Inlägg

Inlägg som Rapidact har skrivit i forumet
Av Rapidact
Skrivet av trudelutt:

@Rapidact Men som du säkert vet får du bara huvudvärk om du känner till att du exponeras för radiovågor. Om du var med i en dubbelblind prövning skulle man inte kunna påvisa att huvudvärken eller dina andra symptom har något samband med radiovågorna i sig.

Jag har sett sådana studier där de exponerat människor för lägre nivåer än vi har i samhället idag, dvs lägre än det vi har på våra gator. Jag förväntar mig att alla mår bra och inte reagerar på sådana studier.

Bevisbördan ligger inte på den drabbade, de ska bevisa att dessa nivåer de godkänt är säkra med stor marginal, och de har inga studier som visar det.

Strålsäkerhetsmyndigheten ställdes mot väggen i det reportaget jag var med i - de kunde inte prestera en enda studie som visade det. Varför? För det finns inte.

https://spotify.link/jTvqZfZ98Cb

En kuriosa är de strålvapen de försökte utveckla som de skrev om i media förut för några år sen, där de skulle exponera människor för ”radiovågor” eller mikrovågor som skulle skapa värme på huden, dels att används i stället för vattenkanoner på demonstrationer. Det projektet gick riktigt fel och det var massor som hamna på sjukhus och de avsluta projektet adrupt. Ska kolla upp källorna igen och länka in dem. Om det var ofarligt skulle de inte lägga ner det.

Av Rapidact
Skrivet av medbor:

Men de säkra värdena är ju i storleksordningen watt per kilogram, inte mikro eller milli

hundratals milliwatt är okej, mikrowatt är helt harmlöst (måste vara miljoner för att börja bli något)

Det var färre som mätte förr, dessa nivåer har funnits länge. NMT och GSM sände med mycket högre effekt än de modernare nätverken

NMT och GSM sände med mycket högre effekt än de modernare nätverken??? Källa?

https://www.mdpi.com/1424-8220/21/16/5501

”According to data from China Mobile, the power consumption of a typical 5G macro BS exceeds 4 kW, which is approximately four times that of 4G.”

Macro = de basstationer vi har, inte små pico sändare de kan sätta inomhus på några watt.

4 kW är ganska talande att det är mycket starkare basstationer. De har fått dimensionera upp kabelstandarder i dessa för att klara effektökningen. Vi vet ju hur det är med grafik-kort, detta är inte mycket annorlunda än det.

Watt per kilogram har med SAR-värden, gränsvärden som är satta för att uppskatta termisk strålning från mobiler, basstationer gäller exponering av 10 watt/m2 i max 6 minuter (de utsätter ingen för det), därför har de en driftzon 20 meter framför för hantverkare, rekommendationen från fackorganisationerna är att de stänger av basstationerna helt om arbete ska utföras framför den.

Tidigare när det bara var 4G (kombinerat med 3G/GSM), var driftzonen endast 9 meter fram till 2019, men nu när 5G kom (kombinerat med 4G, 3G) utökat till 20 meter för att basstationerna blivit mycket starkare.

Nästa frekvensområde över 6GHz kommer de korta ner tiden ytterligare vid exponering. Läste en gammal rapport från Ericsson att det bara var 2 minuter vid 10watt/m2.

Den termiska strålningen är inte problemet - det är en ganska liten effekt, jämfört med den icke termiska.

Jag exponera mig för en vecka sen i lördags några minuter i ganska hög nivå (ändå inom tillåtna referensvärden) i min lägenhet, fick svullnad, avdomnad i hand och fötter (hade strålskyddande tröja - upplevde inga symtom i skyddade områden), huvudvärk tills idag, tinnitus i 5-6 dagar, haft överkänslighet mot strålning i dagar (kroppen signalerar att den inte vill ha det). Jag gissar att det kommer ta en hel vecka till innan jag är tillbaka någorlunda och överkänsligheten lägger sig. Det jag upplevde var icke termiska effekter.

