Inlägg

Inlägg som Rapidact har skrivit i forumet
Av Rapidact
Skrivet av medbor:

@Rapidact
Det moderatorerna är att du postar lite mätresultat, vad du använder för mätinstrument eller om någon annan gjort tester eller mätningar. Kanske finns det läkare som skrivit ner symptom som kunde dokumenteras, etc.

De vill inte ha dina åsikter eller grundlösa (ounderbyggda) påståenden. Jag tycker det är väldigt kul att du bidrar och är aktiv. Nästa steg är nog att samla data från din lägenhet eller något annat som folket här kan analysera eller jobba vidare på

Jag kan posta bilder på sådant, jag är inte någon bedräglig person. Jag ska se om jag kan klippa ur läkaranteckningar på mina symptom. Bilder på mätningar. Kanske någon bild när jag börjar svullnar upp efter kort besök i lägenheten. Det är så att man måste hämta saker, tvätta kläder, dokumentera och då har jag drabbats direkt av allvarliga symptom. Jag har försökt att vistas i lägenheten men det går bara inte, jag älskar min dator och min 65” Oled, jag har försökt se avsnitt av serier jag följt, men då får jag betala ett dyrt pris efteråt. Låter det bra? Då lär väl den mesta av kritiken tystna?

Av Rapidact
Skrivet av Söderbäck:

Ja visst. Det kan säkert vara så att en del använder den maxtiden för att vara i områden med högre strålningshalter än de referensvärden som används för att säkerställa säktra strålnivåer.
Men vad bevisar det då?

Im not following here...

Syftet är att skydda individer från akuta skadliga biologiska effekter.

Av Rapidact
Skrivet av Implor:

Finns massa forskning från 70talet där man undersökts el allergi och liknande påstående. Man slog på och av fälten för att se om dom märkte någon skillnad och kunde ”känna av” dess effekt. Kontentan är att ingen kunde avgöra om elektriska fälten var på eller av.

Orkar inte hitta en referens. Google kan hjälpa dom sommar intresse. Var i usa man forskade och antagligen var det militär koppling till studien.

Enklaste är att ta fram de symptom amerikanska militären kom fram till i alla deras studier på deras soldater. De linjerar med det folk upplever än idag. Ska försöka finna tid och ork att ta fram allt detta.

Av Rapidact
Skrivet av GooGeL:

Nej, det är tydliga föreskrifter att de endast får exponeras i dessa nivåer i upp till 6 minuter. Jag kan ta fram olika källor på det, men inte precis nu.

Av Rapidact
Skrivet av twit:

Nej det gör det inte.

Saxat direkt ur föreskrifterna (min fetstil):
"Samtliga SAR-värden (specific absorption rate) avser medelvärdet under en sexminutersperiod."

Det handlar inte på något sätt om exponeringstid.

6 minuter är det högsta tiden de får vistas inom driftzonen också.

Av Rapidact
Skrivet av GooGeL:

Så här tyder punkt 1.1, 1.2 osv från SSMFS 2008:18 Strålsäkerhetsmyndighetens allmänna råd om begränsning av allmänhetens exponering för elektromagnetiska fält

Källa: https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/publikationer/foresk...

Jag tyder att Strålsäkerhetsmyndigheten behandlar en mycket bredare bild, än vad du faktiskt påstår att de gör.

Referensvärdet gäller endast exponering i högst 6 minuter - då faller allt ihop som ett korthus.

Det grundläggande problemet är att de saknar forskningsstudier som visar att helkroppsexponering av 4G/5G på människor över tid i dessa nivåer är helt ofarligt, eller nivåer ens i närheten av det. Snarare är referensvärdet en nivå där det uppstår svåra skador.

De ska ju ha en säkerhetsmarginal, hur räknar du ut säkerhetsmarginalen om referensvärdet bara gäller 6 minuters exponering och att de inte gjort riktiga studier på riktiga människor eller ens djur i de aktuella frekvenserna?

Bevisbördan ligger inte på de som är drabbade heller.

Av Rapidact
Skrivet av DavidtheDoom:

Visst, to be fair så är de enda symptom som går att uppmäta eller betrakta just temperaturhöjningar.
Ska vi börja prata om andra symptom som inte går att härleda eller ens observera så kan vi lika gärna prata om magi eller fantasi.

