Inlägg

Inlägg som Rapidact har skrivit i forumet
Av Rapidact

Herman Miller Aeron rekommenderas, väldigt skön för rumpa och rygg.

Av Rapidact

Jag har Sveriges bästa täckning, någon som vill byta lägenhet med mig? Skulle inte tro det...

Av Rapidact
Skrivet av LordOfError:

Bor 6mil från Skellefteå in en by som heter Innansjön, vår täckning på gården är noll med undantag för sporadiska tillfällen.
enda alternativet hemma är WIFI samtal.

Ja, jag är glad för dig!

Av Rapidact
Skrivet av Petterk:

Nu kommer det låta lite elakt, men förväntar du dig att foliehattsmätare kommer visa utsändningseffekt? Nej självklart inte, och jag tror inte det är något att diskutera om någon så tror på deras mätare och ingen här trodde nog på historien om telefonen.

Jag förstår att mina erfarenheter och de observationer jag delade kan verka ovanliga eller svåra att tro på för vissa. Det är viktigt att poängtera att RF (Radiofrekvens)-mätare används brett inom flera vetenskapliga och tekniska fält för att mäta exponering för elektromagnetiska fält. De är erkända verktyg som kan ge konkreta data om strålningsnivåer, vilket understryker att mina observationer är baserade på konkreta data, inte spekulation. Jag har tillgång till ett par vad vi kan kalla amatör-mätare, där den dyraste kostar ca 20 000, de ska vara kalibrerade och anses vara exakta i låga nivåer. Jag önskar jag hade råd med en Narda-mätare som kostar ca 400 000 kr. Kan någon här ordna en riktig mätning som visar den exakta utsändningseffekten är det välkommet, jag tror det kommer bli väldigt relevant inom en snar framtid när dessa hälsorisker börjar bli mer kända och erkända.

Incidenten med telefonen, hur otrolig den än låter, är en verklig erfarenhet som belyser riskerna med kraftfull strålning i hemmet. Jag syftar inte till att skapa panik utan att öka medvetenheten och uppmuntra till försiktig användning och ytterligare granskning av våra enheter. Låt oss förbli öppna för diskussion och visa respekt för varandras perspektiv. Se det som en förorening av vår närmiljö som vi behöver ha koll på.

Jag kan ordna videoinspelningar, där jag (med andra) demonstrerar detta med en mängd olika WIFI produkter i hemmet, speciellt C2 och C3 från Tele2 som inte går att stänga av WIFI-funktionen på. Det finns mängder av sådana enheter idag och de strålar fast de ska vara avslagna. Jag ska se om jag kan låna en riktig "håll käften" Narda-mätare som kostar några hundra tusen kronor för uppgiften.

Av Rapidact
Skrivet av flukke:

Om du menar 3 000 000 mikrowatt = 3W så är det visserligen utanför specen på den kontinuerliga effekten

Orkar knappt läsa det du skrev. Du försöker göra en höna av en fjäder. Min dotter hade telefonen för nära, hennes bakgrundbild på hennes iPhone 13 pro blev förstörd, Hon fick starta om telefonen och byta bakgrundsbild. Det tar ca 30 sekunder (C2/C3) innan den börjar sända vid omstart (om jag minns rätt), kanske nån puls i början, så jag förstår att du inte fick något problem med din telefon. Det är en skitprodukt Tele2 har, de borde återkalla C2 och C3 omgående.

Av Rapidact
Skrivet av SEALen:

Har försökt med detta men det funkar inte helt ut. Den verkar döda 2,4GHz bandet men på 5GHz bandet har den kvar en kanal med dolt ssid som syns då man gör en kanalscanning med WiFi analyser appen.
Verkar inte gå ansluta dock men det är ju onödigt att den skickar ut signal som sagt.

De borde återkalla produkterna. Alla konsumenter borde anmäla Tele2 till konsumentverket.

Av Rapidact

BeyerDynamic DT 990 pro (halvöppen)
BeyerDynamic DT 770 pro (sluten)

SSL 2+ audiointerface

Av Rapidact
Skrivet av Kilroy:

Och du upprepar så många rena felaktigheter, som det där att du trodde att det var först på mitten av 90-talet som man kom på att rökning var farligt. Vid det laget hade vi vetenskapligt vetat att rökning var farligt i över 100 år.

