Inlägg

Inlägg som huxflux har skrivit i forumet
Av huxflux

I mitt arbete jobbar jag med att få användarna att gå över till OneDrive. Privat lägger jag massvis med tid på att försöka bli av med OneDrive för min sambo. Den blockerar hennes e-post, varje gång hon startar datorn är det samma visa. OneDrive har synkat och fyllt hennes utrymme i molnet.

MS har gjort det pinigt svårt att bli av med det och istället satsat alla kort på att man ska köpa mer lagring. Affärsmetoden är tyvärr det vi får se mer av i alla dessa molntjänster och vad internet har utvecklats till. Företagen vill ha en del av dina pengar och gör det svårare att opta-ut om man inte är beredd att punga ut.

Av huxflux

Kan passa på att nämna att jag har en stream som är igång sporadiskt. Det kan vara av intresse om du undrar vad UT2004 går ut på år 2023.
Spelar på aktiva servrar när pickupen inte är igång.

https://www.twitch.tv/djhuxflux

Av huxflux

Yes, det kan vara svårt att hitta till en spelserver eftersom Epic la ned master servern ett tag sen. Communityn har byggt upp en ny master server men den behöver konfas i spelet. Hoppa in på discorden så kan vi lösa resten därifrån.

Edit: ja och kom och snacka skit med oss gamla rävar

Av huxflux

Har inte spelat ordlig på ett halvår eller så, idag testade jag
ordlig.se nr 649, 2/6

🟩⬜⬜⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av huxflux
Skrivet av Göteborgaren:

Hur i hvete har en mal tagit sig in i renrummet är för mej en gåta 🤔

Med andra ord maler det dig?

Av huxflux
Skrivet av Homdax:

Jag tror hörna funkar, om man får till storleken. Hade jag haft möjlighet att såga tlll en 3x3 meter skiva hade det nog blivit hörna. Gillar möjligheten till avlastning utan sidobord och att man sitter "inne" i sitt bord lite grann.. gärna stort då alltså.

Letade lite efter nån bild... kanske detta på Newegg.
https://www.newegg.com/p/3EA-008W-00065

Det är så billigt att jag undrar om det är nån vidare kvalitet..

https://c1.neweggimages.com/ProductImageCompressAll1280/B7VES2304240GDJ6U76.jpg

Tanken är god men den behöver vara djupare. Det är bra att kunna vila underarmarna på bordsskivan. Det där kan bli jobbigt i längden för musarm och liknande åkommor.

Av huxflux
Skrivet av Petterk:

Non-sequitur.

Det är hur du uttrycker dina egna tankar det handlar om.

Det du bokstavligen säger är att all ADSL-utrustning (efter din mamma upptäckt problem) bytts ut av Telia, när Telia byter utrustning får du ny strömadapter.

Jag har varit hur tydlig som helst här och att påpeka att du säger att strömadaptern redan bytts ut av Telia är något vettigt.

Jag har inte sagt när utrustningen är utbytt. Jag har sagt att den är utbytt en gång. Problemet kvarstår.
Jag har också skrivit att hon haft otaliga samtal med Telia och att de kommer med förklaringar till varför hon har problem, den senaste av dom är att skicka henne till en Telia butik 50 km från hemmet för att skaffa ett 5g modem som hon inte kan se på TV med.
Nånting säger mig att du inte vill förstå dilemmat. Eller så förstår jag inte vad du vill komma fram till. Du beskrev det iaf inte i inlägget ovan, för i den säger du i princip ingenting. Frågan kvarstår, vad vill du ha sagt? Jag är fortfarande inte tankeläsare..

Av huxflux
Skrivet av Maskaren:

Det är ju inte säkert att det är adaptern som är orsaken bara för att det inte blivit problem nu när en fläkt blåser på den. Det är troligtvis ett Technicolor eller Zyxel modem. Bägge är stora tillverkare och levererar okej hårdvara världen över. Att just Telia ska ha dåliga adaptrar låter konstigt. Om ni måste ha en ny adapter, koppla ur modemet och ring och felanmäl och säg att adaptern inte funkar alls. Ingen skulle ju tveka om att skicka ny adapter eller modem om det är trasigt, men om man ska börja argumentera att adaptern gör att internet går ner när man slår på Tvn så tror dom bara ni är galna.

Tror dom flesta här är på samma våglängd som Telia och alla andra ISPer. Det är en döende plattform som kommer avvecklas inom kort och det är dags att byta. Många ISPer har redan sagt upp alla sina DSL kunder och det går inte teckna tjänsten längre.

Jag tror det ska få samma eller liknande uppsättning av kanaler och funktioner/användning med ett mobilt bredband. Det är ju boxen som sköter det mesta.

