Inlägg

Inlägg som Србо har skrivit i forumet
Av Србо

Lista hos Komponentkoll

CPU: Intel Core i5-8400 (1 890 kr hos NetOnNet)
Grafikkort: Palit GeForce GTX 1070 8GB Dual (3 990 kr hos NetOnNet)
Chassi: Mission SG GGX 1.1 (399 kr hos NetOnNet)
Moderkort: MSI Z370-A PRO (1 190 kr hos Inet)
RAM: HyperX Fury Black DDR4 RAM minne 16 GB (1 490 kr hos Elgiganten)
SSD: Samsung SSD 850 EVO SSD 250GB (MZ-75E250B/EU) (899 kr hos Komplett)
PSU: be quiet! System Power 8 500W (399 kr hos Elgiganten)
Summa: 10 257 kr

Av Србо
Skrivet av NightFred:

Japp, förstår att du inte har så positiva tankar kring montering. Det går ju inte att missa. Men för oss andra som inte riktigt delar den uppfattningen så är det ett bra lärande om vad som sitter i ditt chassi och hur du byter ut saker. Är man läskunnig, har lite tålamod och en stjärnmejsel så kommer man rätt långt. Visst, du har inte två eller tre års monteringsgaranti men du är åt andra sida har du lärt dig något på vägen och sparat 700kr.. För det var väl det som var frågan från början?

Bland vanligt folk träffar jag många som är lite teknikintresserade men ser det som besvär att fråga och leta på ex entusiastforum. Varken lat eller kort tålamod och stjärnmejsel har jag. Monterat ihop ett par stycken datorer och det är inte det minsta roligt. Man kan lära sig lika mycket utan att behöva montera ihop datorn, det går inte att komma undan att det är betydligt lättare att bara skicka in den med inskickningsgaranti än att hålla på och fråga på forum. Som sagt är supporttrådarna fyllda som fått problem och det är långt från smidigt eller trevligt på något sätt. Gillar teknik, en del nytt inom data är intressant att läsa om osv. Går datorn sönder vill jag slippa skitgörat att fråga och vänta på svar och sedan brukar vara en massa tjatter. Definitivt smidigare skicka in den och slippa tjattjret, lära sig om vad det är som är sönder kan jag gärna skippa och lära mig om det som är intressantare om data istället.

Av Србо
Skrivet av NightFred:

Montera själv och köp en 250 SSD SATA istället, fortfarande bra prestanda men inte som M2. Vinner du typ 1000kr på.

Förmodligen valde han montering för han inte känner sig helsäker att montera själv. Montera själv är petigt djävla skitjobb, ja jag vet att det finns dom som älskar petiga skitjobb, men jag är långt ifrån ensam. Om man inte är kunnig och monterar ihop sin dator själv kan många saker gå fel, det må se lätt ut när ex person som satt ihop många datorer och hävdar titta så lätt. Om/när något går sönder skall man in på forum och fråga, det är skitgöra, det är bara att ta och se på supporttrådarna, i många fall allt annat än enkel lösning. Monterar företaget ihop datorn är det bara att skicka den, kortfattat beskriva vad det inte är som fungerar och dom reparerar datorn och skickar tillbaks, smidigt.

Av Србо
Skrivet av jkb27:

Hej Gott nytt år!!!

Finns det något jag kan snåla in med på denna?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/11219000/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/11219000/

Tack på förhand och god fortsättning! <3

https://i.imgur.com/vK36dTg.png

Som du ser är det många komponenter du valt som dröjer länge innan Inet får dom och kan sätta ihop datorn. Grafikkortet du valt har den sämsta kylningen.
För samma pengar kan Komplett montera ihop datorn snarast. I5-8400 är tillräckligt stark och kommer inte få någon märkbar prestanda i fps jämfört med i5-8600K, dessutom får du 3 år inskickningsgaranti mot Inets 2.

https://i.imgur.com/D3E93ds.jpg

https://i.imgur.com/D3E93ds.jpg
https://www.komplett.se/k/config.aspx?ConfigSystemId=11144

Av Србо
Skrivet av DunderFarre:

är inte nätagget för litet? då det minimum rekomderas för en 1070 500w och med 500w så är man ju uppe konstant i höga procent usages vilket kan vara dåligt för hela systemet. sen förlorar jag även 16gb ram som börjar bli viktigare nu förtiden samt en 120gb ssd som kan va lite väll snålt för ett OS lagringsställe.

Nätagget räcker och blir över, hela systemet drar inte mer än 300w. Processorn är överlägsen den du valt så det väger upp för dom 8gb ramen, dom flesta moderna spel går att spela utmärkt på höga inställningar med 8gb ram. Sedan är det lätt att bara lägga till ett par hundra för extra 8gb, medan processorn du valt måste du sälja och sedan köpa bättre.