Det var ett felaktigt påstående om något! Läkarna såg ett klart samband att de som rökte hade större risk att få lungcancer redan vid 1920, men det skulle dröja ca 40-50 år till innan vetenskapen kunde se det, sedan att bevisa mekanismen bakom tog minst lika lång tid till. Det finns någon slags övertro på vetenskapen som gör mig lite rädd här? Förstår du inte att denna tröghet i "systemet" gör att det är försent att agera? Det finns så många exempel i historien där vetenskapen sagt något vara säkert, så har de senare fått stå vid skampålen. Måste vi ta upp de exemplen?

Läste också något raljerande om starkströmskablar "Kan du t.ex. förklara hur du förstår skillnaden mellan joniserande och icke-joniserande strålning istället?"

Men snälla? Ett stort antal epidemiologiska studier visade tidigt på en överrisk för leukemi hos barn med förhöjda magnetfält i sin bostad. Det var alltså omöjligt att blunda för att t ex de barn som bodde nära elkraftledningar som fick leukemi hade ett klart samband. Vad blev det rekommenderade säkerhetsavståndet i Sverige? Att bo minst 400-600 meter ifrån? Ändå vill fortfarande sådana figurer som Maria Feychting inte riktigt "vetenskapligt" erkänna det.

Man kan lätt missbruka vetenskapens principer till att vara målvakt åt industrin, man kan åka jorden runt som forskare, bo fint, äta gott, bli placerad i WHO (som nu även Maria Feychting gör). Jag ser hur de arbetar. Jag ser bjudresorna de får, jag ser anslagen. De som gör de starkaste uttalanden har också de starkaste intressena och medlen bakom sig. Är inte det oroande om något? Det råder en falsk balans, det är bara en liten grupp forskare som kidnappat frågan och det finns mängder av studier som visar att detta är skadligt redan idag.

Vi har sjukdomsfallen som inte går att förklara, de finns i mängder i samhället och de ökar hastigt, parallellt med EMF-strålningen.

Det är så lätt att raljera över saker och ting. Men jag säger Er, folk far illa just nu.

Jag har högst personlig erfarenhet av detta, eftersom en basstation 22 meter från mitt hem gav mig kraftiga symtom nästan omgående och skadade mig. Idag jag träffar mängder av andra drabbade. Bor du t ex framför en basstation - då är du sjuk och svårt skadad. Nu kommer det in i hemmen, WIFI 7 där de försöker maxa allt - det är inte hälsosamt! Jag tål t ex inte WIFI längre, det sticker, jag svullnar och kliar mig blodig. Ta mitt råd, försök koppla upp er med fiber, använd ethernet-kablar, ha inte WIFI-router nära er kropp eller i samma rum ens, stäng av dem på natten. Vad har ni att förlora? Lyssna på mig - eller vänta ca 50 år tills sådana som är köpta av industrin erkänner det.

Av Rapidact
Av Rapidact
Skrivet av Söderbäck:

With all due respect. Jag lovar dig att karolinska institutet har en helt annan nivå av akademiskt förtroende än strålskyddstiftelsen ;). Det är ganska olika nivå av vetenskapligt förtroende mellan de två.
Strålskyddsstiftelsens utlåtanden citeras inte särskilt mycket som en relevant grund i akademiska texter eller som forskningsunderlag. Det gäller däremot för karolinska.

Det lilla jag vet är att Maria Feychting är Socionom i grunden, föga imponerande, sedan har hon byggt vidare på det med lite kurser och varit Anders Ahlbom skyddsling, han var forskare på KI och tog henne under sina vingar. Så vi kan säga att hon halka in på ett bananskal

Hennes mentor Anders Ahlbom var med om en skandal, hans bror visade sig vara lobbyist åt telekomindustrin i Bryssel, därav försvann han från rampljuset och Maria Feychting klev fram.

Mona har riktig akademisk bakgrund, det hör man lätt på henne när hon talar, jag är otroligt tacksam för den insats hon gör och jag vet att hon kommer få upprättelse i efterhand. Detta vi diskuterar är en av vår tids största vetenskapliga skandaler. Det är fruktansvärt många människor som far illa just nu.

