Inlägg

Inlägg som huxflux har skrivit i forumet
Av huxflux
Skrivet av twit:

Vad hände egentligen i skrivarbranschen för att tillverkare skall tycka illa dolt lureri och hymmel är en sansad marknadsstrategi?

Bläckstrålebranchen har sett likadan ut sen början av 2000 talet. Ofta säljer man skrivaren till självkostnadspris eller med viss förlust för att sen ta igen i färgpatroner.
Med den bakgrunden förstår jag HP, för marknaden fungerar så och de troligtvis inte kan konkurrera med högre priser på skrivaren.

Av huxflux
Skrivet av AMB:

CTF är för mig endast Q2
vi hade claner /ligor...

Unreal ....pffftt

kom igen

CTF Face, det var livet. Och Unreal Tournament självklart

Av huxflux

Svider i plånkan och Jen-Hsun skrattar säkert hela vägen till banken. Barnen har fått ärva mina bra kort och jag har fått ärva deras kort så suttit nu drygt 2 år med en gtx 1060.
Upplever att UT2004 flyter på lite bättre och verkar till och med klara av att ha OBS igång samtidigt!

Av huxflux

Min resa började 1999. En jobbkompis tog med UT99 demo till jobbet. Jag har vagt minne av att voodoo2 fanns redan men det senaste var Nvidia Riva TNT. Och av en händelse jobbade jag i en datorbutik som lånade ut dator till hemmet, förutom grafikkortet som ju inte riktigt föll i facket för arbetsverktyg så den fick jag pröjsa själv.
Nu var ju nästan allt klart för mig att äga världen med mina skills förutom att internet var 56k så man fick förvänta sig minst 100 ping på servrarna.
På den vägen är det, spelar fortfarande ut2004 med min sunkiga gtx 1060. Den är tillräckligt bra för spelet men inte för att streama över obs.

Av huxflux
Skrivet av Viita:

Det är den röda ljudporten på baksidan du använder för ljudet?

https://i.imgur.com/HN2DQT5.png

Är ljudportarna i frontpanelen ansluta på moderkortet? Om ja, börja med att koppla ur dessa.

Istället för att använda "Configure", kontrollera inställningarna under "Properties" för den valda enheten i "Sounds"-panelen. (Kontrollera samtliga flikar.)

Kontrollera även inställningen under fliken "Communications" i "Sounds"-panelen, prova ändra till "Do nothing".

Tyvärr ingen skillnad.
- Frontpanelen är urkopplad på moderkortet
- Communications "Do nothing"
- Enhancements är inaktiverade

Jag tror allt det här är onormalt beteende, utifrån det jag läst från er har jag nog inte missa nåt. Troligtvis lika bra att blåsa om datorn, det var några år sen.

Av huxflux
Skrivet av Viita:

Det är den röda ljudporten på baksidan du använder för ljudet?

https://i.imgur.com/HN2DQT5.png

Är ljudportarna i frontpanelen ansluta på moderkortet? Om ja, börja med att koppla ur dessa.

Jo, de är nog inkopplade. Bra tips, ska koppla ur dom och se vad det har för effekt!

Av huxflux
Skrivet av Rouge of Darkness:

hur pass tungdrivna lurar har du ?

generellt på inbyggda realtek chipet (ganska säker på att MSI kör med realtek ljudchip iaf) på moderkortet och vad det nu är som sitter i din skärm som översätter den digitala signalen till analogt brukar ha speciellt kraftfull förstärkning och lurar över 32-50ohm brukar kunna lida av ganska låg volym pga det.

Har provat med 2 hörlurar. Enligt internet så ser impendansen ut enligt nedan:
Sennheiser HD25 ii, 75 Ohm.
Pioneer DJ - HDJ-X10 Black, 32 Ohm.

Jag upplever att Pioneer spelar lägre, vilket ju är lite märkligt, borde väl vara tvärtom?
Kopplade in en högtalare med egen förstärkare, då kan jag maxa volymen gått och väl, men det är nog dålig test pga den egna förstärkaren.

Skrivet av Nozomi:

Mina på 150ohm drivs av internt temporärt och jag är tvungen att köra på 15% volym.

Har ts satt interna som primär.
Har ts satt de som hörlurar om det går? Ibland blir det knas om de står som speakers.

Det går inte att ställa in som hörlurar för Nvidia audio. Finns det något workaround?

