Inlägg

Inlägg som huxflux har skrivit i forumet
Av huxflux

Jag förstår inte riktigt den sista meningen

Skrivet av artikel:

Då Samsung Display endast säljer panelerna till moderbolaget och andra tillverkare nämns ingenting om prisnivåer.

Säljer dom paneler till endast moderbolaget, eller till alla eller till vissa specifika tillverkare?

Av huxflux
Skrivet av anon185723:

Facebook presenterar stolt PETS för alla små djur. PETS ska köras lokalt på varje enhet och bevaka allt som görs. Pets sätter din integritet först och skickar bara den mest lönsamaste informationen om dig till Facebook. På så sätt så minskar Facebook information om dig som är olönsam och spar miljoner i serverhårdvara.

De säger en sak men gör alltid tvärtom. Typiskt lögnare som ska känna pengar på andras bekostnad. Ingen heder alls, må de brinna i helvetet.

Alltid när det kommer på tal om integritet så tror jag faktiskt tvärtom än vad ca 90% av swec medlemmar verkar göra. Jag tror de vill samla mindre data (pga tex gdpr och att det finns användare som upplever det som stötande) men fortsätta ge riktad reklam. Problemet är bara hur det ska gå till.
Dom har ingen intresse över vad Ove i Onsala gör på vardagarna. De vill bara kunna tjäna pengar på sina användare. Det är hela deras affärsstrategi.

Av huxflux
Skrivet av Nikodemous:

"Enligt Chang leder försök att börja om med kretstillverkning i nuläget bara till ökade kostnader och riskerar minska utvecklingstakten på den tillverkningstekniska fronten. "

Ja, i nuläget ja. Det tog ju intel ett x antal år innan deras xe-grafikkort blev/blir klart nu kommer säljas i höst/vinter. Tro sjutton att det "i nuläget" bara ökar kostnaden (förhoppningsvis får intel tillbala sina pengar för sin satsning då konkurrens gynnar oss konsumenter).

Den mer intressanta delen är hurpass dyrt/billigt det blir för oss konsumenter om 5-10 år. Oavsett så vill nog ingen här att alla ägg läggs i samma korg borta i Asien ifall ekonomiska/politiska störningar uppstår såsom corona tex.

Samtidigt missar du nämna den hypotes som han vill föra fram. Nämligen att den tillverkningstekniska fronten tar skada med flera aktörer. Låter det rimligt? Ja kanske kortsiktigt, det kan väl hända att det finns många kretsar i omlopp men långsiktigt vill ju tillverkare köpa det som har bäst kvalitét/bäst prestanda till lägst pris, så om ingen vill halka efter gäller ju fortsätta utveckla produkterna.

Det är lite udda, han är grundare till TSCM och kan slänga ur lite vad han känner utan att det riktigt verkar vara förankrat med verkligheten varje gång. Speciellt när det saknas fördjupning i resonemangen som han vill föra. Det är väl det som får slagsida på hela hans argument och gör det väldigt svårt för någon annan att förstå något annat än att han är partisk.

Av huxflux

Asus Evergreen 9000

Av huxflux
Skrivet av jehuty:

Inga dick pics? Jag är besviken.

Google är din vän

Av huxflux

Snyggt!

Av huxflux
Skrivet av AxxT:

Detta måste bara testas!

EDIT... WTF nVidia only... ****

Fractal R6 Blackout TG - Gigabyte Aorus Gaming 7 - 9700K Stock / H115i Pro - 4x8 Vengeance 3200 Pro RGB - 6700XT RedDevil - WD Black nVme 256GB OS-PRG - Crucial MX500 1TB x 2 (RAID0) - 8TB HDD - SteelS Apex 7+Razer Viper Ultimate - Creative BlasterX G6 + Beyerdynamic MMX300 - AOC 34" CU34G2X
*SERVER: HP MicroServer Gen8 - Xeon E3-1220L V2 - 16GB - 4x4TB* - PLEX - PiHole
*MOBIL: OnePlus 7 Pro 256/8*

Av huxflux
Skrivet av Ozzed:

Hur var det nu. Miners förstör inte marknaden för gamers och det är fel att ställa grupp mot grupp och jag är bara dum? Funny how that didn't work out.

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen, och det lär tyvärr inte bli sista gången:

DESSA SATANS MINERS!