Av Rapidact

Liten uppdatering, kom ut i skärgården, Stavsnäs by 2,7 mW/m2 (i bussen - ser masterna på avstånd), Djuröbron blev högt (högre upp = högre strålning), Djurönäset 2,7 mW/m2, peaka enormt sen på uppemot 90 mW/m2 antagligen pga någons enhet, tills jag gick ut ur bussen, 116 mikrowatt/m2, ökade när man kom högre upp till 300 mikrowatt/m2, baksidan på huset ute i skyddat läge 40 mikrowatt/m2, inne i huset 4 mikrowatt/m2.

Så där har vi kontrasten - stan med skärgården, även hur lokaltrafiken är. Dvs en liten glimt av vad vi exponeras för. Jag jobbar centralt vid Stureplan, det är generellt högt på gatorna där omkring för att det är fullt utbyggt, men även på kontoren. Flera klagar på huvudvärk, själv har jag hittat ett utrymme bakom 1 meter tjock vägg, skyddad av plåttak, så jag klarar mig någorlunda, det är bättre med 400 mikrowatt vs 22 mW/m2, vet vilka gator jag ska undvika på lunchen för att slippa huvudvärk på eftermiddagen. Alla är individer och vi är olika känsliga. Kroppen kan säkert ”anpassa sig” till en viss nivå, men det finns en ”tipping point” för alla.

Av Rapidact
Skrivet av Aphex:

Där
https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/contentassets/e031f4...

even if cumulated over 24 hours and calculated for the whole body, own communication activities dominate RF-EMF dose to the population

Du postade det innan tråden blev rensad.

Tack! Det är trots allt baserat på gammalt data som måste uppdateras.

På skoj tog jag med en kalibrerad mätare idag, mätte först 0,5 watt/m2 vid Götgatan 87, sedan 80 mW/m2 vid Götgatan 93, sedan 20 mW/m2 i tunnelbanevagnen, gick av i Gamla Stan och satte mig längre in mot tunneln och mätte lågt 350 mikrowatt/m2 och då testa jag att göra ett samtal, mätte 7,5 mW/m2 från telefonen (inställd på 3G-läge), mätte 77 mW/m2 på Slussen, satte mig vid busshållplatsen med skärgårdsbussarna och mätte 11 mW/m2, tog bussen toppa mätaren vid Vikingline terminalen på 3 watt, ca 109 mW vid LondonViadukten, senare påväg mot Nacka 5 mW/m2, 5,7 mW/m2 Gustavsbergs trafikplats (det är alla telefonerna i bussen). 15,8 mW i Mölnvik (i bussen). Sedan kommer det gå ner avsevärt räknar jag med. Ska kolla sen ute i skärgården vad bakgrundsstrålningen är.

Än så länge ser det illa ut inne i stan, jag har lyckats skydda en lägenhet inne på Söder att bara ha 20-40 mikrowatt med hjälp av specialgardiner och skydd mot grannens wifi under mattan. Går du några år tillbaka i tiden, så hade vi inga sådana här värden i samhället - det är helt nytt, forskningsrapporter är baserat på gammalt data, gamla mätningar - därav blir resultatet fel.

Av Rapidact
Skrivet av Aphex:

Du har själv länkat till en rapport som säger precis detta. Det vore kul om du läste ditt eget källmaterial.

Var?

Av Rapidact

Jag tror de flesta är överens om att den termiska effekten är obetydlig och helt ointressant att titta på, och alla referensvärden tar endast hänsyn till den termiska effekten. Den icke-termiska effekten är däremot intressant! Som t ex oxidativ stress som börjar få allmänt erkännade runt om i världen.

Av Rapidact
Skrivet av Söderbäck:

Jag vet inte vad som sagts innan. Men visst kan all eletronik överstiga tillåtna värden.

Så det finns riktvärden även för mobilmaster. De är inte angivna i maxeffekt - men de får inte ge strålningsvärden som överstiger vissa gränser där folk är.
Man ska inte utesluta att master - såväl som routrar eller mobiltilefoner inte skulle kunna överskridas.

Utifrån det jag läst så verkar det generellt vara så att den elektronik som utsätter oss för mest strålning generellt sett är mobilerna. De sänder med markant lägre effekt än mobilmasterna, men sändarna är så pass nära våra kroppar att värdena ändå blir högre.

