Inlägg

Inlägg som Rapidact har skrivit i forumet

Intern hårddisk som inte krashar

Jag behöver lite feedback på kvalitativa hårdiskar som inte ställer till det.

Jag är grymt missnöjd med min Seagate BarraCuda Compute 4TB 5400rpm.

Det jag tror har hänt är att den var för slö att starta upp, vilket ledde till att inbyggda fdisk började strula till innehållet. Det går säkert att scanna disken i 7 timmar och återskapa det mesta av innehållet.

Smart-funktion signalerar okey i Seagates SeaTools, men deras lästest och hd-test ger rött direkt.

Jag vågar inte köra vidare på denna hårddisk, om risken finns att detta skulle hända igen? Även om det visar sig att det är hårdvarufel och jag får en ny på garantin. Den var bara några månader gammal.

Vad ska man köra på? Finns det fördelar att köra en NAS-drive, de kanske startar snabbare från idle/sleep state dessutom? Western Digital? Red-drive? Eller strular det att köra en sådan utan raid?

Jag sneglar på en WD Blue drive, den har väl bra felkorrigering när den läser, en ersättare till deras gamla Green?

Kan vara nästa kylare till Ryzen 7 och 9, Zen 3 som läckt ut i förtid, och lite damage control av AMD?

Skrivet av firstofmay:

Android (Bluestacks) för diverse meddelandetjänster (är väl mer än emulator men men...) sen en Linux dist för diverse experimenterande. Alltså inget jättekrävande men det räckte för att ställa till det tidigare.

Kanske lite offtopic. Hur installerar man det? Hur skiftar man mellan dem, gör man det mjukvarumässigt, typ som remote-desktop eller? Eller enkelt via knappkombination på tangetbordet?

Skrivet av firstofmay:

Svarar på frågan utifrån min upplevelse. Gick från 7700k till 3700x, mest för att jag kände för att uppgradera. Märker nog ingen skillnad alls i spel men tycker att det är väldigt svårt att se skillnad när man ändå ligger 200fps+ i typ allt. Däremot går multitasking mycket bättre, kan köra VM samtidigt som jag har igång spel samt en väldans massa annan multitasking. Med min förra processor kunde det hela frysa ibland eller ge brutala fps-drops när man hade lite i bakgrunden. Ska dock påpekas att jag också dubblerade min mängd ram (från 16 till 32) men vad jag kan minnas tror jag aldrig att det varit ett problem.

VM samtidigt? Va mer konkret kör du då?

Skrivet av Raymond:

Jag uppgraderade till en 3700x mest för diverse CAD programvaror jag jobbar med. I spel rullar min 6700k i ca 4.5ghz på riktigt bra än så för den biten är det inte värt att uppgradera än. Min andra arbetsdators moderkort pajade så nu får 6700k leva vidare i den sekundära burken.

Satsande på x570 även om de är sjukt dyra moderkort, men tror och har redan ett par stickor M2 ssd som tuggar på så bandbredden är bra att ha i framtiden. Men ingen idé i min mening att köra x570 såvida du inte köper en mer på påkostad modell och vill ha fördelen med pcie4 för överklockningen är knappt värt att pilla med Själv, köp bara snabba minnen.

Skickades från m.sweclockers.com

Hur upplever du att din 3700x är snabbare? Var gör den skillnad?

Uppgradering av en i7 6700k till en AMD 3700x - är det värt det?

Hej!
AMD 3700x känns som en bra ingång, energisnål som inte lär låta så mycket i lådan med rätt kylning.

4st extra kärnor är bra vid beräkningar = dubbla prestandan i vissa sammanhang, t ex kompression. CUDA-kärnor används annars flitigt vid grafiskt arbete, där gör CPU'n inte så stor skillnad eller nytta längre?

Ca 10% bättre spelprestanda med ett RTX 2080 (6700k vs 3700x)

I övrigt verkar inte vinsterna speciellt stora? Har ni erfarenhet att dela? Ska man vänta ytterligare?

