Inlägg

Inlägg som Lastviking har skrivit i forumet
Av Lastviking

Man kan ju undra hur alla barn som utsätts från strålning av mobilerna kommer klara sig från cancer/tömmerer... jag skulle nog undvika att ge något baran eller låta hålla på med en telefon innan de blir 14 år +

Av Lastviking

För klent grafikkort....och möjligtviss för lågt klockad cpu, och lite för lite minne.

Av Lastviking
Skrivet av THB:

7700K finns att köpa i Tyskland hos vissa återförsäljare redan.

Verkar bli rätt stor skillnad.

https://abload.de/img/delidding2szbxwop53.png

https://www.youtube.com/watch?v=y6KFzoFwYrE

Synd att Tysken kör olika vcore vid testerna...några grader på tempen lär det göra också, så deliden visar inte hela sanningen denna gång

Av Lastviking
Skrivet av Paddanx:

Att överklocka utan vdroop/LL Calibration är enormt svårt, så lite förstår jag att du bör ja. Men tänk bara på att om du sätter en hög sådan, så kommer spikar slå högre än den volt du satt.

@sleepyoh Så länge man inte övervoltar den, eller över hettar den, så klarar de enormt mycket. Den klarar faktiskt mycket hög spänning vilket är imponerande i sig, men når man gränsen så märker man ofta inte det förrän en dag när det är försent, så lite försiktighet bör man ha. (Eller extra CPU liggande )

@Lastviking
Jag har märkt att man kan få sämre Score med högre frekvens, om där är något problem. Kan vara halvstabil ringbuss eller något annat som gör att den måste använda ECC eller skicka om info. Detta gör att man kanske är stabil på en frekvens, så i att man inte kraschar, men ändå har sämre prestanda. Ratio mellan Ringbuss och CPU kan också spela roll. tex 40 vs 50 är bra, men 41 vs 50 är sämre. (Se det som gamla FSB:RAM)

Naa inte det felet åt mig...fick mera poäng vid högre klock, men det är nog att jag kör w7 som drar ner scoren + inte rensade drivrutiner sen 680 kortet.

Av Lastviking
Skrivet av Hundvalpen1:

@Paddanx:
Tjena, hittade en setting som heter vdroop som man kan ställa allt mellan 12 % Gentle till 100% Enthusiastic, vilken är då ''off'' så att säga?
bifogar även en cpu-z print på nuvarande stats, tror du detta är safe för gaming? / Rendering CPUZ Stats

Jag skulle nog gå ner till 4,8ghz 1.3v om jag vore du...testade min cpu nyss som har ett ganska bra ex handplockad från 3st 4790K, Den gör Firestrike @ 5ghz <-1.45v

Men begriper mig inte riktigt på Firestrike scoren...din är ganska hög jämfört med min eftersom jag ligger på ca 16000 i score med 1x 1080 kort.

Vilken upplösning kör du?, w10?

Av Lastviking

[quote postid="16547376" userid="215171" name="Simonolsson"]
Vilken 3dmark bench kör du?

Av Lastviking
Skrivet av Hundvalpen1:

Min processor kan gå hela vägen upp till 5ghz i stresstest /benchmarks utan att röra något mer än CPU Ratio OC?

Så jag hade tråkigt och bestämde mig för och snabbt kolla vad mitt exemplar av denna CPU kunde ge så jag började sakta med 4.5 ghz, och det fungerade bra, tempsen var under 60 vid full load.
Gick vidare och testade 4.6 och 4.7, tempsen var fortfarande under 60c i full load.
Gick vidare igen men denna gången var jag skeptisk att det skulle fungera mera utan att börja pilla på volten och diverse, så jag testade 4.8 respektive 4.9, och till min förvåning fungerade det bra tempsen var nu lite högre vid 4.9ghz ungefär 65c full load.
Och där blev jag nöjd och imponerad att ha en stabil oc (hittils, vad jag vet) på 4.9ghz under 65c i full load.
Men så kunde jag inte bara sluta där, utan ville fortsätta tills jag fick BSOD eller annat knas, och då jag inte är kunnig alls inom det så ville jag verkligen inte pilla på volten så jag försökte bara se hur högt jag kunde komma med cpu ratio frequency klocken och här är jag på 5ghz och det har inte krashat eller knasat sig på något sätt mer än att CPU temp, speciellt på core 3-4 är i sin högsta peak 90c.
Och det var ungefär där det roliga tog slut och jag började undra hur pass man ska ställa sig till det.
Egentligen är det inget problem då jag ändå inte tänker köra datorn överklockad alls, men det är ändå en rolig sak och veta vad för potential ens saker har.

