Inlägg

Inlägg som hakro807 har skrivit i forumet
Av hakro807
Skrivet av Molotov:

HTC vive, Oculus Rift Playstatio VR moderna headsets 😂

Moderna i betydelsen att innan dessa hade ingen stor lansering av VR-headset riktade mot privatkunder och mer normala användare skett. Men för att utmana dig en smula - kan du nämna ett enda headset som lanserades mellan år 2000 och 2016 som sålde i några större antal eller ens blev omtalade bland gemene man på det sätt som exempelvis Vive eller Oculus blev?

Av hakro807
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

IPhone lanserades utan 3G och appar. Det var lite att resa tillbaka till slutet av 1900 talet på vissa avseenden.

Fast när Iphone lanserades så hade alla över femton års ålder sin egen mobiltelefon och många av användarna använde dessa flera timmar om dagen för samtal, sms, spel, foto och musik. Vad Apple gjorde var alltså att slå in en öppen dörr. Moderna VR-headset som Oculus Rift, HTC Vive och Playstation VR har sålts de sista 8 åren. När var sista gången som du såg någon använda ett VR-headset?

VR-headset påminner mycket om 3D inom TV, fördelarna med 3D var för små för allt bök som tekniken innebar. Ingen ville ha på sig speciella glasögon eller sitta på en speciell plats i tv-soffan bara för att kunna se en film.

Av hakro807
Skrivet av Squallie:

Spelar oftast switch i nedsläckt rum så om det ska vara LCD behöver det vara FALD om det ska ha chans på OLED.

Finns ens Fald på skärmar i den storleken?

Av hakro807

Visst är OLED trevligt, men en bra LCD-skärm räcker idag väldigt långt. Felet är väl att första Switch precis som första Steam Deck hade ganska dåliga skärmar, inte att det var LCD-skärmar.

Av hakro807

Finns det någon regel som säger att resultatet måste laddas upp som en hårt komprimerad jpg-fil?

Av hakro807
Skrivet av friArsenik:

Jag skulle kunna tänka mig en lösning i samband med ditt förslag.

Ett samfällighet som har gatubelysning på sin mark, kan försörja den med solceller på medlemmarnas hustak. Och batterier kan förvaras i ett separat brandsäkert hus/byggnaden.

Det är en liknande lösning som jag tänkt mig. Detta är något som elnätsägaren skulle behöva ta tag i. Jag har en nätstation i min närhet som betjänar runt 25 kunder. Ett batteri på 50-100 kWh kunde förmodligen vara en relevant storlek och skulle kunna användas för att minska belastningen på nätet cirka 3 timmar på morgonen och 3 timmar på kvällen.

Av hakro807
Skrivet av pv2b:

Att ladda ett batteri med nätström är inte grönt, det är bara energiförbrukning.

Vår konsumtion är inte konstant över dygnet, idag låg skillnaden mellan max- och minvärdet på drygt 5000 MW. Kan vi lokalt lagra när behovet är lägre (ex nattetid) och förbruka när det är högre kan dessa variationer i efterfrågan minskas.

Sedan tycker jag personligen att det är dumheter att dessa batterier ska finnas i människors hem gentemot i ställverk så att fler personer kan dela på lagringskapaciteten.

Av hakro807
Skrivet av mpat:

Det är exakt samma affärsmodell som för spel till konsolerna, och det har varit standard i många år.

