Inlägg

Inlägg som Rapidact har skrivit i forumet
Av Rapidact
Skrivet av jockos:

Är denna din? Jag tror du tappade den!

<Uppladdad bildlänk>

En snygg mössa eller keps med silvernät i tyget skyddar bättre. Jag har en av varje. Rekommenderar Signalproof Lightweight Beanies.

https://shieldapparels.com/

Av Rapidact

Man kan ladda optimalt, med upp till 80%, då håller batteriet bättre.

Det många missar är att: Stäng av WIFI/Bluetooth, spara en massa batteri.

Ställ ner på 3G om du kan, då kan du spara kolosalt mer på batteriet.

Bonus är att du får mindre strålning, du sover då bättre och slipper huvudvärk pga mobilen.

Av Rapidact

Kanske de snart kan spela dataspel i skallen, bästa upplösning och ljud? Synd bara om Samsung/LG/Nvidia som kommer drabbas hårt av vikande försäljning.

Av Rapidact

Jag har varit med ett tag, detta scenario påminner oss om tidigare händelser inom teknikindustrin, där marknadskrafter och oväntade händelser spelat stora roller. Ta till exempel de stora DRAM-tillverkarna som Samsung, Hynix och Infineon, vilka var involverade i en priskartell under tidigt 2000-tal. Genom att konspirera för att fixera priserna på DRAM, ledde de till artificiellt höga priser för konsumenter och företag, en situation som till sist avslöjades och resulterade i massiva böter och juridiska åtgärder.

Liknande kartellsamverkan observerades bland LCD-paneltillverkare runt 2007, med spelare som LG och Sharp. Dessa karteller, som fungerade i det fördolda under flera år, ledde till rättsliga åtgärder och stora böter när de väl uppdagades.

När vi ser tillbaka på historien finns det också exempel på hur yttre omständigheter påverkat minnesmarknaden. Översvämningarna i Thailand 2011 slog hårt mot hårddisktillverkare som Western Digital och Toshiba, vilket ledde till en global brist och tillfälliga prisökningar. På samma sätt påverkade en stor brand vid SK Hynixs anläggning i Wuxi 2013 DRAM och NAND-flashminnets tillgänglighet och pris.

Dessa historiska tillbakablickar ger en fascinerande inblick i minneskomponenternas flyktiga natur på den globala marknaden. Medan vissa av dessa prisförändringar kan förklaras av naturliga marknadskrafter och oförutsedda händelser, kastar de också ljus över hur branschen ibland navigerar i gråzonen av etik och laglighet för att maximera vinst. Kan vi lita på dem denna gång? Jag vill vara naiv...

Av Rapidact

Köpte en 4TB för bara 4000 kr i helgen som var

Av Rapidact
Skrivet av Fenrisulvfan:

11 var lite för mycket hår på bröstet, så det fick bli nr 4 även om miljön påminner om Asterix & Obelix.

Håret är en vinnare!

Av Rapidact

Är dessa lika kassa på att visa text som alla tidigare OLEDs?

Av Rapidact

Går nog att få bättre prestanda med kablar. Kommer nog bli en stor business att strålskydda sin lägenhet från grannens wifi i framtiden.

Av Rapidact

Imorn ASUS ROG Thor 1600W Titanium

Av Rapidact

IOS 17.1 kommer släppa en fix: Fixes an issue that may cause display image persistence.

Av Rapidact

Tror det finns ett ClickBait problem också, att varje minsta lilla fynd förstoras upp!

Av Rapidact

I Silicon valley är de medvetna om strålningens hälsorisker.

https://www.sccma.org/Portals/19/LiveBlog/3697/SCCMA%20Best%2...

March 2023 the Santa Clara County Medical Association, in California, adopted comprehensive Recommendations for Best Practices for Safe Technology in Schools in order to educate physicians, school officials and teachers of the complex health risks and potential health hazards of digital and wireless technology in schools. The group examined research on the broad impacts of digital technology including health effects of exposure to wireless radiation, eye effects, mental health effects, and impacts on academic performance. Recognizing the importance of protecting children’s health in all environments, including schools, several recommendations for best practices were advised.

De listar symtom och studier/litteratur.