Så till frågan då, är 90c extremt farligt/dåligt för 5ghz på i7 4790k? Och hur kommer det sig att jag faktiskt ens kan få upp den där, medan många andra som jag läst på google har problem vid 4.8, och då är dem kunniga och pillar med volt och diverse avancerade saker som jag inte har någon som alls förståelse förr. - Kanske av att ändra CPU ratio så ändrar modekortet även volten jämsides vad den kräver dvs höga temps?

Och som bonus fråga; Jag letar efter en ny sluten vatten kylning då min gamla har börjat göra oljud ifrån pumpen som är en Seidon 120
Ser gärna att kylningen har 4pin till pumpen så man kan få åtkomst till RPM, vilket den jag har nu på mitt 4pin modekort vägrar göra med en 3 pin som Seidon 120 är. hmm..

Bifogade en bild på ett Benchmark i 3Dmark

EDIT: Jag har hittat haken... Volten har dragits upp automatiskt till sky höga 1.464 så där gick den hypen i väggen. (Bifogad bild på Cpu-z under rendering av en Raw bild.
https://s29.postimg.org/v098bmzw7/Sk_rmbild_3.png
i7 4790k 5ghz

Kolla vad det gör på ca 1.3v....den spänning du kör där är lite väll hög för 24/7

Av Lastviking

Jag har den som kom innan den skärmen...XB270HU kan inte annat säga att jag är jätte nöjd med skärmen.

Av Lastviking

Lätt fix men jag lugnar nog mig lite gran...brinner det upp så kanske man får ett EVGA 1080TI istället eller kan lägga pengar imellan.

Av Lastviking
Skrivet av watchEm:

Enligt alla butiker så kommer Asus 1080 Strix OC vara i lager runt den 24:e oktober. Frågan är om man ska köpa den då för dryga 7990kr eller vänta till januari då 1080 ti ryktas att komma. Hur kommer priserna då se ut?

Skippa Strix OC, köp ett annat 1080 eller vänta på 1080Ti, inte säkert att OC kommer 24 oktober..

Av Lastviking

Laggar det på datorn så har du för dålig uppkoppling..hackar det så är datorn för klen...sen förstår jag inte hur man kan tro att en sån dålig dator ska klara av GTA, fattar inte hur att ARN kan ge dig rätt i detta ärende...men men det sitter ju spån i regeringen också.

Somliga har för mycket fritid och tar sånt här skit i rätten m.m...läs på lite själv istället så förstår du att datorn bör inte klara av GTA så bra.

Av Lastviking
Skrivet av Grumpy_SWE:

Beställde en hel dator inklusive ett Asus GTX 1080 Strix OC i juli ifrån @Komplett.
Det har skjutits upp så många gånger att jag nästan tappat räkningen och just nu när jag kollade ytterligare en månad.
Har pratat med dem för ca 2 veckor sedan och då var det ca 300+ som hade det bokat hos dem, jag låg mellan 100-150.
Har tröttnat på att vänta då nya Intel cpuér samt Nvidia kort ligger precis runt hörnet.
Och köper man top of the line componenter så vill man inte att dom ska vara gamla innan man en får hem dom till dörren.

Har alltid haft Komplett som favorit av datorkomponenter men nu är mitt förtroende helt borta.
Man har inget riktigt kö system utan blir tilldelad en "förhoppningsvis" framtida inkommande batch.
Har full förståelse för att "preliminära datum" är just preliminära men kom igen, en felmarginal på 5 månader. (Dvs om det sista datumet faktiskt slår in)

Komplett... förvänta er ett samtal ifrån mig på måndag, jag tar min order någon annanstans.

Tjo det är nog inte kompletts fel...jag väntade på mitt kort sen 20160530(Från Alina, låg väl 10 i kön ungefär från början)...gav upp här i veckan som va och beställde ett annat märke. Det är Asus som inte kan leverera korten...inte återförsäljarnas fel. Asus gjorde någon pappers lansering av ett kort som de inte kan leverera.

Av Lastviking
Skrivet av MrShizzle:

Tror inte riktigt han sitter på information om ett eventuellt kommande 1080ti, och gjorde han det skulle det inte vara speciellt bra för honom själv att läcka uppgifterna.

Frågan va ju inte riktad till dig utan Kinc, sen om han inte kan svara eller dylikt är ju upp till honom och inte dig(och jag respekterar om han inte kan eller får svara).