Mycket möjligt att det är en av dom modellerna. Sedan hon kom på att blåsa med fläkten på strömadaptern har problemet försvunnit. Det är ett värmeproblem som jag ser det. Vi har kommit fram till att utan fläkt "tiltar" routern när det är varma dagar och tar en bra stund för att komma igång igen. Men det handlar inte om någon saudiarabien värme.

Som sagt är utrustningen utbytt en gång redan med samma problem. Telia har sagt att ledningarna är problemet, de liksom erkänner ett fel, även om den är knasig, ledningarna är ju inte felet om det fungerar från och till. Men hon ska ändå betala fullt pris för något som inte fungerar fullt ut.

Hade det varit något intressant som ett fibermodem kanske det varit annan ljud i källan. Men nu är det ett patetiskt ADSL router som jag av inläggen förstått ska läggas ned och då ska man inte förvänta sig någon service även om man betalar för en tjänst multiplicerat med tusentals människor (jag kanske överdriver här men för sakens skull) som får samma taskiga förklaringar från kundtjänst.

Jag lägger ned med frågeställningarna. Hon har det kämpigt ändå sedan pappa gick bort förra året och ska inte behöva tänka på sån här nonsens nu när fiber ligger runt hörnet. Hon har ju ändå en fläkt blåsande på strömadaptern för att kunna se på TV tills det sker.

Av huxflux
Skrivet av Petterk:

Detta är ganska tydligt. Jag har redan citerat men gör det igen.

I första inlägget #20198023 skriver du följande.

Jag kan se dina citat men du har framledes saknat ordförmåga att uttrycka det du tänker på i skrift. Jag är inte tankeläsare och du kan inte förvänta dig att jag ska kunna gissa mig till vad du är ute efter. Jag ber dig gå tillbaka till första inlägget och läsa igenom allt jag skrivit och sedan återkomma till mig med något vettigt.

Av huxflux
Skrivet av The_St1g:

Japp har jobbat lite med FB men dom ville ha körkort mm och det ville hon inte lämna ut "är en äldre kvinna detta".
Så där fastnade vi lite

Hon är nog skärrad av den tidigare kapningen och vet inte vem hon kan lita på längre. Försök förklara hur saker går till, det är ju faktiskt hon som tagit kontakt med FB som försöker hjälpa henne och inte tvärtom.

Av huxflux
Skrivet av Petterk:

Frågan är om han missar vad han själv skriver?

Ny utrustning betyder ju ny strömadapter.

Nej, vet faktiskt inte vad du syftar på. Jag trodde vi skulle försöka hålla diskussionsnivån på en bra nivå men du borde nog tagga ned själv.

Av huxflux
Skrivet av twit:

Inläggskvaliteten kommer absolut skjuta i höjden och bottfarmerna inte alls visa intresse för detta (:

Många har sagt motsatsen genom åren men jag upplever Reddit som den vänligaste mötesplatsen över hela internet pga hur den fungerar med sin trådade upp- och nedtumme funktion. Allt har ju ett undantag, även Reddit.

Gillar inte tilltaget, för tycker det är bra som den är och vill inte att den ska bli förstörd på samma sätt som andra liknande media när man går och petar på ett fungerande koncept. Nu när även pengar är involverat kan man lika gärna köra alla kommentarer över ChatGPT för den perfekta kommentaren vilket kan bli dödsstöten för att hålla diskussionerna intressanta.

Av huxflux
Skrivet av Petterk:

Telia kräver ingen bindningstid för mobilt bredband. "Bredband via mobilnätet" vill de ha bindningstid på via webben, "Mobilt bredband" har en 12 mån kampanj utan bindningstid när du beställer via webben, men de verkar inte sälja någon vettig router via webben. Via kundtjänst kan det finnas andra alternativ. Bredbandet kan vara från någon annan än tv-leverantören.

Hon har idag inget TV-abonnemang utan en kombinerad tjänst.

Du har inte etablerat att det är strömadaptern som är fel och fungerar när det blåser en fläkt på den så tagga ner med den linjen.

Du skrev inte att hon upptäckte någon lösning nyligen du skrev "Hon upptäckte felet nyligen.". Så ta det lugnt, du kan vara tydligare om du vill ha några svar i tråden.

Ok, jag kan tagga ned.
Inser att jag gjorde ett misstag. Jag är inte ute efter hjälp som framgick av huvudinlägget. Den borde ha hamnat under konsumenträtt.

Av huxflux
Skrivet av friArsenik:

[/quote]

Tror du de kommer att satsa en enda krona på en anläggning som kommer att avvecklas inom en kort framtid?

De kommer att mjölka kunder på pengarna till sista dagen, sedan klipper de linan.

"Tack för allt och välkomen åter" stilen.

Vad jag tror är att ett företag är beroende av dess kunder och den har ett ansvar gentemot sina kunder när de har gjort fel. Till exempel att sälja en trasig tjänst till normal pris är under all kritik.