Man kanske kan jämföra det här om man tittar på effekttäthet för vanligt ljus. En 60Wlampa som lyser över hela vår kropp värmer inte upp oss särskilt mycket. Vi märker inte av det här alls. En 60W laser kan däremot skära fingrarna av oss. Samma våglängder av ljus - men med en massiv skillnad i hur den här effekten distribueras över kroppen.

Om vi tar en mobilmast på 200W - hur mycket kan den värma upp vävnaden om den står 20 meter bort? Ja lika mycket som ett element som står 20 meter bort. Det blir knappt mätbart i hur mycket vävnaden värms upp.
En mobil som sänder med en faktion av den effekten - säg 1W kan däremot värma upp vävnaden kring örat en till en nivå som är mätbar. Det blir lite som att ha igång mobilens lampa direkt mot huden ett tag. Någon watts effekt kan värma upp ett litet område där det träffar. För större delen av den utsända effekten når ett litet område på kroppen.

Här blir det alltså relevant inte bara hur stark effekten är som når ens kropp - utan också hur den fördelas per område på kroppen.

Därför är det väl generellt så att de grejer som utsätter oss för mest strålning är de vi har intill kroppen - även om totaleffekten från master längre bort är högre.

Att mobiler är den största källan till strålningsexponering? Är det 10 år gammal information?

Analogin med ljus och lasrar är informativ men inte helt jämförbar. Ljus och radiovågor interagerar olika med material och biologiska vävnader. En laser fokuserar ljus till en mycket liten punkt och kan därför ha mycket olika effekter jämfört med en lampa som distribuerar sin energi över en större yta.

Ett element är designat för att värma upp ett utrymme genom att omvandla elektrisk energi till värmeenergi. En mobilmast är däremot designad för att sända radiofrekvenssignaler över stora avstånd. Uppvärmningen är en bieffekt och inte dess primära syfte.

Termiska effekter innebär uppvärmning av materia, som när mikrovågsugnar värmer mat genom att vibrera vattenmolekyler. Icke-termiska effekter är de som inte involverar uppvärmning och kan inkludera saker som kemiska förändringar eller påverkan på biologiska system, vilket kan påverka biologiska system på cellnivå, cellsignalering osv. Det som inte far igenom kroppen - absorberar vi.

Även om det är sant att mobiltelefoner är närmare kroppen och därför kan leda till högre lokala exponeringsnivåer, måste det också tas hänsyn till exponeringstid. Vi spenderar inte lika mycket tid med en mobiltelefon klistrad mot örat som vi gör i närheten av en mobilmast.

När masterna flyttats fram till hustakens kanter (ni kan se dem överallt nu) och dessutom placeras lågt på husväggar, några meter över markhöjd där allmänheten visstas är det inte underligt att vi ser en stor strålökning jämfört med tidigare. Bor du och vistas du i stan idag, i uppgraderade områden, då är du exponerad hela tiden över hela kroppen i värden över vad din mobil klarar att exponera hela kroppen för.

Den teknologiska utvecklingen har också lett till mobilmaster med högre kapacitet och effekt än tidigare generationer. Argumentet om en "200W-mobilmast" är därför föråldrat och inte reflekterande av dagens verklighet där effekten och densiteten av mobilmaster har ökat betydligt, speciellt med införandet av 5G (5:de generationen där 5G frekvensen har tillkommit).

Av Rapidact
Skrivet av AMD73:

Men va?Jag blir ju kallad foliohatt här när jag tagit upp något om strålning med master och telefoner.. Så mobil kan stråla för mycket men inte alla master? Masterna måste ju ha så mycket mindre strålning så där nog inget problem enligt er som skriver foliehatt åt allt som inte skrivs eller sägs i SVT SR:

Nej, du är absolut ingen foliehatt. En basstation gör helkroppsexponering, det handlar bara mest om avståndet eller närheten till den innan den sänder starkare än en telefon, ska vi försöka räkna ut SAR-värdet för t ex 5,4 watt/m2 som mätts upp i min lägenhet - det är rätt mycket högre än vad en mobil klarar att sända? Du kan komma lite högre än det på allmän plats, t ex Tullhus 2 i Gamla Stan/Skeppsbron, där sitter det rätt många basstationer på ett 1-plans hus. Det kommer publiceras nya oberoende mätningar snart, jag vet på förhand var de ungefär kommer hamna. Jag föredrar lite strålning från en telefon som exponerar en hand eller en liten del av kroppen jämfört med att stå nära eller precis framför en basstation som exponerar hela kroppen. Centrala gatorna i stan har rätt höga värden nu, du kommer över 1 watt/m2 på flera platser. Jag jobbar för att aktuella mätningar ska göras och publiceras, eftersom Strålsäkerhetsmyndigheten ligger flera år efter, de slutade göra mätningar 2020 (för att de skyllde på Covid) och den forskningsrapport de sammanställer precis nu som ska publiceras i november baseras på gammal forskningsdata från 2021, de skyller på underbemmaning (En kompis pratade med Karl Herlin på Strålsäkerhetsmyndigheten igår).

Av Rapidact

Kan va klokt att inte ha mobilen i fickan - prostata och pung är något män brukar vilja skydda?

https://illvet.se/manniskan/kroppen/mobiltelefoner-i-byxficka...

Detsamma gäller nog huvudet, det finns trådade lurar man kan koppla in?

Av Rapidact

Lossless? Låter som en "strålande" nyhet, och när kommer de stoppa iPhone 12 i Sverige eftersom de gjort det i Frankrike eftersom samma gränsvärden för handenheter gäller här också?

Risken är stor att de tvingas återkalla de som är sålda och fler enheter är drabbade och att Apples aktie kommer störtdyka snart.

Av Rapidact

Det känns som Sverige varit naiva. NSA's gigantiska avlyssning av bl a västvärlden som Snowden avslöjade, där bl a Sverige var den "hemliga" nära samarbetspartnern som USA gjorde allt för att media inte skulle avslöja när skandalen briserade, kan det även vara ett hot för svenska samhället? Eftersom den information/metadatat som samlas in om våra medborgare kan vara en handelsvara underrättelsetjänster emellan? Jag kommer ihåg Snowdens läckta powerpoints, som visade svensk metadata i exemplena i XKeyscore som är det verktyg från NSA, de använder att söka i informationen.

Av Rapidact

Det fungerar väl som Intels gamla Tick–tock modell från 2007? Att AMD kommer därefter optimera Zen 6 på 2 nanometer med nya releaser, då kan det bli intressant.

Av Rapidact
Skrivet av Mathrohas:

Jag har en C2 i bryggat läge med avstängt wifi. Fungerar som det ska i nuläget

Jag hade däremot ett annat problem.
Abonnemanget är på 300/10 men fick endast ut 100/10 i bryggat läge.
Ringde Tele2 dom såg inget problem men de uppdaterade routern.
Fick då ut 300 direkt ifrån C2 men fortfarande 100 bryggat.
Bytte kabel mellan C2 och routern RT-AC58U (kanske är dags att byta ut den routern)
Får nu mina fulla 300

Jag tror inte det fungerar som det ska med avstängt wifi för dig. Jag ska förklara närmare hur buggen fungerar, då kanske du kan stänga av den på riktigt? (Även om den är inställd som brygga, tror jag att de klantat till det med wifi)

Jag hittade felet. De har en bugg i mjukvaran i både C2 och C3 (eventuellt om de uppdaterat C1 med samma bugg).

Det ser ju korrekt ut att lamporna för wifi slocknar när du trycker av med knapp eller gränssnitt, man kan heller inte hitta enheten när man söker den med en trådlös enhet, men ändå är wifi på när du mäter strålningen med en RF-mätare.

Det visade sig att de har ett schema inställt som är till synes inaktiverat, men alla valen i schemat är aktiverade (gröna) för varje dag i veckan. Det enda sättet att på riktigt få av wifi var att aktivera veckoschemat och sedan avmarkera varje dag i veckan. Då blev det avstängt på riktigt.

Varför är detta viktigt? Ja, det är onödigt att stråla huset/lägenheten i onödan, i mitt fall är det av hälsoskäl för att jag är strålningskänslig, för andra kan det vara för att det kan störa ut andra nätverk/utrustning man vill använda i stället?