Jag ringde idag och hörde med Alina om de såg något ljus i mörkret men de kunde inte se några OC kort på ingående....och Asus har inte informerat dem häller hur läget är, det är trist att återförsäljarna och kunderna har blivit lidande i denna pappers lansering av ett kort de knappt kan leverera...nu vet jag inte hur många kort Alina har fått in med jag gissar på 5-10st Max..PÅ 4 jävla månader...det är pinsamt... jag låg fyra i kön när jag idag avbokade mitt kort och köpte ett annat märke.

I vanliga fall så brukar jag köpa ca 3-4 cpus för att få ett bra ex som klockar bra och sälja de andra, i detta fall så tänkte jag att jag köper Asus värsta kort för att risken skulle vara större att det klockar bättre då eftersom det har högst mhz från fabrik. Men det gick ju så där när de inte ens kan leverera korten...

Vad har jag då lärt mig av detta...Asus som har varit ett top of the line märke har blivit ett budget märke man inte kan lita på.....först hade de en massa skärmar som va jätte dyra som kom med en massa sjukdomar från fabrik...Jag valde att köpa en Acer istället som jag har kallat för budget budget märke förut.. aldrig ska jag köpa det, men ack vad jag bedrog mig en jätte bra skärm ,vart super nöjd med min xb270hu.

Sen sitter man och väntar på ett 1080 kort som aldrig kommer från Asus...En sak är säker jag kommer Aldrig köpa en Asus pryl igen.

4 Månader, sen att komma ut med en ersättare....Men snälla någon, vi köper inte OC kortet för att vi vill ha ett Asus kort vi vill ha det värsta kortet....

Av Lastviking
Skrivet av kinc:

Efterfrågan på ROG Strix GTX 1080 OC är fortsatt större än tillgången. Vi har med anledning av detta släppt ROG Strix GTX 1080 Advanced (STRIX-GTX1080-A8G-GAMING) till försäljning i större skala direkt mot slutkonsument. Denna modell var först enbart tänkt för försäljning i färdigbyggda datorer. Enda skillnaden mot OC-modellen är att det är något lägre klockat ur kartongen.

Eftersom vi inte marknadsfört denna modellen är det fortfarande lite av en doldis.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3790280

Detta är givetvis ingen lösning på problemet men vi vill ändå uppmärksamma er om att STRIX-GTX1080-A8G-GAMING finns tillgängligt i allt större utsträckning och att det är samma kort rent hårdvarumässigt.

Har du någon aning alls om det kommer in några OC moddeler i ocktober...och har du någon aning om det kommer dyka upp något 1080ti och i så fall kommer det innan jul.

Av Lastviking
Skrivet av jojje123:

Vart beställde du ifrån ?

Skickades från m.sweclockers.com

Alina.

Av Lastviking

Har alla fått sina kort eller hur går det..själv sitter jag fortfarande och väntar detta är pinsamt gjort av Nvidia och Asus...jävla pappers lansering, Har väntat sen 20160530 så snart har det gått 4 jävla månader.

Och inte ett jävla ord från Asus...

Av Lastviking

Spelet har lägre fps åt mig också nu efter ARKs senaste uppdateringar...så det är nog lite mer tung drivet igen, har en pollare med 2st 980ti som upplevde samma sak...fps har sjunkit lite gran.

Så det har inget med windows att göra...

Av Lastviking

jag kör med 4790 @ 4,8ghz och nvidia 680 och jag har haft låg fps innan...så det är nog på gränsen att din dator inte pallar med ark tyvärr.

Av Lastviking

Vilket grafikkort har du.

Av Lastviking
Skrivet av Kjellkritisk:

Ska snart flytta till en studentbostad och har upptäckt att jag kan köpa en mycket billig 40" med vissa egenskaper som jag är ute efter från England. Har gått in och tittat på Pricespy.uk, motsvarande Pricerunner, och där verkar det som att TVn ska klara DVB-C, DVB-T2 och DVB-T bland annat (har kontrollerat mot andra sidor också förstås). Ska även kunna hantera CI+-moduler. Borde således vara grönt ljus för användning i Sverige om man kör kabel eller digitalt? Som jag uppfattat det är Freeview bara ett marknadsnamn för GBs Digital-TV och inget som begränsar användningen till ett visst land.

(importerade för övrigt nyligen en TV till föräldrarna från Tyskland och då var det inga problem).

Tänk på att uk har gått ur eu