Jag vet inte om det är en klockren liknelse eftersom spelkonsoler tillsammans med spelen under lång tid har setts som ett integrerat system där den ena är avhängig av den andra. Utan spel har du ingen nytta av en spelkonsol och utan en spelkonsol har du ingen nytta av spel anpassade för den konsolen. Denna hårda integrering är underförstådd. Jag tycker faktiskt inte att en mobiltelefon ligger på samma nivå eftersom väldigt många köper telefonen och använder den som den är, andra använder mjukvara tillgänglig via offentliga programbutiken (App Store, Google Play etc) och en tredje grupp installerar tredjepartsprogramvaror. Och normalt sett har den sista gruppen inte hindrats att göra detta genom alltför drakoniska metoder. Medan en modern spelkonsol har säkerhetslösningar som verkligen är state-of-the-art just för att förhindra tredjepartsprogramvara. Lägg till detta att det under många år nu varit standard att konsolerna säljs med förlust eller i bästa fall mycket liten vinst. Apple tjänar förmodligen mer på att sälja en enda Iphone 14 Pro än vad MS eller Sony tjänar på att sälja 100 stycken konsoler.

Av hakro807

Låter helt vansinnigt att Apple ska kunna ta betalt vid extern handel. Är det Apple eller användaren som äger sin mobiltelefon?

Av hakro807
Skrivet av bagfalls:

.Min erfarenhet är dock att laptops med grafikkort låter som dammsugare och har ungefär en timmes batteritid, men är detta verkligen fortfarande fallet?

Nej, det har hänt väldigt mycket vad gäller ljudnivån på "gaming laptops". Dels kan dagens grafikkort när de inte belastas nå mycket låga effektnivåer, fläktar är tystare, heat pipes är standard etc. Sedan kan det ju vara så att väldämpade hörlurar kan vara en acceptabel lösning för att slippa fläktljudet vid hög belastning.

Av hakro807

Nu är de som svarat på frågan inte säkert en statistiskt representativ grupp, men är väldigt förvånad över att endast en av fyra har ett jobb där de inte ens i liten omfattning kan jobba hemifrån. Maskinister, butiksbiträden, anställda inom vården, chaufförer, poliser, byggjobbare etc, utgör dessa verkligen en så liten del av Sweclockers besökare? Är det primärt kontorsfolk som hänger här när datorspelande (som är SC:s de facto huvudfokus) ändå är en så utbredd hobby?

Av hakro807
Skrivet av danneee:

TN eller IPS skärmar? Vill minnas att TN bara är 768p varianterna men lika bra att fråga.

Ingen av 470s eller 490s såldes med tn-paneler. Däremot finns flera olika kvalitetsnivåer, ex 250-500 nits, skillnader i färgrymd, skillnad i kontrast etc.

Av hakro807
Skrivet av medbor:

En av de sjukaste bluffarna i det här landet är att vi skattar lön. De som är rika nog har ingen lön, bara ägande, skattefiffel och utdelningar

Har länge ansett att utdelning ska beskattas som lön, dvs enligt en progressiv skatteskala. Den som varje år får några tusenlappar i utdelning betalar då en väldigt låg procent i vinstskatt, den som får ut stora summor kan räkna med en skattenivå i paritet med normala skatten för höginkomsttagare, dvs på marginalen cirka 50 procent. Detta eftersom jag anser att ett företags vinst speglar det skapade mervärde som arbetarna inte fick ut som lön och om de fått ut detta som lön skulle de betalat skatt enligt normala regler, dvs runt 30 procent.

Skrivet av plajton:

För hur tror du annars att Sverige blivit rikt som land om det inte vore pga våra bolag och innovationer från svenska entrepenörer?

Entreprenörerna i Sverige kunde bli rika pga en välutbildad befolkning och stabila institutioner. Hade Kamprad eller Ludvig Fredholm aldrig fötts skulle andra svenskar tagit deras plats som entreprenörer. Är ju bara att kolla på den lilla by där jag växte upp. För drygt 100 år sedan var det en bysmed som började bygga om lastbilar. Några årtionden senare hade företaget 300 anställda. Och historier som dessa finns i tiotusental.

Av hakro807
Skrivet av Aeig:

Superbra, blir betydligt svårare för kriminella att ta reda på vem de lättast kan utpressa.

Tycker du verkligen att detta är relevant? Hur många blir utpressade per år och hur mycket avslöjar ens inkomst om hur lätt denne är att utpressa? Tycker personligen att offentliga inkomstuppgifter verkar vara ett dåligt sätt hitta offer på.