Min dotter skulle fota av modellnumret på baksidan av C2 modemet med sin iphone 13 pro - då kraschade hennes telefon för att strålningen var för stark, halva bilden på telefonen försvann och hon var tvungen att stänga av den och göra om bakgrundsbilden. Tele2/Com Hems Sagecom wifi routers är onödigt starka i sin strålning, jag toppar RF-mätaren nära modemet. Asus har en bråkdel av strålningen, löjligt stor skillnad. Jämförelsen är normalt 689 000 mikrowatt för Tele2's vs ca 10 000 mikrowatt för Asus olika ac-wifi-routers. Jag kan läsa av 3 000 000 miljoner mikrowatt precis framför Tele2's när den slås på.

Många wifi routers är överdimensionerade för ett vanligt hem, har man en hel villa med trädgård att täcka eller är det bara 2 rum och kök i en lägenhet? Vill man sänka strålningen på ens eget wifi, kan man skruva av antennerna (om de löstagbara) - det är det absolut enklaste sättet, det är bara att testa att det inte påverkar prestandan på enheterna man vill koppla upp. Känn er inte hotade av denna information, jag bara delar med mig av min egen erfarenhet och kunskap.

Av Rapidact

Jag har upptäckt att Tele2 WiFi Hub C2 verkar ha ett konstruktionsfel och inte går att stänga av, jag har testat 2 st olika och de strålar i alla fall efter ca 1 minut efter man stängt av wifi-funktionen med knapp eller gränsnitt. Spelar ingen roll att alla lamporna för WIFI är släckta. Gamla C1 modellen fungerar som den ska och även L1. Tele2 borde återkalla C2 modellen från marknaden om alla C2 har detta konstruktionsfel?

Av Rapidact
Skrivet av serafim:

Fortfarande anger du en massa relativa begrepp som inte kan verifieras. Steg ett för att vinna förtroende i den här tråden är att ange adressen för det hus man placerat antennen på, kanske även adressen för det "strålningsutsatta" huset du bor i. Då kan vi verifiera eller vederlägga det du skriver. "Den största kombinationen", "hittills högsta kända strålvärdet", "flera hundra tusen gånger" är inga precisa mått så man undrar vilka mått det egentligen handlar om och varför du är så snabb att lova bättre information men samtidigt så senfärdig när det gäller att leverera den bättre informationen. Istället öser du på med okontrollerbara "fakta" som om du tror att en ständig upprepning kommer att vara nog för att till slut övertyga oss andra.

Det är mycket som passerat anständiga gränser redan, jag täcker inte hängas ut som en bedragare dessutom, det förtjänar jag verkligen inte. Du får nog kolla lite bättre. Jag har redan visat god vilja och backat upp med efterfrågade bilder som styrker det jag skrivit, dvs jag visade att det jag fört fram är trovärdigt. Sedan blir man hånad och kritiserad för det. Jag har t ex redan publicerat en bild med mätvärden som går att räkna på, varför är det så svårt att se? Angående högsta värdet, så kan du t ex söka upp strålsäkerhetsmyndighetens mätrekord i Sverige. Jag har hört mig för i olika kretsar dessutom, de har inte sett något liknande. Jag har jobbat själv inom telekom, många av mina gamla kollegor finns där.

Av Rapidact
Skrivet av Petterk:

20 meter kan vara en mast med 200 W uteffekt, den du ser kan vara i storleksordningen 5-30 W – men miljön du beskriver är för dålig för att de skulle köra i närheten av detta. Om ditt hus exempelvis skymmer sikten så kommer ju signalerna från mobiltelefoner från andra sidan huset som antennen ska fånga upp störas och de vill inte att telefoner byter till master som de har svårt att prata med.

Va skriver du om? Vi har den största kombinationen av antennelement de använder, samma kombination använder de för att täcka en dal med tusentals lägenheter från samma fastighet. Det är alltså deras kraftfullaste antenn, och den blåser de rätt in i min lägenhet från 22 meter (uppmätt med lasermätare). Därför har jag det hittills högsta kända strålvärdet i Sverige i min lägenhet. Lagen talar om försiktighetsmått - jag tycker inte att ett rekord är ett försiktighetsmått.