Av Србо
Skrivet av DunderFarre:

tjenare kära sweclockers, det så att min lillkusin ska få en present nu efter nyår och jag tänkte att det skulle vara en dator för 10k. har kollat runt och fastnat på 2 datorer. en som komplett har rea på och en som jag har lagt ihopp själv. vilken av dessa val vore bäst eller har ni möjligtvis någon bättre kundvagn? det är mellan denna

https://www.komplett.se/product/975187/datorutrustning/pc-kom...

och denna

http://tinyimg.io/i/juOTJGZ.png

den som jag samlat ihopp kommer kosta 9000 efter jag lagt till gtx970.

så vilken är bäst? och finns det kanske något bättre val? all hjälp uppskattas

1070 är vida överlägsen 970. Komplett´s är okej, 8100 har samma prestanda som i5 7400. Denna kombination för 10000kr kommer ge dig mest valuta för pengarna:

https://image.ibb.co/bU462G/Screenshot_2017_1.jpg

https://www.prisjakt.nu/list.php?l=2757479&view=b

Av Србо
Av Србо

AUSDOM AH862, bluetooth, 20 timmar batteritid när man lyssnar på musik, bara två timmar laddning. Det som överraskar mest är ljudet, balanserat kraftfullt, kom upp till c.a 70% innan det blev fara för hörseln. För inga pengar, finns på Wish för 200kr, köpte mina för futtiga 150kr. Bekväma och inte ful design. Det enda som är negativt, dom har ingen anc. BH519 med anc använde jag på flyget och dom dämpade bra.

Av Србо
Skrivet av Oggelito:

Hur kan du glädjas åt att västs "fräts sönder inifrån" som du kallar det? Vilken sjuk ideologi gläds åt andras misär? -och det säger väl allt. Såklart du blandar in Israel i bilden också. Jeg ser ett mönster i din retorik. Jag är så trött på att man accepterar kommunismen och glorifierar deras blodiga historia. Men men, lets agree to disagree.

Trött på sådana som ignorerar fakta och stödjer värsta monstren på Balkan etc. Du helt ignorerade många av mina nära och kära som dödats av ditt kära USA, ignorerade USAs stöd till värsta etniska rensningen och folkmord. Säger allt om dig. Min fiendes fiende behöver inte vara min vän, men sannerligen gottar jag mig med all rätt åt att dom flesta västländer välförtjänt fräts inifrån. Väst har ju som sagt i stort sett inget annat i sin historia än värsta bestialiska folkmord, att leva i tider när dom flesta västländer drabbats av ljuvlig poetisk rättvisa är obetalbart.

Av Србо
Skrivet av Esseboy:

Nu har inte USA och väst på egen hand gjort de bragder du snackar om, i samtliga fall har lokalbefolkningen haft mer än ett finger med i spelet så att säga. Under balkan kriget fanns det otaliga personer att skylla på...

Många av min släkt och vänner slaktades av Naser Oric och hans män, vapen och stöd främst av USA, befriad i Hagtribunalen trots bevis. Operation Storm och total etnisk rensning av Krajinaserber som varit där innan kroater ens fanns. Operation Storm stod USA bakom och fick stöd av väst och dess marionetter. Bosnien 1995 under falska anklagelser mot Bosnienserberna, terrorbombade USA Bosnienserberna och fortfarande gör allt för att ta ifrån Bosnienserberna deras land och Republika Srpska, att sätta dom i styret på dom som genomförde folkmord på dom under 90talet och genom historien.

1999 under lögnaktiga beskyllningar terrorbombade NATO Serbien, med flit bombades kemikaliefabriker, natopiloter sa öppet med flin att serberna kommer inte kunna sova, många av västs ledare gav värsta inhumana uttallanden om serber medan man stödde albanska terrorister och gav frikort att göra vad dom ville med serber. Idag stödjer värsta antiserbiska monster på Balkan. Sarajevo med Alija Izetbegovic dödade i stort sett alla serber som fanns i staden som inte ville döda serber på andra sidan, idag i staden är bara fåtal gamla serber kvar som bespottas dagligen. Koncentrationsläger för serber i Sarajevo som FN struntade i att stänga. Finns mycket, mycket mer. Västs historia är en enda lång rad av bestialiska folkmord osv. Nordkoreas ledare är milt sagt dålig, men att väst som stödjer monster runtom i världen skall demonisera Nordkoreas ledare är hyckleri å det värsta.

Av Србо
Skrivet av Oggelito:

Ryssland är en semikapitalistisk diktatur vars enda syfte verkar vara att skapa kaos och oreda i EU och att längta tillbaka till CCPP-tiden, de har mer gemensamt med Nordkorea än något västerländskt land. De stöttar Assad i Syrien och säljer vapen till höger vänster. Du har all rätt att föredra kommunism och Rysslands tvistade agenda men kom inte att påså att kapitalism, globalism och västerländsk amerikansk frihet är dåligt. För då tvivlar jag på din verklighetsuppfattning

Din verklighetsuppfattning är förvriden milt sagt. USA och Israel stödjer jihadister i Syrien, t.o.m Wall Street Journal tog upp det nyligen. Det räcker med att se vem den kristna ursprungsbefolkningen i Syrien älskar och vem dom med all rätt avskyr. Den kristna ursprungsbefolkningen i Syrien är djupt tacksam till Ryssland för att ha räddat dom från utrotning som ju USA genomförde i Irak när dom efter invasionen släppte lös jihadisterna att massvåldta och i princip utrota den kristna ursprungsbefolkningen i Irak.

