Inlägg

Inlägg som huxflux har skrivit i forumet
Av huxflux
Skrivet av medbor:

Förvånad att läsa något positivt om FB angående användares data detta årtionde.

Känns som att funktionen de marknadsförde mest är en tunn slöja för att få in så mycket personlig/biometrisk data som möjligt. Undrar vad som händer med programmen och AI som de tränat upp med ’nästan en miljard människors’ data...

Det går även att tänka på annat sätt också. Finns möjligheten/pengarna att skapa ny teknik och komma med nya funktioner, innovera, så är dom flesta av sweclockers medlemmar med på det. Tex skulle en undersökning här kunna slå fast att man får gärna innovera, så länge det är ett nytt grafikkort varje år.
Men när det kommer till funktioner som rör den personliga integriteten så ringer varningsklockorna för de flesta. De upplever, trots att de totalt håller sig borta från den typen av plattformar, att det gränsar till vad de kan gå med på enligt deras egna preferenser.

Personligen är jag ganska billig på det sättet. Jag bryr mig inte riktigt. Less på folk som viftar med konspirationshatten direkt när nåt nytt dyker upp. Ja dom tjänar mycket mer pengar på mig än jag tjänar på dom men det är så den här världen funkar. Vi använder funktioner, någon tjänar pengar på det. Lev med det, eller använd det inte.

Av huxflux
Skrivet av Kenneth:

To be fair så kollade jag inte på hela videon, men kunde snabbt konstatera att det var längre än 2 sekunder.

Det bästa kommer i slutet där en mental bild skapas i deras huvud vad det liknar

Av huxflux
Skrivet av JonasT:

Ni verkar lite ofokuserade.

Skrivet av Kenneth:

Ni har tid att se på videon men inte vara med på videon?

https://media.giphy.com/media/kPtv3UIPrv36cjxqLs/giphy.gif

Av huxflux
Skrivet av Elakekocken:

Nu är inte jag en PT.

Innan var jag expert på att skjuta på grejer, jag ställde mig bara frågan; varför?

Varför går jag inte och tränar? - för jag orkar inte.
Varför orkar jag inte? - för att jag har ingen energi.
Varför har jag ingen energi? - för att jag äter fel, snusar och tränar inte.
Varför börjar jag inte träna, äta bättre och sluta snusa, vill jag inte orka? - jo det är klart jag vill.
Varför går du inte upp nu då? - jo jag går nu.

Fördelarna vinner över nackdelarna även om nackdelarna är den enkla vägen.

Fördelen med träning är att den blir plättlätt med tiden - men man får ju aldrig veta det om man inte är comitted liksom… svårt att förklara… men ställer jag frågan varför till mig själv så mynnar det alltid ut i samma svar. Man mår så fruktansvärt mycket bättre av träning, det går inte att förklara, det måste upplevas för att man ska förstå…

Bra poänger, jag resonerar ungefär likadant. Man kan säga att det urartade sig 2020 med hemarbetsplats. Det gick ibland nästan en hel vecka innan jag gick ut för att handa mat. Hade dåligt med energi (vilket jag till viss del fortfarande har av anledningar). För egen del har den viktigaste steget varit att börja röra på mig mer.

Jag ställer inte frågan om jag vill gå ut och springa. Det finns alltid anledningar och ursäkter jag kan hitta på för att slippa göra det. Istället resonerar jag "jag vill inte men jag gör det ändå". Utan att fundera mer på det tar jag på mig löparskorna och går ut och springer. Efteråt känns det så mycket bättre, istället för att vara slö hela eftermiddagen så är jag pigg och fokuserad.

Man ska se på träning på liknande sätt som med mat. Man behöver äta varje dag för att orka, man behöver även röra på sig för att orka.