Vi hade ett möte tillsammans i vårat hus i tisdags, vi träffades i en lägenhet på översta planet längst bort från masten för att diskutera hur vi skulle gå vidare, Fick höra att 3 st (inkl mig) vart riktigt dåliga efter det, för att det var så hög strålning där, jag fick hjärtrusningar den natten och min huvudvärk har släppt precis 3 dagar senare.

I den lägenhet jag lånar rum i just nu har jag bara 5-20 mikrowatt/m2, full mobiltäckning, flera hundra tusen ggr lägre strålning - fördelen för mig som systemutvecklare är att man blir klar i huvudet, det är en stor skillnad.

Av Rapidact
Skrivet av Söderbäck:


Karolinska institutet har en ganska bra sida med länkar till rapporter från allt ifrån WHO och ICNIRP, strålsäkerhetsmyndigheten och EUs program för hälsorisker …

Nu länka du till en sida som förekommit i diskussionen tidigare, hon som är författare är också vice ordförande i ICNIRP. Det är inte särskilt objektivt, hon leker med orden och retoriken, hon kan inte kalla saker för vad det är (om du vågar granska den noga) - så just den texten är under all kritik. Speciellt när hon försöker få närhet till basstationer att låta som något positivt. Håller du föreläsningar med uppbackning av de stora bolagen, t ex telia och ericsson, då ringer mina klockor iaf. KI har redan ett skamfilat rykte pga tidigare skandaler bland deras anställda pga forskningsfusk. Jag tänker bland annat på forskare/gästprofessor Paolo Macchiarini, det var en jätteskandal. Det kommer behövas ytterligare granskningar av granskande journalister, speciellt inom det här området.

Av Rapidact
Skrivet av DavidtheDoom:

1 340 000 mikrowatt/m2 går även att skriva som 1.34 W/m2.
Gränsvärden för acceptabla värden är en magnitud upp.

Pröva att ställ dig framför en mast då, det referensvärdet kan endast uppnås ca 1 meter framför antennen (källa: mätkonsulten som utförde mätningen hos mig) - inte ens dem som arbetar med dem gör det. Branschen litar inte på referensvärdet utan har arbetat fram en egen säkerhetsmarginal. De har bland annat en driftzon upp till 20 meter. Det säger rätt mycket om att referensvärdet inte går att lita på.

Av Rapidact
Skrivet av Söderbäck:

@Rapidact Det är utlämnande. Och det du tar upp är en intressant inblick. Jag fattar om situationen upplevs väldigt svår.

Med det sagt.
De värden du skriver i tråden. De är ju inom referensvärdena som är OK.
På mätaren som visas på bild står average 0,85w per kvadratmeter. Du har haft någon annan där som mätt upp till 1,3w per kvadratmeter.

Referensvärdena som är satta med god marginal för hur hög strålning som anses vara säkert i vardagen är på 4-10w per kvadratmeter.
Ni ligger alltså en hel del under de värdena fortfarande.
https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/omraden/magnetfalt-o...

Så jo.
Det som hänt er i ert hus ska faktiskt kunna hända enligt våra myndigheter och de referensvärden de bestämt.

Referensvärdet saknar egentligen betydelse, då det är människokroppens hälsa som räknas enligt strålskyddslagen och miljöbalken. Referensvärdet har nog påverkats mer av lobbyism än faktiska vetenskapliga studier. Jag har konfronterat ansvarig forskare och bett dem visa en enda vetenskaplig studie som visar att helkroppsexponering i dessa nivåer över tid av 4G/5G är säkra för människor? Det finns inga sådana studier gjorda, det är det detta handlar om. Våra myndigheter måste ha vetenskaplig grund för deras påståenden, och jag säger att de saknar det. Det som hänt oss ska enligt dem inte kunna hända, men de kan inte visa det när man begär det av dem. Inga riktiga studier på människor är gjorda.

Av Rapidact

Här är ett klipp från mitt läkarbesök.

Detta är mig efter kort besök i lägenheten efter 3,5 timmar, jag hade hämtat ett paket och tänkte kolla ett avsnitt av en serie jag följde, när man börjar svullna upp, då lämnar man lägenheten omgående, sedan börjar helvetet med extrema symptom hela natten.

