Inlägg

Inlägg som EoZ har skrivit i forumet
Av EoZ

Tack!

Höll precis på få magsår... Först ser jag att uppdateringarna som jag ville installera startade om linux, upptäckte inte det på en bra stund, det var väl igår jag bad den uppdatera, eller var det i morse?

Så det var ju bara och starta klienten, men då funkar inte startkommandot som jag sparat i anteckningar. Jag hatar kommandon, efter lite blod, svett, misslyckade försök och tårar så fick jag ihop följande och den startar:

cd /home/eoz/folding
./fah6 -smp -verbosity 9

JAAA!

Haha, tur man behärskar linux till fullo. ^^

Av EoZ
Skrivet av Rba:

Kör inte grafikkortet i Linux om du inte gillar problem och huvudvärk, dessutom är det inget fördel (poängmässigt) att köra det i Linux (om du nu får igång det. 'big' i den grafiska klienten är samma som som konsol, eller borde vara det. Det borde gå att kryssa i '-advmethods' i den också, om inte kör den gamla hederliga: http://www.stanford.edu/~friedrim/Folding@home-Win32-GPU_XP-6.... Där kan du dels välja det vid start (som flagga i genvägen) eller i configen.

Du vet när du har nya fina adv-WU till GPUn när dom ökar tempen med ~10C och totalpoängen är 5k, dom heter 7620/7621. Hur övervakar du, med HFM typ?

Uh, oh! Lösning: Stäng inte av datorn.

Hehe, nä då tänker jag inte köra det på linux. Fick minst en sådan på konsollklienten i alla fall, har inte kollat sedan. Ska byta så fort jag är vid datorn och lyckas tajma en färdig WU.

Övervakar med resultatsidan, då vet man vad som i slutändan gills på något vis: http://folding.extremeoverclocking.com/user_summary.php?s=&u=...

En av FAHMON och HFM vet jag inte var bra på hantera bonus. Den andra är jobbig att starta. Då skiter jag i det.

Av EoZ

Jag bytte nyss ut mina högtalare på skrivbordet. Jag ville ha ett par rejäla Dali, men insåg snabbt att jag skulle få lägga mer pengar än jag ville för stunden. Då tänkte jag att då får jag väl välja Dynavoice, folk verkar så himla nöjda med dem och började kika på DM-5. De kom ju bra till i test och folk gillade dem. Men i samma test hittade jag PSB Alpha B1 som var ännu bättre. Prislapp på 2650 kr.

http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=215022

Jag slog till, jag har bara spelat i runt 10 h, men de verkar absolut bra. Ser fram emot att höra dem efter inspelning, men redan nu låter de bra. Mycket lugnt och avslappnande ljud, tror det är en fördel till rock som lätt blir stökigt. Bra tryck för att vara en 5,25", de är helt jämförbara med mina billiga hemmabiofrontar med dubbla 10":are som inte har imponerat för sin storlek, men ok för de var ju inte dyra. Men när samma ljud kommer ur en liten högtalare med bättre respons på trummor, lugnare ljud med bättre diskant och mellanregister så blir det ju något helt annat. Komplettera med sub ger en helt komplett upplevelse, passar grymt bra. Ställ den inte för högt bara, det behövs inte.

Jag ser mig själv som en audiofil, fast det är jag inte. Jag har lyssnat på alldeles för få högtalare för att kunna jämföra med något dyrt. Men när det där lugnet finns som i dyrare högtalare så lär det ju betyda något. De ska ju låta betydligt bättre än B&W 685 som ligger runt 5300 kr, trodde det var en bra högtalare?

Har du möjlighet att lyssna på dem så gör det! Höj diskanten något, jag hade +3 i början och +2 av 10 nu.

De finns på fynda, köpte även SD-pads eller vad det heter - fötter.

Edit: Nu behövs ingen diskant läggas på alls, c:a 20 h inspelning hittills.

Av EoZ
Skrivet av a4magkar:

Gissar på att drivrutinerna för grafikkortet i linux kan vara orsaken, huvudsaken är att du har stabila drivrutiner och att kortet inte klockar ner -- vilket de senaste windowsdrivrutinerna kan orsaka. Min PPD sjönk från 15000 till 900 på kortet när det hände. Hrmpf.
Kör nu bara 266.66.
480 är ganska ooptimalt kort för folding med tanke på strömförbrukningen, det ska kunna ge kring 14 000 - 15 000 ppd med windowsdrivrutiner. Men det kan även 560 ti nå upp till därför att f@h gillar överklockade kort med hög frekvens.