Assad är ängel jämfört med västs inhumana ledare. Betackar mig västs barbarism som kostat mig många nära och kära livet, dom flesta civila dessutom. Tagit det mesta av mitt moderland och stödjer värsta packet på Balkan. Det är bästa balsam för själen som finns att dom flesta västländer drabbats av massinvandringen, det fräter sönder väst inifrån, integration obefintlig för att inte tala om assimilering. Det är väst som tagit många av min släkt och vänners liv, fördrivit från sina hem, 1990 fanns det i Belgrad tiotusentals serber som fördrivits från sina hem av kroater, kriget hade inte ens brutit ut. Serber som inte dödats och fördrivits från Kosovo terroriseras med stöd av väst.

Väst stödjer mafiaoligark som styr i Kiev vars militär öppet sagt att den terrorbombar (givetvis Ryska städer) för att sätta skräck i befolkningen.

Av Србо
Skrivet av seeyousoon:

Tänker om det rent kvalitetsmässigt skiljer sig mellan märkena. Tycker att det är lite svårt att utläsa från recensioner. Vill ju inte bara att den ska fungera direkt efter köp utan även några år framåt i alla fall.

Om du skall ha den några år framåt då är det definitivt bättre med 1070 än 1060. 749kr över din budget men är den mest prisvärda bärbara speldatorn nu. Har en och är helnöjd, även när jag kör tungdrivna spel låter den inte mycket. Snabb ssd, bra hdd. Maxar utan problem allt i 1080p. Netonnet har öppet köp, du kan prova den hemma och skulle du inte vara nöjd är det bara att lämna tillbaks.
HP Omen 17-W102no

Av Србо
Skrivet av Stefflo:

Tror ryssarna ska vara glada om de slipper åka till sydkorea under OS. Jag skulle inte känna mig säker om en kille på 170cm som har storhetsvansinne, en stor tumme, bor i grannlandet och kan hitta på vad som helst.
Någon direkt produktion tror jag inte finns i NK men lite bomber på fel ställen kan nog göra att det blir kaos lite var stans. Känns som att ryssland skulle kunna använda detta för att få bråka med USA.

Jag hoppas verkligen vi slipper uppleva detta senario.

USA vill härska över världen och du gnäller om Ryssland. Det har blivit olagligt i USA att vägra sälja till Israel, säger allt om USA och dess "frihet". USA har inte gjort något annat än djävlats med Ryssland. Det som är underbart med globalismen är att massinvandringen har skett till dom flesta västländer som tär oerhört på ekonomin och mycket värre kommer det bli. Kina hade knappast låtit Nordkorea falla utan att göra allt för att hindra USA att ta över, för USA skulle definitivt inte nöja sig med kapitulation, hur mycket än Kina må ogilla Nordkoreas styre så ogillar dom USA säkert ljusår mer med all rätt och att Kina låter USA ta över Nordkorea skulle kosta Kina alltför mycket, Kina har toppmodernt kärnvapenförsvar och kan åsamka USA och dess marionetter mycket stor skada. För att inte tala om Ryssland skulle tvingas dras in i kriget.

Av Србо
Av Србо
Av Србо

Shure SE846, Sennheiser ie800, Hifiman 400i, BH519 ANC. Nöjd med alla. Favoriterna är Shure 846 tätt följda av Sennheiser ie800. Hifiman 400i mycket bra och är definitivt highend, BH519 ANC förvånansvärt bra ljud för så lite pengar givetvis inte high end men godkänt ljud.

Av Србо
Skrivet av kakan86:

Tja.
Jag söker bt lurar till datorn för ca 1500kr. Vika ska man ta?
Skiter fullständigt i gaming headset med blinkande ljus design etc!!

Borde ge mer för pengarna med vanliga enkla bt lurar??
Ska användas till spel och ska ha extremt bra komfort

Har kollat på dessa:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4289321
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3333815
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3334614

Ingen av dom du länkade är prisvärda. Första för mycket bas etc. Dom här har bra ljud, bekväma och finns på öppet köp:
Pioneer SE-MS7BT
Dom här går inte att få på öppet köp men har överlag mycket positiva recensioner och kostar inte mer än 600kr:
Bluedio UFO

Av Србо
Av Србо
Skrivet av Vezl:

@Peppar2014: Ok, tack! Ja precis, var det jag tänkte på, då lägger jag det åt sidan iaf! Vad är det för skillnad på moderkortet som du har valt i ditt alternativ kontra det jag valde, samma fråga gäller för grafikkorten? Och har du två processorkylare med i ditt exempel, varför?

Mvh

http://www.inet.se/kundvagn/visa/11121083/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/11121083/

Skickades från m.sweclockers.com

Av Србо

Till godhjärtad person som gillar Baseball, har svårt att tro det finns sådana med Baseball som intresse, men här är en nyckel till Out of the Park Baseball 18:
H87WK-ZNDD7-56MTG
Tar du den skriv att du tagit.