Av huxflux
Skrivet av headphoneninja:

Du är helt hundra att du kopplar in i rätt port på moderkortet? Så du inte kopplar in i line-out när du kör ljud till headphone-porten eller tvärtom? Du vet sån där enkel miss om det är dåligt färgkodat på baksidan.

Jo, kollat i manualen och det sitter rätt.
Dessutom blir ljudkällan utgråad om man kopplar ur högtalare/hörlurar så den känner av att det sitter ljudenhet inkopplat.
Jag har också provat koppla in i fronten och det är samma effekt, den känner av att det sitter ljudenhet och kan spela mot den men inget ljud.

Skrivet av Viita:

Öppna startmenyn och skriv " mmsys.cpl " eller kör det via "kör-ruta" (Winkey+R).
Kontrollera att rätt enhet för ljud är vald.

Sedan rekommenderar jag, om du inte redan gjort, installera mjukvaran för det interna ljudkortet från MSI:s sida för extra inställningsmöjligheter.

Ingen skillnad.

- Kört troubleshooter.
- Provat 2 hörlurar och en högtalare med egen förstärkare
- Avinstallerat drivers. Installerat Windows egna från Windows update. Avinstallerat och installerat Realtek audio.
- Stängt av alla andra ljudkällor (tex Nvidias) i enhetshanteraren.
- Kollat igenom bios, det är aktiverat för HD audio och hittar inget annat med audio.

Av huxflux

Inget ljud från internt ljudkort

LÅNG Historia:
Jag har dom senaste 15 åren använt en Asus Xonar Essence STX pci-e ljudkort men haft lite problem med microlag i UT2004.
Så i söndags tänkte jag sätta mig in i problemet och kopplade ur ljudkortet som ett första steg. Slog på interna ljudkortet på min MSI Mortar Titanium b450m men får inget ljud ut från hörlurarna. Windows visar att den spelar ljud.
Allt är uppdaterat, avinstallerat osv. Har i princip damsugit internet för att hitta lösning men jag kan inte klura ut det.
Känner mig som ett noob som inte kan få ett internt ljudkort att fungera.

Nu är det ju inte slut här.

Såå jag började utreda lite mer, Nvidia kommer ju med audio out via grafikkortet, hittade ett ljud-jack bak på min skärm. Kopplade in och ställde in ljudet och visst kommer det ljud men det är alldeles för låg volym. Jag har slagit på ljudet till max på skärmen, program och i Windows men får inte upp ljudet tillräckligt.

Här skulle jag normalt ge upp och jacka in mitt gamla ljudkort men i måndags gick fibern ner för mig. De har inte fått igång det än så grannen var snäll och lånade sin 4g modem till mig. Rotade fram ett gammalt wifi nätverkskort med pci-e stöd och pluggade in den så nu har jag internet, segt? - Ja. Men jag skriver ju på sweclockers så bättre än inget. Problemet är bara att jag hade endast en pci-e plats vilket gör att jag inte kan koppla tillbaka min pålitliga Xonar Essence.

Några tips hur jag kan få det perfekta ljudet från min dator?

Kortad version:
- Inget ljud från interna ljudkortet på en MSI Mortar Titanium b450m, men Windows indikerar att ljud kommer ut.
- Alldeles för låg volym med ljud från Displayport till skärmens ljud utgång.

Av huxflux
Skrivet av mihon:

Windows 12?
Känns som Windows 11 släpptes nyligen och alla jag känner använder Windows 10 fortfarande.
Och nu snackas det som nästa version... Tur jag inte använder Windows längre.

Kör du Debian 1.0?

Av huxflux
Skrivet av Ozzed:

Sant. Ja vad ska man göra då? Testa är väl alltid bra men känns ju aldrig bra att bli mer eller mindre beroende av en produkt som hux flux kan försvinna rött vad det är.

I och med att jag blev omnämnd ser jag väl anledning att kommentera detta.
Jag förstår Googles affärsmässiga beslut vid nedläggningar. Finns det låg efterfrågan för något så avslutar man projekten och går vidare till något annat.

Av huxflux
Skrivet av mrTLU:

Så, kontakten till inspelningsutrustningen slits mer om du inte behöver röra den? Mm. Jag tänker mig att är adaptern som blir hanterad och därmed slits. Inspelningsutrustningens kontakt kommer, i allafall i min värld, att mest hänga och slänga. Risken för skada ser jag då mest i att klämma den i en byrålåda, motsvarande.

