på nya. Själva glaset har samma dimensioner.

Det finns ju redan en tredjepartsskärm med 1080p man kan sätta i original decken. https://www.deckhd.com/

Fast det står ju att det är 7 tum på gamla och 7,4 tum på nya. Och den du länkade till är på just 7 tum.

Sedan är ju frågan vad som är enklast, uppgradera till en LCD 1200p och få behålla alla inställningar eller sälja sin gamla och lägga till tusenlapparna som krävs för nya oled-modellen.

Men misstänker att priset på andrahandsmarknaden för gamla modellen kommer krascha ganska ordentligt.

Av hakro807
Skrivet av MrPasty:

Milda makaroner, den här vill jag ha! Speciellt om det skulle gå att byta till OLED på de gamla enheterna.

Det är olika storlek på skärmarna.

Av hakro807
Skrivet av Swedishchef_90:

Det blir väl snarare ändringar för förskola/skolor som har skärm som läromedel

Vi ska knappast skylla på skolorna. De må ha digitala hjälpmedel, men kan knappast jämföras med alla de timmar som unga (och gamla) sitter framför skärmar på sin lediga tid.

Av hakro807
Nytt bud: 3 500 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av hakro807
Skrivet av Doctor9:

Jag spenderar ca 10h i lastbilen..

Hur stort batteri har lastbilen?

Av hakro807
Skrivet av Swedishchef_90:

Nej men menar snarare 50k för lite lägre förbrukning.
Sen är USA väldigt speciellt då du kan skatteplanera VÄLDIGT förmånligt i skillnad mot Sverige...

Det handlar fortfarande om en extrakostnad på några kronor i timmen för människor som tjänar tusen kronor i timmen. Hur mycket mer är inte prestandan/vikten/batteritiden/operativsystemet värt då?

Av hakro807
Skrivet av Swedishchef_90:

Fördelen men Apple är ju effekten den har, men att betala 50k extra är ju dock sjukt....

Det finns många i it-världen, speciellt så på USA:s västkust, som tjänar hundratusentals kronor i månaden. Kan de betala 100 000 kr/månad för sitt boende är nog några tusenlappar extra i månaden för en M3:a inget stort bekymmer.

Av hakro807
Skrivet av Dem8n:

150kr/månaden för något man använder 1-2 gånger i månaden, nej tack…😅

Du kanske, men finns nog många som spenderar väldigt många timmar på FB. Medelvärdet är tydligen 19 timmar i månaden. Är det värt en pizza i månaden för att slippa reklam på något som man använder 2,5 arbetsdagar på?

Med det sagt så gjorde jag ett överslag och medelinkomsten från en användare är cirka 10 kronor i månaden om vi räknar på inkomster på 300 miljarder och 2 miljarder användare.

Av hakro807
Skrivet av pa1983:

Blir lite tröt på att ordet återvinning används nät det handlar om "återanvändning".

Tack för det inlägget! Hur "återvinning" används är något som jag stört mig på länge, till stor del på grund av att det finns stor risk för reell begreppsförvirring. Om de erbjuder sig att återvinna en 12 månader gammal telefon - vad betyder det egentligen?

Dessutom är jag så cynisk att jag misstänker att en stor anledning till att dessa kampanjer finns är för att minska ner utbudet av nyare telefoner på begagnatmarknaden för att lättare kunna binda upp folk på dyra abonnemang.

Av hakro807
Skrivet av THB:

Beror på tillverkare, Google och Samsung skickar inte med laddare, Oneplus och Xiaomi gör det.
Det är dom jag har koll på, andra vet jag inte.

Kan ju ha blivit skillnad nu, men med min S20 följde det iaf med en 25W-laddare. Däremot vet jag att till vissa av deras enklare modeller följer det endast med kabel.

Av hakro807

Vi kanske kan sluta oss till att det finns jobb där en hög andel distansarbete inte bara är möjligt utan önskvärt, jobb där distansarbete är möjligt men knappast optimalt och jobb där distansarbete inte är möjligt överhuvudtaget.

Av hakro807

Bakåt i tiden var Chrome den enda webbläsaren som fungerade tillfredställande på en telefon. Detta fick mig att byta Firefox till Chrome även på vanliga datorn. Nu är jag van vid Chrome och ser ingen riktig anledning till att byta den till Edge. Vanans makt helt enkelt. Sedan finns det en anledning till och det är att Edge upplevs som en tattarlösning där MS vill bestämma vad jag ska titta på genom deras portal.

Med det sagt så har jag börjat använda Brave på mobilen i högre omfattning eftersom den har mycket bättre annonsblockering. Vissa sidor är numera närmast oanvändbara på Chrome.

Av hakro807

Alla vi som byggde datorer innan år 2000 har väl redan offrat en hel del blod till våra byggen? Sylvass stansad plåt i chassina var väl standard på den tiden.

Av hakro807
Skrivet av rampjesus:

Det är inte en rättighet att kunna maxa allt och köra i 60 fps. Testa 1080p och allt på medium. Det är inte farligt.

Speciellt idag när man knappt ser någon skillnad på medium, high och ultra.

Av hakro807

Ibland förundras man över teknikutvecklingen. I slutet av nittiotalet fascinerades jag över Digitals 4-sockel Alpha-datorer. Dessa kostade runt en halv miljon om jag inte minns helt fel och var stora som kylskåp. Idag 25 år senare kan man som vanlig Svensson köpa en dator med 64 kärnor för några få procent av den summan.

Av hakro807
Skrivet av D3str0yer:

Om det seriöst hjälper så är det faktiskt en av få bra förändringar som Musk har infört...11 kr är inga pengar för en tjänst som man använder dagligen.

Summan är låg men handlar om ett mentalt hinder att ta sig över att betala för tjänsten. Sedan är ju frågan om de betaltjänster som kommer användas finns tillgänglig i alla de länder där behovet av twitter som ett sätt att nå makthavare är som störst exempelvis Nordkorea, Ryssland, Palestina etc.

Av hakro807
Skrivet av Thomaseron:

Snart 10 GHz då, som de sade när Netburst lanserades.

Bara 18 år för sent. Eller vi får väl se när 10 GHz nås, kan ju ta många år till. Enligt Anandtech, som får vi anta fick uppgifterna från Intel, skulle 8-10 GHz ha nåtts runt 2005, och detta får vi anta med vanlig luftkylning.

https://www.anandtech.com/show/680/6

Skrivet av Bulan75:

Bokstavligen talat mycket coolt.

Av hakro807
Skrivet av ipac:

Dessutom så blir du, rent faktiskt, inte blåst alls. Din bas-PS5 blir inte ett dugg sämre av en PS5 Pro.

Basmodellen blir sämre om spel i allt högre grad börjar anpassas till den snabbare modellen. Det blir ju lite av en balansgång mellan flera olika fenomen. Skulle Cyberpunk ens ha släppts till Xbox One och PS4 om inte One X, PS4 Pro och Series S/X hade funnits? Å andra sidan fungerade spelet väldigt dåligt på baskonsollerna och kanske skulle det varit bättre om utvecklingsresurserna lagts på ett spel med mer potential att kunna köras i 1080p/60?

Av hakro807
Skrivet av Donnerstal:

Inte? Vi fick ju för första gången 8 kärniga Intel-processorer samt första i9:an till mainstream. 9900k var ju en succé.

Redan 2014 hade vi i7-5960X med dess 8C/16T.

https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/82930/in...