Med stora jobb, menade du advmethods? Kan du köra de jobben stabilt kanske du inte får mer ppd från ditt grafikkort, men Projekt 7620/7621 belastar knappast cpu alls, och med bigadv borde det ge ett antal tusen extra, jämfört med om du foldar vanliga jobb samtidigt på ditt grafikkort.

Jag var tvungen att klocka ned mitt grafikkort lite från 950 till 900 för att få de GPU-WU helt stabila, ppd sjönk från 15100 till 14200 på grafikkortet men eftersom inga jobb längre avbryts så var det värt det.

Grafikkortet kör jag i windows, bör jag köra det i linux istället?

Det klockar inte ned, ligger på GPU: 701 MHz, Minne: 1848 MHz och Shader: 1402 MHz. Antagligen lite fabriksklockat, minns inte alls vad referens är för GTX 480. En idé kan ju vara att byta till en icke beta drivrutin, ifall det skulle vara något.

Strömförbrukningen ser jag som positivt då datorn är min primära värmekälla, knappt någon värme alls på elementet här.

Verkar kanske värt att klocka lite, temperaturerna är det inga problem med.

Med stora jobb menar jag att jag klickade i denna rutan i den grafiska klienten:

"Allow receipts of work assignments and results greater than 10 MB in size. (Note that such work units may have large memory demands.)

Borde ju vara motsvarande -advmethods, eller big som man kan välja i konsollklienten? Jag får samma WU's. Jag har även en konsollklient, där har jag adv-flaggan. Ska testa den nu igen när den är klar och se vad som händer.

Av EoZ

Fixade ubuntu på VM och det var inga större problem och tog rätt arbete direkt, perfekt. 56% nu. Uppskattar arbetstiden till 2d och 11 h.

Men nu ser jag tydligare som jag innan anat är det något som inte står rätt till med grafikkortet. Jag har nyss installerat ett GTX 480 istället för GTS 250. Avinstallerade drivrutinerna och istallerade betadrivrutinen för BF3. Fick även byta till en klient som verkar vara avsedd för fermi, lyckades få en grafisk variant.
1,325p var tredje timme ger det, runt 10600PPD, men tycker inte det brukar landa på soppas i slutändan ändå varje dag.
Lite dåligt va?
Det går på 100%, men det blir ju inte så varmt, men vattenkylning är ju som det är.

Hade först kryssat i stora arbeten, kryssade ur det igår utan framgång. Är det något man behöver tänka på med dessa kort?

Av EoZ

Testa vänd stickproppen i uttaget 180 grader. Jag orkar inte gå in på varför det skulle fungera. Testa bara, på vissa anläggningar har det en marginell skillnad. Idiotförklara mig inte med växelström hit och dit, lägg istället en halvtimme i hififorum för att lista ut vad mitt uttalande grundar sig på.

Skulle vara kul och se om det gör skillnad på ditt känsliga system. Troligen är det väl fel på det, så känsligt ska det ju inte vara. Om du har en metallbaksida på subben och en skruv som sitter i den så kan du fixa en liten kabel med en ringkabelsko i varje ände och sätta mellan där och din dator. Använd fjäderbricka på datorljudet om det är färg där, använd gärna en metalliskt ren skruv för att gardera dig.

Av EoZ
Skrivet av Dando:

Tips på datorljud då?!?!?!?!?

och extern transformator

Du får åka till en hemelektronikfirma, typ Siba och Elgiganten och kika vilka som har en extern transformator från början, det vet inte jag. Brukar väl inte vara något man skriver ut på nätet.

Det finns väl inte jättemånga som har en extern transformator som lämnar 12 V, så du får välja därefter.
24 V går bra med, men då får du seriekoppla två batterier. Men 12 V eller 24 V har ingen betydelse för ljudet. Se vad du hittar.

Av EoZ

Köp ett datorljud med extern transformator som det står 12 v ut på. Då kan du mäta polariteten och sedan koppla ett MC-batteri där. Kommer låta bäst för pengen med din kunskap. Utseendet fixar raggarull, raggarmatta eller vad heter sådan tunnhårig limefärgad matta? Fluff?