Av Rapidact
Skrivet av Söderbäck:

En långtidsstudie från exempelvis karolinska har en helt annan vetenskaplig tyngd på området.

Det var rätt enkelt att ta reda på att så inte var fallet.

Av Rapidact
Skrivet av LASER KENNETH:

Så du menar att korruption inte är möjligt inom svenska institut?
Det var ingen härskarteknik, jag tyckte genuint att du verkade arg.

Paolo Macchiarini var också en hyllad professor på KI Vi alla vet hur det gick.

Av Rapidact
Skrivet av LASER KENNETH:

Det måste vara så enkelt att leva i en fantasivärld där allting antingen är svart eller vitt.
Inga företag ljuger, korruption existerar inte, dom onda och illvilliga är bara dom som människorna i tv pekar ut.
Alla politiker talar sanning, Aftonbladets bantningstips på löpsedlarna är våra bästa dietråd osv :'D

Ja, många av dessa företag som förekommit i denna tråd är korruptionsdömda, de har väl fått böta miljardbelopp? Hur gick det? Tack för påminnelsen.

Och våra cancerregister över hjärntumörer som de älskar att referera till har en underrapportering:

https://newsvoice.se/2019/01/167-okning-av-antalet-patienter-...

Vid kontakt med Socialstyrelsens cancerregister har artikelförfattaren fått beskedet att registret över hjärntumörer är underrapporterat beroende på att de tumörer som inte undersökts av patolog och fått en för cancerregistret nödvändig diagnoskod inte rapporteras in.

2011 intervjuade Strålskyddsstiftelsen, Åsa Klint vid Socialstyrelsen. Åsa Klint hade några år tidigare granskat registrets tillförlitlighet och redovisat att underrapporteringen var betydande för hjärntumörer av denna anledning.

Detta faktum utnyttjar sådana som Maria Feychting, att referera till underrapporterade register för att ge ett sken av att "inget hänt". När allt talar för att allt fler drabbas, eftersom det är fler som vårdas för det.

Ge like på denna! Den visar hur korruptionen går till.

Av Rapidact

Någon skrev? "Om så vore fallet skulle det visat sig naturligt med mängder av sjukdomsfall överallt i samhället som ökat i takt med mobiltelefonins utbredning."

Ja, det börjar synas tydligt i statistiken, men det är inte första gången det sker.

Det händer intressanta hopp i folkhälso-statistiken i samband med mobilteknikens utveckling, det ska jag visa.

Först hade vi ett drös personer som påstår sig haft post-covid, samtidigt som 5G byggdes ut. (förtjänar en tråd för sig - jag har träffat så många som tror sig vara drabbade av post-covid, när det sedan visat sig att de varit kraftigt exponerade framför basstationer).

Elin Lindsäter, psykolog och forskare vid Karolinska institutet och Region Stockholm intervjuades i en pod av aftonbladet här om dagen.

https://www.aftonbladet.se/podcasts/episode/366962

Det pågår en dramatisk ökning och förändring i sjukskrivningar för utmattningssyndrom. Nu börjar t o m allt yngre åldersgrupper drabbas mellan 20-40 år. De söker fortfarande ingen riktig fysisk förklaringsmodell annat än hormoner/klimakteriet - något som verkligen inte förändrats de senaste 1000 åren.

Men det är faktiskt EMF-strålningen som förändrats mest i vår närmiljö, speciellt senaste åren, ingen tycks vilja se eller söka den förklaringen? Men ändå finns sambanden där.

Det som ses som signaler på utmattningssyndrom är följande: Upplevt en hög stressnivå över tid, kanske de har tryck över bröstet, känner sig spänd i kroppen, tankarna snurrar, man har svårt att sova på nätterna, om det fortsätter över längre tid - flera veckor, då märker man att man börjar glömma bort saker, göra misstag som man inte är van att göra, andra kanske märker att de tappar humöret snabbare. Närmare till tårar, känslosvallningar och aggressionsutbrott.
Svårt att tänka, komma ihåg saker. Ihållande mental och fysisk trötthet. Klarar inte sociala sammanhang, drar sig undan. Försöker ta tag i saker i hemmet men kommer inte riktigt i hamn, lyckas inte göra det på det sätt man är van med.