Av huxflux

Tycker synd om dom som behöver stå ute med bilen på gatorna. Extra jobbigt om man kommer hem något senare än alla andra och ofta ett helvete att hitta en plats.
Jag har nog betalat tiotusentals kronor till parkeringsbolag i Stockholm. Av den enkla anledningen att jag är ganska glömsk. Brukade åka kollektivt till jobbet och onsdagar skulle bilarna flytta till andra sidan vägen, så ja det glömde man ju ofta bort. Sen självklart var det ju alltid ont om platser så det fanns ingenstans att parkera. Men nu med eget garage är problemet löst. Slipper stressfaktorn med att hitta en parkeringsplats och har betalat exakt 0 kr i böter sedan 2017.

Av huxflux
Skrivet av Beginner:

Bra. Då vet jag en iallafall.

Tittade förr på en hel del Youtubers som efter ett tag började samla på sig subscribers och det händer snudd på alltid att de blir "stora" helt plötsligt. Patreon, skänk pengar osv. Sen börjar de visa sponsrade klipp om utrustning de fått, spelnycklar de fått sig tillsända. Ofc alltid med att det är det bästa spelet hittills och det säger de "utan att tänka på att det är sponsrat utan det är sant" sen återkommer de aldrig till spelet i fråga......

Hehe streamar ofta när jag ändå sitter framför datorn och lirar så folk som inte lirat UT2004 på ett tag kan se hur actionpackat och roligt det fortfarande är. Ja, med det sagt så byter jag inte spel så ofta

Av huxflux
Skrivet av Beginner:

Jo. Håller med. Synd, inget kul att titta på Twitch längre. Pengar, pengar och pengar. Känns som just ingen lirar, t.ex, bara för att det är kul längre. Likaså med Youtube.

Jag gör det.

Av huxflux
Skrivet av Arikeln:

Uppdatering 18:00: I ett officiellt uttalande på Twitter bekräftar Twitch att ett intrång ägt rum, men att de ännu inte vet hur omfattande incidenten är. De arbetar just nu på att ta reda på exakt vad de illasinnade attackerarna kommit över och lovar uppdatera användare så snart som möjligt.

Vi vet ju hur omfattande det är. Läckan finns ju ute på nätet för alla att ta del av.

Bytt mina uppgifter, streamkey osv. Men i och med att de helt verkar ha blivit tagna i sängen kanske man ska göra det igen, efter att intrånget är täppt. Nu riskerar man ju bara att offentliggöra sina uppgifter på nytt.

Av huxflux
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag vågar inte titta, tänk om det händer något hemsk som en blåskärm dyker upp. Ni borde varna att barn under 45år bör ha med sin mamma eller pappa i sällskap ifall man får se ett otäckt felmeddelande.

Blåskärm behöver du inte oroa dig för. Microsoft har bytt BSOD:en till en.. ja BSOD. Black Screen of Death!

För att undkomma pinsamheter under live streaming sades det, efter BSOD incidenten som Gates drabbades av, att Microsoft gick över till att ha en skärmswitch. Någon satt helt enkelt och klickade på samma saker som Gates på en annan dator och skulle det dyka upp en BSOD så var de redo att switcha över.
Nu är det ju lång tid sen så kan komma ihåg fel, men det kan ju vara ett tips till redaktionen.

Av huxflux

Ja såg ju lite intressant ut.
1. Så länge Apple vägrar castning via Chromecast så spelar det ingen roll hur mycket pengar de lägger på en serie/film. Jag kommer inte använda mitt 1 års gratisabbonnemang ändå och självklart inte fortsätta som en betalande kund efteråt. Samtidigt betyder jag inget till Apple så de skiter i totalt vad jag tycker så det är upp till andra.
2. Gillar inte att alla spretar åt sitt eget håll. Vi har Netflix. Fucking larvigt med 10 bolag som all gör en fånig serie för att försöka fånga abonnenter för livstid. Skit på er.

Av huxflux

Tumregel är att inte göra mer än det man behöver i registret. Speciellt om man inte riktigt vet vad man gör. Man kan få en del udda problem om man meckar för mycket.
I ditt fall skulle jag inte göra något mer då problemet är löst.

Av huxflux
Skrivet av mrqaffe:

Och vad är riskerna med detta då, stor miljöpåverkan och dåliga arbetsvillkor ?

