Inlägg

Inlägg som huxflux har skrivit i forumet
Av huxflux

Jag antar det är möjligt, tex att PostNord får mer betalt för levererad paket än vad de skulle få från konkurrent.

Av huxflux
Skrivet av Tempel:

Och nått mot översvämmning.

Jag är lite på samma spår, tänker på ordspråket ”lägg inte alla ägg i samma korg”. Räcker med en naturkatastrof eller något annat stort, tex krig med Nordkorea så kan det till sig väldigt illa.

Samtidigt förstår jag ju, all kunskap finns ju på plats redan och de kan väl sin hemmamarknad bäst och tryggar arbetstillfällen till staten.

Av huxflux
Skrivet av Naki:

Behöver två enklare hänglås inför hösten för att under dagtid låsa ett klädskåp. Såg att Abus har ett par olika Twin-pack där samma nycklar fungerar till båda låsen. Men jag blev lite fundersam, dels verkar det finnas 65/40 och 65ib/40 i mässing där skillnaden så vitt jag sett är att ib har en bygel i härdat stål. Sedan finns det även en 64ti/40 i titan.
Enligt Abus har alla tre nivå 5 så är det då någon skillnad eller är det mest estetiskt?

Jag vet inte svaret på din fråga men här är video när alla 3 blir öppnade:
https://www.youtube.com/watch?v=qQ7aG8VbXvE
https://www.youtube.com/watch?v=ZmOF9L_m7TY
https://youtu.be/4tneeb0wIdo?t=255

Av huxflux
Citat:

The new version of Microsoft Edge gives users full control over importing personal data from the legacy version of Microsoft Edge

Svårt att automatisera installationen om det krävs medgivande av användaren. Ser gärna på möjligheten att kunna automatisera hela processen, inkl andra webbläsare.

Av huxflux
Skrivet av Grumie:

Åtminstone en som håller med mig.
Oj, rent initialt verkar det som att jag hade fel. Jag var så säker på min sak att jag startade denna tråd i rent syfte av att motbevisa.

306/307 just nu .)

Av huxflux
Skrivet av Smasher89:

Hört att italien ska vara bra eller överskattat iomed att de ursprungligen kommer därifrån men inte varit där, så får besöka det någon gång och testa en.

Jag har varit i både Rom och Milano. Jag tror den bästa pizzan går att finna utanför turistkvarteren. Det fungerar i princip på samma sätt överallt i Europa. Vill man äta god mat får man kolla lite utanför där turisterna hänger. Tripadvisor är bra tips till resan.

Godaste pizzan jag åt såg ut som ett vanligt kebabhak, plastbord och stolar i en smal gränd, lite utanför någon turistattraktion i Rom. Var helt perfekt på alla sätt

Av huxflux
Skrivet av Elektroman:

Syntes inte på desktop heller. Det här är allt man ser:
https://i.ibb.co/5c97x6G/s.png
Ingen "releases"-mapp där, av någon konstig anledning.

x64 https://github.com/mpc-hc/mpc-hc/releases/download/1.7.13/MPC...
x86 https://github.com/mpc-hc/mpc-hc/releases/download/1.7.13/MPC...

Av huxflux

Fina speccs. Synd bara att designen på Asus ROG serie inte alls tilltalar mig. Något mer stilrent vore önskvärt.

Av huxflux

Det finns en risk att något bolag konkar och då blir det svårare att få tillbaka pengarna. Jag skulle ligga på.

Av huxflux
Skrivet av ZyntaX:

Hur gör man då när man är sjuk? Åker på plats och smittar alla kollegor, säger att man är sjuk och åker hem?

Man skickar ett mail, sms eller liknande till dom som behöver veta för att meddela att man är sjuk och inte kan närvara.

Av huxflux
Skrivet av havoc:

Är lite kluven vad gäller sjukskrivning/frånvaro via sms, finns fördelar och nackdelar även om jag känner att nackdelarna överväger.

Ser man till TS fall så antar jag att det skedde efter arbetstid och det innebär att även chefen förmodligen också är ledig och då kan jag förstå att ett sms kan känns som ett mindre ingrepp i fritiden.
Men det är också ett sätt undvika direkt dialog och kan därför uppfattas som mindre seriöst, vi skall också tänka på att vi lyssnar på en partsinlaga och saknar övrig historik.
Därmed inte sagt att jag skulle utrycka mig som chefen i fråga, känns minst sagt plumpt.

I grunden är jag negativ till sms kontakt mellan arbetsgivare och arbetstagare men jag har fått börja vänja mig då många (gäller främst yngre) helt enkelt inte svarar i telefon när man ringer.
Tycker att anmälan om sjukfrånvaro om möjiigt skall ske via telefon, sker kontakten endast via sms så försvinner möjligheten att nyansera och det blir lätt svart och vitt.

Jag har nog aldrig sjukanmält mig över telefon. 42 år.
Kanske beror på yrke också.

Edit: jag menar vad ska nyanseras? Arbetsgivaren är kanske inte en läkare (för det mesta), och behöver inte lyssna och avgöra om man är sjuk eller inte. Från arbetsgivarens perspektiv handlar det väl mer om den allmänna välmåendet, dvs att man kollar läget hos personalen att dom mår bra, både hemma och på arbetet. För folk som mår bra jobbar bäst.