Dessa satans gamers som roffar åt sig alla grafikkort. Vill ha bättre fördelning på grafikkortsförsäljningen, nån typ av pass, tex ett bitcoinkonto som bevis för att få köpa ett grafikkort.

Av huxflux

@Sh4d0wfi3nd och @Chrisj

Tack för era poängteringar. Jag håller med, vet inte riktigt vad jag tänkte där en stund, åren rullar i rasande takt
Skulle TV:n vara körd så finns det ju en bra anledning på att titta på den nya 75" standarden

Av huxflux

TV:n brann till - säkringen gick - reklamation?

Hej,

Jag köpte en 65 tums LG TV från Elgiganten 2017. De senaste månaderna har det kommit en ruta på TV:n där LG erbjuder gratis byte av "nätdel" på TV:n pga ett produktionsfel på vissa TV:n av den modell jag har.

Skrivet av LG:

Although the overheating issue set out above may only occur on a few models and not all the Target Models, LGE has decided to offer the free power board replacement service to the Target Models for the benefit of the customers.

Därför har jag inte heller agerat. Men igår satt sonen och spelade Xbox och då brann det till bakom TV:n, det började lukta bränt. Säkringen gick. Vi kopplade ur TV:n och bytte säkring.

Läste någonstans i forumet att Elgiganten erbjuder 2 års garanti och 3 års reklamationsrätt om det är ett produktionsfel.

Det jag funderar på, nåt har ju kortslutit i TV:n, troligtvis i nätdelen då, och det kan ju ha lett till följdfel och senare huvudvärk.
Så nu är jag tveksam till att bara få nätdelen utbytt.

Är det upp till mig att avgöra om jag vill ha en reparationsåtgärd eller kan jag hänvisa till att det är ett produktionsfel på TV:n och utnyttja reklamationsrätten?

Här är hänvisningen till produktionsfelet: https://www.lg.com/sg/support/announcements-detail/SGNTC20200...

Av huxflux
Skrivet av Karen Dunn:

Epic wants us to be Android, but we don’t want to be. And our consumers don’t want that either. They want the choice.

Som kund har jag inte blivit tillfrågad och jag håller inte med.

Av huxflux

Det jag inte riktigt förstår är att typ bara nån vecka sen kunde man läsa om vattenbristen som drabbade TSMC:s tillverkning. Och nu vill de starta tillverkning i USA-öken. Behövs vattnet bara i vissa typer av tillverkning?
Skulle gärna läsa någon större bra reportage om kretsbristen, hur det hänger ihop från gruvan till tillverkningsprocessen. Länka gärna om nån har nåt sånt att rekommendera

Av huxflux
Skrivet av Söderbäck:

Komplext värre.
Alltså vad det är man får för de 8 miljarderna. Intel kan göra kretsar - som passar de egna orderböckerna fast i europa för de pengarna då eller?
Eller är en del av produktionen reserverad... EU? EU beställer ju inte kretsar själva ;).
Kanske företag i EU kan få beställa kretsar? Ja fast det är det inget problem med riktigt. Företag i Europa kan beställa kretsar från asien redan. Problemet är väl snarare underkapacitet - för alla i nuläget. Fanns kapaciteten - om så i taiwan till 100% så hade troligen inte frågan varit uppe just nu.

Rimligen låter det väl som att man snarare vill bygga upp industrin - och få igång underleverantörer och ingenjörer på det här spåret så att det finns knowhow i EU på området generellt.
Kanske är det bästa sättet att få igång ett produktionslyft på den här fronten.

Jag vet inte. Väldans svårt område alltså.

Lägg därtill att det ska vara lönsamt. Vi har komponentbrist nu, hur det ser ut 2030 är väldigt svårt att sia om. Om tex TSMC får igång sin produktion på allvar så sitter kanske Europa på dyrare kretsar som inget företag vill köpa i och med att det är billigare köpa det else where..
Men ju mer digitaliserade samhällena blir så kan vi nog förvänta oss att det kommer fortsätta vara ett stort behov av komponenter så det kanske man inte behöver oroa sig för.

Av huxflux
Skrivet av aggrocult:

Ah, Comhem. I tidernas begynnelse ägdes bolaget av Televerket(Telia), men av konkurrensskäl avyttrades bolaget till EQT för den sorgliga köpeskillingen 2,6 miljarder svenska pistoler. Två år senare såldes bolaget vidare med en skön vinst på över 7 miljarder som resultat, helt i linje med andra affärer där det offentliga göder privata intressen.