Av EoZ

Du måste ta isär den helt. Maskera ventilationshål kan du glömma. Blir bättre att göra det riktigt, annars får man leva med lite färgkladd i hörnen osv, blir inte kul att leva med. Många skärmar är lätta att ta isär, i alla fall lite äldre. Lycka till!

Köp BRA klarlack. Åk till colorama eller liknande och köp en burk för 300 kr+. Finns ju tvåkomponent med i en dubbelburk, ännu bättre!

Av EoZ

Öppna och kolla jästa kondensatorer. Hittar du inget, släng skiten direkt.

Av EoZ

Var problemet innan bytet? Dags för ominstallation eller bara nya drivrutiner?

Av EoZ

Ni som kör sommarspolarvätska, glöm inte spola ur den i tid innan den fryser och förstör saker och ting.

Testade sådan sommarspolarvätska i år, använder det inte mycket, en halv behållare sedan i sommras någon gång. Biltemas testade jag, det var ingen höjdare alls. Tvättar dåligt med högsta rekommenderade dos och verkar slita mer på lack än vanlig. Min torpedplåt var burklackad av förra ägaren, den har blivit oxiderad med inte så jag känt att jag vill lacka om den direkt, men nu efter jag har använt sommarspolarvätskan har den har fullkomligt oxiderat sönder. Måste lacka om den omgående innan det är oxid hela vägen som binder fuktet mot plåten...

Av EoZ
Skrivet av a4magkar:

Jag använder FAH GPU tracker V2 och där det bara att gå till "settings" välja "configuration" och "client setting" där hittar man "SMP setting" och sedan är det bara att kryssa i "enable -bigadv".

Men det är för GPU det där va? Jag började köra andra stora arbeten på grafikkortet som beskrevs här i en tråd högt upp. Men det verkar fungera jättedåligt. Samma PPD som smp på CPU och vanlig folding på mitt gamla GTS 250.

Skrivet av a4magkar:

Men om det är en dedikerad folding maskin du har så rekommenderas det att du har Ubuntu - och hur man gör där är mer än jag vet om.

asusrog.com hade lite information om -Bigadv. Men det handlar också om Windowsklienter.
http://www.asusrog.com/forums/showthread.php?64-Folding-Home-...

You need at least a 3.5Ghz overclocked i7 with HyperThreading enable in order to finish the WU in time.

Required:
1) Passkey recieved from stanford & input into setup
2) finished 10 A3 WU to recieve bonus points.

Same instructions as above, but when you see this line:

Code:
Set advmethods flag always ..... [no]
Type "no" If you don't type no here, you will NEVER get -bigadv units

Hit enter again until you see:

Additional client parameters []: Type "-smp -bigadv"

Du får nog ge dig till tåls tills sweclockers foldingvärstingar ser tråden och kan ge dig ett ordentligt svar.

Om BigAdv är värt det? Ohh ja!
Sett till strömförbrukning, oväsen och stabilitet så är cpu-folding överrlägset bäst. GPU-folding är för de otåliga.

Skrivet av a4magkar:

Hmm... Jag svarade inte på detta i förra inlägget, men om du försökt just i dag så verkar det som om det är något strul. Min dator har försökt plocka upp SMP arbeten i flera timmar nu utan att lyckas, att starta om datorn har inte hjälpt. Det är inte det att den misslyckas att folda, den finns inget att den kan arbeta med.
GPU-klienten verkar ok dock.

Kanske är det något strul borta hos Stanford? BigAdv är ju SMP-arbeten, bara ovanligt stora sådana med extra stor bonus.

Skrivet av Rba:

För att få bigadv i Win måste du bland annat ha mint v6.34 av klienten, v6.29 funkar alltså inte längre. Och sen bara -smp och -bigadv.

Men om du ska köra bigadv rekommenderar jag mycket starkt att köra med Linux, antingen på 'riktigt' eller i en VM. Detta då FAH-kärnan till Linux är betydligt mer effektiv, gäller SMP-kärnan som används vid bigadv bl.a. Det är lite knepigare att sätta upp och komma igång med foldingen i VM, men inte mycket och när det väl är klart är det lika enkelt som vanligt Winbloes. Gick från native W7 och vanlig SMP-folding till att köra Ubuntu i VM och TPF dök ner drygt 10% vilket resulterade i ett hopp på nästan 20% i PPD (från 9800PPD till 11710PPD) på just den WU. Detta på en PHII X6a men resultaten borde iaf kunna duga som riktpinne åt ett Intelsystem.