De går att observera i min bostad, i hela vår fastighet faktiskt. Jag är redo att börja bjuda in "skeptiker", så får de känna på 5G på nära håll - de som varit på besök känner av strålningen nästan omgående i bakhuvudet, vissa har fått huvudvärk i dagar efteråt. T o m min tekniska utrustning vittnar om det, helt plötsligt började datorn krascha dagligen, Google home balla ur i vardagsrummet, tv'ns appar började krasha, och jag funderar på att spela in 5G-tjutet som jag fick i min USB-mikrofon som alla började klaga på - för det är väl något ni kan relatera till?

Av Rapidact
Skrivet av DavidtheDoom:

Ännu en gång inget grundat i vetenskap, vara ett felaktigt antagande.
Nej, fel.

MODERERING:
Du har uppenbarligen en öm fot kring det här med strålning. Förslagsvis tar du till dig och listar vetenskapligt grundade källor om du vill argumentera eller så är det dags att tiga och knyta näven i fickan.

Fortsatt beteende med samma form av retorik och ogrundade uttalanden kommer endast ses som trollande och kommer leda till modereringsåtgärd.

/Mod

Nu förstår jag inte varför du är upprörd?

"Referensvärdet handlar bara om "termisk" effekt, de erkänner inga andra effekter."

Ja, vi kan ta upp en sådan källa:

https://ki.se/imm/icke-joniserande-stralningelektromagnetiska...

Hon har varit med och bestämt referensvärdet, tror hon är vice ordförande i ICNIRP.

Där kan du läsa det jag skrev om, att de inte erkänner någon annan effekt än den termiska.

De har inga vetenskapliga studier, där de utsätter människor för helkroppsexponering över tid i dessa strålnivåer av varken 4G eller 5G. Jag trollar inte, jag bara talar om hur illa det är!

Av Rapidact
Skrivet av Söderbäck:

Nog finns det övre gränser för hur hög strålning en plats får ha där människor vistas.
Och dessa referensvärden är satta med god marginal skydda mot alla säkerställda hälsorisker.

Det finns inga säkerställda hälsorisker med svaga elektromagnetiska fält. Däremot är det inte hälsosamt att utsättas för alltför kraftiga fält. Våra referensvärden är satta för att med god marginal skydda mot alla säkerställda hälsorisker.

Myndighetens referensvärden bygger på EU-riktlinjer, som baseras på bedömningar från Internationella strålskyddskommissionen för icke-joniserande strålning (ICNIRP). ICNIRP:s bedömningar utgår i sin tur från internationell forskning om elektromagnetiska fält och hälsorisker.

Dold text

https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/omraden/magnetfalt-o...

Värt att notera här är att du inte ska ha över 10w per kvadratmeter i ditt boende för 5Gfrekvenser.

Nej, dessa referensvärden har ingenting att göra med de symptom vi erfar, de har inte ens testats på människor i 4G/5G strålning i de nivåer eller närheten av de nivåer de godkänt, dvs de saknar helt vetenskapligt stöd för deras påståenden att det är säkert, eftersom det inte ännu är testat. Det är det som är problemet. Referensvärdet handlar bara om "termisk" effekt, de erkänner inga andra effekter.

Av Rapidact
Skrivet av chksix:

Detta ska ju polisanmälas och gruppstämning av firman som gjorde jobbet eller de som godkände placeringen.
Kan ju bli ett "Hallandsåsen" fall av det då det kan gå åratal tills dom faller men de bör inte få komma undan med det.

Ja, det är olagligt. Vi har alltså blivit tvångsexponerade av skyhöga nivåer som inte är vetenskapligt säkerställda att de är säkra, och vi mår extremt dåligt av det. Det har inte testats på människor tidigare, ändå installerar de detta överallt nu.

De är skyldiga att vidta de åtgärder och försiktighetsmått som behövs för att hindra eller motverka skada på människors hälsa och miljö i enlighet med både strålskyddslagen och miljöbalken.

Det saknas rutiner att hantera situationer när människors hälsa drabbas, och om de struntar medvetet i det, då kan de bli personligt ansvariga, det kallas grov oaktsamhet. Det är något vi jobbar på, att ansvariga personer ska åtalas för det här.

