Inlägg

Inlägg som Rickosaurus har skrivit i forumet
Av Rickosaurus

Nej, har en liten lägenhet så tycker inte det finns behov för en, dessutom är väl risken stor att hunden slaktar den.

Av Rickosaurus

Nej, har aldrig behövt!

Av Rickosaurus

Jag blev sugen på spelet efter ha läst recensionen inne på Gamereactor, har dock en fråga angående spelet som jag hoppas någon välvillig person här kan svara på.

Jag har egentligen aldrig varit särskilt inne på FromSoftwares spel där det känns som att det är svårighetsgraden som är "hypen" istället för berättelsen, dock så köpte jag Bloodborne för det verkade vara så stämningsfullt, jag tappade tyvärr intresset ganska så fort och jag gillade inte att man skulle skapa sin egen karaktär i början av spelet, rent generellt så gillar jag inte rollspel där "character creation" är en stor del av spelet, jag har t.ex. aldrig spelat Elder Scrolls eller liknande spel där man ska välja ras, kön osv osv, utan jag föredrar "färdiga" karaktärer man spelar som.

Så för att komma till frågan, jag undrar om Elden Ring har samma upplägg som Bloodborne och andra rollspel?, skapar man sin egen karaktär i spelet eller är det en befintlig person och berättelse man upplever i spelet?

Tack på förhand för ev. svar och önskar alla som läser detta en trevlig helg! (samt trevligt spelande )

Av Rickosaurus

Jag kollar enbart via Netflix eller piratbukten, vi har fortfarande analoga kanaler i vår bostadsrättförening men det är ytterst sällan jag tittar på något där, är typ när vill ha på något att sova till xD

Av Rickosaurus
Skrivet av Squallie:

Det är ju tur att det finns både och, jag är precis tvärtom. Jag ogillar spel som fokuserar mer på story än gameplay. Jag vill spela ett spel, vill jag ha en bra story och karaktärer finns det filmer och serier som gör det bättre.

Denna inställningen gör ju dock att man mer lutat åt indie spel än AAA på senare år.

Absolut!, jag klagar inte på att dessa spel finns utan det är bara positivt att det finns spel för alla. Dock så förstår jag inte varför folk är så negativa till att det finns svårighetsgrader i dessa spel, det blev ju väldigt upprört nyligen när det tillkännagavs att Sifu skulle få en kommande uppdatering med svårighetsgrader. Det har införts någon form av prestige i att klara av dessa spelen, en form av elitism eller hur man ska säga.

Skrivet av FierceBrosnan:

Kör disco elysium isf om du inte gjort det!

Jag har det på önskelistan!, får se när det köps, man har ju tyvärr en bestående backlog som måste förminskas också.

Skrivet av Tenerezza:

Håller inte med, alltså på punkten om att det fokuserar på svårighetsgrad, nej. Spelen fokuserar på stämning och berättar just en story runt detta, vist de använder inte speciellt mycket direkt berättande utan det handlar mer in indirekt. Vist svårigheten har en del i stämningen att göra men inte enbart just det.

Och ja det kommer från mig, en som älskar både souls spelen och peka och klicka, även en del visual novel som enbart innehåller text. Värt att nämna att jag inte gillar spel som är svåra för svårighetens skull och tycker ärligt talat souls spelen inte hör hämma den kategorin, utan många felplacerar spelen där.

Förutom Bloodborne som jag faktiskt köpte men endast spelade typ en timme av, så har jag inte spelat något av spelen, därför kan jag inte med alltför stor säkerhet uttala mig om spelen. Men från vad man har läst genom åren och sett genom diverse videos så tycker jag absolut att just svårigheten är en stor del av spelen, som du säger så är säkerligen stämning och till vis del berättelsen en del av spelen men utan just svårighetsgraden så tror jag inte dessa spel hade blivit så populära som de nu är.

Av Rickosaurus

Nej, jag gillar inte spel som fokuserar på svårighetsgrad istället för berättelse. Undviker From Software som pesten med alla deras spel, även spel som Cuphead och Sifu går bort.

Av Rickosaurus

Rätt så fascinerande ändå, man tror ju inte att något sånt här kan hända i dagens samhälle.

Av Rickosaurus

Totalt jäkla vansinne, allt kryptoskit borde förbjudas istället.

Av Rickosaurus
Av Rickosaurus

Nej, har inte testat än. Jag kommer att vänta minst ett år innan jag uppgraderar från Win 10.

Av Rickosaurus

Möjligtvis strategi-spelet, Fallen Order var riktigt dåligt och tråkigt i mitt tycke så den uppföljaren hoppar jag över. Annars så är det Knights of The Old Republic 1 och 2 man helst vill ha remake på.

Av Rickosaurus

Konsol-eran är tyvärr över.

Av Rickosaurus
Skrivet av Dennisen:

Riktigt episkt äventyr detta spel om än något linjärt, är väl halvvägs igenom än gillar det starkt.
Det måste ha varit bland det snyggaste spelet som kom till PS4an?

Anses ju vara "Magnum Opus" till PS4:an, bästa spelet helt enkelt och det inkluderar grafiken.

Av Rickosaurus

Girighet/Kapitalism vinner alltid så tyvärr är svaret ja!

Av Rickosaurus

Fy fan, jaja spelindustrin håller på att ta död på sig själv ändå.

Av Rickosaurus

Besviken på mig själv, går och sätter mig med dumstruten på huvudet i ett hörn.

Av Rickosaurus

Jag bojkottar CDON totalt, har sett hur dom säljer PS5:or till skalp-priser genom deras hemsida vilket är vedervärdigt.

Av Rickosaurus

Jag förde över sparfiler från PS4 till PS5 någon gång under den senaste månaden, annars så är det väl mest när man "laddat" ner filmer/serier som jag använder usb-stickan för att titta på tv:n, men det är väldigt längesedan nu, streamingen har tagit över nästintill helt.

Av Rickosaurus

Alltid!, dessvärre så hade vi översvämning under sommaren 2016 tror jag det var, och det träckte upp avloppsvatten i källaren (bostadsrätt) så jag fick slänga alla kartonger jag samlat på mig. Annars så är jag noggrann med att spara kartonger till all elektronik jag köper ifall man ska sälja vidare det en dag. Och i dessa tider så gäller det att se upp med bedragare också, slänger du din PS5 kartong utan att dra itu den först så finns det en risk att någon använder den för att lura folk t.ex.

Av Rickosaurus

Jag minns inte exakt vilket år men fick en Commodore 64C av mina farföräldrar när jag var liten, borde ha varit 87 eller kanske 88. Minns att jag fick själv åka med till en elektronikbutik och köpa datorn plus ett spel och det spelet blev Yojimbo

https://www.youtube.com/watch?v=slBHx5_8fms

Har bara goda minnen av 64C, jag spelade dock enbart på den, höll inte på med Basic förutom vissa av grejerna som stod i den väldigt utförliga manualen. Tyvärr så fick datorn ett ovärdigt slut ett par år senare när jag råkade spilla saft över den och inte gick att starta mer efter det. Men det var kul så länge det varade och jag fortsatte med Amiga senare (600&1200)