Har funderat på att skriva ihop en liten guide för hur man foldar med Linux i en VM men har inte kommit längre än så. Det finns en del guider på engelska men svenska är ju finare, och antagligen lättare för dom flesta att sätta sig in i. Skulle du behöva lite pointers hjälper jag gärna till att få igång det.

Jo den sänktes ju en del. Men det är fortfarande bigadv man skall satsa på om man har igång datorn större delen av dygnet. Så det är det man bör satsa på.

Ja, nu väntar vi på svar från dom.

Edit:

Ja, det är flera som rapporterat om det, inget direkt svar har kommit ännu.

Jag ska kika på VM. Har tidigare haft det, så jag ska nog lyckas, bara justera flaggorna till det ovan så borde det väl lira igen när stanford levererar BIGADV.

Tack!

Av EoZ

Köp dig ett stort bilkyl, vattenblock till CPU, bra grafikkort med vattenblock, en Grundfos vattenpump, sedan har du en bra början till en passiv dator. Fixa passivt nätaggregat och ett chassi med extremt bra självflöde i. Då är du troligen hemma.

Av EoZ

Kjell o kompany, kjell.com. Se så värdena stämmer bara på kondingarna.

Av EoZ
Skrivet av Musse69:

Allt står på högsta i spelet... Förstår inte vad du menad med : Se till att din skärm är installerad så du inte kan höga utanför uppdateringsområdet i windows, välj högsta där =/ ?

Höja*

Vet du att du kan ändra din uppdateringsfrekvens i windows? Hur många FPS du har. Har du mer så går musen mjukare. I alla fall, du hittar inställningen där du ändrar upplösning, gå till avancerade inställningar och välj bildskärm. Där kan du sedan välja uppdateringsfrekvens. Under har du en ruta som stänger av alla uppdateringsfrekvenser som din bildskärm ändå inte kan visa. Tryck i den. Men om inte din skärm är installerad med rätt drivrutiner så kanske du får fel maxvärden där och du får inte i verkligheten det du väljer. 60 Hz ska den ju klara, vissa klarar ju mer. Om du har en gammal TN-skärm så säger det ju sig själv att 120 Hz inte är vad den levererar även om du skulle kunna välja det.

Så om du installerar skärmen kan du bara välja riktiga värden, välj högsta och kom ihåg det. Välj samma uppdateringsfrekvens i spelet. Om du väljer för högt kan du få flimmer och annan skit när du väljer något som är inte är möjligt.

Av EoZ

Hur kör man BIGADV nu för tiden?

Hej,

Jag får inte BIGADV fungera denna säsong, vad är det för flaggor och klient som behövs?

Tackar för svar!

EDIT: Såg en tråd att BIGADV-bonusen var minskad, är det fortfarande värt att köra BIGADV? Vill ha ut mest PPD.

Av EoZ

Se över uppdateringsfrekvensen, se om du kan höja den. Se till att din skärm är installerad så du inte kan höga utanför uppdateringsområdet i windows, välj högsta där. Välj sedan samma i spelet.

Av EoZ

Testar med höga förväntningar!

Den tog en 7621 direkt. Använder den "undre" Fermiklienten, vet inte vad skillnaden är, men den andra verkade inte fungera.

Slängt i ett vattenkylt GTX 480 precis, man får ladda inför vintern! Klarar övriga chassiventilationen det, nätagget, vattenkylet med löjligt låga varvtal (8x120 9-vings noctua) och bra temperaturer så blir det nog ett till. Är lite osäker på nätagget bara, får göra lite research efter jobbet.

Jag ska se över min CPU-klient igen, hittills denna säsongen har jag troligen kört på förrförra årets, den tar bara SMP.

Precis satt ihop datorn, lite allmän uppfräsning, nytt EK vattenblock till CPU också. Igårkväll hade jag 58 grader kärntemperatur som mest en halvtimme efter uppstart med folding. Nu när 22 grader inne istället för 18 och CPU görjar sträcka sig mot 65 grader. Startade även grafikkortet precis, det ligger på 34 grader. Kallt för att vara en fermikärna

Av EoZ

Ett HD 6950 tror jag skulle vara rätt optimalt val. Kan väl lägga till något bättre om det finns något prisvärt.

EVGA ja, dem har väl släppt några, får se om jag hittar något.