Inlägg

Inlägg som Def_Dog har skrivit i forumet
Av Def_Dog

En redigt dum fråga, går det fortfarande att beställa till sånt reducerat pris?

Kom på att jag har en knasig P30 pro till övers och min Lenovo Tab M8 känns som även den inte orkar med något mer :/

Av Def_Dog

Bonnet, självdog dom lite nu på Svenska marknaden?

Av Def_Dog

Detta fenomen med att slipstreama bakom lastbilar börjar bli rätt vanligt bland elbilsförare, eller vad är era erfarenheter?

Tänker att man kanske sparar in i energiförbrukning men man lär ju gå rätt mycket back på att få halva bilen helt sönderblästrad?

Av Def_Dog

Snart dags för lunch, är det någon som sett ett bra luncherbjudande på en Samsung Galaxy Tab S8?

Av Def_Dog
Skrivet av Znille:

Nej, det går typ inte o byta in nått utan IMEI, efter 3 dagar gav jag upp och skickade in en mobil som hade IMEI istället för den Galaxy Tab A8 som jag egentligen ville byta in

Får man fråga varför du vill byta in en A8’a?

Av Def_Dog

Denna surfplatta då, någon som har erfarenhet? Verkar ju vara ok specs?

https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/surfplattor/ande...

Av Def_Dog

Man verkar även kunna få 6,0-6,6% cashback med refunder/cashbacker.se hos Samsung.

Av Def_Dog
Skrivet av svintooo:

Tusen tack för inputs. Olika bud förstås, förstår argumentationerna. Lutsr åt en s8, kanske mest för att slippa höra att den laggar satan efter 8 månader när hon fått för sig att börja spela minecraft eller nått sånt. Men ska fundera lite till.

Det jobbiga är kanske främst att hon egentligen vill ha en mobil, men det tycker vi får anstå till hon blir 8 år. Samt faktumet att hon nog inte kommer förstå att hon har en riktigt bra pryl i händerna om det blir en S8 och att mängden julklappar kommer minska av just den anledningen 😂

Skrivet av Dhanjel:

Man kan ju ha en mobil utan abbonemang och använda den som en smidig surfplatta. Så började jag med barnen och de har fortf. mobilerna primärt (9 och 11 år) men numera även med abbonemang, men sen har vi en gemensam iPad där de primärt spelar Apple Arcade spel på. (Eller bara spelet Sasquatch om man ska vara ärlig..)

(Edit: Tycker yngsta är för ung för abbonemang egentligen, men vi har delad vårdnad och jag vill kunna nå mina barn och även ge dom samma förutsättningar att kunna nå mig)

Skrivet av Znille:

Jag uppgradera min grabbars padda med denna, de hade varsin A 10.1 som börjar bli sjukt sega, När jag köpte dom så var det mest för att titta på svtbarn och YT men nu spelar de lite mer minecraft, brawlstars, roblox och det är den paddan värdelös till så jag köpte två S8 och tycker du ska göra detsamma för det är så sjukt bra deal! och så kommer den nog hålla längre med så pass bra spec.

obs. jag lyckades dock inte byta in mina gammla paddor för man måste ha ett EMEI nr vilket de wifi modellerna inte har så jag fick leta fram några gammla mobiler som låg i nån låda för att byta in.

Fattar att S8'an är en kompetent padda, velar själv mellan den, Xiaomi Pad 5 samt en iPad 9th gen, till iPadens nackdel är det begränsade utrymmet på 64GB men min erfarenhet av Apple är ju att de verkar ha enormt lång support på OS, hur ser det ut med Samsung/Xiaomis dito?

Är ju annars lite piss om Samsung/Xiaomi inte uppdaterar OS i några år framåt utan kanske bara ett år eller så, då måste man ju nästan byta ändå pga. säkerhetshål osv..

Av Def_Dog
Skrivet av Pirum:

Ja, Amazon.se är klart sopigare än Amazon.de ; förra året fick jag intrycket av att Amazon.se mer följde tyska priserna.

Än så länge ska tilläggas. Kan ju hända att fler erbjudanden kommer på svenska Amazon framöver.

(Jag kanske spontanköper ett billigt micro SDkort i större storlek; hoppade över det billiga Transcend 128GB som fanns på svenska Amazon, men hoppas kunna få ett Samsung för under femhundringen åtminstone (€44 på Amazon.de, typ 700-800 på Amazon.se), även om det är tveksamt om jag köper då. Behöver egentligen inte...hm.

Cyberphoto brukar ha vettiga priser på SD-kort. Bara ett inspel i matchen.

