Inlägg

Inlägg som Rickosaurus har skrivit i forumet
Av Rickosaurus

413 GB ledigt av 465 GB. Det räcker ett bra tag till.

Av Rickosaurus

Jag har en snart 10 år gammal BenQ skärm så det är Display Port som gäller för mig ännu.

Av Rickosaurus

Jag är nöjd

Av Rickosaurus

Jag köpte God of War: Ragnarök (PS5) nu denna veckan till påskrea-pris, 299kr, jag har väntat i cirka två år på en vettig prissänkning från 700-800 kronor. Jag väntar alltid minst ett år innan jag ens börjar tänka på att köpa ett spel, har man tur så släpps det en GOTY version med all DLC inkluderad och spelet är färdigpatchat när man börjar spelar, idag så släpps ju de flesta spelen med massor av buggar. Till PS4 så var mitt maxpris jag gav för ett spel 300 kronor, med PS5 så har jag höjt till 400 kronor men jag går inte en krona över den summan.

Av Rickosaurus

Att göra en ominstallation av OS och datorn rent generellt är en process för mig, jag gjorde det sist för cirka en månad sedan och då tog det typ en halv dag att bli helt klar med allt, en energikrävande process men det känns så jädrans skönt när väl är klart!

Av Rickosaurus

Söker nytt tangentbord liknande Logitech K800

Jag har använt K800 i jag vet inte hur många år, men har alltid varit väldigt nöjd med detta tangentbordet, både när det gäller bakgrundsbelysningen, trådlöst och tryckmotståndet på knapparna. Jag är för nuvarande inne på mitt tredje tangentbord nu men tyvärr så börjar den att bli gammal, så jag behöver en ny, tyvärr så finns ej längre K800 att få tag på, den har helt utgått från Logitechs sortiment.

Jag vill ha ett tangentbord som är så likt som möjligt K800, jag har tittat på Logitech MX och liknande alternativ men jag vill absolut inte ha skålade och runda knappar, det ska vara fyrkantiga knappar med endast en liten fördjupning som möjligt.

Storlek (100%, 80%(TKL), 60%) = jag vet inte vilken storlek K800 är exakt men jag förmodar 100%

Fysisk Layout (ANSI, ISO) = K800 är ANSI så kör vidare på det förmodar jag.

Krav på att det står ÅÄÖ på tangenterna eller inte (oavsett blir det ÅÄÖ om du ställer in SE i ditt OS) = Ja

Mekaniskt/Icke-mekaniskt = icke-mekaniskt!

önskemål om dedikerade knappar ("Makro") = ingenting jag har något behov av

Trådlöst eller trådat = trådlöst, K800 är trådlös och har fungerat perfekt genom åren.

Bakgrundsbelyst eller inte = bakgrundsbelysning är ett måste, jag är synskadad så behöver belysning när mörkt.

RGB(W) eller inte = ingen dealbreaker, bryr mig inte.

Brytarpreferenser: taktila/linjära/klickiga/membran/ALPS/Hall/Topre/Matias/Gateron/Cherry/Outemu/Greetech/etc. = sånt här kan jag inget alls om, jag vill ha motstånd när jag trycker i alla fall, tycker inte om "mjuka" knappar.

programmerbart eller inte programmerbart = bryr mig inte

Krav på extern mjukvara (eller krav på att det inte krävs extern mjukvara) K800 behöver man bara plugga in den där USB grejen och sen är det färdigt, så gärna något lika simpelt.

Kulör = gärna vit men svart går an också

Ljudnivå = spelar ingen roll.

Jag hoppas jag har inkluderat all info som behövs, tack på förhand om någon har en bra rekommendation!

Av Rickosaurus

Min dator är så pass ny att den stödjer Windows 11, vilket är tråkigt egentligen för det betyder att Microsoft spammar mig hela tiden om att min dator är kompatibel med Windows 11 och att jag borde uppgradera. Jag kommer aldrig aldrig ALDRIG att "uppgradera" till skitet som kallas för Windows 11.

Av Rickosaurus

Nej, min gamla tv gick i sönder förra året (blev 9 år gammal) och jag fick köpa en ny då, så förhoppningsvis så håller det sig nu i 5+ år

Av Rickosaurus

Min nuvarande dator kostade 8K, det är lagom för mig.

Av Rickosaurus

Jag hatar laptops passionerat, varje gång jag ser en så vill jag göra den kända skrivare-scenen från Office Space.

Av Rickosaurus

Det hade varit kanon, jag måste tyvärr ha Facebook för att kunna använda Messenger, så hade man kunnat separera tjänsterna så hade jag kunna slippa Facebook helt och hållet.

Av Rickosaurus

Jag har ingen möjlighet att ge mig ut och köpa något i affärer så det har alltid blivit online för min del, men har aldrig haft några problem genom åren.

Av Rickosaurus

Nej för helvete nej!

Av Rickosaurus

Jag har 100/100 från Bahnhof, kostar 319 kronor i månaden. Det räcker väl för mig och jag är väldigt nöjd med Bahnhof som leverantör, har varit kund hos dem sedan 2007 utan några problem.

Av Rickosaurus

Hans ögon är riktigt läskiga, typ Ted Bundy ögon på sätt och vis. Good Riddance oavsett.

Av Rickosaurus

Är det inte så här Bethesda brukar göra med sina spel, släpper de grafiskt halvfärdiga och buggiga och sedan så får moddarna rycka in och göra spelen spelbara?, bara titta på Fallout 76 och framförallt Skyrim där det är tack vare moddarna som spelet har kunnat hålla sig populärt så pass länge som det nu har.

Av Rickosaurus

Jag har gått tillbaka till Star Wars: The Old Republic, men vet inte om jag kommer att fortsätta så länge till, det är verkligen översållat med mikrotransaktioner och handlar bara om endgame content numera.

Av Rickosaurus

Jag har ägt Playstation sedan den första konsolen och för mig så är 5:an den sämsta konsolen de har släppt, jag tycker överhuvudtaget att Sony håller på att tappa bort sig totalt med sin nya fokusering på "games for service" istället för single-player spel som de gjort innan.

Av Rickosaurus

Jag håller koll på priserna över varor som jag vill köpa, skulle det bli eller finnas någon annan rea under året så kanske jag slår till tidigare, men ja, annars så är det black fridag som gäller.

Av Rickosaurus

Nej, Windows har ju en egen inbyggd upp-packare , men jag använde Winrar för i tiden och köpte faktiskt en licens också