När man hör om fall av utpressning så är det sällan den väletablerade chefen mitt i livet som är offret utan människor som på grund av ålder, missbruk, desperation etc saknar stödet från människor i deras närhet.

Av hakro807
Skrivet av johanandersson:

Det fortsätter förvåna mig att iPhones är så populära när de är så dyra. Jag förnekar absolut inte att de är bra maskiner, men de är ändå extremt dyra.

Hörde någon som hävdade att dagens situation med fyra boendekostnader har gjort att många unga väljer bort att bli vuxna för att istället ägna sig åt mer kortsiktig konsumtion.

Skrivet av makatech:

Väldigt fascinerande dock att även människor världen över som har det sämre ställt upplevs göra vad som helst för en jäkla iPhone, detta kan jag inte riktigt förstå heller.

Fast det finns även i fattigare länder väldigt många människor som tjänar väldigt mycket pengar.

"..there were over 33.2 million middle-class households as of August 2018 with an annual household income of more than RMB 300,000 (approx US$42,647)..."

Av hakro807
Skrivet av Chromatic:

Du kanske redan har tänkt på det med Laser är helt suveränt, helst svart-vitt om det räcker. Min används kanske 10 gånger om året och är inköpt 2011.

Som jag sagt otaliga gånger - det är sällan en skrivare behövs - men när de behövs finns det inga substitut.

Skrivet av Aphex:

Man kan koppla vad man vill till en smart tv.
Man behöver inte använda de smarta funktionerna alls.
Det är bara en hangup du har.

Det finns många gamla som har väldigt svårt att handskas med en modern tv. Det skulle behövas något som är motsvarigheten till Doro på tv-sidan. Enkla avskalade modeller utan en massa appar.

Skrivet av Dinkefing:

Billiga surfplattor som krängs för 1000-2000kr hos alla elektronikaffärer. Kommer oftast med väldigt underpresterande komponenter som har en prestanda som motsvarar en budgettelefon från 2013.

Håller med. Så många surfplattor är inte mer än elektronikskrot. Trots att de har potentialen att kunna användas till intressantare saker än vad den ofta mycket snabbare mobilen kan.

Av hakro807
Skrivet av mats42:

Håller med.
5 gånger snabbare - visst, men det säger ju inget om hur snabbt det är i verkligheten. Kan det jämföras med ens ett 1030?

Borde vara betydligt snabbare än så. Grafikdelen verkar lite snabbare än 780M, och 780M är lite långsammare än ett GTX 1650 för bärbara datorer. Så förmodligen i nivå med just 1650 Mobile. Tillräckligt snabbt för att spela 2-3 år gamla spel i 1080p/60 i medium/low eller dagens tyngsta spel i 720p/30 i low. Men någon som köper en sådan här dator och har visst intresse av datorspelande spelar förhoppningsvis spel som kretsen klarar av på ett adekvat sätt.

Av hakro807
Skrivet av Thyzze:

Har en gammal med nästan 15 år på nacken som jag inte vet vad jag ska göra mig till med. ska jag hiva den eller är det värt att försöka sälja?

MVH

Sätt ut den för en femhundring. Prestandamässigt är den skrot, men det är ett fint chassi, hyfsat nätaggregatet och 2 TB HDD går väl alltid använda för något. Ska absolut inte slängas.

Av hakro807

För den som är intresserad så bör dessa kort prestera ungefär som nedklockade RTX 2070.

Av hakro807
Skrivet av Zidious G:

Skyhöga matpriser, bensinpriser, elräkningar, ljugande regeringar, att inte få vardagen att gå ihop pga hur världen styrs av banker och andra megaföretag är nog värre för hälsan än att kolla kattvideos på internet.

Inte om kattvideor ger så mycket förströelse att det hindrar dig från att söka ett mer välbetalt jobb så att du slipper oroa dig över de dagliga utgifterna.