Av Rapidact
Skrivet av Petterk:

.. sen ska du tänka på att gränsvärden är satta med stor försiktighet enligt försiktighetsprincipen.

Nej, det finns inget sådant.

Skrivet av Petterk:

I praktiken är 5G-celler ofta på lägre effekt än 4G, 3G och 2G-celler.

Nej, de är starkare och ett bevis på det är utökad driftzon.

Skrivet av Petterk:

Nya basstationer och 5G-celler kommer troligen minska RF-strålningen p.g.a. utvecklingen i antennerna där lägre effekt kan användas.

Nej, det är mycket större och fler antennelement. Strålningen har ökat markant till värden som inte gick att finna förut.

Av Rapidact
Skrivet av anon132576:

.. Det där är pseudovetenskapligt svammel som inte stämmer alls. ...

Magneter används flitigt inom ridsport på hästar och sport generellt, även t ex inom NHL/Hockey. Foppa har bl a sagt i tv-intervjuer att han skulle läka skador snabbare med magnetbehandling. Kan de halvera tiden de är skadade handlar det om rätt mycket pengar. Sätter du en stark magnet mot kroppen, låt oss säga en 6000 gauss magnet, då kommer du vara kokande varm i det området inom 1 timme.

Av Rapidact
Skrivet av Hakinger:

Fast grejen är ju att typ 99,99% av folk inte mår dåligt av strålning från vardagliga prylar. Så "folk" tycker inte att det är okey att må dåligt.

Apropå det du tar upp om din 80-åring. Faktum är att det är mycket vanligt att när man blir äldre så får man sömnrubbningar för att melatoninproduktionen sjunker med den, det är inte för inte som melatolin var receptbelagt och rekommenderades till folk över 50 i första hand.. Jag själv har det i perioder, just det att jag inte sover djupt, särskilt på mina lediga dagar då jag försöker vända på dygnet (jag arbetar natt). På vintern sover jag bättre har jag märkt.

Det som hänt i vår fastighet är att många av mina grannar inte kan sova längre sedan 5G basstationen kom upp, de är i alla åldrar. Dvs att de ligger vakna hela nätter, eller svårt att komma till ro och måste ta promenader mitt i natten. Kanske gå upp och styrketräna någon timme kl 4 mitt i natten. Själv kan jag inte vistas där längre. När min dotter utsattes för strålningen första veckan, då var hon uppe till kl 6 varje morgon och sov till kl 15, med huvudvärk (aldrig hänt tidigare). Det är så hög strålning av dessa frekvenser påverkar människokroppen har jag förstått, ganska vanligt symptom.

Av Rapidact
Skrivet av Hakinger:

Du skriver "man ska..." Det låter som du menar på att alla ska hålla avstånd till Wifi för att det skulle vara någonting negativt för kroppen. Själv har jag en Wifi-router knappa metern ifrån mig och har haft det i dryga 15 år, och jag sitter framför datorn mer än de flesta skulle jag tippa (kanske inte av alla här på forumet ) Vet inte om jag blir "helkroppsexponerad" men de tre antennerna är riktade olika så att de strålar åt olika håll för bättre mottagning, så jag skulle tippa det. Sen har vi ju alla grannar med sina wifi som jag märker jag har relativt stark signal från.

När menar du att man märker att man inte bör vara i närheten av Wifi? Därtill har jag 5G i mobilen inne i lägenheten, vet dock inte var 5G antennen sitter, men jag antar att den sitter i nån av grannhusen, kanske rentav 10 meter ovanför mig då jag bor högst upp, då dess räckvidd är så kort.

En ny standard tele2/comhem router är väldigt stark, jag mäter upp till 650 000 mikrowatt ca 20-30 cm ifrån, sedan självklart minskar ju det på avstånd.

Ett mer praktiskt exempel är en dam jag hjälpte som var över 80 år. Hon hade denna router intill hennes säng och ca 1,5 meter framför hennes fåtölj - allt var draget genom sladdar, till tv och dator, men ändå strålade den extremt hela tiden. Det sättet det påverkade henne var att hon aldrig fick djupsömn, utan när hon släckte lamporna och blunda var hon klarvaken i 2 timmar i mörkret, när hon väl somnade, vaknade hon ständigt på nätterna med jämna mellanrum, ca 1 gång i timmen. Hon hade haft hjärtproblem som hon inte förstod sig på och svullna fötter som de försökt medicinera, men läkarna hade inte lyckats hjälpa henne på flera år.

