Inlägg

Inlägg som EoZ har skrivit i forumet
Av EoZ

Blända ned mer så du får längre skärpedjup. Högre siffra på f.

Av EoZ
Skrivet av IDX:

En bra tanke, men hittas inte SSD:n i bios så är chansen liten att den dyker upp i Windows.

Han hittade den ju i bios?

Av EoZ

Testa boota från en mekanisk och se om du kommer åt filerna då i SSD'n.

Av EoZ

Yes, det hör till tycker jag som tack för hjälpen. Retar mig på när folk inte skriver lösningen, speciellt om det står "löst, lås tråd" eller liknande istället.

Av EoZ

Så nu är det fixat! Tack!
Ändrade det i bios på andra bilden till enabled och startade om så funkade det, ska jag låta det vara så?

http://img403.imageshack.us/img403/7177/img2813x.jpg

http://img59.imageshack.us/img59/1541/img2814sg.jpg

http://img146.imageshack.us/img146/4522/img2815ae.jpg

Av EoZ
Skrivet av snoogiloo:

om du menar stänger av spänningen till datorn så kommer inte de hjälpa. det sitter ett batteri på moderkortet som ser till att BIOS har spänning endån.

Jag vet, gjorde det mest som en mer väl omstart så bios får undersöka datorns komponenter på nytt, startar inte om datorn allt för ofta.

Ska kika det som tipsades ovan också, har lite annat att pyssla med så har inte jättebrotom att ordna det.

Tack för hjälpen hittills i alla fall!

Edit: Maximum memory var inte i kryssad.

Av EoZ

Hmm, ska kika. Stängde av strömmen i 10 min utan framgång.

Av EoZ

Kan helt plötslig bara använda 3 GB ram på min 64-bitars installation?

Hej!

Startade Ps precis och den klagade på minnet. Tömmer C nästan dagligen så det var inte oväntat. Men nu var det över 1,5 GB ledigt istället för MB som det brukar vara. Ctrl+alt+del... Aha, 76 % använt minne till foldingen är inte vad som det brukar vara. En tredjedel är väl mer normalt. Såg sen att jag bara kunde använda 3 GB, får vibbar om att något gått sönder, men frågan är varför det inte är 8, 6, 4 eller 2 GB som kan användas? Två och ett halvt ramminne kan väl inte paja?

Prylarn i fråga är i sign och foldats så mycket 24/7 som varit möjligt i 14 månader, minnena blir lite onödigt varma, men tror inte det är skadligt.

http://img573.imageshack.us/img573/7015/minnet.png

Tacksam för svar!

Av EoZ
Skrivet av )ExecutoR(:

Japp, men LED:en är inte stark nog, så projektet är lagt på is. Vet inte vad jag ska göra just nu.

Byt drivare, vad får du får spänning in action? Kan aldrig tänka mig att den kan ge för lite ljus med rätt tillbehör. Para ihop laptopladdare om spänningen matchar.

Fint inlägg Genesis!

Av EoZ

Turtle beach santa cruz kan ju vara bra att skriva upp, eller vad det nu heter.

Av EoZ
Skrivet av Megacrash:

Hur går det Eoz och Alucard88 har ni blivit av med problemet?

Det var bara klockningen som var problemet för mig. Kör rätt safe nu:
754/952/1731

Har varit borta i 3 veckor, dock tittat till datorn två gånger. Datorn blir skitseg varje gång den står. Krashade en gång också.
Aja, med lite närvaro bör min folding flyta igen, minus pausad/belastad klient när jag tittar på film, vilket jag borde göra rätt mycket nu efter 3 veckor i garaget, 12-14 h varje dag. Hissat ut motorn och plockat i smådelar osv. Blä vad trist det var, tacka vet jag mopeder och datorer.

Av EoZ
Skrivet av Zyriak:

Så du tycker Apple representerar vad Sweclockers står för? Kan man väl lika gärna börja skriva om PlayStation och ljudanläggningar till bilar..