Det känns bra att skiten kommit till vägs ände.

Hette dom inte Chello till en början? Eller kan det ha varit så att Chello blev uppköpt av Comhem?

Av huxflux

Jag är ingen expert på BSODs, dom kan vara rätt knepiga hitta orsaken till. Jag skulle tro dom två vanligaste orsakerna till blåskärmar är drivrutiner, eller hårdvara, sen eventuellt också mjukvara, men i och med att du precis ominstallerat datorn så känns det ju inte som det hunnit komma på nåt skräp.

Ibland kan felkoden man får ge någon ledtråd så det är säkert bra om du beskriver den. Förutom det så finns det verktyg som man kan använda för att undersöka vad som hände precis innan datorn kraschade.
Googla på tex "blue screen software analyzer" så hittar du olika verktyg, om inte nån här har nån bra att rekommendera. Dom ska inte kosta nåt.

Av huxflux

Vad är det första man gör när en teknisk pryl inte gör det den ska? Fram med foten och sparka lite på den för att se om den lever

https://i.imgur.com/scJffHP.png

Av huxflux
Skrivet av dpom86:

Finns det något extremt bra argument här som flyger mig över huvudet? Eller är amerikanska rättssalar att likställa med en lekstuga för twitter aktivister?

Nog är det lekstuga. Som i kongressen när senatorer förhör vittnen.

Av huxflux
Skrivet av Allexz:

Hur och vilken data går via användare?
Sparas allt som visas i min webbläsare i en tempmapp och sedan laddar upp samma information till randomanvändare? Hur skiljer brave på privat data och icke privat? Hur bekräftas att datan är aktuell på alla noder? Finns ju väldigt många frågor och jag ser inga svar i artikeln.

Följdfråga, visst innebär det även högre upload när andra surfar på ens cacheade data?
Datorprestandan räcker ju till bra tycker jag till alla möjliga webbläsare men upload är det ju rätt begränsat med hos Comhem..

Av huxflux
Skrivet av B.Linder:

Dagen det finns en plåtnicklas som knallar iväg med tvättkorgen, kommer tillbaka med kläderna rena och vikta, lägger in dom i garderoben och sen går och tömmer diskmaskinen, handdiskar plåtar och fixar mig en macka efteråt ska jag överväga saken.

Det där påminner väldigt mycket den klassiska "du gör ju aldrig nånting hemma, jag tar hand om dina X varje dag" som en del förhållanden lider av. Frågan är hur intelligenta vi ska tillåta robotarna bli för att inte hamna i samma diskussioner med dom.

Av huxflux
Skrivet av danka:

Nu måste jag skriva av mig. Här bokar jag tid för hemkörning av paket (i den korta tidsslotten 10:30-16:30) istället för att välja att hämta ut det något tidigare, pga Corona och att tja, jag har ju betalat för denna frakt. Paketet är adresserat till mig, mitt namn står i porten, mitt namn står på dörren, husnumret står på huset. Jag har ringklocka på dörren och går runt med telefon på mig. Posten har namn, telefonnummer och portkod.

... OCH SEN KOMMER DET: "... inte anträffbar... hämtas imorgon efter 16:00...". Jag hinner springa ner tre trappor och ut, där jag en bit bort ser en skåpbil tillhörandes posten. Den gör världens sämsta vändning (backa ut i fyrfilig väg, någon?) och rejsar sen iväg på bussvägen.

Attityden "du var ju inte anträffbar lilla vän" skapar inte mindre frustration - hur skulle jag ha lyckats fånga denna leverans? Stått nere i porten i 6h med en håv?

Edit: Det har fungerat ganska bra med samma typ av leveranser förut, trots nybyggt och lite märkligt område. Men sedan i höstas har det varit sluttande plan. Öppna och skadade försändelser, och sen hamnat på den här nivån med hemleverans.

Jag vet inte hur det är numera men det där var standard för postnord ca 5-6 år sen. Råkade alltid ut för samma sak och fick hämta från deras företagscenter som låg nånstans ute i vischan. Kanske finns det några gamlingar kvar som kör samma stil än?

Vågar inte säga hur jag upplever dom idag, brukar hämta från butik/utlämningsställe.

Edit: ja, förutom har hänt ett par gånger när jag beställt från utomlands så försvinner leveransen i Sverige. Det är ju lite drygt. Förlorat pengar på det.