Efter jag koppla ur WIFI-funktionen, kunde hon somna direkt och även få djupsömn varje natt, upp till 7 timmar i streck. Samma typ av router satt jag framför några timmar och kolla på melodifestivalen = mina ben svullna upp. För mig var det en "wake up" call.

Folk verkar tro att det är okey att må dåligt, att sova dåligt, ha värk, ha huvudvärk, vara svullen osv. Jag tror det kan finnas helt enkla förklaringar till det, att många utsätts för hög strålning utan att riktigt veta om det.

Av Rapidact
Skrivet av dlq84:

Elektriska fält är magnetfält, Påverkar magneter kroppen? Nej.

Du kan skaffa en stark magnet för en billig peng och testa på din egen kropp. Du kommer upptäcka rätt så snabbt att den påverkar kroppen, för bespara dig tid kan jag säga att det ökar blodcirkulationen på den punkt du utsätter den för och det samtidigt leder till ökad syresättning. De använder magneter flitigt inom t ex sporten för att läka skador snabbare.

Av Rapidact
Skrivet av Salcin74:

Jag skulle inte heller vilja ha en basstation så nära och där kan jag tänka mig att det kan finnas viss påverkan vid korta avstånd men när du börjar prata om wifi routrar, strålning som är beroende av vilken hand man håller telefonen i (finns inte en chans att detta stämmer), ökad känslighet efter exponering, dödligt sjuk på en vecka , etc. så tappar du mig.

Du skulle ha säkert haft större förståelse om du hade sett hur jag såg ut efter den vistelsen.

Det jag inte skrev var det jag upplevde första veckan, jag fick hög hjärtpuls varje kväll efter 4 timmar som höll i sig tills jag lämna hemmet, det pirrade och kröp i kroppen, sedan kom helgen, då hade jag hjärtrusning non-stop från fredag kväll till måndag morgon, jag var helt slut och hade huvudvärk, minsta ansträngning gav ont i hjärtat, som att lyfta tvättkorg eller lägga disk i diskmaskin. Måndag morgon var jag var uppsvullen från huvud till tå, med märken efter täckets väck över hela kroppen, fötterna var så runda att jag knappt fick ner dem i skorna, det kändes som jag sprungit en mil fast jag bara sovit i denna strålning. Det har varit en nära döden-upplevelse sedan varje gång jag besökt lägenheten ett kort tag, det har påverkat både min andning, jag har flåsat samtidigt som jag är uppsvullen och haft hjärtflimmer (oregelbunden hjärtrytm). Jag hade åkt akut in på sjukhus alla dagar i veckan om det inte var stabsläge på sjukhusen pga Covid. Jag har bilder, men jag kommer inte posta dem här.

Skrivet av Salcin74:

Vilka nivåer ger din "bättre" EMF-mätare?

Ska du ha en mätare för att mäta riktigt höga nivåer, då kostar den i storleksordningen runt 250 000 kr. Det man kan göra som "amatör" är att köpa den som anses vara bäst på öppna marknaden, konsumentversion, då kostar det runt 5000 kr. Jag toppar den mätaren på alla nivåer, jag har ett max peak-värde som är över 3000 000 mikrowatt. Den "professionella" mätningen som en konsult gjort mäter på ett annat sätt, då tar de ett medelvärde på 6 minuter, då mäter de dessutom max medelvärde, även den visar att jag slagit Strålsäkerhetsmyndighetens tidigare rekord de mätt upp på järntorget i Stockholm.

Skrivet av Salcin74:

Normalt sett har säkerhetsföreskrifter rejäl marginal i sina rekommendationer m.a.o. är det förmodligen mycket kortare avstånd än 20m som avses och man nyttjar försiktighetsprincipen.

