Inlägg

Inlägg som huxflux har skrivit i forumet
Av huxflux

ryssen@fornamn.nu

Av huxflux
Skrivet av snajk:

När sådana saker händer brukar jag, om möjligt, döda Explorer.exe från task manager och sen starta det igen via kör.

I w11 så har dom fått med en Restart funktion, kör man den återställer den även ikonerna vid klockan, vilket brukade vara en issue tidigare.

Av huxflux
Skrivet av EntropyQ3:

Macintoshdatorer har ALDRIG använts av studerande i Sverige, offentlig budget för undervisningsmaterial har inte tillåtit sånt.
De fick däremot tidigt genomslag hos flera seniora forskare på min forskningsinstutition! De var vana vid kommandorader, och Mac:arnas grafiska interface, och något år senare, laserskrivare, var en revolution och gigantisk förbättring.

Vi hade en Mac i vår skola. Vi använde den för att skriva uppsatts, lägga till bilder osv. Jag tror jag kan ha gått i 8:an eller 9:an, så ca 1992-1993. Har behållit uppsatsen som handlade om kärnkraft.

Av huxflux

Jag har gjort detta i en lägenhet. Varför jag valde ta bort den gamla mattan var för att lägenheten var rökskadad (förra ägaren hade rökt där dom senaste 30+ åren). Jag ville bli av med all lukt av en gammal matta som kan sippra igenom parketten.
Även om du kan få loss plastmattan ganska hyffsat så finns fortfarande limmet kvar, där använde jag en golvskrapa. Det är ett ganska slitsamt arbete men med hög motivation kan man klara av det på en/två dagar (beroende på kvm osv).

Ang verktyg så kan det vara värt att köpa några stycken lite olika, jag hade kanske 2-3 olika med lite olika effekt. En av dom upplevde jag funkade smidigast.

Här är ett exempel på golvskrapa: https://www.biltema.se/bygg/farg/maleriverktyg/fargskrapor/go...

Av huxflux

Italo Disco och klippa tånaglarna på altanen.

Av huxflux

Hm jag ser 6 minnesplatser på vänster sida och 7 på högersida, plus kanten av en 8:e. Så 14 eller fler minnesplatser?

Av huxflux

Nu tänker jag några år framåt här, småbarn kan vara väldigt rörliga och det kan vara svårt att fånga ögonblicket om man behöver lägga tid på att hitta de rätta inställningarna. Det är lättare att i ögonblicket ta fram mobilkameran och knäppa några bilder eller varför inte video så man har något levande som man kan titta på och visa när barnet är större

Jag har en systemkamera men är ingen systemkamera specialist, finns säkert folk här som kan få till rätt inställningar snabbt, vilket kräver mycket övning.

Av huxflux
Skrivet av Durkadur:

Gamingtofflor utan RGB?! Skamligt!

Kommer i v2

Skrivet av Molotov:

Kansle skulle funka för VR gaming där man står upp.
Men bra för stillasittande gaming framför en skärm, trams.

Där kan det vara bra att de uppgraderas med stålhätta för eventuella kantstötningar.

Av huxflux
Skrivet av Dinkefing:

Kan man stämma eller starta åtal mot de som la ner åtalet? Något luktar begraven hund här! Och skulle AMD någonsin få dessa pengar eller skulle dessa pengar ha tillkommit till någon bötesfond eller liknande?

Vad jag minns så gick AMD plus något år där efter tack vare utbetalningen av bötesbeloppet. Kan ha varit kring Bulldozer lanseringen.

Av huxflux
Skrivet av anon242437:

Lol ändå kul att jämföra med kort som inte kan rendera i RTX. Min Volvo S60 går för övrigt ca 180 km/h snabbare än grannens (tokhavererade) Saab

Min Audi kan färdas i nära på tusen kilometer i timmen, om man tappar den från ett flygplan.
Jämförelsen haltar med Nvidias jämförelse men är minst lika dum.