Av Def_Dog
Skrivet av zarkov:

Jag skulle gärna köpa några fler par, jag tycker de är grymma, men aldrig i livet att jag betalar fullpris. När jag köpte mina första par gick det att använda rabattkod på reavaror, det blev ett riktigt bra pris.

Jag chansar och väntar på ett bättre erbjudande nästa vecka...

Är det inte sammalika som onthatass? Där får man iaf två par gratis om man startar en prenumeration.

Av Def_Dog
Skrivet av classified:

Är det inte nästan alltid 45% rabatt på comfyballs?

Det brukar väl i regel vara konstant 50% rea men inför BF så behöver dom väl profit..

Av Def_Dog
Skrivet av Näbbdjuret:

Det här var ju helt absurt billigt, köpte direkt.

Årets tips!

Av Def_Dog
Skrivet av Felixark:

Min pappa ska strax byta förmånsbil igen och nu är det elbilar eller ladd hybrider som gäller. Vilka vettiga bilar rekommendera ni för max 650tkr. Våra krav är att det ska få plats med minst 4 styckena vuxna alla över 180cm och all fyra ska kunna sitta bekvämt under längre färd med packning.

Krav på utrustning
Bra helljus gärna led matrix som på nuvarande Passat
dragkrok
adaptiv farthållare
aktiv lane assist
fyrhjulsdrift
el stollar med minne.

Den här verkar väl ticka alla boxes?

https://onlineshop.drivee.se/privat/product/skywell-et5-elect...

Skywell ET5

Av Def_Dog
Skrivet av Woaini:

Xc40 ? För fyra mer eller mindre vuxna + packning?
Är den så pass stor? Trodde det var en liten bil.

Är själv i liknande sits, att försöka hitta en elbil som kan ersätta en A6'a som körs ca 1000 mil per år. (Med tfyra personer + packning)
Inte helt lätt att hitta nått som inte kostar skjortan om man letar elbil).

På med takbox så är du nog i hamn. Blev förvånad själv över hur rymlig den är när jag var iväg och provkörde en. Men för min egna del gick den bort för att den bullrar nå jävulskt med dom där recharge-däcken på vår grova svenska asfalt.

Av Def_Dog
Skrivet av Wiinis:

Föreslår att ni testar för att veta om ni kan sitta bekvämt där bak.

Sen med dragkrok då är det olika kring hur mycket de kan ta dra.

Kan vara så att priserna är högre än senast jag kollade:
ID4
Skoda Enyaq
Hyundai Ioniq 5
KIA EV 6
Polestar 2
Tesla MY

Räkna inte bort XC40, Mustang Mach-E..

Av Def_Dog
Skrivet av Dhanjel:

BYD är intressant, men inredningen skriker sci-fi-film från 90-talet. Undra hur det tas emot om 3-5år när man ska sälja den. Updt: kostar också 100k över mg4.

I övrigt håller jag med om Hedin, åtminstone min närmsta är fullständigt värdelös.

2995kr/mån är nog oerhört svårslaget. Står du inte ut med bilen efter 12 månader så är det ju bara att lämna tillbaka den 🤷‍♂️

Eller den här.. https://dfsksverige.se/vara-modeller/seres-3-electric

Av Def_Dog
Skrivet av Dhanjel:

”Bästa” familjebil, 50kWh+ batteri och <=400k efter bonus med hyfsat snabb laddning både via ccs och typ2. Inte så intresserad av lull-lull

Leverans nästa sommar. Vad finns för alternativ mer än tex MG4/MG5?

Typ denna? https://www.hedinbil.se/bilar/6558260/pb-sc-byd-atto-3-2022?u...

Nog för att jag tycker Hedin Bil borde gå i graven då det är ett skitföretag men dom har varit taktiska och snott åt sig alla udda märken bland elbilar. Smart drag för att överleva i transitionen.

Av Def_Dog

Kostar det generellt sett något extra att använda tags? Vet inte om det bara var en skröna men att det blev dyrare att ladda för att man inte använde appen?

Av Def_Dog
Skrivet av guvvan:

Pratas det plugin-hybrider här också eller?

På jakt efter ny släde, och funderar på en KIA Sportage PHEV eller KIA Optima PHEV. Tänkte att jag kunde pendla och vardagsköra på el. har ca 4,6-4,7mil till jobbet.

Har en vän som har en Optima och kör för det mesta på el, han har ungefär lika långt till jobbet. Sportage ska komma någon mil längre än Optiman, men kostar ju mer i inköp också.

Vad finns det fler för alternativ?

En ren elbil.

Typ en BYD Atto om man är snål.

Av Def_Dog

Är det ingen som reagerat över vilken sida vi är på? ^^