Eftersom inspelningsutrustningens sladd kan vara statisk så kan man till- och med fästa den i något, tex på bordet så att den inte rör sig och därmed minskar på slitage.

Av huxflux
Skrivet av Molotov:

Carmack började på Oculus året innan Meta (då Facebook) köpte Oculus, så det låter lite struntprat från din sida.
Sen är det ju inte som att han jobbat med Facebook (social median), men jag antar väll att det är det sk "FOLK" ser bara. 🤷‍♂️

Vid sådana här tillfällen saknar jag nedtummen. Inte till dig men personen som du svarade till som avsikligt sprider missinformation.

Av huxflux
Skrivet av cyklonen:

Är ju bara att försöka torka av/suga upp det som sitter där. Det viktigaste är att det inte sitter nåt kvar som bryggar två kontaktytor. Fast inte ens det är ett problem om det råkar vara så att alla plupparna tillhör jord, för de är nog alla sammanlänkade ändå. Här är ett exempel från Intels generation 8/9, där "VSS", svarta rutor, är jordkontakter. Som du ser finns det massvis av dem, och de sitter i ett rutmönster på vissa ställen, så det är inte helt osannolikt att alla tre på din är jord. Jag tror dessutom att processorn klarar även bortfallet av några jordkontakter om det kniper. Det är värre med pluskontakter ("VCC") och helt katastrof om det är signalkontakter (allt annat). Jag har tyvärr inte hittat nån "karta" för 13000-seriens processorer.

<Uppladdad bildlänk>

jag tror själv på klämteorin, när allting sitter ihoptryckt så sker en bättre kontakt, så jag skulle inte göra något alls om det inte felar.

Av huxflux

Min Brother laserskrivare från 2003 är den äldsta kringutrustningen till min dator. Nu skriver jag inte ut extremt mycket, men om man ska se till antal år i bruk så kan jag ha bytt toner 2 eller 3 gånger så måste den nog vara mer hållbar.
Skrivhuvudet till färgpatronerna till bläckstråleskrivare har ju en tendens att torka efter ett tag så man måste hålla på att rengöra tills halva patronen är tom. Tycker också att bläckstråleskrivare har historiskt hållit en undermålig kvalité, sålts till ett lågt pris men förtjänsten för tillverkarna har legat på dyra färgpatroner istället.

Edit:Jag tror inte Epson menar att lasertoner är lika med kärnbränslestavar. Det är ett affärsmässigt beslut utifrån att de tjänar bättre på att sälja bläckstråleskrivare än laserskrivare, troligtvis eftersom laserskrivare är mer hållbara.

Av huxflux
Skrivet av PlogarN97:

Nja, du dubbelklickar på shift för att få capslock på en iphone

Ahaa, dubbelklickade nog för långsamt eftersom jag inte lyckades igår men lyckas idag. Bra tips

Av huxflux

I LISTAN FÖR ONÖDIGT VETANDE: PÅ EN IPHONE MÅSTE MAN HÅLLA IN CAPS FÖR ATT BEHÅLLA STORA BOKSTÄVER, MEN DET ÄR PÅ SÄTT OCH VIS FUSK EFTERSOM FUNKTIONEN BETER SIG SOM SHIFT PÅ ETT VANLIGT TANGENTBORD.

Av huxflux

Gammal klan-polare här. Ja, kom och nöt lite UT2004 med oss. Många som man stött på genom åren säger att det är en grym FPS och svårt att finna något liknande. Orealistiska vapen och kartor kombinerat med högt tempo kan ju inte slå fel.

Det finns fortfarande aktiva servrar, ibland kanske för aktiva pga mängden spelare. Men vi vill lägga fokus på att möta svenska spelare på svensk server.

Discord: https://discord.gg/MfSwDGuZwf

Av huxflux

Troligtvis har du råkat ut för detta: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1672112-blockera-bedra...
Dvs att ditt telefonnummer har blivit spoofad och används för att ringa folk. Har för mig att det är indier som gör spoofningen.
Osäker om du kan göra något åt det men hör med din telefonoperatör.

Av huxflux
Skrivet av Jink:

Truecaller! Tillsammans rapporterar vi bedragare, så slipper vi dem i större utsträckning!

Problemet är att det är legit nummer. De ringer med andra svenskars telefonnummer.