T ex: Cell Tower Neurologic and Cancer Effects

Dozens of international studies show neurologic and other health effects in residents who
live in proximity to cell towers. This is dependent on the distance from the towers, with
symptoms including:

• Headaches
• Insomnia
• Dizziness
• Irritability
• Fatigue
• heart palpitations
• nausea
• loss of appetite
• feeling of discomfort
• loss of libido
• poor concentration
• memory loss

Santini (2002) looked at a multitude of symptoms and distance from the tower. The most
common symptom was fatigue followed by insomnia, headache, poor concentration,
memory loss, irritability, heart palpitations and skin effects. These symptoms were noted
when cell towers were within 200- 300 meters to homes. A follow up study Santini in
2003 revealed that older subjects reported more symptoms and were more sensitive. The
authors noted that the duration of exposure of 1 to 5 years did not have an effect on
frequency of symptoms but after 5 years there was a significant increase in irritability
reported.

Other studies point to longer term health problems which can occur but would not be
recognized for several years after towers are placed.

Av Rapidact

Här var en intressant analys av ICNIRP 2020 riktlinjer.

https://www.degruyter.com/document/doi/10.1515/reveh-2022-003...

ICNIRP 2020 och dess stödjande litteratur kommer från ett begränsat nätverk av endast 17 forskare. En övervägande del av dessa är direkt kopplade till ICNIRP eller IEEE, vilket ifrågasätter mångfalden av expertperspektiv och ökar risken för partiskhet.

Författarna till ICNIRP 2020 är själva involverade i merparten av den refererade litteraturen, vilket väcker frågor om potentiella intressekonflikter, självreferens och objektivitet.

Granskningar som betecknas som "oberoende" i ICNIRP 2020 har överraskande nog kopplingar till "samma" forskarnätverk. Det är särskilt anmärkningsvärt att WHO-rapporten, som beskrivs som oberoende, i själva verket är en återkallad version med flera författare som är anknutna till ICNIRP.

Trots en yttre variation av förstaförfattare (för att förvilla dem som granskar materialet?) är det tydligt att ett kärnnätverk av forskare, samma forskare, står bakom nästan all litteratur som stöds av ICNIRP 2020.

De studier som inte har författats av ICNIRP-nätverket antingen avvisas, feltolkas eller erbjuds inte vetenskapligt stöd.

ICNIRPs fokus ligger främst på de termiska effekterna av RF EMF-exponering, vilket är i strid med majoriteten av forskningsresultat. Detta smala perspektiv kräver en stark vetenskaplig grund, vilket analysen hävdar att ICNIRP 2020 saknar. Utan en stark vetenskaplig grund kan även detta perspektiv ifrågasättas.

Det är viktigt för vetenskapliga och politiska processer att vara transparenta och opartiska för att upprätthålla allmänhetens förtroende. När man granskar detta mer noggrant inger det inget förtroende. Den "självrefererande" naturen av detta nätverk ifrågasätter den vetenskapliga integriteten av deras arbete. Är det så här korruption ser ut? Troligtvis! Den övergripande slutsatsen är att ICNIRP 2020-riktlinjerna inte är tillförlitliga, att inga länder ska följa dem.

Av Rapidact

Låter som de släpper en BS (Browser System) i stället för ett OS.

Av Rapidact

Jag såg inget i studien över 2GHz till 3,5GHz, men jag är otroligt tacksam för länken Aphex, du får en guldstjärna! Den verkligen visar att det saknas studier på 4G och 5G, och inget från bassstationer i över huvud taget?

Medbor: Kjell länken hade stora problem att förklara 5G: "Fördelen med att använda de höga frekvensbanden är att det finns mycket bandutrymme tillgängligt och därför kan väldigt höga hastigheter uppnås. Nackdelen är att så höga frekvenser är dåliga på att ta sig igenom hinder, till exempel väggar och träd. För att lösa den problematiken används många små, energisnåla sändare.", lol.. det vi ser att de gått andra vägen och installerat stora macro cell sändare som de dammar på i full kraft. Dvs uppgraderat gamla basstationer med mera kräm. Jag ska be Kjell att uppdatera det.

Av Rapidact

Ännu ett bevis på att det saknas forskning på området, och detta var publicerat 2022? Och allt de har är GSM studier från GSM mobiler? Någon enstaka 4G telefon, men det mesta var stenåldersfrekvenser och mobiltelefoner.

Av Rapidact
Skrivet av Aphex:

Har gjorts i massor https://ieeexplore.ieee.org/ielx7/6287639/9668973/09665755.pd...