Nej, det är ett systemfel, de har bestämt ett referensvärde som endast kan uppmätas 1 meter framför antennen, det referensvärdet har inga säkerhetsmarginaler, det har ingenting med de symptom som jag och mina grannar upplever, den har endast med den "termiska" effekten och jag tycker det är bedrägligt, de har inte testat denna nivå på människor, det finns inga studier gjorda på människor, där de över tid utsätts för helkroppsexponering. Branschen själva litar inte heller på referensnivån, så de har bestämt sin driftzon, och i regel ska de placera masterna högt över allmänheten - därför har detta inte upplevts som ett större problem, förrän du hamnat direkt framför, men nu är det annorlunda - de nya basstationerna är mycket kraftfullare än tidigare, det är större och fler antennelement, samt att alla leverantörer ska ha täckning på samma område. Strålningen ökar markant de senaste 2 åren, nu börjar människokroppen säga ifrån.

Skrivet av Salcin74:

Om en basstation skulle orsaka sådana problem skulle vi ha en fullkomlig epidemi och det hade inte gått under radarn. Har du tittat dig omkring i stadsbilden och sett hur många basstationer som är monterade på tak av fastigheter?
Det är ju som sagt inte bara din lägenhet utan hela huset och grannfastigheter.. då börjar vi prata om 10-tusentals eller t.o.m. 100-tusentals i städer som borde vara i samma situation.

Ja, det håller på händer nu Utbyggnad håller på ske, det börjar centralt i stan och vårat bostadsområde precis utanför fick alla basstationer uppgraderade. Det här kommer bli uppmärksammat. Det speciella i vårat fall var att våran fastighet inte var tilläggsisolerad, vi släppte in 10x mer strålning än grannfastigheterna, men vi har kontakt med grannar i grannhusen och det har börjat hända där också.

Skrivet av Salcin74:

Jag tycker det snarare låter som att det spridits en masshysteri baserat på att man sett en basstation monteras och skrämmer upp varandra så till den grad att alla problem som man har skylls på den och hade man inte problem så stressar man upp sig och får problem. Det är det som är psykosomatiska symtom, symtomen kan absolut vara riktiga men jag tvivlar starkt på orsaken.

Det finns den kategorin av människor som är oroliga av sig, och de förstör för dem som verkligen är drabbade.

Skrivet av Salcin74:

Jag försöker inte vara elak men hela detta inlägg med anekdotisk bevisföring är oerhört likt de inlägg som spreds av de 5G motståndare som även hävdade att det orsakade corona.

Någonstans måste man börja, det unika i mitt fall är att jag får rent visuella symptom omgående, kanske just för att jag är extremt utsatt som få andra. Jag har dokumenterat noggrant vad som hänt och har bilder som ser helt sjuka ut på min uppsvullna kropp. Jag har gjort läkarundersökningar utan anmärkning, kollat hjärta och tagit prover utan anmärkning.

Av Rapidact
Skrivet av LeVvE:

Känner en som är "allergisk" mot el så folk i närheten får inte bära på sig telefon, klocka eller liknande men hon sitter vid datorn hela dagarna.

Telefoner strålar mer än en datorskärm, men det är ändå ”helkroppsexponering” som jag anser är det man ska passa sig mest för.

Jag har bara en mobil när jag skriver detta, så det får bli en kort inlägg i början. Jag är systemutvecklare och är inte teknikfientlig, de prylar jag har i mitt hem skulle få många här att dreggla minst sagt. Jag har även bakgrund inom telekom, jobbat med mängder av projekt där.

Nu råkade jag själv riktigt illa ut, fick en 5G basstation installerad precis framför min lägenhet i stort sett samma höjd med lägenheten för att huset de installera på var lägre och så rikta de den rakt emot lägenheten/huset, jag blev den mest drabbade då jag bor närmast. Endast 22 meter ifrån, betänk då att driftzonen är 20 meter för dem som arbetar med dem, de får endast vistas där upp till 6 minuter - helst ska de stänga av antennen då. Det är vad jag kallar en teknisk felinstallation - helt emot branschpraxis, men ändå gjorde de det. Vårat hus har dessutom tunna väggar och släpper in 10x mer strålning än grannhusen som är isolerade.

Det resultera i att jag har det högsta kända strålvärdena i Sverige i min bostad. Min datorstol var endast 23 meter ifrån och min soffa 22,5 meter ifrån antennen. Det tog ca 1 vecka för min kropp att brytas ner. Sedan fick jag fly hemnet.

