Inlägg

Inlägg som Lastviking har skrivit i forumet
Av Lastviking

Haha vilken flashback...mins det där inlägget haha, kommer själv från den blåa tiden.

Av Lastviking
Skrivet av Hokulv:

Just nu är 4K-modellen nere i cirka 4200 kr

Tips på vart man kan köpa en? , helst så man sliper tull m.m, följer det med extra batterier som man kan byta efter 20min?

Av Lastviking
Skrivet av Hokulv:

Jag har nu haft min Mi Drone 4K i snart två månader och jag är verkligen nöjd med den! Den är lätt att manövrera och hovrar stabilt i luften. Appen är på engelska och finns i Play Store. Jag gav cirka 4700 kr och beställde den på Banggood. Är det någon annan här som har köpt ett exemplar?

Off topic:
Den första augusti ändras regleringen från den omoderna kameraövervakningslagen till att istället omfatta personuppgiftslagen.

Så här lyder regeringens förslag:
I promemorian föreslås att kameraövervakningslagen (2013:460) inte ska tillämpas vid kameraövervakning som bedrivs med en kamera som är uppsatt på ett obemannat luftfartyg, en s.k. drönare, om övervakningen
bedrivs av någon annan än en myndighet. Detta innebär att personuppgiftslagen (1998:204) i stället ska tillämpas och att något tillstånd inte kommer att krävas vid sådan övervakning. Syftet med förslaget är att säkerställa att kamerautrustade drönare kan användas för berättigade ändamål samtidigt som ett starkt integritetsskydd garanteras. Regleringen i personuppgiftslagen innebär att det inte kommer att vara tillåtet att använda drönare på ett sätt som medför kränkningar av den personliga integriteten. Detta betyder att den som använder kamerautrustade drönare måste vidta åtgärder för att undvika integritetskränkningar, t.ex. genom att se till att övervakning endast sker för legitima ändamål och på ett öppet sätt. Datainspektionen utövar tillsyn över att reglerna i personuppgiftslagen följs. Lagförslaget föreslås träda i kraft den 1 augusti 2017.

Hur lång flygtid är det på MI Drone?

Av Lastviking
Skrivet av Diablo_Lino:

Halloj
Min samsung galaxy s6 börjar ge upp ny och nu kommer det svåra valet att välja en ny, mina "krav" är:
1. batteritid
2. Minst lika stor skärm som min s6a
3. Internetdelningen ska fungera felfritt med bra prestanda
4. Ser gärna att den kan spendera några sekunder under vatten

Jag har inte direkt någon budget. Tack på förhud:)

Tyvärr så fallera Xiaomi på punkt 4. Annars har det varit et bra vall.

Av Lastviking
Skrivet av SeF.Typh00n:

Detta var rätt kul att läsa

Obra enligt min mening nu kan nvidia fortsätta hålla höga priser om det stämmer.

Av Lastviking

Det som är mest skrämmande i trafiken just nu är...TELEFON JÄVELN!!!NI SER JU fan inte hur ni kör när ni pratar i den..handsfree och i telefonen....eller sms eller något annat jävla skit...sen finns det ju idioter som kör om blå ljus personal i skymda kurvor också....det är ju ett under att man inte får skotta ihop mera kropps delar än det har blivit än så länge.

Av Lastviking

Eftersom storlekarna på bilderna varierar så här

Bild1 5k Kamera(näst störst fil)
Bild2 20K Kamera(Störst fil)
Bild3 1K Kamera (Minst fil)

men jag kan ha fel.

Av Lastviking
Skrivet av shortleif:

Hej!

Bakgrund
Det har blivit dags för mig att uppgradera min dator inför släppet av AMD Vega (har Freesynch-skärm). Datorn ska främst spelas på (nyare spel typ BF1), med en jävla massa skit i bakgrunden därför har jag siktat in mig på Ryzen. Minnet är på väg (G.Skill RipjawsV DDR4-3200 C14 DC - 16GB) och även nytt chassi (Phanteks Eclipse P400S). Pris är inte så viktigt egentligen, mest att jag inte vill kasta pengar i onödan.