Resultaten är förutsägbara, liksom rapidacts härpå följande invändningar mot dem kommer vara.

Det du länkade hade mer med gsm att göra, men jag kunde läsa "There is an absence of studies reporting the effects of 5G (700 MHz, 3.5 GHz, or 28 GHz) BS signals on adults in terms of cognitive performance, well-being, or physiological markers (heart rate, blood pressure, and body temperature)."

"Most research on human cognition, physiological parameters, and well-being so far have focused on the impacts of GSM900/GSM1800/UMTS/4G MPs, GSM900/GSM1800/UMTS BSs, DECT, and Wi-Fi exposures"

Hoppet från gamla studier på gamla gsm telefoner som du länka, till att ha att göra med 5G basstationer är enormt i min värld iaf.

Av Rapidact

När detta hände i vårat hus, och flera grannar drabbades samtidigt, då hade vi ett ESS på handen. En 13 årig pojke, tävlar i gymnastik, tränar 5 dagar i veckan, aldrig smakat alkohol eller andra skadliga substanser, en renlevnadsmänniska, äter inget dåligt - inte ens godis. Helt ovetande om att en basstation hade uppgraderats. Helt plötsligt, klarade han inte längre sova i sitt rum han haft i alla år, han till och med fick ont i huvudet bara av att gå in där. De åkte på 3 veckors semester, och kom tillbaka, samma problem uppstod igen. När jag träffade dem höll de på att flytta runt sängar i lägenheten. Då berättade jag vad som hade hänt. Då föll alla pusselbitar på plats! Han var utsatt för peak 100 000 mikrowatt/m2 i rummet, tror det var ca 12 000 mikrowatt/m2 i sängen vid huvudkudden.

Av Rapidact

Jag hade en strålkänslig person på besök hemma hos min mor (jag skulle ge henne en förlängningsladd till en usb-port för att hon skulle slippa vara nära sitt usb-modem), hon reagerade direkt på golvet, det stack i föttern sa hon, och det gör det för mig med, varför? 1300 mikrowatt/m2 strålar upp från grannens wifi genom golvet i lägenheten. Hur vet man att det är WIFI strålning, det hör man lätt på frekvensen om man kopplar på en mikrofon, en "beacon-signal" slår i frekvensen. Det är just detta pulsande som är skadligt som påverkar - det är ingen ren signal eller frekvens, utan den hoppar upp och ner oregelbundet. Det är allmänt känt att pulserande och varierande flöden av elektromagnetiska vågor är mer effektiva på att framkalla biologiska reaktioner, jämfört med ett jämnt och konstant flöde, även om de levererar samma genomsnittliga mängd energi till vävnader. Mekanismerna bakom dessa potentiella effekter är ännu inte helt förstådda. Vissa teorier föreslår att pulserande signaler kan vara mer effektiva på att framkalla biologiska reaktioner på grund av deras förmåga att interagera med naturliga biologiska rytmerna och möjligtvis förändra cellulära funktioner. Det är också viktigt att notera att forskning inom detta område är föremål för intensiv debatt och granskning. Jag tror t o m ICNIRP bekräftat detta fenomen i ett tidigt stadium långt tillbaka i tiden, även om de inte tar hänsyn till det. Jag får skriva mer utförligt om det sen.

Av Rapidact
Skrivet av trudelutt:

@Rapidact, du låter väldigt, väldigt säker på att det är just strålning som är orsak till allt möjligt. Tycker du inte själv att det är lite konstigt att du kan vara så säker? Förstår du hur de som läser dina inlägg reagerar på det du säger?

Jag finner det inte omöjligt att telekom-industrin mörkar problem genom att betalda experter kritiserar alla studier som kommer fram till något som strider mot deras affärsverksamhet ("It is difficult to get a man to understand something when his salary depends upon his not understanding it"). Men att en person får återkommande symptom på grund av radiovågor långt under gränsvärdena inom några timmar eller till och med minuter låter föga troligt. Det skulle ju vara så extremt lätt att påvisa med ett experiment. Det måste rimligtvis vara psykologiska aspekter inblandade. Jag förstår inte hur du inte kan inse det.

Inte när man svullnar upp vid exponering, bara de kroppsdelar som inte strålskyddas dessutom. Vill du se bilder på hur jag kan se ut?