Av huxflux
Skrivet av Jacob:

Inget Olé dolé doff här inte. Svaret är alltid Cap.

Enda som tycks saknas är aluminium, eller är den inbäddad i kepsen?

Av huxflux

Annonsen är avslutad

Av huxflux

GTX 1060 (3GB)

GTX 1060 (3GB).
Ingen mineing. Suttit i sonens speldator framtills att han skaffade nytt.

Vad jag kunnat googla fram utifrån serienumret: EVGA GTX 1060 3GB GDDR5 Nvidia GeForce Video Graphics Card 288-2N438-001A8

Läs hela annonsen här

Av huxflux

Perfekt med mörkt tema. När de ändå håller på kan de inte slänga med autosparfunktion samt flikar?

Edit: orkar inte använda feedback-knappen som kommit till och hoppas MS också läser Swec..

Av huxflux

Det är upp till varje köpare av grafikkort att avgöra vad de vill göra med sitt kort, tex använda det till att minea.

Av huxflux

Efter att ha rådfrågat sambon, utan att kunna utläsa mer än framsidan så säger flaskan vilket märke, vilket även står högst upp på flaskan "floating market brand". Utöver märket på thailändska så står det sockerdricka utan mer specifikt. Eventuellt pga bilden skulle det kunna handla om utvunnen socker från kokos. Men det går inte att svara specifikt vad den innehåller från det vi kunde se på videon.
Vad vi kan erfara så innehåller den inte Durian. Ursäkta för killgissningen.

Edit: det föjljde visst mer utredning. Sambon hittade innehållet, jordgubb, fruktjuice och apelsin.

Av huxflux
Skrivet av Meantek:

Skälet att durian inte är välkommet på flygplan är att det luktar ond bråd död, inte att det smakar illa.

Har inte sagt något annat.

Av huxflux

Min gissning utifrån era reaktioner så innehåller läsken troligtvis Durian. En frukt som man inte ens får ta in på ett flygplan av förklarliga skäl
Smakat Durian-glass nån gång och pallade inte, men thailändare älskar Durian.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9a/Durio_kutej_...

Av huxflux

Jag förstår dom som vill att läsk ska innehålla socker och att det kan upplevas som artificiellt.
För mig personligen, har inte druckigt mycket läsk som vuxen, innan jag började lägga på ett par kilo och ändå var sugen på en läsk så var det otänkbart med sockerfria alternativen. Tänkte att jag aldrig aldrig skulle vänja mig. Några kilo till så har jag nu gått över till Pepsi Max, det är helt ok dryck och funkar bra de eftermiddagar som jag har en matkoma med underliggande sömnbrist. Kaffe får en att bara bli snurrig på eftermiddagarna.

I princip tycker jag att det är upp till brukaren att avgöra vad som behagar dom och det är inte tillverkarens ansvar att se till folkhälsan. Men antagligen är det ingen som tänker på att det är "fakesocker" om 5 år.

Av huxflux
Skrivet av medbor:

Låter jättebra i teorin, men jag som utvecklare kan inte sitta och vänta en vecka på varje ny mjukvara eller uppdatering jag behöver installera

Det finns tyvärr alltid undantag och saker som faller mellan stolarna

Spontant är nog en stor bov i dramat att de allra flesta jobbar reaktivt och väntar tills de fått anmälan om problem. Det man vill är ju att vara proaktiv och hitta problem innan någon anann gör det. Men det funkar inte ekonomiskt inom de flesta brancher

Först och främst ska man aldrig köra som admin på datorn. Ett steg i rätt riktning är att ha ett separat konto med local admin behörigheter för arbeten som kräver local admin.

Om man vill utveckla det tänket framåt har Truesec nåt som heter Laps Web UI. De användare som emellanåt behöver admin på sin dator hämtar local admin lösenordet när det behövs.
https://www.truesec.com/hub/blog/introducing-laps-web-ui