Frågor

  1. Vilken processor ska jag välja? Just nu står det mellan Ryzen 7 1700 eller Ryzen 5 1600X. Är inte supersugen på jag jaga en stabil OC och köra massa stresstest, samtidigt kanske det är värt det?

  2. Vilket moderkort ska jag välja? Har kollat in mig på MSI Tomahawk, X370 känns overkill då jag aldrig kommer köra två GPUer – men kanske finns ett bättre B350 mobo?

  3. Om det landar på 1600X så sitter jag just nu på en Be Quiet Shadow Rock 2, som jag inte är supernöjd med. Förslag på annan luftkylning (under 160mm)?

Cpu:Ryzen 1700 eller Ryzen 1700x
Annars 1600X

Moderkort:
ASRock Fatal1ty AB350 Gaming(eftersom du vill ha ett pris värt moderkort)
Taichi
Fatal1ty X370 Pro
C6H

Av Lastviking
Skrivet av Enigma:

Du kanske var med på BH-5 tiden också 300MHz/DDR600 med 2-2-2-5-1T timings 4v+ OCZ 3200/3500 "EL". Tror det var @lastviking här på forumet som var en av dom som uppnådde det medans man själv låg på 260-270Mhz.

Med många svordomar och många om och men så gick det ju få 300mhz med bh5 :), nu för tiden så åker de mesta pengarna till att trimma motorcyklar för att köra ifrån Trönderna m.f :), fast man är allt bra sugen på en Ryzen och lite minnen m.m....men hojen/hojarna suger för mycket pengar.

Av Lastviking
Av Lastviking

Ser ut som Asrock kortet presterar bra

Av Lastviking
Skrivet av Jarmolicious:

Verkar som att pumpen vaknat till liv nu, bytte kontakt på moderkortet, nu verkar den vilja pumpa kyla. CPU FAN på MB var alltså trasig.

Någon som ser nackdelar med att använda CPU OPT istället?

Koppla in pumpen till någon kabel som kommer från nättaget...annars riskerar du att bränna nästa port på moderkortet, de är inte gjorda för pumpar utan för fläktar modell standard.

Av Lastviking

32M at full speed on Windows 10 with HPET enabled.

To get around processor scheduler bug, set affinity to every other core starting with core 0

Ett tips till er med Ryzen

Av Lastviking
Skrivet av Gruarn:

@byerley:

Alternativt pingat @inet t.ex. här.

Synd att Inet inte har gskill minnen också...lutar mer åt att man ska börja handla på proshop för att få vettiga delar.

Av Lastviking
Av Lastviking
Skrivet av sesese:

Källa???

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?290288-AMD...

Bland annat.

Av Lastviking
Av Lastviking
Skrivet av SirMacke:

Va fan, mitt gjorde exakt likadant!
Asus, vad håller ni på med..?

Synd att ingen tar in Asrock i sverige längre....lätt värt att testa Asrock istället på Zen.

Av Lastviking

Nu går jag tyvärr i mot strömmen men men

Jag har i nu läget 3st SSD hårddiskar i min dator.....en Samsung 850 EVO disk...en Intel och en samsung till fast 950pro...en sak är säker det kommer ALDRIG blir en 850 EVO disk någon mer gång....seg som sirap om man jämför med Intel disken + 950Pro(även om mot 950pro är det självklart). Har försökt gjort allt men 850 EVO är fortfarande väldigt trött jämfört med Intel disken.

Av Lastviking

Asrock moderkort

Hej Inet,

Jag har köpte många olika moderkort i mitt liv IWill,Abit, Epox, MSI,Dfi,Gigabyte,Asus, Asrock...jag har alltid sätt Asrock som ett budget märke men mitt sista inköp vart ett Asrock och jag ångrar det inte en sekund(stabilare och bättre moderkort får man leta efter). Men nu till min besvikelse så går det knappt få tag på ett Asrock moderkort i Sverige längre...varför är det så? , är det helt omöjligt för återförsäljarna att ta hem dem?

Nu vet jag att det är många som jätte gärna vill ha Asrock till nya Ryzen....är det helt omöjligt att ni börjar med Asrock?