Inlägg

Inlägg som EoZ har skrivit i forumet
Av EoZ

Nyaste drivrutinerna?

Av EoZ

Kör i nya drivrutiner också. Det har kommit speciella för BF3, du får även bättre prestanda.

Av EoZ

Greattech: Sälj inte datorerna utan OS, då slipper ni många problem. Slippa reklamationerna täcker kostnaden. Det med drivrutinerna var ju illa av kunden att inte hålla koll på och säga att något är fel istället.

Gå till botten med coilwhinet och sätt aldrig mer i samma produkt.

Av EoZ

Bra koll de verkar ha, vad ska man säga?

Av EoZ

Har fått samma med corsairs skitminnen. Det är väl sektioner som pajar i dem och stänger av fler än som behövs. Då måste du säga till den att leta upp allt som är helt. (Tror det är så det fungerar)

Leta upp något som heter i stil med "ram remapping" i bios. Hittar du det inte, kolla trådarna jag har startat, där har jag fått svar på samma fråga och redovisar lösning.

Av EoZ

Använder man inte motstånden som följer med så är det klart Noctua för väsen. Vänta nu, har så mycket som 17 Noctua fläktar just nu och en silverstone original, hehe. Nästa fläkt jag köper kommer också vara Noctua.

När man köper Noctua måste man veta vad man ska använda fläkten till, den med 9 blad är för radiatorer/kyl eller chassin med enbart insug eller utblås där man behöver högre lufttryck.

Den med 7 blad är för lågtrycksventilation. Finns i två olika utföranden, en kan du inte få lika högt varv på. Ska du köra fläktkontroller så kan du ta den som väsnas mest och sänka den till ljudlös istället.

Av EoZ

Vänta bara.

Av EoZ
Skrivet av oyegie:

Ok vilka var det då?

M-audio BX8 har jag för mig att det var, men om det skulle varit 8":are i dem så var det ju inte dem. Minns att de var stora som ett par 5":are, så det var väl M-audio BX5.

Visst, dem kan ha matat högtalarna från en dålig källa, men det lät inte som låg bitrate i alla fall. De sa mig inget att lyssna på, inte det klara ljudet med en mängd detaljer jag väntat mig.

Möjligen så var de inte inspelade.

Nej jag är inget basfan.

Av EoZ

Hittade ett par M-audio som stod uppställda på Elgiganten när jag var dör förrförra gången. Vred även upp volymen lite (måttligt). Pinsamt dåliga i mina öron, mina krav på dem var ju något helt annat.

Av EoZ

Den versionen man förbokar, limited edition, är det något man missar jämfört med att gå till butik och köpa det när det släppts?

Av EoZ

Den designen som de kör i Windows phone och Windows 8 nu, jag gillar den verkligen inte. Ser sjukt billigt ut. Vad hände med "avancerad enkel" grafik? (apple-inspirationen) Eller är det detta kompromissen för bättre prestanda?

Ser inte fördelen riktigt med metro. Vill man söka efter ett program är det ju bara trycka på windowsknappen och skriva direkt. Hur djupt den gräver i hårddiskarna vet jag däremot inte.

Av EoZ

Negativa klubben, är det bara för att det var ett äpple med som ni tycker det var omoget, barnsligt icke förtroendegivande osv?

Jag gillar i alla fall både reklamen och produkten före och efter filmen. Så tråkigt att ingen får tänka utanför lådan.

Av EoZ

Photoshop. CS3, 4 och 5 har funktionen, eller har trean det? Den borde ha det.

File->scripts->Imageprocessor. Då får du i alla fall en enkel ruta där du kan konvertera en hel hög med bilder i löpande band, snabbt och enkelt. Byta upplösning kan du med per automatik.

Av EoZ
Skrivet av Rizzt:

Det låter ju inge bra alls. Man har hört så mycket bra om IPS och att LED ska ge ett jämnare ljus (längre bleeding?) är kanske BS då?

Fan att det inte finns några recensioner eller affärer som har dom fysiskt. Hade gärna petat och känt på en innan köp.

Kanske ska avvakta en stund till då.

Tittar man tex på denna http://www.youtube.com/watch?v=_PpEH8IYjDg så jämför dom både 2331 och 2332 och om man kollar där skärmen blir svart (0:23) ser man en aning bleeding på den högra (2332). Dom filar ju en aning från sidan.

En sådan kamera har inte samma dynamiskt omfång som människans ögon, att man redan ser dålig svärta på den filmen är inte ett gott tecken.

Ber alla som ska köpa IPS att titta på skärmen IRL innan.

Av EoZ
Skrivet av BoofnBafn:

Asus Anders? Yeah right. Det är bara Jonas som tagit på sig fejk-skägg och gör reklam för Asus.

Är det så?

http://www.sweclockers.com/artikel/14519-fredagspanelen-speci...

Av EoZ
Skrivet av Fluf:

120Hz IPS? ^^

Tack för info om felskrivningen.

Av EoZ

Min nyinhandlade NEC PA241W http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=573970 har samma svärta som min 5-6 år gamla TN Samsung 730BF. Lite klent.. Ganska säker på att en majoritet av TN-skärmarna har bättre svärta bortsett från de ljusböldande områdena.

Ska se om jag kan få fram lite siffor på mitt påstående från flatpanelshd:

NEC PA421W:

Black level 0,25 cd/m2 0,13 cd/m2
Brightness 230 cd/m2 84 cd/m2
Contrast ratio 920:1 646:1

BenQ XL2410T hade samma svärta kalibrerad. 120Hz
Asus VG236H hade 0,14 cd/m2 kalibrerad 120Hz
LG W2363D -||- 0,22 cd/m2 120Hz
Dell U2311H -||- 0,16 cd/m2
Samsung XL2370 -||- 0.24 cd/m2
Eizo fs2331 -||- 0.04 cd/m2

Jag hade fel...

Dock blev inte detta riktigt rätt, de kalibrerades inte på samma maxljus. Kontrasten var det jag egentligen ville ha. Orkar inte kolla om det, men Eizo Foris FS2331 har kalibrerad en svärta på 2300:1. Det är riktigt bra. Ännu bättre vid högre ljusstyrka. Ingen av skärmarna ovan var ens över 1000:1.

Värt att tillägga på IPS, på vissa paneler (min t ex) så blir svärtan hel katastrofal vid lite betraktningsvinkel, tycker inte det är så mycket att skryta om med IPS-panelers betraktningsvinklar när svärtan är kass från 40 grader. Även ännu mindre vinkel ibland pga IPS-glow som har fått sitt namn för problemet. Vid nästan ingen vinkel alls sett från diagonalen blir svärtan kass direkt.

Ingen mer IPS för min del. Hade lätt köpt FS2331 om jag fick ångra mitt köp. Hade köpt en sådan som komplement för filmtittade och spel om den var 1200px hög.

Av EoZ

Har du en multimeter? Mät ingående och utgående i transformatorn till taklampan, säkert bara den som gått sönder över övervoltar. Har inget med resten att göra, men testa bara.

Av EoZ

Svärtan lär ju vara bra mycket sämre på den nya tyvärr.

Av EoZ

Bra sagt av Bard där!

En extra säkerhet man kan göra om man är lite osäker är att säga att man ska komma, självklart vid rimligt avstånd. När man har adressen så kan man fråga om säljaren inte vill skicka istället?

Gjorde detta nyss, var lite osäker när det var en medlem som registrerat sig så nyss. Halvfult. Men det var en kanonärlig och bra människa bakom det kontot. Trodde inte innan att det skulle bli några problem heller, man märker hur de uppför sig lite.