Men du har nog rätt. Stora företag behöver inte bry sig om sina kunder nämnvärt. Om våra fiberanslutningar ligger nere i en vecka (hände mig i påsk) så är det bara att köpa läget.

Av huxflux
Skrivet av Petterk:

Hjälper inte att du säger tvärt mot dig själv. Ett år är inte nyligen.

Var är din läsförståelse?
Hon har haft problemet i drygt ett år och ringt samtal till Telia som inte kan hjälpa henne. Nyligen upptäckte hon att lösningen är att sätta en fläkt att blåsa på strömadaptern till ADSL-modemet/routern.

Skrivet av Petterk:

Telias TV-box fungerar över internet numera, bara ändra till ett separat TV-abonnemang (ny mottagare behövs säkert), mobila bredbandet kan hon köra utan bindningstid om det ska installera bredband inom 1-2 år.

Ja, hon har Telias TV-box över internet som fungerar dåligt. Vet inte vad du menar med "TV-abonnemang". Över antenn?

Det är bara några månader kvar tills hon ska över till fiber så det är inte värt att skaffa 5g eller liknande eftersom Telia kräver uppbindingstid på ett år, trots att de levererar en trasig tjänst som de tar betalt för, så hon kommer väl köra sin fläktlösning på strömadaptern tills dess.

Av huxflux
Skrivet av DennisOlof:

Eftersom ADSL ska tas bort (det analoga telenätet) så kommer ingen bry sig om att försöka fixa problemet, bolagen struntar i om du har problem så länge du betalar för tjänsten. Det är fritt fram att säga upp det om saker inte fungerar som man önskar. Det är bättre att ta reda på vad hon tittar på vad gäller TV och hur hon tittar. Det kan vara svårare att lösa det problemet jämfört med att bara gå över till 4G för Internet.

@huxflux men visst, hon kan köra vidare med det hon har. Förr eller senare kommer dom klippa tråden. Redan för 2år sedan kom det brev i området (Stockholm) till folk som hade kvar ADSL trots att fiber finns till 95% av alla fastigheterna här. Dom kapade bredband via telenätet och det som finns kvar är fast telefoni men det är bara ett fåtal äldre som använder det, kostar massor av pengar. Dom har telefoni på god vilja från Telia eftersom allt är kablar till telestationen. Andra som bor lite längre bort men har luftledningar har fått gå över till en annan lösning, ledningar och stolpar är borttagna.

Glöm ADSL säger jag, men det är ju bara min åsikt.

Hon ska få fiber i november, vilket blev känt nyligen. Problemen har pågått drygt ett år.

Hon tittar på gammelmedia. Försökt få henne använda Chromecast, Netflix osv men det är inte intressant för henne. Hon föredrar det gamla sättet att se på TV med reklampauser och allt vad det innebär.

Av huxflux
Skrivet av julgranen:

Köp en annan strömadapter då. Kostar ett par hundralappar så märker du om det blir bättre. Är väl värt att avvara om det nu är problemet. Att ligga på att telia ska betala ett par hundralappar är bara mer kostsamt än att klicka hem en själv.

Hon upptäckte felet nyligen. Men ja, får se hur vi kan lösa det, bor 300 km ifrån.

Av huxflux
Skrivet av Petterk:

Vet inte varför du spekulerar om strömadaptrar, förutsätter att Telia tittat på signalerna där och därför hänvisar till byte. Strömadaptern lär inte få jobba hårdare för att hon tittar på tv. Nätet stängs ner snart hur som helst.

Såklart kan den göra det när det är bandbreddskrävande, det kräver mer kräm från routern men när strömadaptern inte kan tillhandahålla krämet störtdyker routern.

Av huxflux
Skrivet av Maskaren:

TV över ADSL käkar mycket av bandbredden. Vad har hon för hastighet när Tvn är avstängd. Tror TVn reserverar 8-10mbit och ligger man under det kanske den överbelastas. Mobilt bredband och en smart TV för att streama kanalerna är nog bättre.

Det är inte så enkelt. I Telia butiken sa dom att det här kommer inte ge dig någon TV, så hon åkte hem förtvivlad.

Av huxflux
Skrivet av DennisOlof:

Har hon ADSL är det dags att börja gå över till 4G / 5G eftersom telenätet håller på att avvecklas. Sist jag såg ett dokument om detta pratades det om 2026 och då ska allt analogt vara borta. Dessutom förlorar hon på att betala så mycket, när Internetanvändningen är mycket liten är det betydligt bättre att använda mobilt bredband.

TV kan man ta via marksänt, eller om man vill parabol.

Fast då kan dom väl lika gärna klippa linan på en gång och säga upp den, istället för att leverera en tjänst som inte är helt fungerande men som de ändå tar betalt fullt pris för.
Dom har väl en underhållskassa att ta ifrån innan bytet har skett.