Det har inget med anti-mac åsikter att göra, bara att man vill läsa om relevanta nyheter, precis som jag går in på Svenska Fans för att läsa om fotboll

Intressant åsikt, men håller du inte med om att Apple är ett datorrelaterat företag?

Är klockmöjligheten i samband med mac ett hinder för Apples nyheter?

Hur ställer du dig till en artikel här med test av iphone eller Windows Phone 7? (Både generellt och jämför konkurrenterna).

Test av bärbara datorer då? (Man ser ju inte hårdvaran).

Tycker inget säger att det handlar om just hårdvara här på swec. Allt som kretsar kring datorer i allt från server till bärbaraste form (mobil) tycker jag är intressant teknik att läsa om. Nätverk/NAS är trist enligt mig bara, men det är en helt personlig åsikt.

Av EoZ

Det var väl för att de inte lanserades förens alldeles nyss i Sverige. Annars fick man vänta och vara utan.

Av EoZ
Skrivet av Zyriak:

Varför rapporterar Sweclockers om Apple nyheter rent generellt? Några dagar sen skrev man till och med grejer från MacRumous..känns inte som det här är sidan för sånt, lite tråkigt om man tappar fokus då Sweclockers är bäst på hårdvara, finns hundra sidor om man vill läsa nyheter om Macs.

För att Apple håller på med just hårdvara.

Shit vad gnäll det blir bara så fort det är något med Apple som kan tolkas orelevant. Gnäll inte om det inte passar, det finns andra som är intresserade.

Av EoZ
Skrivet av Roger W:

Inte ända mot väggen då förstås... För då blockar du ju ventilationen för cpu:n och utblåset för nätagget?

Självklart, men man ställer den intill en vägg till vänster med kanske 4-5 cm kvar eller mer beroende på plats. Så ser man ju inte den mindre lyckade konstruktionen och det man ser är som man vill att det ska se ut.

Av EoZ

Fått hem något?

Av EoZ

Sjukt tråkigt att plastgallret sitter där det gör, sjukt fult. Fabriksfrästa hål hade varit bättre. Men det går väl ställa lådan mot en vägg till vänster. Annars, klockrent!

Av EoZ
Skrivet av Leedow:

"Kontaktytan är mönstrad med en silveraktig plastbeläggning för optimalt glid i alla situationer, oavsett om musen som används är optisk eller av lasertyp"

Om det är mekanisk (kula) så tillkommer det friktion men hur kan avläsningstekniken när det gäller optisk eller laser bestämma friktionen? Det är väl snarare ytan och materialet av fötterna på musen i kombination med materialet av musmattan som bestämmer detta?

Det är nog ett litet skrivfel, det ska nog stå avläsningsförmåga istället för glid.

Ont: Såg den mattan i ett nyhetsbrev. Grymt snygg i min mening, ett extra plus för designen. Blir nog en sådan nästa gång.

Av EoZ
Skrivet av judge:

Wohoo! hur hårt vågar man klocka folding kortet? höjde från 680mhz till 800, tempen ändrades knappt! ligger på 56 grader! foldar med 250 gts!

Mitt GTS 250 har jag haft i 787/1010/1836. Men det var inte stabilt då. Går din GPU stabilt i 800?
Shader ska vara det som ger mest i folding, så den ska du pressa mest.

Min shader går nu i 1728, och core och minne har jag klockat mellan max och stock, har problem att hitta det det är som gör att det krashar. Verkar som shadern är stabil nu i alla fall.

Av EoZ
Skrivet av Laggboxx:

Vet inte riktigt hur ni ser exakt vad ni får för slags WU men jag har slått på bigadv nu och fått min första wu, den heter bara 6900 (vad jag kan se)
och ser bara ut att ge kring 9kppd ?

Man ser det när den börjar ta en ny WU. Min nuvarnade heter "project 2684". Sedan måste du ha passkey och kört 10 felfria inom rimlig tid innan du kan få bonus.