I min värld låter det här väldigt mycket att det speglar det som rapporteras av personer boende nära mobilmaster.

Enligt boken "Kampen om sjukfrånvaron" definierades 1974 utbrändhet som känslomässig utmattning, empatibortfall och låg prestationsförmåga.

Begreppet har sedan vidgats och omformats och numera innefattar det sömnsvårigheter, koncentrationssvårigheter, minnesproblem, irritabilitet, trötthet, yrsel, med mera.
Exakt samma symtom som boende nära mobilmaster lider av. 1997, när GSM byggdes ut i Sverige, ökade sjukskrivningarna i Sverige. Många blev sjukskrivna för utmattningssyndrom. Sen skyllde vissa på att de sjukskrivna fuskade.

1997 – A curious year in Sweden - ett hopp i statistiken:
https://www.researchgate.net/publication/277845710_1997_-_A_c...

Halterna av serotonin, melatonin, oxytocin och testosteron ökade medan halten av kortisol minskade hos försökspersoner som under två månader sov i en säng som var avskärmad från elektromagnetiska fält

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35864547/

Jag skulle bli mycket förvånad om det inte skulle finnas ett samband. Serotonin, melatonin är nästan grundläggande för många folksjukdomar som härjar i landet de senaste årtiondet.

Nästan 100 000 barn står i kö till BUP. Det visar Barnombudsmannens senaste årsrapport. Det är en ökning med 80 procent på några år och de regionala skillnaderna är stora.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/unga-mar-allt-samre-100-00...

Att svenska barn och unga mår allt sämre är ett välkänt problem. De senaste tio åren har antalet barn som tar antidepressiv medicin ökat med 190 procent – ett faktum som kritiserats av FN:s barnrättskommitté.

Jag kan se ett samband med den otroliga EMF-ökning denna grupp exponerats av. Dags att börja se vad det är som faktiskt förändrats i samhället senaste årtionden och börja på riktigt koppla samman ett och annat.

Av Rapidact
Skrivet av Thomas:

Strålskyddsstiftelsen är en anti-vetenskaplig stiftelse som bland annat vunnit VoFs ärofyllda pris Årets Förvillare 2013.

Det där bör ses mer som en merit. Igen är det några som går industrins intressen till mötes...

Av Rapidact

Detta är ett klassiskt skolboksexempel på forskning där alla varningssignaler bör blinka och ringa!

Karolinska Institutets pressmeddelande står felaktigt att forskarna inte har intressekonflikter. Dessutom är det vilseledande att skriva att studien finansierades av Vinnova. Studien finansierades av Ericsson, Telia Sonera och Telenor. Vinnova tecknade ett sk "brandväggsavtal" för att man sedan kan hävda att pengarna inte gått direkt från industrin till forskningen.

Det är redan avslöjat av Ny Teknik för många år sedan att industrin kringgick avtalet. Kontakt togs direkt mellan telekombolagen och Anders Ahlbom, forskare på KI som är Maria Feychtings mentor och kollega. Det är väl känt att forskning som finansieras av berörd industri har en stark tendens till att visa för industrin fördelaktiga resultat:

https://www.nyteknik.se/nyheter/stralforskare-kringgar-avtale...

Deltagarna i Norden bjöds in utifrån abonnentlistor från mobilföretagen. Det jag tror är att man därmed missat alla som har företagsabonnemang. De är svåra att koppla till en enskild person. Personer med företagsabonnemang tenderar att prata mer i telefon och de kanske använder sina privata telefoner mindre. Om nu personer som pratar mer i mobilen har fler fall av hjärntumörer så syns detta inte i statistiken. Därmed kan det se ut som att de som i studien använder sina telefoner minst i själva verket använder dem mest. På så vis kan man trolla bort ett antal fall av hjärntumörer från gruppen som använder sina telefoner mest. Denna metodik kan leda till missvisande resultat om mobilanvändning och hjärntumörrisker, vilket kan ge en skev bild av den verkliga användningen och dess potentiella hälsorisker.

Telekomfinansierad forskning kastar en skugga över flera publicerade studier av Maria Feychting och Joachim Schuz, de två första författarna av den publicerade studien, här har vi en tidigare studie där de anklagas för att ha manipulerat risken för hjärntumörer hos barn som använder mobiltelefoner. Denna studie, också finansierad av mobilindustrin, ifrågasätts ytterligare genom en artikel:

https://www.svt.se/opinion/karolinska-institutet-manipulerade...