Jag får alltså extrema symptom, jag känner inte bara av strålningen, och får de vanliga biverkningarna folk rapporterar - utan jag svullnar också upp, rent visuella symptom.

Om jag utsätter mig för hög strålning mår jag dåligt i dagar efteråt med extrem huvudvärk, men ganska omgående får jag hjärtrusningar, t o m hjärtklappning/hjärtflimmer. Jag hade inga sådana problem innan.

När man utsätts för hög strålning har jag upplevt en ökad känslighet i dagar efteråt - dvs jag kan med kroppen lätt känna av strålning. Nu är det jättelätt för mig att bekräfta det med mätinstrument. Men jag har varit rädd att det skulle bli bestående, att jag skulle utveckla känslighet för alla frekvenser, därför tar jag en pause från att utsätta mig för att låta kroppen återställa sig.

Mycket av det som skrivs om här kan bevisas genom det som bl a drabbat mig och de andra boendes i vår fastighet, vi är som ett snitt av befolkningen. Jag tänker speciellt på 13 åringen som tävlar i gymnastik, tränar 4 ggr i veckan och bor i bottenvåningen i huset - han är inte strålskadad, men han känner av strålningen och klarar inte ens att vistas i vissa rum utan att få huvudvärk, han vägrade t ex att sova i sin säng och detta hände innan de förstod varför. De höll på flytta sängarna i lägenheten när jag kom i kontakt med dem - jag kunde lätt bekräfta med en bättre EMF-mätare att han känt av de områden som hade hög strålning i deras lägenhet.

Jag och min dotter har inte kunnat bo hemma på nästan 3 månader, min lägenhet som jag bott i 29 år är idag obebolig, den som skulle försöka bo där skulle bli dödligt sjuk inom en vecka skulle jag vilja påstå.

Det finns inga studier gjorda på helkroppsexponering av människor av 4G/5G i dessa strålnivåer som vi erfar i vårat hus, det finns alltså inga vetenskapliga bevis för att detta är ofarligt med andra ord.

Flera i våran fastighet har fått kraftigt försämrad hälsa, man kan se deras förfall från vecka till vecka, att de är en skugga av deras forna jag, det ser hemskt ut att se hur de drabbas. Och det händer även i grannhusen nu. Många ligger sömnlösa hela nätter, kan inte komma till ro, fyllda av smärta - gråtandes i telefon när man samtalar med dem - de som klarat sig bäst är dem som hållit sig undan fastigheten och sovit på annan plats.

Och det är så att jag har en granne som inte längre kan hålla i telefonen utan att få kraftig smärta i den arm hon håller den i. Byter hon hand, hamnar smärtan där i andra armen. Jag själv kan känna av det också, som t ex nu sticker det och värker i handen.

Ökad exponering ger ökad känslighet. Man ska t ex hålla avstånd till WIFI routers anser jag av egen erfarenhet - det påverkar mer än vi tror och mycket av informationen där ute är utdaterad/gammal. De är mycket starkare idag. Koppla upp ert hem med sladdar, det är en enkel billig åtgärd. Bredband är bättre i ethernet än i luften.

Av Rapidact
Skrivet av medbor:

Det stora med just Mikrovågsugn vs. BLE/WiFi är ju att båda kör på samma frekvensband ~2.4GHz, och en mikrovågsugn kör på hundratals watt rakt in i det frekvensbandet. En blåtandsenhet strålar nog inte ens en watt, snarare bråkdelar… ganska lätt att överrösta och skapa problem för signalen

Anledningen till att just den frekvensen används av en mikrovågsugn är ju att det är väldigt nära en nod för flytande vatten så att vattenmolekylerna kan absorbera strålningen och bli varma. Utan vatten i en micro blir det inte alls lika fort varmt

Och människan består till stor del av vatten, närmare 60% i en vuxen person, för nyfödda är siffran hela 80 procent.

Av Rapidact
Skrivet av medbor:

Jag vill mer veta om din situation och andra i din närhet, om det finns något annat som skulle kunna förklara det som hänt eller om andra känner likadant.

Jag ska skriva ihop något. Kolla om en stund.

Av Rapidact

Om ni inte tror att människokroppen påverkas, vad tror ni om elektronik?

Kan elektronik påverkas av "elektriska fält"?

Är elektronik känsligare än människokroppen?