För Eskilstuna - Stockholm tror jag det handlar om förtur på bandet för att få in beställningen in i en lastbil/lastbilar som kommer gå på eftermiddagen ändå.
Ren spekulation då, men det är väl det de kan tjäna på utan att behöva utöka med fler lastbilar.

Av huxflux

Jag klickade nog fel. Valde Next Gen men jag menar dom nya filmerna.
Rent historiskt, har det väl i själen alltid varit Star Wars, men det är en ganska ledsam franschice numera så jag har väl kommit fram till att bra film/serie är inte bundet till ett koncept utan man får ta det som det är. Som Nvidia vs AMD, som Techno vs Trance. Eller som House vs Italo.
Är det bra så är det bra. Vet dock inte vad röstningsalternativet är för dom nya Star Trek filmerna.

Av huxflux

Kan vara värt att nämna att det är vettigt att dra ut strömmen till de flesta apparater när man åker bort en längre stund. Har ju åskat en hel del och en del utrustning kan ta skada.

Av huxflux

Jag förstår inte riktigt den sista meningen

Skrivet av artikel:

Då Samsung Display endast säljer panelerna till moderbolaget och andra tillverkare nämns ingenting om prisnivåer.

Säljer dom paneler till endast moderbolaget, eller till alla eller till vissa specifika tillverkare?

Av huxflux
Skrivet av anon185723:

Facebook presenterar stolt PETS för alla små djur. PETS ska köras lokalt på varje enhet och bevaka allt som görs. Pets sätter din integritet först och skickar bara den mest lönsamaste informationen om dig till Facebook. På så sätt så minskar Facebook information om dig som är olönsam och spar miljoner i serverhårdvara.

De säger en sak men gör alltid tvärtom. Typiskt lögnare som ska känna pengar på andras bekostnad. Ingen heder alls, må de brinna i helvetet.

Alltid när det kommer på tal om integritet så tror jag faktiskt tvärtom än vad ca 90% av swec medlemmar verkar göra. Jag tror de vill samla mindre data (pga tex gdpr och att det finns användare som upplever det som stötande) men fortsätta ge riktad reklam. Problemet är bara hur det ska gå till.
Dom har ingen intresse över vad Ove i Onsala gör på vardagarna. De vill bara kunna tjäna pengar på sina användare. Det är hela deras affärsstrategi.

Av huxflux
Skrivet av Nikodemous:

"Enligt Chang leder försök att börja om med kretstillverkning i nuläget bara till ökade kostnader och riskerar minska utvecklingstakten på den tillverkningstekniska fronten. "

Ja, i nuläget ja. Det tog ju intel ett x antal år innan deras xe-grafikkort blev/blir klart nu kommer säljas i höst/vinter. Tro sjutton att det "i nuläget" bara ökar kostnaden (förhoppningsvis får intel tillbala sina pengar för sin satsning då konkurrens gynnar oss konsumenter).

Den mer intressanta delen är hurpass dyrt/billigt det blir för oss konsumenter om 5-10 år. Oavsett så vill nog ingen här att alla ägg läggs i samma korg borta i Asien ifall ekonomiska/politiska störningar uppstår såsom corona tex.

Samtidigt missar du nämna den hypotes som han vill föra fram. Nämligen att den tillverkningstekniska fronten tar skada med flera aktörer. Låter det rimligt? Ja kanske kortsiktigt, det kan väl hända att det finns många kretsar i omlopp men långsiktigt vill ju tillverkare köpa det som har bäst kvalitét/bäst prestanda till lägst pris, så om ingen vill halka efter gäller ju fortsätta utveckla produkterna.

Det är lite udda, han är grundare till TSCM och kan slänga ur lite vad han känner utan att det riktigt verkar vara förankrat med verkligheten varje gång. Speciellt när det saknas fördjupning i resonemangen som han vill föra. Det är väl det som får slagsida på hela hans argument och gör det väldigt svårt för någon annan att förstå något annat än att han är partisk.

Av huxflux

Asus Evergreen 9000

Av huxflux
Skrivet av jehuty:

Inga dick pics? Jag är besviken.

Google är din vän

Av huxflux

Snyggt!