Maria Feychtings tidigare roll som vice ordförande för ICNIRP, den privata organisationen som bestämt skyhöga gränsvärden till mobilindustrins fördel, de är hårt kritiserade för att vara ett litet självrefererande nätverk av ett fåtal forskare, där de kategoriskt feltolkar andras forskning och mestadels refererar till sin egen, undergräver ytterligare trovärdigheten i deras riktlinjer. Läs själva en granskning:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35751553/

I slutet av 1990-talet antog FCC och ICNIRP gränsvärden för exponering av radiofrekvent strålning för att skydda allmänheten och arbetare från negativa effekter av RFR. Dessa gränser baserades på resultat från beteendestudier genomförda på 1980-talet som involverade exponeringar på 40–60 minuter på 5 apor och 8 råttor, och sedan tillämpades godtyckliga säkerhetsfaktorer på en tydlig tröskelspecifik absorptionstakt (SAR) på 4 W/kg. Gränserna baserades också på två stora antaganden: alla biologiska effekter berodde på överdriven vävnadsvärme och inga effekter skulle inträffa under den antagna tröskel-SAR, samt tolv antaganden som inte specificerades av vare sig FCC eller ICNIRP.

Jag har utsatts för en ca 10-del av deras godkända referensvärde i mitt hem, jag har inte kunnat bo hemma på över 1,5 år och jag svullnar upp direkt vid exponering i de nivåerna och får hjärtrusningar som varar i timmar. Inte ens industrin litar på deras referensvärde utan har antagit en "driftzon" på 20 meter framför basstationer där de rekommenderar att de stängs av - om någon ska arbeta framför dem - det säger allt! De litar inte ens själva på referensvärdet. Det finns alltså ingen riktig forskning som visar att det är säkert, ändå har de godkänt det. Svenska strålsäkerhetsmyndigheten var helt svarslösa och kunde inte presentera en enda studie som visade att det var ofarligt, i ett program jag var med i.

https://open.spotify.com/episode/5vI0vMDqB1t0vha2JObJ4S

Det finns nu mängder av studier som visar att detta är biologiskt skadligt redan vid låga nivåer.

Sverige, liksom andra EU-länder, bör därför noggrant överväga vetenskaplig mångfald och oberoende i antagandet av exponeringsgränser för elektromagnetisk strålning. Det är avgörande att nationella riktlinjer grundas på en omfattande och oberoende översyn av forskningen av parter som inte är tätt knutna till industrin, inklusive studier som utmanar eller erbjuder alternativa synvinklar till ICNIRPs slutsatser. Engagemang av ett brett spektrum av experter är nödvändigt för att återspegla en balanserad förståelse av den vetenskapliga litteraturen i folkhälsopolitiken.

Media spelar en avgörande roll i att öka medvetenheten om de potentiella riskerna med elektromagnetisk strålning och att hålla organisationer som ICNIRP ansvariga. Genom objektiv rapportering och granskning av forskning från ett brett spektrum av källor kan media stimulera vetenskaplig debatt och påverka policyutvecklingen till skydd för folkhälsan. Stay tuned! Det kommer mera, frågan är inte avgjord - långt ifrån avgjord.

Av Rapidact

Det här var inga goda nyheter. Jag kommer satsa på ethernet-sladdar och switchar. Struntar i WIFI helt.

Av Rapidact

Jag har ett helt hem med Philips Hue som jag vill göra mig av med. Önska det fanns ett stort lager med äkta glödlampor någonstans? Går det att få tag på?

Av Rapidact
Skrivet av Jygge:

Ett litet problem 2 och 3G håller på att monteras ner nu men 4G är i drift än

Kör tills det tar stop

Av Rapidact

För den riktigt batteri-snåle, går det också att stänga av mobildata-trafik när man är på språng, det är en inställning i mobilnät, du kan ändå ta emot samtal och sms och den fungerar som en gammal telefon.

Det går även reglera dataläge till låg dataförbrukning (iPhone), då drar den inte igång en massa uppdateringar i bakgrunden.