Du ligger sömnlös av smärta och uppsvullnad i kroppen, du får svullna fingrar så det gör ont runt naglarna, fötterna svullnar, låren svullnar, konstant hjärtrusning i 5 timmar, smärtan är obeskrivlig, den måste upplevas för att förstås, du har inte bara ont i bröstet, utan du får ont i ryggen också bakom hjärtat, sedan lyckas du somna en stund för att vakna 1,5 timmar senare, kl 6:30 av hjärtklappning, sedan 5 minuter senare har man hjärtflimmer - att hjärtat dunkar oregelbundet - då tror man att man dör. Sedan lyckas man somna en stund för att vakna kl 9:15, då upptäcker man att man hela tiden haft denna tjutande tinnitus, smärtan i bröstet hade varit större att du inte ens tänkte på det under natten, så har man stickningar i fötter och tår och ont i fotsulan.

Så kan ett besök se ut i min lägenhet. När jag haft längre avbrott mellan besöken har jag kommit undan med hjärtrusning och extrem huvudvärk i flera dagar och lätt svullnad, men man blir känsligare ju oftare man besöker sitt hem.

Här är en bild på min mätare, Safe and Sound Pro II, jag har den senaste utgåvan är kalibrerad i juli 2022, den toppas väldigt lätt i min lägenhet, men inte någon annanstans. Jag har det högsta uppmätta värdet med denna mätare i Sverige. Jag har professionellt utförd mätning och protokoll på det, som visar på max medelvärde på 1 340 000 mikrowatt/m2 under 6 minuters mättid på nästan samma plats, men det är inte samma sak som peak värde, jag kommer inte posta det protokollet här, men jag nämner det ändå. Man får tänka på att referensvärdena är extremt satta och har ingenting med de symptom som jag och andra erfar, utan referensvärdet handlar endast "termisk" effekt. Jag tror att referensvärdena behöver sänkas rejält i Sverige som vissa andra länder gjort, baserat på granskningar av inrapporterade symptom och riktiga vetenskapliga undersökningar.

Jag kommer låta en ytterligare mätning göras för att ta reda på det riktiga peak-värdet, som vi idag inte vet hur högt det är.

Här är en bild hos en granne, vi fick rycka ut tillsammans i huset för att foliera hennes vägg, hon hade blivit förlamad av smärta i den delen av kroppen som var närmast ytterväggen, hon kunde inte ens gå ut och rasta hennes hundar, utan vi fick hjälpas åt i huset. Efter folien kom upp kunde hon tillfälligt sova igen och den värsta smärtan försvann, efter det har hon fått sätta folie i hela lägenheten för att ens kunna vistas där. Läget är kritiskt för henne just nu och jag har bett henne att tillfälligt bo på annan plats tills vi löser detta.

Folie kan sänka strålningen ca 10 x, det är en billig effektiv lösning när det är akut. Det finns professionella material som kan avskärma strålningen, som "andas" och inte skapar mögelproblem, som lätt kan målas över. Det finns EMF-färger och specialgardiner och film att sätta på fönster. Det är väggarna som släpper in mest strålning.

Vi är väl 10 st personer som är drabbade i huset idag, ytterligare personer har kraftigt försämrad hälsa men vill/vågar inte ställa upp med sin egen lägesbild i de anmälningar vi ska göra till myndigheterna.

Jag lämnar ut mig själv ganska mycket i det här, det känns otroligt kränkande, men jag känner att jag ändå måste göra det innan fler drabbas, informationen måste ut. Det som hänt oss i vårat hus ska inte kunna hända enligt våra myndigheter och de referensvärden de bestämt. Nu är vi där vi är, det har ändå hänt. Det värsta för mig, är att jag riskerar att bli hemlös snart om jag inte löser denna situation. Det är ganska frustrerande och jag är väldigt ledsen över detta.

Och detta jag skriver om är heller inte nytt, media har rapporterat om detta sedan 1999.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/9903/04/antenn.html

På den tiden skrev de "... På Stadsbyggnadskontoret reagerade man med bestörtning och lovade att ta tag i problemet. Men de boende på Hantverkargatan fortsätter att oroa sig. Totalt har ett tiotal hyresgäster klagat på bland annat hjärtklappning, yrsel, huvudvärk och stickningar i kroppen."