Skrivet av perost:

Nej, en del moderkortstillverkare lade till stöd för PCIe 4.0 på äldre moderkort i början, men AMD förbjöd det. Vill du ha PCIe 4.0 så måste du antingen välja X570, eller vänta på B550 (som inte verkar komma än på ett tag).
Det måste visa fel någonstans i så fall, för det finns ju inte PCIe 3.0-banor så att det räcker till för ett grafikkort i x16 samt två M.2 PCIe 3.0 x4. Ryzen har 24 st. PCIe 3.0/4.0-banor (endast 3.0 med B450), där x16 går till grafikkort, x4 går till en M.2-port samt x4 till styrkretsen. B450 har sen inga PCIe 3.0-banor alls utan bara 6 st. PCIe 2.0-banor, så enda sättet att få dit en till M.2 PCIe 3.0 x4-port på ett B450/X470-moderkort är att sno banor från de x16 som är till för grafikkortet.

Tack för alla svar, det var väl en bekräftelse på mina intryck, behövde bara få det verifierat. B550 har ändå Pcie 3.0 banor, så det var inget att vänta på. x570 har den jobbiga fläkten på chipset. Jag är lite missnöjd med vad AMD har att erbjuda här när det gäller chipset-lösningar.

Skrivet av hakd:

Drog igång en SSD Bench och Furmark (gpu stress) och GPUn tuffar vidare på 16x som vanligt.
EDIT: CPU-z säger samma sak x16
https://i.imgur.com/mflqTiJ.png

Och du har två M2 på PCIE 3.0 x4 vardera dessutom?

Skrivet av hakd:

Står samma på mitt moderkort men GPUn körs i x16

Ja, jag får det intrycket att det har mer med Ryzen 2nd generation i deras specifikation?

Kanske Ryzen 3000 klarar att köra 4x på båda M2 och klarar 16x på första PCIe porten åt grafikkortet? Kan du kolla/verifiera med CPID?

Hjälp mig att finna rätt moderkort

Jag har köpt ROG STRIX B450-E GAMING, men inte öppnat det än, blev väldigt osäker när jag läste denna texten på ASUS hemsida.

*4 When the M.2_2 is occupied by M.2 device, PCIe x16_1 will run at x8 mode.

Jag hade tänkt köra 2 st M2, med ett RTX 2080. Men vad innebär det för grafikkortet? Kommer den gå ner till 8x på PCIe-porten?

Och finns det PCIe 4.0 stöd aktiverat i bios till dessa gamla moderkort?

Har ni tips om alternativt moderkort från ASUS som inte har denna begränsning? Jag är dock fett osugen på en liten jobbig fläkt till chipset som det är på de senaste chipseten?

En anledning att gilla Samsung är deras programvara, samt migreringsmjukvara.

Det var en riktigt dålig upplevelse, det gav mig avsmak att handla på deras sajt.

Det behöver förnyas, annars kommer nästa år se lika dant ut!

Logga i all ära men gå Fyra K! En förstorbar bild. Jag hade gärna sett jultomten bygga en gamingrigg eller överklockande nissar i verkstaden. Eller grymt sexistisk gaming-tomte-tema med urringat och en massa vapen.

Blästrar de formen (verktygen) lär de få denna matta yta.

Skrivet av Söderbäck:

N... nä...

Vad är det där för glansig plast? Av alla renderingar så har den matta eller iaf halvmatta ytan sett så rätt ut.

Vem sa att det var plast? Latex!

Nä, jag tror han har helt fel!

Utvecklingen går mot streamingbaserade spel, molntjänster, datorn hemma kommer bli en "klient", vem kommer behöva ha en stor kraftfull burk? Tv'n ersätter gamingskärmarna, fjärrkontroll i stället för konsoll, kanske konsoll och dator blir ett, samt hänger bakom tv'n, röst styrt, inbyggt i väggen. Högtalare i taket.

Kan någon översätta till svenska!

Vad betyder detta i praktiken, praktiska exempel? 0,001% bättre svarstid?

@TMG: Har ett MSI GeForce GTX 1080 Gaming X 8G + MSI SLI HB Bridge, riktigt bra pris dessutom.