Av huxflux

Jag får känslan att det är ordning på dig och du har skött ditt jobb bra i övrigt men nu kom det en gupp på vägen. Tänk om det skulle komma större guppar i framtiden.
Han reflekterar inte över relationen mellan anställdas välmående kontra vad det kan generera till företaget.

Ett hälsosamt företag med bra tillväxt har oftast inte jättehög personalomsättning, för trots att det för dom flesta i första hand handlar om lön så är det även i beräkningen hur man trivs på en arbetsplats. Trivs man inte är det lättare att byta jobb av olika anledningar. Nyanställningar kostar massvis med tid och pengar för ett företag.

Håller man på med attityden "krigare" så kommer folk förr eller senare droppa när det blir svårt att få ihop livet och jobbet till 100% varje dag/året om. Det är extra jobbigt om man som anställd dagligen gör sitt bästa men blir förminskad för saker som inte har någon större effekt för företaget.

Vad han i princip sagt är att du ska vara glad för att ha anställning där och du måste offra mycket för att få vara kvar. Jag skulle inte lämna idag men jag skulle börja fundera på din framtid inom det företaget.

Av huxflux

Alternativ till MXchip för Azure IOT hub?

Hej,

Vi har ett mindre projektet på jobbet för att mäta temperatur, ljudnivå och luftfuktighet för att presentera det i PowerBi. Det mesta är på plats men vi har noterat att temperaturen avviker flera grader från normal temp, även luftfuktigheten är missvisande (men mindre viktigt). Det är ju ett DEV kit så sensorerna är väl kanske inte i värsta prisklassen för att representera verkligheten. Märkte också skillnad när jag bytte strömadapter så man kan väl anta att det är varför det är ett utvecklingskit och inget man ska sälja som en färdig paket.

Har någon tips på liknande lösningar som kör på Arduino där man kan mäta temp och ljudnivå för att sedan skicka det till en Azure IOT hub?
Koden är utvecklad av extern firma så bästa vore om det gick att köra på samma kod, men antar att det kan kräva vissa anpassningar och det skulle väl kanske vara ok, bara vi får rätt mätvärden på kontoret..

MXchippet är av modellen AZ3166.

Av huxflux

Jag har alltid gillat classic design i det mesta. Dom flesta nya layoter numera verkar vilja ge rymd till varje enstaka artikel vilket gör det extremt svårt att få en överblick. Eventuellt kan jag tänka mig en större överblick med mushovring men lite osäkert, antagligen beror det på implementationen, "studsar" sidan kanske det gör det svårare att navigera.

Jag kör iaf helst Prisjakt classic sen jag började med Prisjakt för herrans massa år sen, designmässigt fyller den behoven bättre. Men iPhone appen är värdelös. Känslan jag får är att man slutade utveckla den innan smartphones var i var mans ficka.

edit: ni som var med tidigt, vad hette prisjakt innan det blev prisjakt?

Av huxflux

Härligt, prenumeration på honom.

Av huxflux
Skrivet av Dimestam:

Tusen tack för alla svar i undersökningen!

Vi har fått in så fantastiskt många svar nu att vi kan stänga formuläret och börja analysera resultaten. Tanken är att få fram en överskådlig bild av vilken funktionalitet som medlemmarna tycker är allra viktigast och ta detta vidare till den kommande fokusgruppen, som bistår med kvalitativa synpunkter på samples och prototyper.

Givetvis fritt fram att fortsätta diskutera här i forumet, all feedback uppskattas.

En liten bump för att se inlägget som jag slängde in precis för hur en hörlur ska låta

Av huxflux

Jag har missat det här totalt men det finns några saker som skulle premiera över alla gaming-lurar som finns idag.
1. Balancerade som sennheiser hd 25 2 ii (en av världens mest populäraste dj-lurar)
2. Om det går håll inne ljudet så det inte tjuter över hela hemmet när det låter, så heltäckande kanske premieras, men jag är inte hörlurstillverkare så..
3. ...

Ta andras förslag på bra mikrofon ut. Men ljudet in är det viktigaste, balansen är viktigaste, det behöver inte fuskas med extra bas eller liknande. Bara ge bäst och ärligast ljud så köper alla det (parentes för gaming headset, krävs bra mikrofon).

Av huxflux

Jag gör av med ca 500 kwh varje månad. Bor i radhus med barnfamilj, ständig tvätt/tork, diskning, stor kyl och frys, den egna datorn igång alltid, kidsens är igång en hel del varannan vecka när dom är hos mig.

Av huxflux

Kan inte säga att jag bryr mig så där jättemycket kring börsvärdet. Bara att det är väldigt viktigt att Intel får upp volymerna, eftersom komponentbristen varit enorm på senare tid. Går knappt att få tag på nåt. Gissar att det kommer dröja lite till innan vi ser produkter dyka upp igen från HP, Lenovo, Dell osv.

Av huxflux
Skrivet av The man swe 90:

Han lär inte ha svårt och hitta nytt jobb i alla fall, verkar vara en riktig lirare det där

Ja egentligen, open sourcea allt istället för att förlita på att en person går och löser alla tillverkares problem en efter en